Gillar blandningar, bohemiskt och jeans


Det är söndagsmorgon och Frida Palm med väninna är på jakt efter frukost på Söder, fortfarande iförda sina festkläder från kvällen innan.
Frida bor för tillfället i Norge där hon arbetar som servitris men planerar att återvända och spendera resten av sommaren i Gävle med nära och kära innan hon och pojkvännen drar på resa till USA och Centralamerika.

Med Fjällbryntlapp på jackan.



Festligt. Frida Palm var fortfarande festklädd när hon letade frukost på Söder i Gävle en solig söndagsmorgon. Foton: Emily Brandon-Cox


Vad har du på dig?

– Klänningen och knästrumporna är från Gina Tricot. Jeansjackan kommer jag inte ihåg vart jag köpt men det är en Fjällbrynt-tyglapp på den som jag fick av en kompis från Norrland. Messmör är ju gott och det har man ju ätit sen man var liten. Likaså Brynäs IF-pinen, det är man också uppvuxen med. Pappa tog med mig på matcher och min kille är nog världens största Brynäs-fan. Huvudscarfen tillhör en kompis. Solbrillorna är Ray Bans-kopior som jag köpte billigt på Bali, de satte ihop dem åt mig så jag fick de här leopardmönstrade bågarna. Väskan är också från Bali.

Hur tänkte du när du satte ihop outfiten?

– Hade ingen speciell tanke förutom att jag ville använda klänningen som är ganska ny.

Knästrumporna?

– Det är skönt, och det blir lite varmare med dem på kvällen också, om man har på sig kjol men inga strumpbyxor.

Vad tycker du om kläder, stil och mode?

– Jag tycker väl att det är kul med kläder och kanske följer trender litegrann men gillar att blanda. Jag gillar den lite mer bohemiska stilen och jeans, det funkar alltid.

Stilinspiration?

– Åh, jag vet inte. Jag har inte direkt någon förebild utan samlar inspiration från lite här och där: tv, tidningar och gamla filmer. Jag gillar ju att blanda stilar, så ifall man har en söt klänning kan man ta Converse istället för ett par klackskor, och en jeansjacka, så blir det mer laid back.

Favorittrend just nu?

– Långklänningar, det är fint.

Favoritfärger?

– Marinblå, grönt, korall och lila.

Gävle jämfört med Oslo?

– Det är mer folk som sticker ut i Oslo men så brukar det ju vara i större städer. Gävle har mycket blandade stilar ändå. Jag trivs bra i Oslo men längtar lite efter min familj.


Emily Brandon-Cox




Kommentarer
Postat av: Karin Bolund

Hej hej vad kul dina poster verkar vara! kommer med all säkerhet läsa på din blogg igen! :) Hoppas du har en rolig vardag (:

2011-07-01 @ 16:12:09
URL: http://jade.se/reseguide

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0