Happy Halloween! Inspirationskort.

 
Den Onda Cirkeln.
 
Skön retro Halloweenpinuppa!
 
Splatterblodiga tights och stövlar med guldklor, från Jeffrey Campbell.
 
Michael Jackson goes zombie i Thriller.
Åh, där har vi en fest jag skulle vilja blitt bjuden på, eller anordnat!!! :D 80s Vs 90s Halloween Costume Ball. Free admission for goonies and zombies! :D
 
Spooky pizza från Bon Appetite Magazine.
 
Brambly Hedge.
 
Pumpapaj från Betty Crocker.
 
R.I.P Diet Cupcakes! :D
 
Hallooweenbakelser från Magnolia Bakery.
 
Katy Perry goes black.
 
Lady Gaga i nitförsedd mussemössa!
 
House of Holland.
 
Mörk hångel- och benflörtsfåtölj.
 
Se även Halloween-inspirationsbilder från 2010 här.
 

Cowgirl-stil!

Här är min Veckans Stil-spalti dagens Arbetarbladet! Härlig och intressant kvnna! Vi pratade också om drömmen om en indian-pojkvän, typ "Vargtass" från The Machahans(hennes) och Uncas från Den Siste Mohicanen(min) och hon lärde mig uttrycket "Save a horse, ride a cowboy!", ha ha ha... ;D Jag gilar också westernstilen och har både både cowboyhattar och mexikanska cowboyboots hemma, samt använder mest märket Wrangler på blåjeans och älskar hästar(ja, my little ponies iallafall- riktiga hästar är jag jätteallergisk mot tyvärr), men har aldrig varit på Country-festivalen, ännu! Men det kanske blir ändring på det framöver YEE-HAA! :P
 
VECKANS STIL. Dömmer om Kanada och diggar Dolly Parton. Susanne Van Der Kaaij gillar ranchstilen och har fem cowboyhattar. Fotograf: Emily Brandon-Cox.
 

Susanne Van Der Kaaij, 46, är något så ovanligt stilmässigt som en cowgirl. Hennes prime time är under Furuviksparkens countryfestival, men hon drömmer också om att åka till en liknande festival i Kanada, där några släktingar bor. Vill du se ser mer av henne, kolla in hennes blogg Moresusan.se.

 

Berätta om din outfit!

– Cowboyhatten är från årets countryfestival i Furuvik, min förra var sliten. Stövlarna har jag budat hem från Tradera i somras, helt nya och oanvända i mocka, 150 kronor. Halsbandet från rea på Ur & Penn. Jackan fyndade jag på ReDo för 50 kronor innan jag skulle på Viking Lines countrykryssning . Skjortan är från loppis på Ria. Jeansen är från Kapp Ahl.

Spelar det någon roll vad det är för jeans eller ska det vara speciella western-jeans?

– Ja, egentligen ska de vara ljusa med låg linning, och så ska man ha lite längre toppar till. Fast jag brukar oftast ha kjol, typ i vit brodyr och bälte till. Western-stil är mycket på-höften-mode. Bältena ska vila där, som ett hölster.

Var hittar du inspirationen?

– Jag googlar på gamla bilder och får uppslag. Men på den riktiga westerntiden hade de inte sådana här kläder utan det här modet kommer mer från ranch-filmer. Fast jobbar man på en ranch kanske man ska ha på sig chaps, men det kan man ju inte direkt gå runt med på stan.

Klär du dig alltid så här till vardags?

– Nej, jag gör nog inte det. Jag anser inte att jag har en tillräckligt stor cowgirl-garderob för det utan det blir till speciella tillfällen. Jag vill inte köra halvdant.

Hur många cowboyhattar har du?

– Fem stycken. Två av dem är bra att ha om någon skulle behöva låna. Sedan har jag er ljusblå med ”lull­lull” om man gör nåt kul, mer som en maskeradhatt. Den hade jag på mig förra året när countryfestivalen firade 30 år. Jag var klädd helt ljusblå och min kompis ljusrosa i Dolly Parton countrystil. Det var väldigt populärt!

Hur kom det sig att du fastnade för den här stilen?

– Jag tror att det kommer från tv-serien ”The Machahans” som gick när jag var ung. Sedan gillar jag att klä ut mig, oavsett vad det är!

Har du någon stilförebild?

– Dolly Parton är min största idol! Peruker och insydda scenkläder med fransar, glitter, glamour!

Är det lätt att hitta cowgirl-kläder i Sverige?

– Det börjar bli bättre men de som säljer westerkläder säljer mest skjortor eller t-shirts med western­tryck och flanellskjortor. Vem orkar ha det mitt i sommaren? Man vill ju ha lite mer stil på det. Ibland får man sy ihop outfits själv.

 

Emily Brandon-Cox

 

 


Wildfox cures for the Monday Blues

 
 
Bubblegum soda, dancing in your underwear, dreaming of California sunshine, and a huge fashion photography coffee table book.

Photo by Kimberley Gordon
.
 

God Morgon!

