Några underdelar & höstrekommendationer.

Provade lite för undre kroppshalvan på H&M divided i Lördags... De blåa stjärnmönstrade byxorna var jättehärliga, snygga (underbar färg!) och satt som ett smäck, men tyvärr var de trasiga i linningen, så kvalitét på tyget verkar inte nå vidare. De stentvättade gråa jeanstightsen var sköna och snygga men lite stela och "pappriga". Jeansshortsen och manchestershortsen (manchester=höst) funkade bra! Jag provade en storlek mindre än jag brukar för att jag tycker alla mina underdelar är så stora, eller blir så stora när man använt dom ett tag. Eller så har jag gått ned i vikt. Men just när det gäller tights, byxor och shorts, så går ju de flesta ut sig efter ett tag... och jag är trött på att ha för stora  illasittande underdelar. 
 
Rekommenderas! Mysig gosig rosa (say no more!) halsduk på H&M divided- must have!
 
Rekommenderas! Svarta stretchiga superpraktiska snygga shorts, awesome med roliga strumpbyxor under- must have! basplagg På H&M Dam.
 
Rekommenderas! Kallt om fingrarna- perfekta fingervantar i grafiskt svart-vitt och härligt cerise-rosa. Två par för 50 kr!
 
Är lite inne på baskrar igen... fast vette sjutton om jag passar i det... Kan se kulturellt, retro, stylish, franskt, tantigt, eller jävligt pretto och töntigt ut.
 
Pump up your feet!
 

Fredagkväll

Fredagens outfit. Nästan enbart H&M divided-kläder förutom sjal från Glitter och skor från Wedins!
 
Supersize Nutella, och dubbel-cd med 80-talshits, på Willys.
 
Nya örhängen från Glitter. Halsbandet är mormors.
 

Hair & Make Up Fashion Week Italy

Hårlooks från Fashion Week i Milano. Härligt att det är en hel del härligt slarviga fluffiga, och släta fina men enkla frisyrer, mycket flätor och knutar, som med rätt känsla är ganska lätt att få till hemma. Lite tråkigt kan man ju också tycka, vart är färgerna och the crazy hairdo's?!, men frisyerna får ju inte ta över för mycket i runway-shows, utan ska lyfta fram kläderna. Vill du se mer kolla på Elle.

Här följer snygga backstage-bilder från Mac Cosmetics.
 


 

Spanat & Provat

I fredags drog jag en repa på stan. Lana Del Rey-kavaj på H&M Dam. Snygg, men för tajt i armarna.
 
Barnavdelningarna har alltid roligast kläder! Här på H&M.
 
Nördleopard-trosor i organisk bomull, på Lindex.
 
Onördigt leopardmönstrade bh:er på Lindex.
 

Gott men dyrt. Indiska har alltid haft det godaste Chai-teet i lösvikt. Nu finns det i Soft Chai och pyramidpåse-variant också, 49 kr.
 
Färgglatt och mysigt stickat på Indiska. Vantarna har dessutom inbyggda torgvantar i ett hemligt fingerfack.
 
Stora farliga örhängen ska det va, fast helst ännu större!! På Glitter.
 
Fler flashiga örhängen på Glitter.
 
Provar kepsar på Stadium. Fattar ingenting av måtten?! Jag måste hitta en ersättare till min svarta Puma-kepa som försvunnit längs livets väg.
 
Drömväskan just nu- eller egentligen har jag suktat efter den sedan jag gjorde nyårmodereportaget där den var med. Jag har väntat otåligt på rea men den finns fortfarande kvar eller blitt påfylld, hos Scorett, för fullpris 499 kr.
 
Underbar hobo-aktig kappa (hade slagit till direkt om det inte vore för hålet i plånboken... nu blir det att kolla second hand istället, trots gammel-lukten..), 799 kr, och svart keps med bling, 199 kr, på VILA.
 
Lackiga 70-talsaktiga boots på Skopunkten- love them, 349 kr!
 
Supersnygga superhjälte-kallingar på H&M Herr, 99 kr. Nästan så att man måste köpa ett par till sig själv, eller hitta en pojkvän!
 
