2012: Dystopiskt, futuristiskt och tillbakablickande

GOTT NYTT ÅR! Här har jag stylat mitt första större modereportage som kom ut i dagens Arbetarbladet! :D




Fr. vänster till höger: Teresa har på sig en klänning från Fico, pumps från Scorett, örhängen från Gina Tricot och armband egendesign från Edge. Johannes har på sig kostym och bälte från Fico, skjorta och slips från Dressman. Anna har på sig klänning och bälte från Fico, mask, halsband och jacka från H&M divided, örhängen från Gina Tricot, ring från Edge, och skor från ShoSho. Emelie har på sig klänning, brosch, örhängen och strumpbyxor från Gina Tricot, pumps från Scorett och halsband från Fico. Sebastian har på sig t-shirt, klockhalsband och strumpor från T-shirt Store, byxor från Carlings, hängslen från H&M divivded, och Converseskor från Scorett.





Dystopiskt är inte opassande i samband med 2012. Googlar man årtalet så kommer världens undergång upp. Olika domedagstolkningar siar om detta. New Age-troende tolkar i sin tur detta som att världen och dess innevånare kommer att genomgå en positiv transformation, och en ny era börjar.


Men det är också Drakens år, enligt det Kinesiska Horoskopet, och sägs symbolisera makt, framgång och lycka till folket. Ett kraftfullt och vitalt år.

Själva nyårsfirande i sig kan just ha en dystopisk klang för många. Men modemässigt bjuder det till ett smörgåsbord av läckerheter. Och vad är väl mer passande just nu än glitter, gammaldags glamour och paljetter – som gjort comeback som aldrig förr! Utbudet i butikerna svämmar över.


Här är inspirationen är hämtad från John Travolta i ”Grease”, 80-tals-Madonnas ”Material Girl”, 70-talets discokultur, 20-talets swingers och Cabaretmode, och 60-talets popartmode.


Fast färgmässigt återhållet till den traditionella nyårsfärgskalan i svart, vitt, silver/guld/glitter, men med en del avvikelser och färgglada detaljer. Nyårsaftonen är ett perfekt tillfälle att gnistra och glittra i takt med fyrverkerierna!

Emily Brandon-Cox

Modeller: Teresa Fyhr, Johannes Sachs, Anna Larsson, Emelie Klintecorn och Sebastian Norde. Stylist: Emily Brandon-Cox. Fotograf: Jörgen Svendsen.






















Dagens Hottie/Artist/Stil



Ryan Adams <3 Jag älskar verkligen den här outfiten.


Nytt bra, snyggt.



Snyggt sliten jeansjacka, eller rutig skjorta, över t-shirts med roliga motiv + rufsigt hår och knasiga brillor = Nice't!


Dagens Look



Stilgurun och bloggerskan Audrey Kitching i Irregular Choice-skor. En look att inspireras av till nyårsafton kanske?! *.*


Bildkälla: Irregular Choice.

Dagens Look



Amen snygg look!!! :O :D T-shirten är från Johnny Cupcake i samarbete med Sanrio. Kul med killar som vågar ha på sig sånt som anses typiskt tjejigt och gulligt. Roligt i överhuvudtaget med folk som vågar ha på sig sånt som anses barnsligt! Snygg att bryta av med ett nitbälte. Roligt blandat med bl.a. Louis Vuitton-plånbok och reggaehalsband! Hett med keps! Hey-ya, helt enkelt underbar unisex-stil! :D

Bildkälla: Shopoholic-fansida på Facebook tror jag.


Hello Kitty-Pumps



Hjärta Hjärta. Ganska lagom höjd på klacken och dessutom med en liten platå. Grafiskt snyggt hjärtmönstrade i svart och vitt, passar till det mesta. :) Från PinupGirlClothing. Tyvärr onödigt dyra, $94. 



You lost me at hello.



