Glitter Hårguide Vår 2013

Här kommer ännu en awesome Hårguide från Glitter! Bra tips för inspiration och snygga smycken som man kan piffa upp sin outfit och dag med!
 
NEON LOOK. Det här är min favorit såklart! :D Örhängen och halsband! Klicka på bilderna för att komma till guiderna.
 
SLINGOR I PASTELL.
 
HAWAII GIRL.
 
KLASSISKT ELEGANT. Stort halsband- hett! Se upp med för tunga halsband bara!
 
SVINRYGG MED TWIST.
 
SOMMARFINT SVALL.
 

Vanlig, trendig, och rockig.

Min Veckans Stil-spalt i gårdagens Arbetarbladet.
Beats by Dre-lurar. Som flygvärdinna shoppar Johanna lite överallt i världen.
 
Johanna Nylén, 22, korsar övergångstället iklädd leopardpäls och döskallemönstrad sjal från New York och rosa hörlurar från Patong. Johanna jobbar som flygvärdinna på vintern och butiksbiträde på Jula på sommaren.

 
 Johanna Nylén. En härligt blandad outfit med döskallesjal, röd väska, rosa lurar, och leopardpäls!
 

Vad har du på dig?

– Pälsen är från Forever 21 i New York. Döskallesjalen och den röda väskan är köpta i Chinatown i New York. Jeansen är från Gina tricot och bootsen är från Din Sko. De rosa hörlurarna är Beats by Dre inköpta i Patong.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Den skulle jag nog beskriva som vanlig, men ganska trendig och alltid rockig, och absolut inte sockersöt. Ibland kan jag vara lite egen, men alla är väl egna. Sedan gillar jag färger och mönster också.

Vad tycker du om mode och stil?

– Det är så stort och brett, nästan som en egen konstform. Det är kreativt i alla fall, det är en sak som är säkert!

Hur artar sig ditt modeintresse?

– Jag läser inte en massa bloggar och egentligen är jag inte alls så mycket åt mode. Det är mer att jag uppskattar estetiskt fina saker och då blir det automatiskt att man kollar på folk och snappar upp lite här och där. Den enda modebloggerskan jag följer är Kenza på Instagram. Hon har en snygg stil: väldigt feminin men samtidigt cool och modemedveten.

Har du några särskilda inspirationskällor?

– Jag har alltid inspirerats av 80-talet för det tycker jag är fulcoolt så att det blir snyggt, och glatt, härligt och vågat! Sedan influeras jag ju av rockstilen.

Har du några stiltips?

– Gå på första känslan, och balansera lite grann: till en kort kjol är det snyggt med mera påklätt upptill, och har man ett stort halsband kanske man inte ska ha stora örhängen till. Men man ska inte heller vara rädd för att sticka ut eller använda färger, dock inte övermatcha. Sedan lägger jag gärna mer pengar på att gå till en bra frisör och använda lite dyrare frisörschampon.

Du som reser mycket, har du något favorit-shoppingland?

– Ja, USA. Det finns ett ställe där som heter Fashion District som jag älskar. Det är ett riktigt modemecka. Designers åker dit och handlar tyger och det finns massa roliga affärer, men är för den skull inte jättedyrt.

 

Emily Brandon-Cox

 

Sjal och väska från Chinatown i NY.
 

Strumpfs

 
Sprumpbyxor på Lindex i härliga pasteller och spets!
 
Schyssta vita overknee-strumpor med USA-kant blir ju fräscht och skönt på sommaren, på Gina Tricot.
 
 
 

Span på stan.

 
Färgglada batikerade jeansshorts, Bik Bok.
 
SHA-ZAM! Ett stort halsband i metall, plast, och neonfärgade band- förgyller vilken outfit som helst! :D
 

People are strange...

GÅRDAGENS OUTFIT. Jag är ute och fotar på Alderholmen, vid hamnen alltså, för er som inte bor i Gävle, i försök att fånga dess siluett till en logga. :)
 
Nästan allt jag har på mig som syns är från H&M. Förutom skor och väska. Sen har jag dekorerat jeansjackan själv.
 
 När jag städade i helgen hittade jag den här Emily Strange-väskan som jag fick i födelsedagspresent runt 2005 från en liten kitschig presentbutik vid Odenpla som jag nu satt i bruk igen. Förutom att karaktären heter Emily som jag, så känns frasen 'People are strange' väldigt passande eftersom min favoritlåt ur soundtracket till min favoritfilm The Lost Boys! :D Samt folk kan vara väldigt konstiga, och jag med!
 
Låt: People are strange - Echo and the bunnymen.
 
 

Systermode

Här är min Veckans Stil-spalt i dagens Arbetarbladet.
 

Systrarna Frida Gidlöw, 16, frisörlinjen, och Julia Gidlöw, 20, Konstskolan, är på väg till manifestationen för de hungerstrejkande barnen. De har båda en egen stil, fast olika. Frida är japan-inspirerad och Julia är inspirerad av 90-talet.