 Snygg kuvertväska på H&M Dam, fast lite för plastig, tjock och opraktisk.
 
Sedan blev det en välbehövd och grymt efterlängtad fredagsfika på Wayne's Coffee efter att ha gjort nästan hela stan med laptop-ryggsäck+övrig packning(rekommenderas inte!) och hittat två nya Veckans Stil-personer. Jag satte mig vid de små soloplatserna längs långväggen och det var så trångt mellan borden så varje gång jag skulle resa/sätta mig så kändes det som att jag körde jag upp röven i den närsittande asiatiska kvinnans fejja. Hon gjorde ett vänligt men snabbt sorti. Jag åt min grillade foccaccia med kyckling sweet chili och drack min mellan Latte och försökte tjyvlyssna på tre brats-karlar som pratade om kvinnors klädstil i en timme samtidigt som två kvinnor hånglade i bakre delen av rummet.
 
 

Rockigt & Bohemiskt

Min Veckans Stil-spalt i dagens Arbetarbladet. Plus att här är ett par fler/andra frågor än på nöjesidan.

 

Let's dance. Madeleine dansar helst i tighta jeans för stabilare snurr, och på killar gillar hon en rockig och gubbig look med nåt som sticker ut. Jag diggar verkligen hennes trenchcoat och kombinationen av allt. Snyggt med mintgröna Converse! Fotograf: Emily Brandon-Cox.
 

Rödtoppen Madeleine Agerhill, 26, från Uppsala, delar ut flyers på stan iförd en gråbrun trenchcoat och mintgröna Converse. Hon är på uppdrag för Club Bailamore och försöker få fler killar till sin nybörjarkurs i salsa på Maxim(via Vuxenskolan).  Madeleine flyttade till Gävle i januari, för att plugga Ekonomisk fastighetsförvaltning, och trivs jättebra.

 

Vad har du på dig?

-          Vanliga Converse inköpta någonstans i Uppsala, kanske på Scorett. Leggings från Åhléns. Tunika och örhängen från Indiska. Väska från Åhléns i Gävle. Smycke från en indisk butik i Warszawa. Trenchcoaten är från Solo i Uppsala.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

-          Jag vet inte. Det är inte så himla modemedvetet. Fast jag rör mig mest på högskolan och där är det mer modemedvetet än här på stan.

Vilken eldig frisyr, hur kom den till?

-          Jag brukar vara jätterödhårig men jag gjorde slingor till sommaren, sedan blev det solblekt också. Jag har färgat det rött igen efter det, men rödfärgen går ju ur så fort! Jag gillar att vara rödhårig.

Finns det någon trend somd du gillar/ogillar?

-          Jag kör på det jag gillar och ibland händer det sig att man gillar det som råkar vara trendigt. Men jag gillar verkligen sådant som sticker ut och mycket färg.

Hur skulle du beskriva din stil?

-          Vet inte, från dag till dag, mixad. Jag gillar det rockiga- lite hål och skinnjacka, samtidigt som jag gillar det här bohemiska med mycket färg och smycken. Och jag tycker om att bryta stilregler.  

Vad är bäst att dansa salsa i?

-          Jag gillar att dansa i tighta jeans, det känns stabilare när man snurrar, annars funkar fladdriga material, shorts och kortkjolar, sånt som är öppet för benen. Det som inte funkar är bomullsmaterial och långkjol, det blir för varmt och svettigt.

Vad är snyggt på motsatta könet?

-          Lite rockig stil, typ t-shirt och jeans, och något som sticker ut, kanske färg, men det ska inte se för utstuderat ut. Gubbig stil, gärna långt hår och mustasch, hatt, fluga, hängslen, halsduk.

Vart shoppar du mest?

-          Jag flänger och reser mycket och är ingen som går på köpcentrum eller på stan för att köpa kläder. Jag fyndar vanligtvis på marknader och försöker hitta sådant som ingen annan har och som sticker ut.  Det behöver absolut inte vara något märke.

Har du något skönhet/stil-tips?

