Veckans Stil: "Teatrare"

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet.



Teaterstuderande från Bollnäs på shoppingutflykt. Båda gillar den marina trenden. Per Norén har precis handlat en ny tröja som beskriver stilen han tycker är härligt: vintage-bohemiskt och genuint. Och det får gärna vara fairtrade. Foto: Emily Brandon-Cox.


Vännerna Per Norén och Caroline Alm från Bollnäs, beskriver sig själva "teatrare", alltså såna som pluggar teater. De är i Gävle på shopping­utflykt över dagen.

Vad har ni för stil?

– I dag, väldigt, väldigt alldaglig, jämfört med vad jag brukar ha. Men jag har precis köpt en kofta och en ny tröja på Carlings som sammanfattar vad jag tycker är härligt, alltså lite vintage-bohemiskt och genuint. Inte vara så mainstream, svarar Per.

– Bekvämt, och färglatt, säger Caroline.

Favoritbutik i Gävle?

– Carlings, säger Per.

– Myrornas, säger Caroline.

Butik ni skulle vilja ta hit?

– Det saknas en butik som säljer ekologiska fairtrade-kläder, och inte bara basic-kläder. Det skulle vara värt att lägga pengar på såna kläder, som man vet gjorts under bra arbetsförhållanden och utan farliga ämnen, säger Per.

– Lite mer second hand centralt i stan, ­säger Caroline.

Finns det nån aktuell trend som ni gillar?

– Ja, det marina modet, ­svarar båda.

Hur är shoppingen i Gävle jämfört med Bollnäs?

– Det går inte att jämföra. Där är det ta det som finns. Här finns det relativt mycket och bra med affärer. Det behöver bara utvecklas lite mer inom vissa genrer, säger Per.


Emily Brandon-Cox


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0