Dagens Look




Coola Emma Stone rockar colorblock-trenden! Pluspoäng för den originella kjolen med krockkuddar och att hon vågar köra på den "förbjudna färgkombinationen" rött+rosa! Och apropå skorna- hudfärgade pumps är ett tips om man vill ge intrycket av längre ben!

Bildkälla: InStyle Magazine.

Juldagsnytt




Här är två av mina julklappar!
Balsamet har jag precis använt. Det är mammas favoritbalsam som hon gav mig i julklapp för jag också ska få uppleva den fantastiska glansen, drygheten och luktfriheten som hon berättat om! Upp till bevis när håret torkat! Det var jättebra för jag behövde verkligen balsam, och ett bra sådant! Det är av märket Apoliva och finns på Apoteket.
Strumporna har jag själv suktat efter ett tag (hallå jag är strumptokig och de är turkosrosarandiga!!!) och köpte till mig själv- från mamma, ha ha ha. De var de sista paret och hade inte ens en prislapp, av märket Topeco från Scorett. Nu ska jag glida i dem och bli glad när jag tittar ned på mina fossingar! :)


Uppdatering: Ja, det var ett av de bättre balsam jag använt, rekommenderas! Är dock inte lika impad som morsan- upplevde inte någon särskilt utmärkande dryghet eller glans.


Tokyo Julstreetoutfits




Bildkälla: Tokyofashion.com


Julbabe



Blake Lively <3


Gagagran/outfit



Julkort från Lady Gaga. En sådan där rödvit temagran skulle man också göra något år.


Julen 2011

Igår hade jag ett perfekt mysigt julaftonsfirande med mamma som innehöll Kalle Anka, smaskig mat (mammas apelsinris!!!), fina klappar, och att nostalgitrippa på gamla sönderlästa favoritbarnböcker och -filmer från barndomen och kolla på "Harry Potter och Fången från Azkaban"(den bästa HP-filmen) på tv! Kvällen avslutades hemma med senaste avsnittet av Chuck där den skurkiga Stålmannen-Brandon Routh dök upp igen! :D



Juloutfit & Spontandans 2011. Emily Strange-tunika från Whimsical Gifts Store/Ebay. Overkneestrumpor från American Apparel i Sthlm. Ren-halsband från Kitsch i Sthlm. Klockhalsband från Glitter. Strumpbyxor och armband från H&M divided.


Sen dog kamerabatteriet för aftonen...


MERRY X-MAS!




GOD JUL KÄRA LÄSARE! :D



Julrött!

X-MAS RED

 
Japp, nu nalkas det jul- bara några dagar kvar! Här är lite shoppingtips och inspiration!

Rock dress, £32
Miu Miu bronze dress, £690
T shirt
Red top, £20
Wildfox Couture knit top, $282
Betsey Johnson knit top, $60
TopShop sheepskin jacket, $600
TopShop cotton hosiery, $6
TopShop cotton hosiery, $6
Gina Tricot - Star tights Black (9000), 79 SEK
Disney Couture heart jewelry, $98
Cabaret, $34
Pom pom hat, $7.49
Motel Renee Cage Back Dress in City Scene - Motel Rocks, £38
Sushi Love Vampire Lips - Tshirt Store Online, €29
Scorett - 1032226 - SCORETT, 99 SEK
Handskar i mocka Svart 249 kr | Lindex online shop | artnr: 6587013, 249 SEK
Snood Svart 99 kr | Lindex online shop | artnr: 6623490, 99 SEK
Scorett - 1012312 - TIAMO, 799 SEK
Denim skinny jeans
Köp Lola Ramona: Angie Boot skor online | Brandos.se
Underkläder
Complement Kuvertväska
Skor | Iron Fist: Ruff Rider - Köp skor online på Brandos.se
Överdelar
Köp Lola Ramona: Lizzie skor online | Brandos.se
Johnny Cupcakes / Shop Details
Melrose - Acne - Röd - Festskor - Skor - NELLY.COM Mode online på...
Mode


Androgynt Arty

Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet. Jag kortade ned på intervjun till tidningen, så jag ska försöka lägga upp mer text, och definitivt bilder, här inom en snar framtid!