-          Jag tror att man måste försöka hitta sin egen stil. Man kan ju vara ”inne” men vara egen. Blanda gammalt och nytt.

 

Emily Brandon-Cox

 

 

 


Kallt om tassarna...

Dagens Wanted & Needed. Nu har vi kommit till det stadiet av hösten då man blir ordentligt fryssen om tassarna när man cyklar- och då kom jag att tänka på dessa gobitar från H&M Dam för 249 kr, äkta skinn. Så fina detaljer! Tyvärr finns de inte på H&M i Gävle, däremot på webshoppen! Och ja, de är en del av deras Lana Del Rey-kollektion, vilket ger dem xtra plus i kanten såklart! :D
 
 

Hösttrend: Orange/Rosa!

Efter att ha spanat på runway-bilder från alla möjliga fashion week's och street styles runtomkring har jag bl.a. märkt att det är mycket orange+rosa som florerar... Själv älskar jag rosa, och har nåt kärlekshat mot orange. Hursomhaver blir de tillsammans en intressant och godisaktig kombo som passar bra på hösten!
 
Geek Girls. En Milla Jovovich-Leeloo-lookalike (Femte Elementet). En lång period i gymnasiet körde jag stenhårt på Leeloo Dallas Multipass-looken.. (minus mankinin och magtröjan). Kläderna i filmen är dessutom designade av mästaren Jean Paul Gaultier.
Rullskridskor pyntade med Skittles (amerikansk godis).
 
NAM NAM. Godisnaglar och godisskor.
 
 Amerikanska sminkmärket Cover Girl (toppsponsor av American Top Model) har artisten P!nk som modell i starkt orange och rosa.
 
 

Happy Bunny-day

Något jag inte tidigare visste är att varje år är det Internationella Kanin-dagen den fjärde lördagen eller söndagen i september, och detta år faller det sig denna helgen. Söoo happy bunny-day!.:D
 
 
Stilsäkra sångerskan Pixie Lott smyckad med kanin-ring och svart/vit-rutprickiga naglar!.
 
Enkel snygg kanin-ring från Truffle Shuffle.
Alice In Wonderland White Rabbit-ring av Disney Couture från Honcho Store.

T-shirt av Disney föreställande superdupersöta Thumper/Stampe från Bambi, 80stees.
 

Live Like Spongebob!

 

FÖREBILD: Svampbob. Dagens heta tips!
 
 

Trevlig Helg!

Snyggt äcklig, eller äckligt snygg, Hello Kitty-sushi! Undrar om det är gott?!
 
Söta cupcake- och strösselnaglar! (men de där nagelbanden skulle behöva lika stor omsorg som dekorationerna..).
 

Office Space/Black n White

Gårdagens outfit. Black n White.
 
Självtryckt My Little Pony T-shirt, Randig klänning, tights, knästrumpor, och kofta från H&M.
Brillor från Åhléns.
Vagabondplatåskor från Din Sko.
Halsband: mormors.
 
Senaste katalogplock från stan och senaste familjefotot som väggpynt i inspirationshörnan på kontoret.
 

Pastell & Black

Outfit från i slutet på augusti. Fortfarande barbent.
 
Jeansshorts, svart kofta, väska, örhängen, hello kitty-väska: HM Divided.
Ponies Forever My Little Pony Boyfriendfitted T-shirt: Amazon.com.
Rosa snusnäsduk: hittegods.
Förkläde: Dollar Store elr Rusta.
 
Min absoluta favorit t-shirt!!!
 

Glitter Hairguide

 Igår var jag inne på Glitter och fann den här käcka lilla boken! Jag tycker att dom hade fått till det riktigt roligt och snyggt- med en modern och fräsch retrokänsla! Många fina tips och inspiration om man gillar smycken och hårpiffande, och man behöver ju inte nödvändigtvis köpa hårpuffar, löshår, och hårmunkar, eller alla tilltyg för att låta sig inspireras eller få till dessa frisyrer...

Peace, Love & Hair. Brigitte Bardot! Jättefina halsband. Isblått! Jag älskar såna här hairdo's. Det är kanske en bra att investera i en volympuff, så man slipper stoppa bröd i håret som de tydligen gjorde när det begav sig...
 
