COOL AS ICE AND MIAMI VICE...

Tänk Vanilla Ice, Miami VIce, svala vindar, bowling, muffins med blåbärsfrosting, en kall milkshake, 80s VIP diskotek, cheerleader, så får du ihop dert där ljusblåa COOL AS ICE kollaget- som Vanilla Ice skulle sagt. Det är skitvarmt idag, så vi kan nog behöva lite ICE ICE BABY...




mer info, direkta länkar, kolla här COOL AS ICE

klänning, nelly.
cupcake och runda blå örhängen, ice cream charm, mi lajki.
armband turkos djurönstrat, hottopic.
brillor, blå väska, leopardkjol, ljusblå och svart boyfriend kavaj, supergirl pyjamas, tofsboll-tofflor, topshop.
paljett converse, utsvängda blå stretchjeans, halens.
multifärgade nike, lackblå dr martens, urban oiutfitters.
rosettballerina, modcloth.
cheerleader dräkt puma (rea), ellos.
ljusblå nike, laredoute.
blå bad tofflor, hm.
vanilla ice t-shirt, 80stees.
let the good times roll t-shirt, localcelebrity.
blå solbrillor på donnan, asos.






Salty liquorice & Sweet hot pink candy (hallon- och lakritsbåtar)

Jag brukar säga att kärlek ska vara som hallon och lakritsbåtar...
Det är oxå en av de bästa kombinationerna på färger...


För direkta länkar till grejjerna, gå till: liquorice & pink hot candy





Armband, Hottopic.
Kjol och linne (Cyndi Lauper´s design för FAA), HM Divided.
Klänning, Nelly.
Lack Dr Martens, Brandos.
Hjärtformad väska, glasögonfodral, jacka, solglasögon, Topshop.
Läppglans, Hello Kitty för Mac.
Kajalpenna, Make Up Store.

I use to say that love is suppose to be like salty liquorice and sweet hot pink candy...
It´s also one of the best combinations in colours...





Heidi Klum t-shirten...

Äntligen har jag fått tag på Heidi Klum Fuck Off t-shirten (som jag bloggat om här och här) från Nelly och igår var första gången jag använde den, samt dammade av jeansshortsen och satt på balkongen och åt pannkakor med ben & Jerrys Strawberry cheescake glass och ekologisk hallonsylt...


Dags att damma av spegeln kanske?! Ja jag tror det... men det blev en cool bildeffekt.


klorofyll

Klorofyll är det ämne som ger växter deras gröna färg. Ämnet spelar en avgörande roll i växternas omvandling av koldioxid, vatten och energi till kolhydrater och syrgas.

Klorofyllmolekylerna deltar inte i själva reaktionen utan fungerar som en sorts ljussamlande antenn. De tar upp det inkommande ljuset och överför energin till reaktionscentret.

Klorofyll är en komplex molekyl som är uppbyggd kring en ring av organiska ämnen med en magnesiumatom i mitten och en sidokedja som består av en alkoholmolekyl (fytol hos klorofyll typ a och b). Grundstrukturen har vissa likheter med hemoglobin i blodet hos djur, men där finns en järnatom i mitten istället för magnesium.

Klorofyll finns i flera olika varianter. Typ a och b finns hos gröna växter. Typ c och d finns hos alger, medan bakterier som använder fotosyntes har många olika varianter av klorofyll.

Klorofyll typ a och b absorberar olika våglängder av solljus. Klorofyll typ a och b absorberar blått ljus (400-500 nm) och rött ljus (600-700 nm). De skiljer sig också något i sin funktion i den kemiska reaktionen som omvandlar vatten, koldioxid och solljus till socker och syre, 6H2O + 6CO2 + solljus --> C6H12O6 + 6O2. Detta kan till exempel förklaras genom trädens löv som absorberar bland annat rött ljus på våren och sommaren så att vi ser bladen som gröna och på hösten absorberar löven mest grönt ljus och reflekterar komplementfärgerna(i detta fall rött och gult) därför blir löven gula/orangea. I slutet av 1800-talet visade det sig att rött och blått ljus är effektiva vid fotosyntesen.

Ämnet är godkänt som färgämne i livsmedel; det har då E-nummer E 140.

 

/fakta från wikipedia.



sned

RYGGSKOTT. MEGA SUPER RYGGSKOTT:
har bara haft det såhär illa 2 gånger förut. Jag har ju en skitdålig rygg som doktorn sagt. NU har jag haft ont ryggen i en vecka men droppen blev när jag låg och vilade idag och råkade nysa... Då blev det kramp på ena sida och jag blev därmed sned som tornet i Pisa som jag alltid blir när det är riktig illa. Det är svårt att föreställa sig om man inte ser det själv. Men hela överkroppen lutar åt ett håll och det ser helt onormalt freakish ut.
men det som är desto jobbigare är att jag knappt kan resa mig upp ur sängen.. röra mig, ligga ned och allra minst SITTA vid datorn.
So fun times.... Sist tog det flera veckor innan jag blev någorlunda bra igen. Och sen fick jag gå på sjukgym i ett år och träna upp ryggen. Det verkar som det är dags igen nu. SÅ går det när man inte tar hand om sig själv. Så det verkar som att Starta Eget kursen inte kommer bli fullföljd... =( Först jobbet , sen kursen.
Känner mig rätt otursförföljd just nu.

=/

so fresh so green

Skumt väder nu. Igår blåste nästan huset bort, himlen var mörk, det regnade lite, sen blev det sol och allting var så fräscht och grönt, lummigt, vårigt och luktade så gott att det nästan gjorde ont! Jag älskar friska svala vindar och jag älskar sånt här väder.