"Det är inte riktigt ok att vara annorlunda i Gävle".

Rebecca Lindsmyr, 21, lyser med kreativa frisyrer och färggranna accessoarer bakom kassan på Willys. Hon kommer ursprungligen från Edsbyn men lockades till Gävle av Konstskolan där hon nu pluggar. Hon berättar om sin stil och sina tankar om kopplingar mellan mode och konst över en kaffe i Konstskolans Kafé.


Vad har du på dig?

– Jackan är från Monki. Sjal från H&M. Tröja från Weekday. Kjolen är lite omsydd från second hand. Strumpbyxor från H&M. Skorna köpt på Tradera, herrskor från Weekday tror jag. Örhänget och tygväska har jag gjort själv.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Kreativ, androgyn.

Var får du din stilinspiration från?

– Det är mycket konst och konstnärer såklart. Galna fashionistor och bloggare, samt de stora märkena. Det kan vara roligt att kolla på catwalk-bilder också.

Går konst och mode ihop?

– Alla som håller på med konst är ju inte modeintresserade men man är intresserad av att uttrycka något. De blir ju mer att de som håller på med konst skapar trender.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag tycker att den är väldigt enformig, väldigt tråkig. De flesta som går på gatan här är som tagna ur en Gina Tricot-reklam med leggings, stövletter och skinnjacka. Sedan finns det väl vissa guldkorn, men det skulle gärna få vara fler.

Får du någon respons på din stil?

– Vi på skolan känner att så fort vi lämnar byggnaden sticker vi ut och att folk stirrar på oss. Det känns inte riktigt okej fortfarande att vara annorlunda i Gävle.

Finns det någon aktuell trend som du gillar?

– Det är väl unisex-modet som jag alltid gillat som är populärt nu. Om man ser på svenska designers så är det nästan bara unisexmode som gäller. Även på de stora internationella märkena är det mycket kostym på tjejer.

Varför gillar du det androgyna modet?

– Jag gillar att de är ledigt och bekvämt. Jag har alltid haft en förkärlek för killkläder. Jag klädde mig mycket så när jag var liten också, även om jag sedan bytt stilar mycket som de flesta kreativa personer, men det androgyna finns alltid med. Självklart är den feministiska diskussionen med i det här också. Det är väl det det handlar om, att man vill ha ett jämställt samhälle där man får klä sig som man vill. Trots att jag gillar den maskulina looken så har jag vissa dagar då jag klär mig i färgstarka klänningar och klackar. Det blir efter humör.

Berätta om dina shopping vanor!

– Jag handlar mest i stans second hand-butiker, ibland på H&M och Blå. Men sen åker jag på speedshopping till Uppsala ibland och går på Monki och Weekday. En timme med Upptåget, två timmar shopping, och hem. Men då vet jag vad jag vill ha när jag åker dit så det går ganska snabbt.


Emily Brandon-Cox




Gnistrande Vinternaglar




Det här ska bli mitt nästa nagelprojekt. Eller alltså måla dem vita med glitter ovanpå. Jag har ett hologramfärgat glitterlack från förra nyåret som jag ska använda mig av istället för denna mer julfärgade varianten ovanför. Då blir det en mer vintrig look som gnistrande snö! :)


Lyxigt Lördagsmys




MYYYS med Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake och senaste avsnitten av Chuck. Ben & Jerrysvarianten var slut så vad ska man göra. Föredrar dock B & J.

Häagen Dazs påminner mig om Hötorgshallen i Stockholm. Jag jobbade där fram o tebax som frukt & grönsaksförsäljare 2002-04 och där hade vi då en hel frysbox med HD! Det blev många trevliga glass-raster... Och på den tiden fanns det dessutom LEMON Cheesecake-smak. Kan inte för hela världen förstå varför den förvunnit ur det svenska sortimentet!!??