Ja, tänk va lite rosa färg kan göra! :D
 

Söndag...

Bild från Cute Overload. En liknande mintgrön stickad tröja går att köpa på Åhléns nu.
 
Jättejättefin & jättejättegosig! 249 kr. Dock lite opraktisk modell och det verkar vara en sån där som fastnar i allt och lätt får maskor och hål.
 

forts. Snurr på stan- by night

Lindex. Tjuus, men minus för angora-blandningen. Stickigt, uscha! Finns i helsvart också.
 
 
r
Dom där metallicgröna tjocka creole-örhängena måste jag slå till på, från H&M divided.
 
Din Sko. Provar vinterskor+.
 
Skön retro-känsla och färgblandning. Lite trånga och kanske inte så praktiska.. men väldigt väldigt fina! Synd att det inte var lite tjockare sula, med denna skulle man ju bli blöt om fötterna på 5 sek. Men jag skulle inte ha nåt emot att ha dem som ombytes-vinterskor.
 
... även i blått/rött.
 
Tjocksulade leopardskor på rea (som faktiskt inte såg ut som båtar, eller var astunga, som sådana skor lätt gör särskilt om man har stora fötter)- ja tack! :D
 
Favoriterna! Mest praktiska: höga och varmfodrade, vattentåliga p.g.a. fuskskinnet, lagom mycket klack, och snyggt med nitdetaljer. Jag köper nästan alltid liknande vinterstövlar! :P Jag har däremot lite svårt att lägga så många hundralappar för plastskor som endast håller för en vinter, eller på något i överhuvudtaget, utan väntar nog på rean om de fortf. finns kvar då.
 
 

Snurr på stan- by night

Skopunkten.

Svart mössa, Gina Tricot(se tidigare kollage). Helt ok!
 
Kuliga halsband Glitter, se tidigare inlägg för inspiration.
 
Stora örhängen, HM Dam.
 
Tiger tiger tiger! Trashig colletröja på Gina Tricot.
 
Make Up Store's nya kollektion Bon Bon- inspirerad av bakverk! :D
 
 Lite kär faktiskt. Trodde aldrig jag skulle klara av sådana här monsterskor men det går jue! Och det ser inte heller helt heltokigt ut.
 
STORT GLAMMIGT & FÄRGGLATT. HM Dam.
 
 
forts. följer...
 

God Morgon!

 
 
 

Snurrigt Soft Grunge

Gårdagens Outfit. Skägg, ja nej?!
 
Den rutiga skjortan är från Levi's och inköpt på JC under 90-talet därav den skumma passformen. Jag köpte den på högstadiet tror jag minsann och nu kommer den åter i bruk. Färgblandningen är så fin.
Gillade att skära av 90-talsgrungeskjortan med ett 80-taligt neonrosa nätlinne! Under det en neutral svart trikåklänning, båda från H&M Divided.
 
 

Shimmer Waves

Det finns olika mode-talesätt. Som t.e.x.: "En kvinna kan inte vara för smal", "En kvinna utan parfym har ingen framtid", och sånt där annat larv. Jag har gjort om det talesättet i olika varianter som passar mig, bl.a.: "En kvinna kan inte ha för mycket rouge", brukar jag säga. Rouge är min favorit-make up! "Vad går du aldrig hemifrån utan?", "Om du bara fick ha en sminkgrejj i handväskan, vad skulle det vara då?" = ROUGE. Jag har varit ute efter det perfekta rouget ett bra tag nu. Det ska helst skimra i olika nyanser av bronze, koppar, guld, persicka, nyponros, aprikos, osv. Det visade sig svårare än jag trodde att hitta ett sånt rouge i Gävle. Man kan ju inte ha ett enfärgat rouge om man vill uppnå den effekten utan det måste vara olika nyanser, eller så får man blanda olika rouger själv och eventuellt blanda in lite ögonskuggor.
 
Body Shop's Shimmer Waves
Det här fotokollaget är från över ett halvår tillbaka. Så länge har jag hållt på och letat, provat och suktat.
 
 Men jag har hittat ett som är helt ok på Body Shop. Shimmer Waves heter det och kostar 200 kr+. Jag var inne på Body Shop igår och provade det(igen). "Du har nåt på näsan", sa expiditen till mig. Det visade sig att jag gått runt med en klick handkräm på näsan. Sedan somnade jag utan att tvätta bort smink och när jag vaknade satt rouget fortfarande kvar- perfekt applicerat. Det är bra betyg!!! Sedan står ju Body Shop för en bra sak, även om det är lite lurigt att de ägs av Loréal som vissa påstår kör med djurförsök fortfarande...
 
Eventuellt negativt: Att det kanske inte tål att stötas runt i hanväskan och därmed går sönder och rougar ned allt annat. Det vore ju synd, för jag vill gärna ha med mig ett sånt fint rouge i alla lägen- inte statiskt parkerad i badrumskåpet. Kanske hade det varit trevligt med en liten söt spegel och borste till. Ja, iöverhuvudtaget en stiligare och stöttåligare förpackning för det priset.
 
