Guld & Paljettälskande Konststudenten/globetrottern Elin med "Slafsig stil"

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Störtskön tjej!!! Guld och paljetter! :D

Jag älskar ovanliga blandningar, och det är så snyggt att toppa en outfit med hatt! Samt att köra joggingskor till vardags. Något man ser ofta på stan numera, till i övrigt osportiga outfits. Praktisk city chic- trend som startades av karriärskvinnor i New York. Fotograf: Emily Brandon-Cox.

Elin Ölund Forsling, 22, dyker upp vid Hemsta i en rätt ovanlig stil med hatt, palestina-sjal, joggingskor, dubbeldenim och Union Jack-mönstrad handväska. Till vardags pluggar hon på Konstskolan men är också en riktig globetrotter som mest shoppar sina kläder utomlands. Favoritlandet är Japan där hon redan hunnit plugga språket och jobbat som bartender.


Vad har du på dig?

– Hatten är en märkeshatt från någon hattbutik i Berlin. Jag kommer aldrig ihåg vad butikerna heter som jag shoppar i utomlands. Tröjan är från H&M i Tokyo. Väskan är från London men det kanske syns. Jackan är från Carlings – ja, det är en skjorta men jag kallar det jacka. Sjalen är från London och är lite politisk, men jag köpte den mest för att det var tre för 50 kronor på en marknad. Byxor från Lager 157. Skorna vet jag inte vart jag köpt, men dom är väl fem år gamla och borde kanske lämnas utanför det här stilreportaget. Jag har ett par guldfärgade Dr Martens och Ed Hardy-skor med paljetter hemma men jag är för lat för att ha på mig dom när jag ska ut och promenera. Strumporna är från Tokyo.

Vad har du för stil?

– Slafsig. Jag sitter hela dagarna och smälter vax och sedan går jag till Willys och handlar.

Finns det någon aktuell trend du gillar eller ogillar?

– Spetstrenden gillar jag. Tröjor i spets som ser ut som om man har råkat tvätta dem med en gul socka. Knallfärgat är också fint, och guld och paljetter är jättekul. Jag vill ha jättemycket guld och paljetter på allt men jag är för slarvig och tvättar eller nöter bort dom.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Ibland hittar man saker och folk är väl ganska välklädda. Annars vet jag inte riktigt. Jag hänger mest med folk som har paljetter på sig.

Var handlar du mest i Gävle?

– Gina Tricot och Carlings. På sistone har det blivit mycket H&M också. Det är mitt guilty pleasure.

Finns det några butiker som du vill ta hit?

– Ingen som skulle överleva här. Men om jag fick bestämma, så gärna en butik med konstentusiaster som sitter och guldsprayar för hand på kläder. American Apparel får gärna komma hit.

Vilket land eller stad är bäst att shoppa i?

– Japan. Men jag tycker hemskt mycket om Korea också. Där finns det massvis med affärer som bara har tighta danskläder. Antagligen för att så många dansar där, men dräkterna syns också på koreanska popgrupper med killar som står och dansar i dem.

Har du något favoritplagg?

– Ja, en guldtröja från Tokyo.


Emily Brandon-Cox



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0