HM Fashion against AIDS




Wooa, Hm´s Fashion against AIDS kampanj släpptes idag och man kan shoppa t-shirts och linnen på HM SHop Online från artister som CYNDI LAUPER, N.E.R.D, Katy Perry, Dita Von Teese, Robyn, Tokio Hotel  m.fl. !

När det sist var fashion agaist aids kampanjen på HM så köpte jag ganska mycket: linnen från Jade Jagger, Chicks On Speed, loose t-shirt från Katherine Hamnett och Jade Jagger, m.m. De var väldigt stora i storleken så vissa plagg har jag inte använt så mkt, men Katherine Hamnett tröjan håller fortfarande. Ska se om jag hittar nåra bildbevis.. ja här:





Det här är mina favoriter i år, från toppen: Katherine Hamnett, Dita Von Teese, N.E.R.D och Cyndi Lauper.

TIPS: OM du ska beställa online så beställ både din vanliga storlek och en mindre och skicka tebax den som inte passar. De kan vara stora i storleken.


Fasen va snygg hon är fortfarande! :D Jag såg ju Cyndi Lauper live, det kan du se här.

För mig som älskar Cyndi Lauper så är det ju fantastiskt kul att hon är med på kampanjen och jag måste ju beställa linnet med texten: Girls just wanna have safe sex... Det är roligt att hon tagit sin största hit Girls Just Wanna Hve fun och gjort den till en safe sex slogan. Linnet är ju jättesnyggt! Jag vet inte om jag kommer känna mig helt bekväm med texten bara- kan ju missuppfattas... Äsch man får tuffa på sig, för aids-kampens skull och Cyndi´s!.... ;P



favoriter på stan i gävle

Innehåll: Matthew Williamson för HM, ränder och zebraränder, bekväma ballerinas, världens snyggaste röda jacka, bästa urvalet av Motel klänningar....

Tro det eller ej men Gävle är en guldgruva när det gäller shopping! Man kan leta som en tok efter en viss grejj i Stockholm eller på internet- på både svenska och internationella sidor men intre hitta det man söker efter för att det finns närmare än man tror- i Gävle! Jag har letat efter ett par bekväma sportiga snygga ballerina skor och låga vita Reebok och fann dem i måndags på stan i Gävle, samt massa annat fint. Speciellt på butiken Blå, som endast finns i Gävle men nu ska öppna i UPPSALA oxå! Där har de en fantastisk känsla för att ta in snygga grejjer som inte heller går att hitta nån annanstans- inte ens på märkets egen hemsida!!!

Även när det kommer till HM´s gästdesigners som nu senast Matthew Williamson så finns det en hel del plagg kvar på HM i Gävle fast det är helt slutsålt på hemsidan...


Enkla sköna ballerinas i färgerna svart, vit, cerise eller guld för endast 198 kr på Din Sko.


´


Favoritjacka. Röd nylonjacka från Fred Perry på Blå. 1300 kr. Helt omöjlig att hitta nån annanstans på internet...


Favoritklänning. Snyggaste tubklänningen från Motel på Blå. Har gått ned en storlek, detta är Medium.


Sko favoriter. Dröm ballerinas. Bekävma och i silver och dösnygga. 700 kr. Storleksproblem. 41 1/3 eller 42. Adidas har så jäkla konstiga storlekar!


Skön och snygg påfågelsklänning från Matthew Williamson på HM om man gillar påfågelsmösnter. För mig känns det lite sisådär faktiskt... men jag gillar den här klänningen. Stor i storleken. Fick gå ned en storlek...


Favoritskor No2. Låga vita Reebok. Perfekt till sommaren. Lite cheerleader feeling. Oxå omöjliga att få tag på nån annastans på internet.


Cheap Monday jeans. Har kommit in gröna och turkosa cheap monday nu på Blå. Jippie tänkte jag. Men de var inte tillräckligt stretchiga för mig och därav inte bekväma.



Favoritklänning No2 från Motel på Blå. Jätteskön och smickrande för figuren!


Favoritballerinas No 2 och 3. Svarta Puma ballerinas och vita från märket Ten Points 550 kr.


Favoritblus från HM Divided.


Grafiskt påfågelmönster. GIllar svart/vitt/rosa i grafiskt mönster tillsmamans. Har beställt dennna på HMs webshop av Metthew Williamson i en storlek mindre för den var jättestor. Undelrig modell men sval och skön och lättanvänd till sommaren. 198 kr.



Favorit tubkjolar från Gina Tricot 98 kr.


Favoritlinne från Insight på Blå.


Favoritkjol på HM Divided. Går att beställa på webshoppen.


Inte favoriter. Från Vagabond på Euroskor. Letat efter ballerinas med vristspänne som på dessa, men varning, metallspännet skaver in i huden aja ajaja!


Try until you die. :P Prova prova prova...

FILM TIPS












Prom Night

Jag får känslan av att det är massa baler nu... Är det vårbalsdags kanske... Har dålig koll, men baler är vilket fall som helst hur kul som helst. Man får klä upp sig som askungen och dansa med mössen hela natten haha! ;D

Jag upptäckte att HM Shop Online hade massa bal(l)iga nyheter och ooops blev det här kollaget till!
Själv hade jag en röd Jessica Rabbit paljett klänning på vårbalen. Very slutty but fancy and cool! :P och så hade jag gjort min egten tiara, sytt en kompis balklänning och gjort en tiara till en annan tjej på beställning.... Pust.
Och eftersom jag jobbade som fotograf för årskrönikan så fick jag gå på ännu en bal. Då hade jag på mig en vit/juslila harlequin mönstrad secondhandklänning och platinablont hår och rött läppstift och silverskor- very Courtney Love...