Smashbox hade något liknande rouge, med liknande pris och liknande sempig förpackning, men jag har inte provat det.
 

God Morgon!

 
 

Sweet Dreams!

Danny Trejo flipping the bird.

Lana Del Rey får skjuts...
 
Sebastian Bach sådär härligt svettig som man bara kan bli i ett par lackbyxor...
 
God Natt!
 
 

alternativ cheerleader

Igår blev det lite alternativ cheerleader-stil! Både t-shirten och kjolen från De Palma har jag vid olika tillfällen haft turen att fynda på rea från Sivletto. Praktiskt också i vintertid med kjol i college-tyg ovanpå jeans- varmt och skönt. Eftersom det var köldslag kom förra årets vinterstövlar från Din Sko och fuskpälsen från Bik Bok fram för första gången i år också! Jag blev ganska nöjd med matchingen till slut, som att pälsen matchade stövlarnas pälsfoder, och jeansens skinndetaljer matchade stövlarna, blått i mössan och cheerleader-dräkt, gult i dräktens detaljer och gult i sjalen. De svarta stentvättade Cheap Monday-jeansen är reafynd från Caliroots. Leopardsjalen är från Glitter. Mössan är 30-kronorsfynd från Gina Tricot förra året.
 

God Morgon!

 

Neon Night Silver Light

Spetsgardin Neonrosa & Hajsilver. På väg hem efter övertid. Chilly.
 
Gårdagens Outfit: Silvertights Monki // Silverväska, kappa, spetsklännig, svart- och vitpeppar ziphoodie, omaka Helllo Kitty-strumpor, mössa från HM Divided // Neonrosa halsduk från Bik Bok // Star Wars Jedi-knapp från Sci Fi-mässan // Halsband från Glitter //
 

God Morgon!

Vintage tekoppar med budskap, här legenderiskt kärleksförklaring mellan Leia och Han Solo från Star Wars, av Amanda Roberts. Rolig idé!
 

Kakmix

Gårdagens mix. Marie bakade banankaka med chokladglasyr i kafeét på min praktikplats (se föregående inlägg). Close up på min snyggaste t-shirt, samt renhalsband.
 
My Little Pony Junk Food T-shirt från Amazon.com // Ziphoodie av Jenny Hellström (mammas) // Halsband från Kitsch // Kjol, leggings, underlinne, mössa från H&M Divided // Rosa Reebok-sneakers Footlocker //
 
  Annars var jag trött, hungrig, pank och hade huvudvärk och en fullspäckad dag. Men allting löste sig till det bästa till slut! :D
 

Nej till nytt!

Här är min Veckans Stil-spalt i dagens Arbetarbladet. Här är en fröken med härlig energi som smittar av sig, och jag diggar mixen och i synnerhet sjalen och tightsen! :D
 
MIXA LOSS. Marie Wisten klär sig efter väder, situation och humör. Fotograf: Emily Brandon-Cox.
 
Marie Wisten jobbar som ansvarig på Kafé Rosen på ABF. Andra intressen är fotografering, baka cupcakes och allt möjligt annat kreativt som till exempel Scrap Booking. Marie klär sig som hon är: färgstark, utåtriktad och efter humör. Ibland blir det bara svart.
 

Vad har du på dig?

– Tightsen är från Cellbes. Den svarta stretchklänningen och stickade tröjan är från Gina Tricot. Skorna kommer från Ecco och sjalen är från Cubus. Sammetskepsen har jag fått av min mormor för många år sedan då hon levde.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Min stil är nog inte särskilt annorlunda eller speciell, men det ska vara trivsamt. Jag tycker om att klä mig som jag känner i det jag gillar, och efter väder, situation och humör, och att mixa olika stilar så det blir min egen.

Har du något favoritplagg?

– Jag är väldigt svag för väskor och skor, så det har jag alldeles för mycket av.

Har du ändrat stil mycket genom åren?

– Förr klädde jag mig väldigt klassiskt men det tröttnade jag på.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Tidigare var jag lite skeptisk men det är mycket bättre nu. Förr var modet mer utifrån de kläder som fanns i butik och alla såg därmed likadana ut. Nu blandar folk mera och vågar köra sina egna stilar. Jag tycker inte om att allt ska vara likadant. Varför vara kopia när man kan vara original. Jag säger inte att jag har världens bästa klädsmak men det är rätt för mig!

Vad har du för shoppingvanor?

– Gina Tricot och Kapp Ahl är helt ok, men i slutändan fyndar jag hellre på second hand som Erikshjälpen, Myrorna eller ReDo. Varför lägga flera hundralappar på nya kläder som inte är något speciellt när man kan fynda annorlunda grejer på second hand? Senast fyndade jag tre byxor för 150 kronor på Erikshjälpen. Kläder ska inte behöva kosta skjortan.

Vissa tycker att det är äckligt med begagnade kläder, vad tycker du om det?