Små saker man blir glad av: Uppiggande Sminknecessär!




Försenad julklapp från förra julen utav kusin Jennyfer, inköpt på H&M divided. Den var sååå Empan(=jag) tyckte hon och det hade hon alldeles rätt i! Och jag behövde en sminknecessär som rymde sådär lagom mycket vardagssmink. Yaaay- för tidiga/grymt försenade julklappar!


Så jag sminkade mig litegrann för första gången på 100 år idag (känns det som) men har återigen förtappat hårborsten... Fast det gör inte så mycket för det resulterade i ett skönt 80-talsrufs!


Lördagsinspiration x 3






Trevlig Helg!



Lite eyecandy till helgen! Have a nice one, och shoppa lugnt!


RARR!



RARR! Nu är det vinter! Pälsa, pimpa och rocka på som Chewbacca!


RARR!

 

RARR! by uniquerebel featuring prom dresses


TopShop prom dress, $110
T shirt, $20
Black tank, 149 SEK
Duffle coat, $130
Gina Tricot - Star tights Black (9000), 79 SEK
Gina Tricot - Freja tights Black (9000), 29 SEK
Black skirt, 199 SEK
Cotton socks, $6
Genuine leather handbag, $175
Marc by marc jacobs tote, £350
Wallet
Holly Gonightly Sleep Mask, $15
LadiesShy Monster Vest Top by Newbreed Girl, £22
Snood Rosa 129 kr | Lindex online shop | artnr: 6622818, 129 SEK
Scorett - 1072092 - TIAMO, 599 SEK
80s, Vintage and Retro Inspired Gadgets and Beauty :..., £15
Lego Darth Vader Star Wars Keylight : TruffleShuffle.com, £1.95
Skirt
LABYRINTH MAZE MEDIUM CUFF : Fallon Jewelry




Små saker man blir glad av: Kyssäkta Designtandborste



Say hello to my little friend! Piffade upp badrummet med den här 80's läppmönstrade tandborsten. Den är dessutom jättepraktisk och kommer åt alla små skrymslen i munnen (och varvas numera med eltandborsten)! Kostar ca. 20 kr från Jordan och finns med flera olika snygga designmotiv i div. livsmedelsbutiker. Fräsch munhygien rocks!


NBG KNÄSTRUMPOR



We take fun seriously! These socks are made for dancing!

Nu går de här grymma knästrumporna att beställa från Newbreedgirl.


 Jag älskar knästrumpor. Och de där Converseskorna är inte heller så pjåkiga! :O Kombinationen= total awesmomeness!


Retrosköna Paret

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet.



Paret Fia Lindström och Andreas Gillving tittar på bijouterier på H&M. Annars jobbar Fia på Carlings och Andreas som resesäljare för VS & Perssons Bussar.  Det blir en spontan intervju antecknad på baksidan av en tidning och fotograferad bakom Gallerians kulisser. Filmintresserade Andreas drar paralleller till Almost Famous där artikelanteckningarna görs på kvitton. Även Harvey Keitels "trapphusposé" och Jodie Fosters 70tals-retrotrendiga outfit från Taxi Driver kommer upp. Både Fia och Andreas gillar den retrosköna stilen och att klä sig lite annorlunda.


Vad har ni på er?

-          Skor, väska och jeansväst är från second hand. Klänningen från Vero Moda. Jacka och strumpbyxor från H&M, säger Fia.

-          Skor och jacka från Myrornas. Byxor från Lee Wrangler Store i Stockholm. Skjorta från Urban Outfitters i Los Angeles. Väst och keps från Carlings. Halsband från JC, säger Andreas.

Hur skulle ni beskriva era stilar?

-          Jag har aldrig funderat i sådana banor. Men lite retroskön, säger Fia.

-          Ja, i samma lika bana. 70-tal, säger Andreas.

Hur tänker ni när ni sätter ihop era outfits?