Modernt 70-tal. Dom där Peace-örhängena har jag! :D Det skulle inte vara dumt med det där glasshalsbandet också! Jättefin kombo med fiskbensflätan och klänningen med rosetter på axelpartiet.
Modernt 60-tal. Det här är min favorit! Gult + rosa är alltid superfränt och de där örhängena var skitcoola. Stora plastiga örhängen äger!
 
 Åh, sicket tjuus!
 Hoppla ponytail! Swing it!
Peachy Prom Queen. Jag har alltid varit oerhört skeptisk till plastiga hårklämmor, men det här var ju fint. Fast inte på grund av hårklämman. Det hade varit snyggare med ett fint hårspänne.
 
Princess-look a la Snövit. Diadem äger! Och Glitter råkar ha mycket fina sådana. Akta dig för diadem med stålram bara, eller obekväm passform- kan ge huvudvärk efter ett tag!
 
 

MIYO Candy Gloss

 
 
Jag måste tipsa om det här läppglanset som var förvånande bra trots det låga priset- och jag har provat många olika i mina dar, (lipglossaddict som man är!). Jag fyndade det dessutom för halva priset, så det kostade mig ca. 20 kr. Läpparna blir mjuka och det är lagom glansigt och klibbigt. Det luktar dessutom gott utan att bli för sliskigt! MIYO-produkter går att beställa på bl.a. Eleven.se, och Nelly.com.
 

Double Rainbow



Jag tror bestämt att det blev tre klädesbyten den här augustidagen för några veckor sedan. Det här slängde jag på mig när jag skulle iväg å handla på Willys. Sedan såg jag den färggladaste regnbåge någonsin och som att inte det var nog, så bidde det en dubbel regnbåge!
 
Harajuku Lovers Varsity-jacka: Ebay.
80-taligt pastellmönstrad klänning: Åhléns.
Mintgrön kuvertväska och 60-talsmönstrad scarf: H&M divided.
Silver Adidas Sleek Ballerina: Din Sko.
 
 Respons:
- Idag var det grått som gäller!
- Va?
- På jackan.
 

Rött & vitt-prickigt + mintgrönt och aprikost

Matchigt värre. Outfit för ett par veckor sedan...
 
50-talsinpirerad klänning av Jenny Hellström från Sivletto.com.
Vita leggings från Lindex.
Hårdiadem från barnavdelningen på Accessorize i Sthlm.
 

Rosett, mintgrön muffinshäst, aprikosa naglar (ny favorit)... Marilyn Monroe 'Diamonds are a girl's best friend'-vykort från Filmhuset i Stockholm. My Little Pony Cupcake-mugg från Tradera (funderat länge på att tatuera motivet på armen och tror jag äntligen bestämt mig för det!). Aprikos-färgat nagellack från Depend. Månlampa från IKEA.
 
 Respons: "Oj, va fint! Det där borde du ha på fest eller kalas någon gång!".
 

SAY CLICK!

Bli inspirerad av mera street-style action runtomkring New York Fashion Week's 2013 vårvisningar. Fotograferade av Tommy Ton för Style.com. Klicka på linken för mera foton.
 





 

Nasty Gal Fashion Week

Härligt krispig fotokvalitét med fokus på detaljer av Nasty Gal från Fashion Week. Uppfinningsrika och personliga outfitblandningar och kreativa uttryck, som är ganska typiska för sådana här tillställningar, men ändå lite inspirerande och uppfriskande ögongodis för en annan...
 
 
 

Dirty (rain)Dancing Cherry Sailor-Girl

Outfit från förra eller förrförra veckan. Den här outfiten var jag jättenöjd med! Men kronan på verket hade varit ett par riktigt smaskigt körsbärsröda läppar, eller körsbärsörhängen, och en vit hår-rosett! Nästa gång!
 
Kjol, tights och armband: HM divided.
Dirty Dancing T-shirt: 80stees.com.
Körsbärsväska: Bik Bok.
Paraply (mammas): Väsk och handskbutiken i Gävle.
 