– Jag är uppvuxen med att man får ärva, låna och byta kläder. Jag och min syster har samma storlek så vi brukar byta. Oftast när jag rensar ur garderoben brukar jag höra med syrran om hon vill ha det, annars skänker jag till second hand.

– Jag gillar inte att man ska köpa nytt hela tiden. Det är bättre att vara rädd om kläderna man har. Kvalitén blir ändå bara sämre och sämre på nya kläder.

Har du något skönhets-, stil- eller shoppingtips?

– Om jag exempelvis köper ett par skor brukar jag ha som motto att plocka bort ett par hemifrån. Våga mixa gammalt och nytt och avgör själv vad som är modernt! Bara för att det är nytt behöver inte betyda att det är rätt!

 

Emily Brandon-Cox

 

 

God Morgon!

 

Dagens Födelsedagskort

HA DEN ÄRAN CARRIE FISHER - STAR WARS REBEL PRINCESS !!!!!!!!!!!!!! :D
 
Se ett av mina första bloggkollage här - som var inspirerat av Carrie Fisher's kändaste roll som prinsessan Leia. Det var tiden innan det lättanvända onlinekollageverktyget Polyvore och det var Photoshop som gällde.
 

JAPAN BY NIGHT, CHINA BY DAY

Streetsnaps härifrån.
 
 
 

Darker Times/Tees

 
Darker Times
Här är några retrotröjjor att matcha höstmörkret med! :D De är mestadels från Truffleshuffle förutom Wonderwoman- och Musse Pigg linnet som är från Junkfood's egen webshop (shippar tyvärr inte internationellt). Den grå I LOVE 80's-hoodien är 2 die for! Annars är det svårt att välja bara en...
 
 

Trevlig Helg!


"H" & "F"

 
HÖSTVÅLNAD. H:et på jackan passar bra i sammanhanget: hottentott, hoppetossa, höst, hörselgångseksem, halloween... Egentligen står det ju HL för Harajuku Lovers. Halsduken är från Lindex och mössan från Gina Tricot.
 
GRÖNT FÖR SLIME. Eftersom jag fortfarande var hängig i måndags(6:e sjukdagen) och såg konstig ut på den här bilden har jag satt dit Slime från Ghostbusters(fort. hett tips för fula faceshots) fast det blev mer Jim Carrey/The Mask... Ja. Halloween närmar ju sig- jag börjar komma i stämning! :D Ursprunglig outfitinspiration: Star Wars Rebels- som kom efter att ha dreglat över Adidas Star Wars-sneakers på nätet... Orangea stretchjeans och guld/silver-väska H&M divided // Star Wars Empire Strikes Back Junk Food T-hirt 80stees.com  //
 
ÖRON. Mer bizarra anatomiska detaljer i oufitinläggen. Här från örondoktorns kontor, och då kommer vi in på mina örhängen... Det vänstra är från Topshop och är ett av mina snyggaste! Rött, svart plexiglas och silver.
 
FETT. Det här örhänget är från Hallongrottans stånd på Euro Pride i Stockholm. "F" för Fashion, Fantastisk, Fun, Feminist, Flata, Fet, Ful, Fin, Fruktansvärd, Fattig, Fas 3, Fuck, Freak ?! Take a pick! Hursomhelst gör det ett intryck och sänder ett budskap. Jag tycker att det är uppfriskande med en fet superhjältinna! :D
 
 

God Morgon!

SKIT & PISS att det aldrig verkar sluta regna någon gång... But "if you love the rainbow you gotta put up with the rain"! ;)
 

Linn är galen i skor

Här är förra Veckans Stil! En av mina favoriter! :D Älskar kombon, särskilt underdelen med roliga tigts + monster-skor! Tygväskor och t-shirts med personliga motiv är alltid ett plus. Kul att hon också är en ananas! ;D

Man kan se sina kläder som konstverk, eller man kan faktiskt se hela sig själv som ett konstverk. Det tycker Linn Flodén. Fotograf: Emily Brandon-Cox.
 

Linn Flodén, 20, pluggar på Konstskolan i Gävle, och är själv något av ett inspirerande konstverk i tjocksulade leopardskor, blommiga tights, Ebba Grön t-shirt, festivalväska från London, och trefärgade dreads. Att klä upp sig är ett stort intresse, och favoritplaggen är tights, och framför allt skor. Bland dem är Linns käraste ett par glittriga Jeffrey Campbell som hon spatserar Gävles gator i till vardags.

 

Vad har du på dig?

– Jackan har jag fått av min kille. Tröjan är från Myrorna. Skorna är nyinköpta från Scorett. Tygväskan är från festivalen Bestial som jag åkte till för att se The Cure spela. Ebba Grön t-shirten har jag fått av en vän som tryckt den själv.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Den är väldigt blandad. Jag jobbar väldigt mycket med kontraster.

Varifrån får du din stilinspiration?

– Allting blir man väl inspirerad av men mest av kompisar och att gå runt i affärer och kolla.

Har du något favoritplagg?