-          Jag vill känna mig fin och bekväm. Det blir personligt när jag blandar men det är väldigt viktigt att jag inte känner mig utklädd, Fia.

-          Det jag hade dagen före eller det som ligger överst i garderoben, svarar Andreas.

Vad får ni eran stilinspiration ifrån?

-          60-70-talet, musik, tidningar, allt det gamla. Det var så härligt folk på den tiden. Det är bara att kolla i föräldrarnas garderob. Och det är så långt ifrån modet idag. Det hade inte samma sätt att se på vad som var rätt och fel utan en friare inställning till vad man hade på sig, säger Fia.

-          Gamla skivomslag och filmer. Framförallt filmer, som t.ex. Across the Universe och Almost Famous, säger Andreas.

Har ni bytt stil mycket genom åren?

-          Det går i vågor.  Jag gillar att prova på saker. Men jag har en bas som är Fia. Oavsett vad det är så ska det sticka ut och vara lite annorlunda.

-          Jag byter stup i kvarten och gärna till något som inte alla andra har.

Vilka är era favoritbutiker i Gävle?

-          Myrornas, Erikshjälpen, och Carlings, säger Fia.

-          Carlings och Myrornas, säger Andreas.

Vilka butiker skulle ni önska fanns här?

-          Min favoritbutik all time är Beyond Retro så det skulle vara mycket trevligt om den kom hit, säger Fia. Och Urban Outfitters.

-          Lee Wrangler Store och Beyond Retro, säger Andreas.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

-          Är det så mycket en modestad egentligen? Det finns ju vissa som sticker ut och det är kul. Annars är det mest tråkigt måste jag säga, säger Fia.

-          Pass. Jag har ingen uppfattning. Eller många säger att det är tråkigt men jag tycker inte det. Vissa klär sig i mjukisbyxor och foppatofflor och andra med stil. Och det är mycket rockers.

Vad tycker ni är snyggt på det motsatta könet?

-          Andreas klär sig snyggt. Jag gillar när killar har grövre boots och vågar exprimentera men det måste vara svårt som kille att hitta en egen stil med det lilla utbudet som finns här, säger Fia.

-          Att de klär sig som Fia, säger Andreas.


Emily Brandon-Cox




Fynd!/Små saker man blir glad av: Armband



Mina nya hjärtegull-bijouterier till vardags (särskilt det rosa)! Superfyndade dem dessutom på H&M divided på rea för 20 riksdaler!!!




Dagens Plagg/Designernyheter: Christopher Kane x J Brand





Den skotska modedesignern Christopher Kane har tillsammans med J Brand gjort en jeanskollektion i en vårig färgskala med bl.a. dessa rosa utstvängda stretchjeans som gärna skulle få trängas i min garderob! Shoppa och kolla in kollektionen hos Net-a-porter.


(Something Yellow) To Brighten Up A Grey Day...





Anton inspireras av amerikansk hiphop

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Jag hade tagit flera bilder, lite roliga och symboliska med amerikansk flagga i bakgrunden, men de försvann tyvärr! Gick bara upp i rök på minneskortet..! Det är flera bilder som försvunnit så på sistone. Skumt... undrar vad det är för knas?! Jäkligt tråkigt iallafall. Så får det ju inte fortsätta.
 

Hip Hop Tip Top!
Anton önskar att det fanns en Caliroots-butik i stan, och det gör jag med.

Anton Wall, 22, gillar tv-spel, sport och hip hop, och är för tillfället arbetslös. Han svarar på några frågor om sin stil, som lutar åt det amerikanska hållet, en lördag i city.

Vad har du på dig?

– Kepsen köpte jag på Caliroots, jag tyckte den var snygg. Sen gillade jag att det var NBA-loggan på den eftersom jag gillar basket. Jackan är från Blå i Gävle. Jeansen och skorna är också från Caliroots. Iphone-fodralet har jag beställt på internet, minns inte varifrån.

