Cateyes Sminkning

'
Cateyes-sminkning med tyngden i yttre ögonvrån på senaste Elle-omslaget.

Make Up. Ännu en makeupklassiker som fått nytt liv i ny tappning. Nämligen Cateyes-sminkningen, fast med mer tyngd i yttre ögonvrån, som på Elle-omslaget. Den här makeupen passar man extra bra i om man har något tätt sittande ögon. Gillas därför från mitt håll. Jag ser helt mongo ut med kajal in i ögonvrån och målar därför alltid bara halvt under ögat om där iöverhuvudtaget.
Gör såhär: Kör svart kajal eller eyeliner på ögonlocket men bara halvt eller 2/3 in under ögat, alltså icke ända in i ögonvrån! Men låt däremot den undre linjen fortsätta en bit ut och uppåt efter yttre ögonvrån till en fin Cateye-spets. För att accentuera makeupen ytterligare och ge intrycket av större ögon- applicera vit kajal innanför nedre fransraden.

Men det är fortfarande lika hett att köra skarp eyeliner på endast ögonlocket a 60-tal, som i exempelvis den nya tv-serien Pan Am.

TIPS! IsaDora
har eyeliners som är som tuschpennor, med både både bred och smal spets som är populära, lättanvända och prisvärda. Likaså Maybelline och Make Up Store's Kakeyeliners.

Efter Megan Fox skarpa Hollywood-bryn och Lara Stone's blekta ögonbryn, väldigt ifyllda bryn, eller inga alls, kommer nu också något rakare och mer uppåtgående bryn. Som man bl.a. kan se i både det här inlägget och förra med sångerskan Lana Del Rey. De passar bra till Cateyes-sminkningen men öppnar också upp ansiktet mer. Supersnyggt! 
Gör såhär: plocka bort lite utav den absolut yttersta grenen av ögonbrynen. Men plocka inte bort för mycket! Plocka och forma resten av brynen till en rak linje uppåt. Fyll i.

Lika snyggt
som läppar målade i knalligt neon, rött, svart eller turkost, är det raka motsatta. Alltså bleka läppar som lämnar fokus åt ögonen istället.

Det är kanske överflödigt att påpeka, men jag är ju ingen sminkexpert, det här är bara sånt jag snappat upp och fått en uppfattning om. Lika överflödigt kanske det är att påpeka att man ska ta trender med en nypa salt och först och främst köra sitt eget race på det man gillar och tycker är snyggt, trendigt eller ej.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0