– Jag är väl lite galen i skor. Det finaste jag äger är mina glittriga Jeffrey Cambell-skor, modellen ”Lita”. Dom får jag mycket positiv respons på. Jag köpte dom billigare i London.

Vilken är den bästa modestaden?

– London, för att det finns så mycket skor!

Finns det något plagg du har svårt att göra dig av med?

– Ja, mina första Converse. Det står lite roliga grejer på dom.

Om din stil var en frukt vad skulle det vara då?

– Ananas tror jag faktiskt med tanke på mitt hår och så är jag lite taggig och så.

Hur kom den frisyren till?

– Jag har velat ha dreads sedan 4:an och i 8:an slog jag till med lite tjat från min mamma. De mörka topparna gjorde jag för att jag skulle gå modevisning för en kompis i Ljusdal i helgen.

Går konst och mode ihop?

– Ja, jag tycker att det gör det. Plagg kan ju vara konstverk, och man kan ju se sig själv som ett konstverk. Att klä upp mig tycker jag är jättekul.

Vad är den bästa klädkombinationen?

– Tights funkar ju till det mesta. Sen kan man ju ha något större och mer exklusivt upptill, tillsammans med ett par schyssta skor förstås!

Hur ska en kille klä sig snyggt?

– Enkelt, inte överstajlat. Snygga jeans och vit t-shirt. Skägg.

Finns det några trender du gillar nu?

– Transparenta skjortor, höga jeans, och färgglada och roliga leggings!

 

Emily Brandon-Cox

 


God Morgon!

 
 

Good Morgon!

 
 
Good morning!
 
 
 
 
Klänning Modcloth / Pink sunglasses,Topshop 215 SEK / Kaffekopp Lagerhaus kök matrum / T-shirt Words Brand | bamarang / Rosa sneakers Freestyle Hi Reignbow
 
 

SO DAMN FINE- MINT

 
SO MINT, SO FRESH! Målar just nu naglarna i mint- en av de underbaraste kulörerna som finns!
 

God Morgon!

När man man lämnar den trasiga överfrysta frysen för avfrostning över natten och vaknar med översvämning i köket får man en bättre förståelse hur illa det är när polarisarna smälter...
 

God Morgon!

TE + STAR WARS.. Jaaaaaaaaaaaa!!! :D
 
Egentligen är jag en inbiten kaffeälskare men senaste året har jag också börjat njuta av eftermiddagste och kvällste, superhärligt! Te silar däremot är lite trist då de oftast går sönder, försvinner eller blir missfärgade och eländiga. Jag kör oftast med te påsar, men om jag skulle köra te sil så skulle det bli denna!

     
STAR WARS DEATH STAR-TE SIL går att beställa från Thinkgeek. ca.140 kr, vilket är en smula dyrt för en te sil, men ändå- Jolly goooood!
 
 
Vilket Star Wars te föredrar du... Grönt Yoda Te, Svart Vader te, Kejsarens Blandning, Rött Rebell Te, Vitt Stormtrooper Te... Ja, det finns verkligen en marknad för detta!!!
 
 
 Apropå det, så kan man också beställa Dark Side Coffee, Hoth Cocoa, och Dagobah Green Tea. Separat, eller som ett kit för ca. 200 kr, från Thinkgeek, (dvs. om man bor i usa). Ett sånt kit är jag bra sugen på! :P Sen kan man spara burkarna, och fylla på dem, forever.
 
 

Gina tricot- Dark news/Nyckelplagg/Black Diamond

 
 
Gina- black news
 
 
HÄR ÄR NÅGRA MÖRKA NYHETER FRÅN GINA TRICOT som skulle kunna bli sköna nyckelplagg+basplagg i höst/vinter med mera. Sånt som det behövs mer av i min garderob åtminstone.
 
SVARTA TOPPAR utav den modellen är alltid grymt användbart, till allt, särskilt svårmatchade underdelar. Stort plus för blixtmotivet, minus för den stickiga gummikänslan på det...
SVART MÖSSA är ett måste på hatthyllan, men ack så svårt att hitta den perfekta modellen! Är detta rätt?
ROLIGA ÖRHÄNGEN- 'Black Diamond' är en bra KISS-låt! De andra påminner mig om Batmanskurken"Gåtan" The Riddler- med tanke på frågetecknet! ? Hoppas de är stora, och inte bara små pluttar!
GRÅ STRUMPBYXOR- så snyggt och användbart!
GRÅ BLAZER- höstigt och chict.
BATMAN T-SHIRT- visst, mer creddigt att beställa en "riktig" från USA för samma pris, som jag tänkt länge, men den där ser faktiskt ut att vara bra modell på, och utan polyestermaterial... Och så kan man prova innan man slår till.
GOTISK BLUS- när man vill vara lite mer uppstyrd, med ett linne under då förstås. Också festfint med eller utan linne under. Till en sån topp kan man ju passa på att ha nåt roligt färgglatt och mönstrat som bryter av under, eller till! Det gäller svarta plagg i överhuvudtaget!!!
BIKERJACKA- finns inte så mycket att säga om saken- helt awesome, det är en självklarhet! Snyggt med rolig halsduk och mysig mössa till i höst!
SVARTA OVERKNEESTRUMPOR- avslutar den perfekta höstoutfiten, både praktiskt och kawaii-chict!