Vilket fall som är det här kollaget för den mer dekadenta gulliga punkiga bal-tjejen a la rebelgirl/grease....

Gud, va sugen jag blir att slänga på mig paljettdfodral, högklackade lackskor och rosa peruk och dra på bal!!!!

Om du har en uppkommande bal snart- Have the time of your life!


För direkta länkar till produkterna klicka här: prom.

Klänningar, halsband, hår-rosetter, rosa ballerias, högklackade svarta lackskor, hello kity läppglans, paljettkavaj, från HM Shop Online.

Rosa ögonskugga, Lars Wallin.

Alice i underlandet tygväska, Regencies.

Peruker, Manic Panic.

Rosa högklackad trikåsko, Halens.

Rosa mormorsbrillor och genomskinliga ljusgula samt svarta cateye brillor, Topshop.

Svart Hello Kitty lackväska, Loungefly på Trendystars.

Hello kittyhalsband, muppets-ring, truffleshuffle.

Glass- och tårtörhängen, milajki.

Hett på haléns

Ännu ett blogginlägg som jag började med för över en vecka sen så tyvärr har vissa saker tagit slut nu och lagom till att jag skulle beställa...
Det som är fantastiskt är att de börjat sälja märket FAMOUS FOREVER DÄR SOM ANARS BARA GÅTT ATT BESTÄLLA FRÅN TRUFFLE SHUFFLE I STORBRITTANNIEN!!! :D Jag blev uppriktigt förvånad när jag kikade i deras webshop för de hade vissa otroliga gobitar som en ROSA CYKEL och ett märke som heter LOVE LABEL som hade mkt snyggt men billigt.


FAMOUS FOREVER. vill ha den i rosa.     BESTÄLLT, mest för att kolla storleken till en truffleshuffle-beställning.


LITTLE MISS...                                           DIRTY DANCING PYJAMAS.


BESTÄLLT!                                                  SLUTSÅLD.

BESTÄLLT.                                               SOMERBOND.    
                                
BESTÄLLT.                                                               LOVE LABEL KLÄÄNING.

LOVE LABEL bälte.

Har ju varit på jakt efter paljettconverse länge men de är omöjliga att få tag på tyvärr! Fast på Halens har dom blåa!!! Tyvärr går de bara upp i strl 40.

THERE´S NO PLACE LIKE HOME... LOVE LABEL skor.


Sumobrottardräkt för endast 299 kr! Skulle vara nåt att leka med sin partner i! :D


Har sett rosa cyklar på stan men inte fattat var folk får tag på dem. Jag behöver verkligen en ny cykel. Roligt att beställa en cykel på postorder hahaha...







tryin out fancy dresses cool shoes and cute tops...

Ja, jag har ju varit seg med blogging- så det här är egentligen för över en vecka sen tror jag...


This dress I like very much!!! :D


Highheeled Keds! :D


Black & Gold Reebok.



Fancy dresses på Gina...


Nåt för studenten kanske?


Pink Cake Dream Dress! Finns i olika färger för endast 149 kr!


Den här oversizade bomullstopen med knytärmar och retromotiv a la gamla pocketböcker/starlet/filmaffisher har jag i svart och vill ha även denna. Jättesnygga och sköna på sommaren.


Jättesnygg mintgrön Dallas tisha som går att beställa på HMs Online shop nu.


Älskar de här smilie linnena på HM! 69:90 kr.Ska köpa det här linnet när jag får pengar.


Livskvalitét. Fika på Waynes.


Billiga snygga skor på Stadium.


Är på jakt efter ergonomiska ballerinas till sommaren och dessa av Puma på Stadium var jättesköna- är lite rädd att de kommer in grus bara...


Waynes Take Away Räkor & Advokado pastasallad som jag varit sugen på så länge.


i love freedom

All play and no work. Bild hittade på Sassys mysiga blogg, ursprungligen från The Selbys.

Bild som representerar mig och tillvaron denna söndag! Blir så sugen på att klippa håret och färga det rosa igen!

Jag är numera arbetslös igen. Jag och chefen gjorde en överenkommelse! Jag skulle bli tvungen att bli delegerad till djur-butikerna ändå och det skulle inte funka för mig så det löste sig till det bästa till slut! Självklart känns det tråkigt, jag hade sett fram mot att jobba i parken i sommar samtidigt som det gav mig mega-ångest...

Men då vet jag att jag ska söka till kiosk eller nåt till en annan gång, inte Souvenirbutik=zoo. konstigt att de inte nämnde det i annonsen.. och att hon anställde mig ändå fast hon visste att jag var allerigisk, då hade vi båda inte behövt gå igenom detta trubbel och jag hade blivit delegerad till kiosk i stället och fortfarande haft ett sommarjobb nu, men nu känns det lite för sent... Furuvikskeppet verkar ha gått för sommaren, eller...

Jagh börjar iallafall på Starta Eget kurs istället på måndag för att så småningom starta upp min internet butik. det verkar som det bästa för mig är att vara självanställd och min egen chef! Vivia la diva!

Idag är det blogging, städning, chilling, kanske stan och allmänst frihets-mys som gäller! :D
Hade fint hörrni!

