Sleepy Hollow Fall Forest Foto Friday

Efter praktiken i fredags hamnade jag i något slags Tim Burton-Sleepy Hollow-aktigt foto-flow i Boulognerskogen...
 
 
 
Sedan lagade jag till lax och potatis med ABBA's citron/dill-mix och lyckades bränna underarmen på ugnsluckan så det blev en del kramande utav en fryst påse Haricot Vertes medans jag tittade på undergångskomedinThis Is The End.
 
 
 

Fan va gött med helg!

 
 
Såhär såg jag ut igår och idag! She-Ra T-shirt från Truffleshuffle. 21 Jumpstreet T-shirt från 80stees.com.
 
 

Pink Löv

 
Vinterstass på igen! Kall och kort höst. Ny vinterjacka behöves eller ny vinteroutfit i överhuvudtaget för det här känns inte så kul. Flera nya mössor (se ännu ett exemplar ovan) och en halsduk har införskaffats.Tydligen så kommer det någon slags eftervärme från Frankrike eller Afrika så man får vänta med att stuva undan mankinin ett tag till. På den här bilden hamnade jag i en kärleksfull ormgrop av rosa löv på lunchen.
 
 

Syjunta Del 1

Som jag nämnde tidigare så har jag kassar med byxor och tights som ska lagas men däribland finns också allt mellan himmel och jord som väskor och midjebälten med trasiga spännen.
 
I fredags lyckades jag äntligen ta arslet ur vagnen och bytte ut det trasiga reglage-spännet på min sötaste väska. En kopia på en tokidoki x le sportsac-väska.
 
Knepet är att ta kort på hur det satt ihop innan och även kika på andra väskor annars är risken, i alla fall, om man är lika fatalt ologisk som mig, att man inte får ihop det som det skulle sitta igen.
 
Sådärja! Inte något jätteprojekt kanske men ändå mycket tillfredställande att kunna reglera axelbandet igen. Spännet var ganska svårt att få tag på men till slut hittade jag det hos en mycket välsorterad skomakare på söder. Ett annat tips är att köpa någon billig väska på second hand som har likadant spänne eller ta det från någon väska som ligger hemma och skräpar. Stadens sybutiker hade dock inte sådana spännen vilket är lite underligt.

Det är skönt med sådana här små-projekt för man får som sagt mycket behållning för lite gjort och chansen finns att man kommer igång med större projekt...
 
 

Boho-Hobo

Att ha en hemmasydd hologramglittrig hårrosett under mössan kan ge intrycket av ännu mer deformerad huvudform... Avdammning av solglasön är också en bra idé ibland.
 
Väldigt gult under försök till serotoninhöjande fredagsprommis i parken efter praktiken.
 
Rätt så ploppig bild men att ta bra kort på sig själv är inte alltid det lättaste... Här står kameran på pakethållaren i en rätt skum vinkel. För övrigt älskar jag den här leopardpälsen men skulle använda den här mycket oftare om den vore lite längre. Jag förstår verkligen inte det här med korta vinterjackor. Vem vill frysa häcken av sig liksom?!
 
Ny glittrig svart favoritmössa- Glitter. Solglasögon som alltid åker ned på nästippen- från 80-talet budade på Ebay. För kort men übersnygg leopardpäls och därmed kompenserande lång ziphoodie- BikBok. Snood- Lindex.Stentvättade rosa Cheap Mondayjeans- Caliroots. Skinnstövlar- Berglövs Skor.
 
 
 
 
Tv-serie: The Black List.
 

Plommonkompott

 
 
Följ mig på Instagram förresten- emilybrandoncox.
 
 
 Idag har jag hjälpt mamma att göra etiketter till hennes hemmagjorda plommonkompott. Som belöning fick jag med mig en burk hem. Perfekt att äta som en dessert i ett glas mjölk eller som sylt med en klick grädde på pannkakor eller ostkaka... För er som inte heller visste så är tydlgen det som skiljer kompott från sylten att det är bitar kvar i, Nej, nu ska resten av den här regnmurriga dagen ägnas åt att krypa ned under täcket och kolla på Supernatural och Sleepy Hollow och äta massa choklad.

Dagens Soundtrack: Pretty In Pink.
 
 

Chinese Cookie Monster & The Taco Technique/Gråtande Grävling/Cookies & Puppies

Kakmonster T-shirt- http://www.truffleshuffle.co.uk/store/. Presentkjol från Stockholm-storasyster som äntligen kommer till änvändning- Zara. Fuskpäls utav styckad nallebjörn och new age neon-rosa halsduk- BikBok. Sned grävlingsmössa och väska- 30 kronorsfynd på H&m divided. Svarta tights med sedvanligt hål- också H&M. Kolabruna skinnstövlar- Berglövs Skor.