Hur vill du beskriva din stil?

– Jag vet faktiskt inte. Jag köper det jag tycker är snyggt (kompisen som står bredvid påpekar att Anton har en ”tung stil”).

Har du någon favoritaffär i Gävle?

– Blå. Annars handlar jag bara från Caliroots på internet.

Behöver jag fråga vilken butik du skulle vilja ta hit..?

– Ja, det är Caliroots. De har snygga streetkläder.

Varifrån får du din stilinspiration?

– Från amerikansk hiphop för det mesta. Wiz Kalifa har snygga kläder och Eazy-E hade också snygga kläder när han levde.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag vet inte. Jag tänker inte så mycket på mode eller vad andra har på sig.

Finns det något plagg eller trend du inte gillar?

– Ja, pikétröjor och polotröjor med nummer på tycker jag inte är ett dugg snyggt och skulle inte vilja ha på mig.


Emily Brandon-Cox




Dr Martens x Swarovski




Dr Martens och Swarovski har gjort kärleksbarn tillsammans och det blev bling-bling såklart!

Bildkälla: Nylon Magazine. 



Oooh! Iiiiiih! Dom här hade så fina detaljer, och dom första i bannern var snyggare på ett enkelt vis, men båda- DRÖMSKOR. TOTALLY.


Dom här med klack var också superheta. Fast när det gäller Dr Martens får det gärna vara fotriktigt för min del, såsom det var tänkt från början. Så att man kan promenera London's gator upp o ned, ha dem som arbetsskor på fyra olika jobb, samtidigt som de också funkar som partyskor, och därmed nöta ned sulan på två månader som jag gjorde en gång i tiden med ett par klassiska svarta Martens...


Svart som lack- och lädernatten med glimmande kristallstjärnor...


Helgtips: Edge Konst & Design-Marknad




Passa på att fynda originella och roliga julklappar på Länsmuseet i Gävle imorgon 12 16.00 när Edge-tjejerna kör sin årliga julmarknad!!!



Helgtips: Sci Fi-mässan!



Idag och imorgon! Missa inte! Lando Calrissian kommer att vara där!!! Efter att nyligen ha sträckkollat på 8 säsonger av Stargate SG-1 är det lite kuligt att Michael Shanks också är där. Och naturligtvis är det jäkligt kuligt att Tom Skerritt, som lyckats med bedriften att vara med i både Alien och Top Gun, också är där. Sen är det enbart läskigt, nä lite kuligt också, att Onda Dockan och Marshmallow Man är där, iiiiih, läsko!

Se tidigare blogginlägg från sci fi-mässan 2008 här och här, det var magiskt!
Jag var där senast 2009 också men har fortfarande inte fått upp något blogginlägg ifrån det besöket... Kanske dags nu.


SNITCHES GET STITCHES




Jag måste tipsa om ett roligt märke som heter Snitches Get Stitches som jag upptäckte via Facebook. Det gör superkitschiga smycken och väldigt mycket pimpade mobilskal! Sådana där små färgglada saker som lyser upp och sätter lite piff och färg på vardagen! Jag har inte beställt något från dem hittills så jag kan inte uttala mig om hur det funkar. Men de fraktar iallafall till Sverige och har rimliga fraktkostnader.








T-shirtspaning: Care Bears Shake Your Bear Behind





Den här söta 'Shake your bear behind' Care Bears-T-shirten går att beställa från Truffleshuffle.


Fnittrig brittisk tuggummipopvideo som är väldigt uppåt, men lite för kletig för mig, med fd. X factor-deltagaren Cher Lloyd. Förutom Care Bears-T-shirten, och ett härligt överflöd av tjusiga pastellfärgade ballonger, innehåller den ett fruktansvärt "rap-inslag" av Mike Posner- Cooler than me- jag kan knappt kolla... Ja, fast nu var ju poängen med inlägget att belysa t-shirten, inte musiken eller videon.


RSS 2.0