<3

Men som fina Stina skrev: "Du har iaf fått träffa en apa"! :D

Passa på: rea på Hot topic



Det är stor rea på Hot topic som slutar i morn så passa på att fynda! Finns massa jättesnygga superbilliga grejjer! Min kille har gjort stor beställning men själv är jag helt pank tyvärr. Vill ändå helst ha grejjer som inte är på rea- som det här I am Hello Kitty linnet:



Har bloggat om I Am HK luvtröjjan tidigare som var slutsåld och nu finns alltså det perfekta sommarlinnet i samma stil! Want want want it! Får se om det blir en Hot Topic beställning när jag får pengar....


men alltså...




vafan lixom, vissa gör vad som helst för att få bloggbesökare... och om det de skriver är sant är sant så är det ju ännu mer tragiskt. många som utnyttjar sina barn till att göra reklam för sina bloggar: 15 år och 5-barns mor ect ect...
usch, har sett så många såna här liknande smaklösa spotlight-moments!



Kitschig disktrasa



Den perfekta presenten och detaljen som sätter piff på köket och städningen! Från Kitsch.
Enkelt att göra själv oxå om man har tillgång till trycksaker.


frosta



I förra veckan tog jag mig an det stora projektet att frosta av frysen. Ja huga liga va is det var och va lång tid det tog! Nordpolen here I come! Men det hjälpte att jag använde mina nya diskhandskar från Rusta! Diskhandskar är bästa vännen i köket i överhuvudtaget! Och nu dröjjer det innan jag behöver frosta av frysen igen oh yeah!

Jag har på mig mitt nya supersötalinne från HM!
Kjol, HM.
Diskhandskar, Rusta
Rosett, UO.
Gummisnodd, Monki.
Dirty Dancing t-shirt, 80stees.


min nya fake tokidoki väska + talking keychain



Fake tokidoki X le sportsac väskan från ett märke som kallar sig Sanyo Sports hittade jag på Rio i Sthlm! 299 kr istället för 1500- 4000 < kr. Jag älskar den och bryr mig faktiskt inte om det är original eller inte! Och så behöver man inte vara så orolig att smutsa ner den eller att den ska bli snodd!

Sen fick jag en talking keychain från en av mina favoritfilmer från 80-talet: Goonies (ja har du inte sett den än så finns det ingen återvändo- sen den NU), från min kille! I LOVE It och den passar så bra ihop med väskan! Ser riktigt japansk ut! ;D
Chunk säger bl.a. I SMELL ICE CREAM!


Så ser en av original modellerna ut som man kan köpa på bl.a. här på Ebay.


madonna tattoo



mycket snack om tattoos i blogg-landet. jag letar fortfarande efter de perfekta motiven här är en madonna tattoo jag funderat på att göra. hittade stickern på en lyktstolpe längs rådmansgatan i sthlm för flera år sen.


update

första arbetsdag imorn och har typ ryggskott. yey.
spillt vatten på mitt fina mac tangentbord så det ser ut såhär när jag kopplar in det ++++++++++++++++DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD o.sv.
så ryggont och bristen på tangentbord är inte som upplagt för blogging. nu liger jag i sängen på sidan å skiver med ett finger typ :P har kollat på 2 säsonger av serien reaper i veckan. rekommenderas. jag vet inte, är bara trött.

ice cream nostalgia


Jag rekommenderar verkligen er som inte gjort det rean att ta en tripp längs memory lane på gb.

Många har redan bloggat om sina favoritrglassar/år och här kommer mitt favorit år: 1984!
Varför: 80-tal! Kitshiga glassar med namn som Finger, Joker, Kiwana, X15, Tom & Jerry, Citron Split, Ice Dream, Stor Strut, Be-Bop, Malaga och Boccia!
Favoritglass: Lollipop!
Varför: minnen, namnet, färgen, smaken och tuggummistången! Saknar fortfarande den glassen!

Åh mi good! Nu sköljer minnena över mig och jag längtar efter sommar och glass och 80-tal! Tänk om man hade en tidsmaskin och kunde åka tillbaka till 80-talet då och då för att insupa atmosfären, gå på disco, äta glass och shoppa! :D:D:D

Nya Loungefly Hello Kitty väskor!



Loungefly har gjort en del makalöst söta Hello Kitty väskor som tyvärr är ganska dyra: 500- 900 kr med frakt. Dessa har jag hittat på Trendystars som har helt fantastiskt utbud men rätt dyr frakt (25-30 dollar). Har aldrig beställt därifrån därför. Man kan komma billigare undan på ebay hos särskilt Whimsical Gifts som har mkt billigare frakt och en väska går på en femhundring. En del av väskorna går att hitta på truffleshuffle där de kostar ca 600 kr med frakt.
Kan det vara värt- jag vill verkligen ha en! :D Dom har så fina detaljer, foder och fickor!
Av de ovanför gillar jag dom 2 första och sista bäst btw!



Det här är min dröm- loungefly- hellokittyväska No 1! Det är en äldre modell som egentligen verkar ha utgått nu men jag hittade den igen på Retro Rebels. Det verkar för övrigt vara en cool onlineshop som jag snubblade på!


Det här är min drömväska i samma kategori No 2 som jag haft med i det här kollaget! Den är so 90´s- ja den innehåller det absolut bästa med 90-talet enligt min mening! :D Men så ser väskorna ut på och så stora är de!



Fina detaljer, fickor och foder!
Denna hittade jag nu på ännu en nyupptäckt shop: alternativeaoutfitters (veganbutik).