Igårkväll hade jag en dejt med Carola hemma hos henne och hennes kille Stefan i planen att vi skulle baka en Cheesecake med den opassande smaken av polkagris. Jag hade också med en kasse med trasiga jeans och tights som behövde lagas, så det skulle dessutom äntligen bli lite syjunta-tajm med gotta, alltså det bästa i livet: förena nytta med nöje! :D Carola ville också ha hjälpa att rensa ut sin garderob som är fylld med klara 70-talsfärger och mönster och mycket röda handväskor. Men som vanligt slutar det inte riktigt som man tänkt sig och det blev en vräkig taco-fiesta med tända ljus och 80-tals-synthmusik istället. Jag passade dock på att ha 90-talsdisco när Stefan var ute och utövade sin favorithobby nämligen att röka pipa (och konstaterade återigen att det verkligen dansas för lite)...Både jag och Carola hade The Menzies (som Jessie i New Girl kallar det: se klipp nedan om hur det kan gå då...) så Stefan fick som vanligt inte ha sin chokladkaka för sig själv... Det blev i alla fall en välbehövt trevlig kväll där grubblerier och elände fick ta paus för en stund. Byxorna och tightsen måste dock fortfarande lagas så jag inte går byxlös i vinter. Det blir en tur hem till mor ikväll för att låna hennes symaskin...
 
 
 
 

Sunny side of the street

Söndags- fullt ös som vanligt! Ny mössa- Gina Tricot.
 
Ex pojkväns t-shirt från Carlings.
 
Mintgröna zebramönstrade tights- Gina Tricot. Jeansshorts och halsduk- H&M divided. Rosa Reebok Freestyle Hi - Footlocker.
 
Dagens bonus var ju den här hunden i lila stickad tröja och tofs utanför Willys.
 
Artister: Iggy Azalea, The Ting Tings, Lady Sovereign.
Tv-serie: Sleepy Hollow.
Film: Monsters University och Elysium.
 

Vattenmelonskor

Dagens wanted. Vattenmelon-skor från Romwe.
 
 

Indian Summer

Idag var det så varmt att jag fick byta t-shirt på lunchen för den andra var blöt av svett. Och det var nog inte p.g.a för tidigt klimakterium, utan för att det blivit plötsligt varmt igen! Imorse googlade jag också på om det existerar någon slags väderleksrapport för vad man ska ha på sig. Tänkte annars att det var en bra idé att starta! Typ 14 grader: dags för trenchcoat, ect. (För att avgöra vad jag ska ha på mig brukar jag annars ta en tur ut med soporna på morgonen...) På nätet hittade den här sidan som var inne på samma spår, dock inte helt tillfredställande: Dailydressme. F.ö. är snusnäsduk på skallen inte bara en söt-tuff accessoar, utan fyller också praktisk funktion som svettband!

 Skotskrutig minikjol, blått leopardmönstrad scarf, och grå skileggings - H&M divided. Svarta lackstövlar - Wedins. Blå rock - Gina Tricot. Turkos snusnäsduk - Glitter. Cyndi Lauper T-shirt från konsert på Berns 08.
 
Låt: Indian Summer - Duff McKagan.
Album: Joss Stone - Free Me, 30 Seconds to mars- This is war, Muse- The Resistance.
Tv-serier: House of Cards och Homeland.
 

Ananasballerina

DAGENS WANTED. Charlotte Olympias "Incy"-kollektion.
 
 

Dagens outfitinspiration

 
Bilden är från klädesmärket Gypsywarriors facebooksida och föreställer bloggerskan Lina Tesch. Bootsen går alltså att beställa från Gypsywarrior.com.
 
 

God morgon!

Söndag=städdag med stretching och åttitalsmusik! Bilden är från klädesmärket Localheroes facebook-sida. Käckt att dekorera smoothien med Froot Loops!
 

::::Prickig & Rutig Rosett::::::::::

 
Idag kör jag rosett x 2. Det prickiga rosettdiademet är från Accessorize barnavd. i Stockholm och det skotskrutiga bandet fick jag av min storasyster vid något julfirande. Här är jag hemma hos mamma på sopp- och pannkakslunch och är tämligen munter och pigg, bl.a. eftersom jag fått lön idag och har avklarat en del grejer som hängt över mig, samt börjar äntligen bli friskare från den långdragna virusförkylningen.

Dagens Låtar:



RSS 2.0