Top / Blazer / Stud earrings, 185 SEK / Hat, 68 SEK / Gina Tricot - Nyheter / Gina Tricot - Nyheter / Kavajer & jackor - Kläder och mode online - Gina Tricot / Gina Tricot - Nyheter / Tilbehør - Tøj og mode online - Gina Tricot, 91 SEK / Gina Tricot - Nyheter
 
 
 

Yellow- såklart! + nostalgiboken

 Förra Veckan/Tisdagens Outfit. Jag hittade en Nostalgi-bok på praktiken... Här är favoritdelen med 80-talets ponniesar, såklart. Den som bara handlar om 80-talet har jag redan, såklart! Foto: Carola Ankarborg.
 
HELT UNDERBART! :D
 
 
Silver-tights: Monki.
Silver & guldväska, Beatles Yellow Submarine T-shirt, randig klänning, örhänge (nytt reafynd!): H&M divided.
Gråmelerad Alice i underlandet-mönstrad ziphoodie: Bik Bok.
 
Säsongsmatchigt, Gula löv och gul t-shirt.Gult är verkligen en favoritfärg- särskilt på t-shirts!
 
Låt: Yellow- Coldplay. Såklart!
 

God Morgon!

 

Evil Knievel Speedracer Pippi

Idag såg jag ut såhär. Och det är så ovanligt som att jag lyckades ta outfitbilder redan innan lunch! Rekord igen. Den här unisexjackan är en av mina second hand-fynd under 90-talet, förmodligen från 70-talet, som är så jäkla cool men jag använder den alldeles för sällan för att den är ganska kort och liten, men till det här halvkalla vädret passar den bra. Särskilt med linne, tunika och en skjorta under. Den påminner mig om Evil Knievel och Speed Racer.
 
Snood: Lindex.
Rutig skjorta, svart tunika: Gina Tricot.
Kort täckjäcka: second hand.
Tigths: H&M divided.
Union Jack-väska: Accessorize.
Skor: Stadium.
 
Respons: "Snygga tights. Det påminner om björkstammar!". Ja när du säger det så!
OCH:
"Nu fattar jag hur du gör för att hålla dig varm. Du kör med lager på lager istället för bara en tjock jacka. Det är jävligt smart för då kan man värmereglera bättre". Ja, så är det!
OCH:
"Har du varit en stygg flicka?!". Eeeh.. för att man har flätor?! Eew!
"Pippi Långstrump!". Ja tack- Pipp kan ju vara världens coolaste böna! :D
 
 

God Morgon!

Måndag morgon... Här är en uppiggande street style från Tokyofashion.
 
 

Happy sunday!

Feel those good friendly vibes...=D Charlotte Free för I-D Magazine.
 

RIDE

 
DAGENS LÅT. LANA DEL REY'S SENASTE- RIDE. MAGNIFIK! Passar fantastiskt bra en lugn och skön söndag med amerikanska pannkakor till frukost, en solig höstpromenad(gunga i lekparken?!), lite städning, chill, kreativitet, och ta igen sig på alla favorit tv-serier som äntligen är tillbaka....
 
 Den goda nyheten är också att den 12 nov släpper Lana Del Rey sitt andra album: Born To Die- 'The Paradise Edition', ett dubbelalbum med de gamla godingarna Born To Die, Video Games,, National Anthem och Blue Jeans. Den innehåller också åtta nya låtar tillsammans med de redan släppta singlarna Ride och Blue Velvet. I can't wait, och som tur är blir inte väntan så lång! :D
 

TIGER LILY

Är det morotskaka, kolasås, smutsgulorange, uv- bappelsin, currysenap, saffranshonung, eller gul paprika?! Det det är, är min nya hårfärg Tiger Lily(Manic Panic)! Ja, ny och ny, jag har haft den orörd i badrumsskåpet sedan Cyndi Lauper-konserten. Färgen är helt sjuk, och totalt berusande och beroendeframkallande! (äta hår?!). Har jag hittat min signaturfärg...? Neh, det är roligare med variation! Jag har redan börjat planera nästkommande hårfärgsinköp... Fy farao, va kul det är med galna hårfärger!
 :D
 
 

STYLE SCOUT

STICK UT & BLANDA HEJVILT.
 
TVÅ LONDON-STREET OUTFITS från Cultural London/Style Scout.
 
+BONUS. Street style från Finland! Snacka om revival av finländskt 80-talsmode! Eller kanske det aldrig försvann?! :D Senast under 90-talet minns jag iallafall att jag såg liknande looks på finlandsfärjan...
 
 

Flaggstång!