Motel on Nelly







Nu kan man beställa Motel Nelly! Motel har varit svårt att få tag på i Sverige tidigare så det här är en underbar nyhet tycker jag! :D Klänningarna har en skön och snygg passform och är väldigt populära på kändisar såsom Lily Allen. Själv har jag en vit med gula zebror på! Tricket med klänningarna är tjock kvalitétstrikå, blom-mönstren,  och smocken/resåren i ryggen på klänningarna/kjolarna utan stretch som gör att de sitter skönt snyggt ändå! Vissa klänningar är blandade: har en trikåöverdel och en bomullsunderdel. Enkelt & Genialiskt!
De går på mellan 299- 599 kr.
Jag tänkte beställa nån av de översta 3...
Vilken tycker du är snyggast?


Snygga ryggar...


Fina blommönster. Den här är jag mest sugen på för tillfället... Smocken gör att den sitter som ett smäck trots bristen på stretch. :)


Water Melon Crazy

Jag vet att det är fler än jag som gillar vattenmelon.. Jag tänker oftast på scenen i Dirty Dancing när Baby bär en vattenmelon med det klassiska citatet: "I carried a watermelon".
Vattenmelon är oxå den absolut bästa sommarfrukten.
Läskande. Och den har en av de bästa färgkombinationerna: grönt och rosa!!! :D


Bild på mig med vattenmelon hemma hos min mamma från förrförra året tror jag.


Mer info och större bilder: watermelon crazy with Unique Rebel


Darth Vader Jelly Bean Mjukisdjur

Dart Vader Jelly Bean Mjukisdjur!!?? :D Tre goda saker i en hahaha. Hittade på Ebay.
Man får alltså en påse med Jelly Beans till- ja den hänger där på sidan! Awsome! :D


FAbolous find on Ebay! Dart Vader Jelly Beans Plush FIgure! Three good things in one! You actually get a bag of jelly beans hanging on the side of the Vader! Awsome! :D:D

Unique Rebelism- NOW ALSO IN ENGLISH!

Tänkte börja köra med lite engelska på sidan framöver så jag når ut till lite fler läsare jorden över med liknande intressen! Sverige är ju ändock en mycket liten del av världen och jag är ju en liten del engelsk och tycker väldigt mycket om det engelska språket! Får se hur länge jag orkar köra tvåspråkigt haha!
Men då vet ni- så ingen får en chock! :P Men naturligtvis blir det BÅDE svenska och engelska och framförallt svenska- Så bra är jag inte på att uttrycka mig på engelska i skrift! :P Det blir nog många skratt över mina översättningar hahaha!


From now on Unique Rebelism will also be translated in english for international readers with common interests! Sweden is after all just a small part of the world! I love the english language and is partly english myself but my spelling is perhaps not the best! Welcome to my blog! Enjoy! :)



From SneakersNStuff.



top of the game


Hejsan hallå! Lessen att det varit dåligt med nya blogginlägg och svarande på fina kommentarer jag fått :D, men det kommer! Jag försöker som vanligt att få det fint i lägenheten- det är prio1 tillsammans med viktiga beslut och funderingar om framtid och sommarjobb... Så jag har mycket i huvvet och att göra- samtidigt som jag fortfarande inte känner mig helt 100- inte i top of my game just nu om man säger så.
Men jag har massvis med nya blogginlägg på G samtidigt som kommer upp snart!
Hoppas ni har det bra! :):):) CARE BEARS HUGS!

/Unique Rebel

Alla bilder från Nylon.

Furuviksparkens Training Camp


Tröjja från Harajuku Lovers. I samma serie som min gröna collegejacka kommer från.

Hej! Har varit dåligt med bloggande i helgen! Men nu är det över och jag har skrivit på anställningsbevis så nu är det ingen återvändo moahahaha o.O... Jag ville egentligen vänta med att skriva på nå papper och fundera lite, men när jag kom dit i morse var det första vi fick göra...

Annars har det har gått ganska bra med tanke på att jag var förkyld och sovit lite. Det bästa med helgen var att jag fick se Selma, bäbisapan idag. Hon hade på sig en blöjja och en rosa tröjja och strök mig på ryggen en gång (och jag glömde naturligtvis kameran hemma idag!). Enligt min chef och apornas skötare Ing-Marie så utsöndrar inte apor några allergener så är man pälsdjurallergiker så kan man fortfarande vistas kring apor! Det är ju fantastiskt om det är så! Och så stryker det runt påfåglar överallt och hoar- det är fint.


Selma och min chef. Bilden är härifrån. Där står det mer om Selma oxå.
Visst är hon söt!


Det sämsta var att vi inte fick kaffe på dagarna (!!!) och att jag är bortskämd efter att jobbat 3 säsonger på Grönan med nyrustade fräscha djurfria lokaler, god gratis mat m.m. Men det är klart att Gröna Lund har mer pengar att röra sig med och är ett mycket större nöjesfält som dessutom inte har massa djur överallt...

Men det värsta är att timmerstugan utan isolering (från tidigt 1900-tal?) som jag ska stå i där det är RÅTT och SVINKALLT! Det är varmare ute! Därinne får man stå med långkalsonger...
 Jag är inte bara allergisk mot djur utan har svårt för gamla hus, vindsvåningar, källare och har väldigt låg kroppstemperatur redan så blir det kallare somnar jag nästan...
Ja och att det fortfarande är djur överallt.
Mycket gnäll nu, men jag är orolig för hur det ska gå!
Och jag oroar mig lätt.

Jag tänker fortfarande "Vad har jag gett mig in på?".

Det kan t.o.m vara så att jag får mindre betalt att jobba där än att få aktivitetsstöd...
Jag måste kolla upp det. Så är det värt det? Och hur ska det gå? Och hur kan jag ta mig ur det om det inte går?