 

Vad har ni på er?

– Skorna är från Berglövs Skor. Byxorna är från Carlings. Jackan är från second hand men jag har dekorerat den själv med bland annat glitterrosetterna med ögon, från Kreepesville666.com, som syrran beställt åt mig, och Capt. Jack Sparrow-lappen från Biståndsgruppen. Tröjan är från H&M, säger Frida.

– Jag har bara second hand på mig, förutom Dr Martens-skorna, säger Julia.

 

Berätta om era stilar!

– Det är ju lite Japaninspirerat och med mycket färger och nitar, sött och tufft, och lite creepy, säger Frida.

– Just nu är jag ganska inne på 90-tal. Korta rutiga kjolar, kängor, och piké-tröjor, säger Julia.

 

Var hittar ni stilinspirationen?

– Jag lyssnar på K-pop och kollar mycket på Tumblr och Instagram på internet. På Instagram följer jag Eva Pinkland, en asiatisk tjej, som är väldigt inspirerande, säger Frida.

– Mycket nätet och filmer. Undermedvetet tar jag nog lite från filmen Clueless, samt andra 90-talsfilmer och tv-serier som Empire Records och serien My So Called Life. Jag läser också olika bloggar på Radar. Det är en bloggare där som också går på Konstskola som heter Monkinodraw. Jag gillar hennes stil, säger Julia.

 

Var handlar ni mest kläder till era stilar?

– Jag handlar mest på vanliga butiker som Gina och H&M, men lägger till accessoarer som jag beställer från internet, säger Frida.

– Second hand i första hand. Sedan brukar jag handla från Etsy på nätet. Där får man verkligen leta sig fram, men är bra om man vill hitta något väldigt unikt, säger Julia.

 

Möts era stilar på något vis?

– Det gjorde det mer förut när jag var liten och inte hade någon egen stil ännu men nu har det gått åt olika håll. Men vi lånar fortfarande kläder av varandra, och när vi shoppar tillsammans brukar vi tipsa varandra eftersom vi vet vad den andra gillar, säger Frida.

– Det är bra att vi har olika inspirationskällor så vi kan inspirera varandra. Men ibland är vi i ungefär samma fas när båda gillar kepsar eller samma typ av skor, säger Julia.

 

Emily Brandon Cox

 
 

Out in the fields

I lördags var jag ute och promenerade i ca. 3 mil i asfaltsdjungeln i min gröna Harajuku Lovers Varsity jacka! Det visade sig att den gick perfekt ihop med Star Wars-tischan från JunkFood och den snurrvänliga pressveckade svarta kjolen från H&M divided. Varsity-jackets är en personlig favorit, eftersom det känns så 80s-college-film, och efter att de haft en comeback de senaste fem åren så är det fortfarande på modet. Både min kusins son, och min kompis son, har en liknande grön varsityjacka, ha ha! :D
 

Kvällen spenderade jag med att baka Leila Lindholm's Kardemummaknutar, och ta ännu en promenad i den sköna kvällsolen och de friska vindarna vid Alderholmen, samt kolla på gamla vrålåk. Det var nämligen Vårcruising i Gävle. 
 
Låt: Out In The Fields- Gary Moore.
 
 

Punkgalafavoriter

Skådespelerskan Emily Blunt i Carolina Herrera klänning och smink från NARS.

 
Här är några favoriter från Metgalan. För er som inte vet så är det en årlig utställning på Metropolitan Museum Of Art’s Costume Institute. I år var alltså temat på utställningen punk och kändisarna gjorde sitt yttersta för att följa temat i sina utstyrslar, vissa bättre än andra. Det har väckt mycket uppmärksamhet i media, och alla är inte lika förtjusta. Punk är en subkultur som är känslig att tampas med. Och visst är det lite töntigt med kändisar som ska försöka klä sig punkigt, även om jag tror att alla, mer eller mindre, har en punkig sida som de behöver få utlopp för. Hursomhelst, är det kul att kolla, och i vissa fall inspireras, när man är intresserad av kläder och stil och subkulturer. Apropå om punk är mode, så håller jag med den stilinnovativa artisten Grimes kommentar: "punk wasn’t about a rejection of fashion”. Med tanke på att så mycket av punken stil ursprung rotade till Six Pistols-grundaren Malcolm McLaren och designern Vivienne Westwood så är det ändå svårt att argumentera mot det.

 

 
43-åriga skapunkdrottningen Gwen Stefani i Margiela.
 
 

 ... med maken Gavin Rossdale sångare i Bush.

 

Ernest Hemingway barnbarnbarn fotomodellen Dree Hemingway i Stella McCartney under skinnjackan.
 
 
Sångerskan Paloma Faith i Philip Treacy hatt.
 
