Eighties

TIPS!!! Missa inte SVT1's svenska musikserie i 10 delar som handlar om 80-talet! 
Programmet är en halvtimme långt och visas på fredagar 21.30, och ikväll är det del 6 av 10 och handlar om Howard Jones och Live Aid. Perfekt mys och inspiration på fredagskvällen. Naturligtvis iförd en passande outfit, och med lite popcorn och en kitschig parasolldrink! ;) Här kan du också se tidigare avsnitt som handlat om bl.a. Cyndi Lauper och Samantha Fox! :D
 
 
Det var väldigt inspirerande att se avsnittet med Cyndi Lauper. Det ska erkännas att jag blev rörd och grät en skvätt. Hon fick ta en del skit för sin speciella stil och personlighet och kämpa mot kvinnliga stereotyper och mallar för att bana vägen för nytt. Hon fick höra att hon var 'too much' av det ena och det andra, och att hon skulle vara lite mer si och så, men hon fortsatte köra sin grej och ville helst göra allting själv även om det bekostade henne! Tack gode gud för Cyndi!!!
 
"Eighties - Puffärm eller synthfrisyr?

 

Åttiotalet var inte bara axelvaddar, pastellfärg och tuggumipop. Det var också decenniet som gav oss synthen, hiphopen och technon. Programserien The Eighties sammanfattar det popkulturella och musikaliska årtiondet i tio halvtimmesprogram.

 

Eurythmics, Frankie goes to Hollywood och Kim Wilde är några av de ikoniska grupper och artister som porträtteras i The Eighties. Viktiga händelser som Live Aid och starten av musikkanalen MTV har också en självklar plats i serien.

 

Varje avsnitt tar avstamp i ett år och serien börjar med 1980, året då synthbandet Depeche Mode bildas och hårdrocksbandet Def Leppard släpper sitt debutalbum. Reportern Jens von Reis har pratat med Vince Clarke (grundare av Depeche Mode, Yazoo och Erasure), Alan Wilder (Depeche Mode), Andy Bell (Erasure) och Joe Elliot (Def Leppard). Dessutom blir det naturligtvis massor av musikvideos och konsertklipp!"

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0