När jag valde att söka jobbet var det andra saker jag först och frömst oroade mig för. Det känns lite övermäktigt att det tillkommit så mkt nya orosmoment...



Japp

Imorn är den stora dagen då jag ska på Furuviks´s Training Camp och vi ska lära känna varandra och gå rundvandring och jag med all säkerhet kommer få "berätta om mig själv" vilket är bland det värsta jag vet.

Idag är första gången som jag är bättre i förkylningen så det är iaf väldigt bra.
Hoppas jag inte får nån allergisk reaktion av djuren imorn OCH samtidgt är förkyld- det kan gå riktigt illa! :S
Ska knapra Clarityn och ha astmamedicinen i beredskap.

Min kille är på premiären av Star Trek filmen på bio i Sthlm ikväll. Undrar om den är nåt bra.. Jag har alltid varit mer av en Star Wars tös men de tär alltid kul med välgjord sci fi.

Idag sa jag adjö till mina favoritgrannar som ska flytta till Uppsala och gav dem 2 Maom klubbar. Känns lite tragiskt...

Nä, nu är det väl dags att bestämma vad man ska ha på sig imorn så det inte blir panik imorn bitti och förbereda sig mentalt och varva ned i tid så jag inte somnar kl 3.00 som de senaste nätterna...
För fyrtioelfte gången tänker jag: Vad har jag gettt mig in på?


Bik Bok har gjort det igen!

Många som bloggat om detta idag, men det hindrar inte mig! Bik Bok´s Stylebook#2 har kommit ut.

Ännu en gång med jätteläckra bilder och kläder! Dom har lyckats fånga känslan av sommar, kuligheter, mode, fräscha och friska fläktar! Dom är ultramoderna men med smak av 80-tal, just the way I love it! Modellerna ser bekväma och avslappnade ut och samtidigt vilda och fria- och som om de faktiskt har roligt på bilderna! Ja jäkligt bra gjort BikBok!





För att läsa en av modellernas bloggar kolla in Fashion Flash.

80stees News for guys & dolls!


For the Ladies. Jag vet iallafall två tishor av dessa som jag ska beställa BUMS när jag får råd:
Blondie Baseball tröjjan och den rosa Wonderwoman tishan!
Och sen BUMS#2: Mimmi & Musse! Synd att det var så fruktansvärt färg på Cookie Monster OCD tishan...
För länkar till varje t-shirt: 80s Tees News Ladies by Unique Rebel





For the Guys... Mina favoriter av dessa är: Madonna, James Bond/Grace Jones, Ghostbusters 84, Pac Man, Turtles Pizza Face, X-Men och Breakin tishan..Ja det var ju nästan alla! Hahaha!
För länkar till varje t-shirt: 80stees News for Guys! by Unique Rebel on Polyvore.com

Dagens Hår bilder: Cotton Candy


Cotton Candy Hair. Man vill bara äta upp det! Så är du en riktig sockerråtta så är det kanske inte frisyren för dig.... :P
Luvis, Bik Bok. Ögonskuggor, HM.



Hur får man sånt här hår? Blondera med Jane Hellens Ultrablond (2 förpackningar om du har långt hår). Låt sitta i 1 timme oavsett vad förpackningen säger. Färga sen med Manic Panic´s Cotton Candy. Har du torrt hår, använd inpackning efter du tvättat ur färgen (absolut inget måste).
Sov sen med fläta så får du lagom vågigt hår nästa dag.


Dagens Favorit Creative Bild

Det är kul att kolla igenom gamla kort och grejjer man gjort. Och jag har hur mycket kort som helst och gjort och skapat hur mycket som helst... Men den här bilden från min Lost Collection fastnade jag för idag:


Nya länkar/min hemsida

Jag har ju faktiskt en hemsida som jag snickrat ihop i geocities. Den är fasligt dåligt uppdaterad men har ändå lagt till den i mina länkar tillsammans med min lika dåligt uppdaterade MySpace (är mer en facebookperson egentligen).
Är det nån som är intresserad av att se en liten del av vad jag gjort i kreativ bemärkelse så kika in här:




Min Hemsida.

Dagens Oldie



Fototyp: Självporträtt
Plats: Kyrkogården i Gävle
Tid: Sommaren 2006
Kamera: Mobilkamera
Outfit: Brillor, kofta, HM. Blus, Vero Moda. Hängslen, Åhléns.

Kommentar: Det var tiden innan jag hade en digitalkamera och flyttat in i min lägenhet i Gävle och blonderat håret.


My Bloody Valentine

Funderar på att se den här snart:


My Bloody Valentine. "On January 16, Get Your Heart Broken."

Jag fyller år den 16 januari så det blir ju spännande...
Hade varit roligare att se den på bio dock eftersom det är en 3D skräckis!

kvällssvammel

Missade Rent hus igen på tv. Istället går Greys Anatomy som jag följde slaviskt förut. Känner mig jättesnorig och sämre. Bara 1 1/2 dag kvar till Furuviks Training Camp. Enbart förkylning eller pollenallergi oxå? Verkar vara en pollen explosion ute. Och jag som har slut på Clarityn. Känner mig på lite dåligt humör oxå.
Försöker äntligen beställa t-shirts på internet men hittar inte min förbannade bankdosa!

Dagens Lärdom

Man ska icke sminka sig när man är sjuk.
Det kliar, det rinner och man ser och känner sig slutligen mycket sjukare.

Tokyo Mew Mew

Jag undrade ju vem det här var i ett tidigare inlägg. Jag har ju så dålig koll på manga även om jag gillar det väldigt mycket. Men iaf så hjälpte Fantasygirl mig att reda ut saken. Det är Tokyo Mew Mew som jag googlade och fick upp den här infon på ginza.se.