Torsdagens Outfit, gårdagens alltså.  Lyckades få med både amerikanska och engelska flaggan! Kände mig lite Bruce Springsteen med denim, röd snusnäsduk och amerikanska flaggan! :D
 
Union Jack Tygväska: Accessorize.
USA-mönstrad kjol: Gina Tricot.
Röd snusnäsduk(killavd.), tights och sjal: H&M divided,
Reebok sneakers: Stadium.
Oversizad jeansjacka: pappas gamla från 80/90-talet.
 Mönstrad grå ziphoodie: Bik Bok.
 
Respons: "Kunde du inte bestämma vilket lag du skulle hålla på i Top Model (British Invasion)?!". Ja, så kan man ju också se det...
OCH
"Jag gillar inte amerika-flaggmönstrade bikinis. Det påminner mig om skönhetstävlingar och smalhetsnoja från uppväxten." Ja, när du säger det så...Tur att det inte är en bikini!
 

Street Snaps with Jeremy Scott pieces


 

Street Style Paris Fashion Week

 Från franska Elle. Se fler bilder där.
 

Twisted Sister

Kill your tv... not!
 
Apropå kanelbullar... Outfit från förra veckan då jag hade håret uppsatt i två knutar. Själv tänker jag för ovanlighetens skull inte så mkt på Star Wars i sammanhanget utan mer på alternativt 90-tal, typ Björk och Gwen Stefani, och asiatiska influenser. Jag har inte haft håret så sedan sent 90-tal så det måste betyda att 90-talet verkligen är tillbaka. I can feel it in my hair!
 
Rosa leopardmönstrade tights från H&M Divided.
Leopardmönstrad sjal: Glitter.
Rosa/svart tygväska med Donna Summer-motiv och paljetter: gjort själv.
Svart tunikaklänning med fickor: Gina Tricot.
Halsband med rosa träkulor: Ur & Penn.
Jeansväst: Sytt om, och målat själv.
Laptop ryggsäck: Dell.
 
80s/90s clash. Jag älskar blandningar med ljus denim, svart, bubbelgumsrosa, vita sneakers/converse, och leopardmönster- känns väldigt 80-tal typ Twisted Sister och Samantha Fox! :D
 
 Respons: "Du ser ut som en seriefigur, typ Mimmi Mus fast med mindre öron!" (hahahahaha, det var nog bland det gulligaste jag hört!).
 

KANELBULLENS DAG / LEI(L)A'S BULLAR

 
JAG HAR GÅTT OCH VARIT SUGEN PÅ KANELBULLAR HELA VECKAN och så kom den äntligen- Kanelbullens Dag! :D Hitills har jag ätit två kanelbullar i två olika sammanhang. Om jag orkar blir det kvällsbakning utav Leila Lindholm's recept på Kardemma & kanel-knyten, som är det absolut godaste bullarna!
 
KARDEMUMMAKNYTEN
Antal portioner: 16
Färdigt på: 1h 50 min
Ingredienser
1 msk svarta kardemummakärnor
1 st ekologiskt ägg
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1.2 l vetemjöl special
Fyllning: 100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
sockerlag till pensling (2 delar socker/ 1 del vatten)
1 msk svarta kardemumma kärnor
1 dl strösocker
 

Gör så här

1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.

3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.

4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.

5. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5 centimeter tjock.

6. Blanda smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna.

7. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.

8. Skiva arket i 4 centimeter tjocka remsor och skär ett snitt som går nästan helt igenom så att det ser ut som ett par byxor.

9. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och vrid ihop till en knut och lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper.

10. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader varmluft.

11. Grädda bullarna gyllene i cirka 10 minuter.

12. Pensla bullarna med sockerlag och strö över fint krossad kardemumma blandat med strösocker.


 
 MEN ENLIGT LEILA SJÄLV SÅ ÄR DET HÄR DE GODASTE BULLARNA så man kanske skulle testa att göra dom för omväxlings skull!
 
AMERIKANSKA STICKY BUNS
Ingredienser
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
12 dl vetemjöl special
Fyllning 50 g pecannötter
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1.5 dl farinsocker
1 msk malen kanel
1.5 dl russin
smör till formen
ägg till pensling
pecannötter
valnötter
råsocker
Cream cheese glaze: 200 g Philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime
 
 
 

Gör så här

1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra.

7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.

8. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar.

9. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.

10. Sätt ugnen på 200 grader.

11. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.

13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

14. Cream cheese glaze:

15. Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.

16. Smaksätt med rivet limeskal och saft.

17. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.

18. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.

19. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.

 

 


Violet Rose

Dagens hårbild eller hårspiration. Både ros-flätan och den lila färgen är superb! Jag är faktiskt sugen på att färga håret lila nu, men för tillfället får jag nöja mig med de kvarblivna hårfärgerna i badrumskåpet, och det är två gamla Manic Panic-färgburkar: Tiger Lily-orange och Cyndi Lauper/Gaga-gul. Eftersom det är höst lutar det åt orange tip-dye, eller både och. Lila blir fint i vinter, samt isblått!
 