Pink Cookie Monster

Outfit från förra veckan. Morgonstund har kaffe i mun.
 
Rosa Japanese Cookie Monster T-shirt: TruffleShuffle.com.
Mugg från Indiska. Rosa nagellack "Short Story" från OPI.
Rödrosa stentvättade jeans: Cheap Monday från Caliroots.se.
Kavaj: Ellos. Vita småblomigga reaskor: Wedins.
Rosa mössa (ny!) och armband: H&M divided.
Turkos väggklocka: IKEA.
 
Respons: "Man blir glad av att se dig!".
 

Geek-Chic Kille!

Min Veckans Stil-grej i dagens Arbetarbladet! Kul med en Geek-chic-kille!!! :D Jag blev helt förbluffad av mitt fynd och gjorde osynliga bakåtvolter och hjulningar. Så svårt är det att hitta killar med intressant klädstil i Gävle's rådande modeklimat, tyvärr.
Lite blandat. Kavajen är second hand. Skjortan är från en skräddare i Stockholm. Fotograf: Emily Brandon-Cox.
 
Andreas Norling, 30, från Skutskär, är med sin geek chic-look ett välkommet stilinslag på Gävles gator. Han jobbar som attraktionscoach på Furuviksparken, samt konsultledare på Academic Work, och även som fritidspolitiker åt Vänsterpartiet i Älvkarleby kommun. Annars tycker han om att konsumera kultur i alla dess former och stilinspireras av tv-serien ”The Big Bang Theory”.
 

Vad har du på dig?

– Lite blandat. Kavajen är second hand. Skjortan är från en skräddare i Gamla Stan i Stockholm. Skorna är från Brandos.se. Chinos från Carlings. Kepsen från Stadium. Väskan är från skobutiken i Flanör.

Vad har du för stil?

– Jag försöker eftersträva geek-chic-looken. Det är väl tv-serien ”The Big Bang Theory” som implementerat det för mig personligen.

Vad tycker du om Gävle som modestad, och tror du att det finns en rädsla hos killar i Gävle att våga sticka ut? Det känns som att du vågar göra det?

– Det är nog väldigt blandat skulle jag vilja säga. Det är ett fåtal som vågar sticka ut, utan de flesta är mer neutrala. Det är väl så det är i småstäder – småstadsosäkerhet. Man vill inte sticka ut eller ta ställning, men det är bara en teori. Folk vågar inte vara den de är utan följer det rådande modet. Fast det är väl beroende på vilken stil du har. Vissa subkulturella stilar sticker ut mer. Det finns ju alltifrån rejvare och gothare här. Jag skiter ju fullständigt i vad alla andra tycker och tänker utan kör mitt eget race och anpassar mig inte. Det är enklare att sticka ut här för i Stockholm är det så kallt så ingen bryr sig. Alla kör sin grej.

Har du något favoritplagg?

– Jag gillar ju skjortor. Sedan har jag en kavaj från Karin Wester som jag tycker mycket om.

Var handlar du mest?

– Väldigt blandat. Lite beroende på rådande modeklimatet. Det blir mycket från nätet eller små ställen där det finns begränsade upplagor. Att hitta butiker är ju inte svårt men att hitta sin egen stil i den rådande klädesmassan är svårare.

Finns det någon aktuell trend du gillar/ogillar?

– Nä, jag tror att det finns många människor som kan komma undan med foppa-tofflor och One Piece, men för mig känns det inte helt ok någonstans.

Har du någon stilförebild?

– Jude Law klär sig schysst, och jag själv klär mig rätt snyggt.

Vad tycker du är snyggt på motsatta könet?

– Jag gillar stilen på skådespelerskan Zoe Deschanel i tv-serien ”New Girl”.

Har du något stiltips?

– Att man klär sig efter sina mått och form, och anpassar sin klädsel efter det. Det ska sitta rätt på både tjejer och killar. Har man till exempel tjocka lår som kille kanske man inte ska ha för tighta jeans på sig.

 

Emily Brandon-Cox.

 

RSS 2.0