"Hjältinnorna i Tokyo Mew Mew, vars DNA har korsats med utrotningshotade djur, är tillbaka med en ny medlem, Berry. Hon blir den första i gänget som har DNA från två djur, katt och kanin.

Tillsammans fightas de mot ett nytt gäng, Crusaders.

En spännande superhjältemanga med tjejer i huvudrollerna!"

Låter ju shysst! :D

utmanad

Jag blev utmanad av Shakethis att skriva 8 fakta/vanor om mig själv:

1. Jag tappar lätt saker, gravitationen är stark hos mig.
2. Jag tycker inte om att ha saker ınplanerade. Jag vill göra som jag vill och känner för.
3. Jag är tidsoptimist.
4. Jag är en systematisk person även om inte många tror det. Saker ska göras ordentligt i rätt ordning.
5. Jag kan spara godis hur länge som helst.
6. Jag har astma.
7. Jag hatar malar/nattfjärilar. De är de läskigaste djur som finns!
8. Jag är egentlgen värsta hälsofreaket innerst inne. Tycker mest snabbmat och godis är så kitshigt!

Utmanar:

Hankypancake

Mandy

Lisen

stitchordie

.... och alla andra som känner för att bli utmanade!!! :P

Push it

Hemma sjuk. Kollat på filmen Min Granne Totoro och sovit typ. Återkommer med mer filmtips sen.
Ikväll var Comhems telefon, tv och internet nere en stund. Stod i DN t.o.m.


Min Granne Totoro.

Nu har jag ätit Ann´s och min återföreningspasta med massa vitlök och det var sjuuukt gott och dricker kaffe ur min I LOVE 80s MOVIES mugg. Ska kolla på den här filmen nu och fortsätta bli frisk till helgen:


Push. Vet inte om den är bra men Dakota Fanning är med! Jag gillar henne och superkrafter- verkar vara lite som i Heroes...

Anns & Emilys Återförenings PUMPA PASTA

Ända sen min gamla vän Ann hälsade på mig i Sverige och vi gjorde den här fantastiska pastan tillsammans så har jag ätit den så ofta jag kunnat. Den är nämligen sjukt gott, snabbt, enkelt, nyttigt och går at variera i det oändliga!!!

Anns & Emilys Återförenings PUMPA PASTA:

1-2 personer

Pasta
olivolja

1/2 butternut squash
2 morötter
en ask sockerbönor/ärtor
färska champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
pinjenötter
zuccini

Skär butternut squashen (det är egentligen en timglas formad pumpa) i 2 delar. Stick hål i ena delen med en gaffel. Värm den i micron 5 minuter. Under tiden den värms sätt på pastan med lite olja och salt i vattnet. Helst fullkornspasta eller vit fiber pasta. Man behöver inte ha så mycket pasta, det ska vara lika mycket grönt som pasta. Men meningen är att det ska vara nyttigt oxå.
Ibland har jag i kycklingfilé och då kan man börja steka den tills den nästan är klar och då kan man ha i resten av grönsakerna i den här ordningen: morötter, lök, zuccinin, svamp, den gratinerade "pumpan" (skärd i chunky bitar utan skalet, kärnorna och joxet i mitten förstås!), sockerärtor och sist vitlök och pinjenötter- det är viktigt att de inte bränns så ha i de när resten nästan är färdigt. Ha i pastan sist. Svampen och zuccinin ska precis som pumpan vara skärd i chunky bitar (älskar ordet chunky).

Lägg på en klick grön pesto från Barilla och en klick Lätt Creme Fraiche. Klart!


SUPER GREEN!

Jädrans va grönt det är ute nu! Våren är verkligen här och det firar jag med ett grönt kollage!
(sen kan ju inte allt vara grönt för kollagets skull)
Jag nämnde ju tidigare att jag älskar gröna kläder men knappt har några... Här är några kandidater iaf.
De gröna fotbollstrumporna från American Apparel har jag dock redan (fast mina är lårhöga).

För mer inof om plaggen: Super Green! by Unique Rebel

Förkyld

Vaknade i morse och var förkyld. HP var ju jätteförkyld en hel vecka i sthlm så nu har det slutligen brytit ut på mig alltså. Bra så jag blir av med det. Inte så bra eftersom jag ska på Furuviks Training Camp fred-lörd i helgen....
Hoppas jag blir frisk nog att vara med iaf.


HOME SWEET HOME


Vet inte vem det här är (?) eller vart jag hittade bilden men söt är hon iaf och jag är väldigt svag för kaninöron och såna mangamotiv...

Skönt att vara hemma igen även om det är stökigt som vanligt. Men det är alltid så skönt att komma hem när man varit borta ett tag för man kommer tebax med nya krafter och föhoppningsvis insikter. Det är lättare att se saker klart när man får distans... Japp, det är en klyscha men i mitt fall så funkar det verkligen när man kört fast! Men det är bäst att sätta igång direkt när man kommer hem för annars tappar man lätt farten igen!



deklarera! + tebax i gävle!

Glöm inte att deklarera hörrni! Det är senast 24.00 inatt.
Annars får man betala mellan 500- 1000 kr tror jag. Jag ska iaf få tillbaka ca 4000 kr på skatten. tjoho! Jag har just deklarerat på internet med min förtryckta säkerhetskod som jag hittade på badrumsgolvet alldeles blöt... :P Japp, kom precis hem till Gävle igen efter mer än en vecka i Stockholm så nu är det dags för akutstädning här som vanligt!... :P
Deklarerar man på internet får man dessutom skatteåterbäringen tidigare!