Tycker du att kändisar som klär upp sig i punktema är fjams, så kan du få vatten på kvarn genom att läsa den här artikeln i The New Yorker.
 
Vill du ser mer från galan kan du exempelvis kolla på Vogue: Inside The Gala.
Här kan du också läsa mer Sofismode.
 

Hursmorstips!

SKÖNHET/SPARA. Ett husmorstips som gått i arv till mig från min mamma (som är en expert på att spara) är att använda sig av Dove-tvål till ansiktsrengöring. Ja, det är sant, det behövs inga extra inköp av ansiktsrengöring eller makeup-remover. Samma Dove-tvål kan man också använda som rakgel. Det är inte bara en ekonomisk fråga, utan funkar dessutom bättre än de flesta andra produkter jag provat. Ett annat husmorstips är att klippa en lagom stor kvadrat av en handduk, blöta den, och skrubba ansiktet. Istället för att köpa anisktsskrubb. Works like a charm!

423477_10150653966074326_11913715_n

 

Inte heller behöver man lägga ner stora summor på dyra ansiktskrämer om man ska fråga min mor (som i sin ungdom var fotomodell, dansare och skådespelare, så hon vet vad hon pratar om!) som tycker Nivea's ansiktskräm man kan köpa på typ Willys för 50-60 kr, är den bästa!

nivea_visage_rich_moisturising_day_cream_11804_40004726
 

Hatt & Skor

Hattar hattar- jävligt hett! Här fotograferade jag mitt i H&M's omskyltning.
 
På förmiddagen sprang jag en sväng på stan för att hitta en Veckans Stil. Och det gjorde jag och då hittade jag också lite annat smått och gott! Tillsammans blev det lite 70-talsvibb på det hela! :D Skorna är från Scorett och hatten från Åhléns. Jag har återigen kommit på att hattar är jävligt nice och något man borde använda oftare!
 
 

Snabb Fredagsprovning: LAGUNA BABY

LAGUNA BABY-topp i underbar solblekt röd nyans, ziohoodie med vita snören (must have!) 199 kr, favoritkjoimodellen nu mönstrad med tigrar, 149 kr! :D På H&M!
 
 

Klippt mäjj.

NYKLIPPT. Jag tog mig äntligen råd och gick till en frisören (det händer extremt sällan, vanligtvis klipper mamma mig......) för att klippa bort allt det torra och slitna. Det visade sig att då försvann halva håret och jag ser numera ut såhär som på bilden ovan. Det var mycket snyggare innan, men nu slipper jag brottas med hårborsten varje morgon och kan halvera mängden balsam och schampoo (mer ekonomiskt). Den grundliga klippningen kostade mig dessutom bara 200 kr.
 
Här klippte jag mig. I närheten av tågstationen ligger Alice Salong och där jobbar en vietnamesisk man som klippt där i 15 år. Inredningen och lukten är väldigt speciell. Som att tiden har stått stilla. Gamla handfat, solblekta bilder.
 
FÖRE. Dagens outfit: Leopardklänning i ekologisk bomull - Gina Tricot. Wranglerjeans - Stadium (har äntligen gått hål). Molly Ringwald Sixteen Candles T-shirt - 80stees.com. Snood - Lindex.
 

Paris (Ooh La La)!


Det är jävligt underbart att äntligen kunna använda jeansjacka och ta svängiga promenader i sneakers och bara behöva ett par tights, (inte sju)! :D
 
Igår hade jag också på mig klänningen som jag provade förut och nu fyndat för 49 kr på Gina Tricot och nya svarta tights från H&M divided!
 

Blast from the past: Maj 2011

 Råkade trilla på lite gamla opublicerade outfits igen! Detta börjar bli min nya favorit bland inlägg... :) Vilken outfit är snyggast/Vilken stil passar mig bäst?
 
Skjorta, svart kjol, STOP & THINK t-shirt - H&M divided. Stretchjeans - VILA. Fuskskinnjacka - Cubus. Leopardsjal - Glitter. Ziggy Stardust JunkFood T-shirt - 80stees.com. Solglasögon - Gina Tricot och T-shirtstore. Union Jack-väska - Accessorize. Pumakeps - Footlocker.
 
 

1 maj-utflykt till Rusta

Med rinnande näsa och kliande ögon (pollen?) begav jag mig till Rusta på 1 maj!
 
Äntligen är jag en del av den moderna civilisationen (har fått låna en androidtelefon!).
 
Jag slog till på en xtra stor flaska Gliss-balsam och Antifrizz+conditioning milk från Aussie. Jag hade gärna köpt schampoot också men det var lite för dyrt.
 
Solstolar i knalligt ceriserosa och turkost, reglerbara med drinkplatta, 299 kr.
 
X-tra stor påse med M&M's för 29:90.
 
 Aussie-produkter ca. 50 kr billigare än på Åhléns- inte illa, passa på passa på! Luktar bubbelgum och annat kul! :D
 

RSS 2.0