Morgonstunder

Hur börjar du din dag? För mig kan det ofta börja med lite fotograferande till morgonkaffet. Här kommer ett par dokumenterade morgonstunder från veckan som gått...



Denna Bild: Hanky Pancake, resten av mig.

SKHLM

I torsdags vallfärdade HP och jag till SKHLM- Skärholmens Centrum- "The Shopping Capital"- som de kallar sig nu. De har ju renoverat upp hela stället jättemycket. Nu ligger ju butiker som Topshop, New Yorker, Bik Bok, Footlocker och mer av allt man kan önska sig därute. Trots försöken så känns det fortfarande litegrann som en stökig förort därute och jag känner inte för att sätta mig på t-banan själv ut dit tyvärr. Fast det är mycket bättre nu än förut iof och det kanske blir bättre och bättre framöver.
Vi tog bussen dit för det gick fortast och jag hade huvvevärk och blev sen åksjuk för första gången på väldigt länge.
Sen gjorde ingen av oss särskilt lyckade inköp och Hanky blev sämre i sin förkylning. Men jag hittade iaf de regnbågsfärgade hjärtbrillorna från Topshop fast köpte de inte. Vi kom dit ganska sent oxå. Skulle vilja åka dit igen och göra en heldag av det. För det behövs om man ska kolla in alla butiker.
Sen tog vi smutsigaste t-banan nånsin in till stan för att undvika åksjuka och käkade på Pizza Hut med tidernas sämsta servitör. Inte den bästa dan och inte den sämsta heller...









På New Yorker: billiga söta t-shirts!


Skulle vilja ha ett par söta rutiga shorts till sommaren!


En grön t-shirt och jacka skulle vara nåt det! Älskar gröna kläder men har knappt några!



I LOVE CHERRIES!


Smycken på New Yorker.




Dom här brillorna på Monki är verkligen grymma! Högst på brilllistan just nu.

Gillar de här turkosa oxå. Lite mer 50s cateye.



Sjukt snygga tights på Monki- tyvärr slut i min storlek.


Matcha.


Middag med min stockholmsfamilj

Jag har ju halva min familj i sthlm och andra halvan i Gävle där jag och min storasyster växt upp med min mamma och där jag bor nu.
Sen har jag själv bott i sthlm flera år och min storasyster, pappa och 2 halvsyskon bor där nu.
När jag kom till sthlm  i fredags så lyckades vi få ihop en middag hemma hos pappa.
Pappa är halvengelsk därav inredningsstilen bland annat.



Anglomania 1.


Min pappa, halvsyster Malin och halvbror David.



Pappa och min storasysters kille Fredrik.


HP lär David och mig spela gitarr.


Jag och moder teresa.


Malin var lite tröttis.


HP och min storasyster Bianca.


Min halvbror David bjuder på sig själv med en dans! Han vill bli artist precis som Jonas Brothers.


Anglomania 2.


Jag och Bianca med pappa på Grekland när jag var 12 år.


Hej din gamla rockstjärna sa min storasyrra till mig när hon såg mig... Undra varför.

Betraktelser i sthlm söndags


Muffin Bakery ligger högt upp på Drottninggatan men jag har ännu inte haft nöjjet att fika där...


Fy farao vilket farligt jobb att affishera i t-banan! =O Det ringer bara en klocka innan det kommer ett tåg och då ska de hinna ta sig upp!


Har börjat smygfota en del på sistonde och den här pissande fulla killen hamnade på bild i natten!




Trollskogen i Huddinge.


Storstadsstress! Måste hinna överallt innan affärerna stänger!


Trekant på hörnet...


Vad är det där för pretto poet i biomörket?! ;)


Popcorn tröjjan jag bloggade om här. Want it!




Most Wanted

Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska investera i för shopping denna månad... Beställa på 80stees? Eller TruffleShuffle? Eller köpa hjärtformade solbrillor och zebramönstrad handväska på Topshop? Eller en vit Vringad tisha med kaninen från Alice i Underlandet på, Lost Boys brillor eller den snyggaste bikinin nånsin av Insight på Urban Outfitters?
Eller nya solbrillor från Monki? Eller Pastry sneakers som jag letat så länge efter från Footlocker? Eller handla fina sommarklänningar på Bik Bok?
Eller bara spara pengarna?

Most Wanted by Unique Rebel

Most Wanted Truffle Shuffle by Unique Rebel
 

Wanted 80stees by Unique Rebel on Polyvore.com

Dagens Bra


Båda nyheter från 80stees! :D




Betraktelser i sthlm lördags

Några av dom största shobbing-objekten av åtrå på stan i sthlm presenteras samt en liten bildberättelse från i lördags då vi gick på stan och käkade middag på Fridays och det blev en färgglad drink oxå. Jättemysigt!



På Urban Outfitters: Reebok sneakers.


På Urban Outfitters: Vivianne Westwoods Anglomania plastskor som luktar bubbelgum och sitter jätteskönt på fötterna trots klackarna!


På Topshop: Har jag inte letat efter en zebraväska sen i somras?! Jo det har jag! 500 kr.


På Topshop: Haha, just my style! 299 kr.



På Åhléns: Snyggsnygg Fornarina läppklänning!




Madonna för Louis Vutton.


På Åhléns: provat smink från Mac och Makeupstore...


På Fridays: Dessert med Oreo cookies, choklad/kola sås och vaniljglass.


Min första Mai Tai.


RSS 2.0