Something In The Night: Black & Red.

Måndagens Outfit.
 
Lagom lackiga svarta tights, svart läppmönstrad tunika designad av Jade Jagger för FAA, rödrutig Axl Rose-skjorta, svarta kappa, svart sjal med tassels, turkos gummisnodd, blandade armband, metallic-väska: H&M divided.
Star Wars Jedi-pin från Sci Fi-mässan i Stockholm.
Skor: Wedins.
 
 
 
 

kuliga strumpbyxor x 2


40- OCH 50-TAL, LUFTVAPNET & GAMMAL MUSIK

Min Veckans Stil-spalt i dagens Arbetarbladet. Härlig tjej! Jag tänker lite på Tank Girl... :)
 
Jennifer's mamma har sytt på Royal Air Force-märket på jackan. Foto: Emily Brandon-Cox
 

Jennifer Eriksson, 21, från Skutskär, dyker upp i gallerian med en stil som för en tillbaks till 40- och 50-talet. Mycket riktigt är det stora intressen tillsammans med Luftvapnet, krig, dans och pop- och jazzmusik. För närvarande läser Jennifer upp betyg på Komvux.

 

Vad har du på dig?

– Skorna och tröjan är second hand. Kjolen är från mormor. Baskern vet jag inte, kanske från en skoaffär? Jackan är från H&M, inköpt för sisådär fem, sex år sedan och jag tycker att den är ganska ful. Mamma har sytt på Royal Air Force-märket som modsen också använde på 50- och 60-talen. Jag har den för att jag är intresserad av just luftvapen och gammal popmusik.

Vad har du för stil?

– Nu har jag ganska mycket 40- och 50-talsinspirerad stil och har handlat mycket sådana kläder. Jag förstår mig inte på det här nya modet.

Varifrån samlar du din stilinspiration?

– Jag kollar på gamla bilder från 40-talet och gammal film. Mormor var ung på 50-talet så jag har fått ganska mycket inspiration från henne och hennes vänner. På den tiden var det fortfarande pumps som gällde på vintern.

Har du några stilförebilder?

– Ja, Ingrid Bergman, Brigitte Bardot, Ava Gardner, och Elizabeth Taylor, förstås.

Audrey Hepburn och Twiggy?

– Audrey Hepburn är alldeles för tunn. Det ser ut som om hon har en 12-årig flickkropp. Twiggy-modet är för pojkaktigt.

Finns det någon trend som du gillar/ogillar?

– Jag hänger inte med, det går så fort. Som med Lady Gaga, allt ska vara så stort, stora glasögon och puffärmar. Jag gillar kjolar med volym med fokus på midjan – getingmidja. Jag själv har svårt att köpa nya byxor för de är för stora i midjan.

Vart hittar du mest kläder till din stil?

– Röda Korset på Brynäs och Myrorna.

Vad får du för respons på din stil?

– I dag fick jag höra på bussen av två äldre damer att jag var väldigt fin.

Har du något stil- eller skönhetstips?

– Först och främst att man ska klä sig efter hur man ser ut, kurviga kanske inte passar i Twiggy-modet till exempel. De borde i stället framhäva sina vackra kroppar i exempelvis det mer smickrande 50-talsmodet, där det är mer fokus på kurvor, så att andra och de själva kan se hur vackra de kan vara.

 

Emily Brandon-Cox

 

 


Top Model och Project... hit och dit!

Rätt person vann Americas Next Top Model, right!? Jag tycker iallafall att rosahåriga brittiska Sophie Sumner var rätt val, och dessutom bästa Top Model-vinnaren hitills! Förutom det rosa håret, som självklart är ett stort plus, så har hon det där typiska utseendet som jag uppskattar, och verkar dessutom ha en härlig och snäll personlighet med en snygg brittisk accent som pricken över i:et.
 
Project Accessory har blivit en storfavorit i tv-burken hemma. Av någon anledning så tycker jag att det är mycket roligare och mer intressant att kolla på, än Project Runway. Adrien Dana (på bilden) tyckte jag var skitrolig, men han åkte tyvärr ut förra gången för att han gjorde för galna grejer med för mycket bling-bling som inte föll domarna i smaken. 
Måndagar TV3, kl. 22.00.
 
Igår var det premiär för Project Runway Sverige. Jag var glatt överasskad att det inte blev fullt sådär mjäkigt svenskt och pinsamt dåligt som det kan bli när man ska försöka efterapa utländska program, och förhoppningsvis blir det bättre och bättre för varje säsong.
Måndagar på TV3 kl. 20.00.
 
Vad gillar du dom här programmen, och har du några favoriter?
 

Mintgrönt, zebramönstrat, Star Wars-tisha och kavaj.

Nu betar jag av lite outfits här som jag inte hunnit publicera tidigare.
 
Star Wars-tisha, jeansshorts, mintgrön kuvertväska: H&M Divided.
Zebramönstrade mintgröna tights: Gina Tricot.
Kavaj: Ellos.
 

Trashalvo

Outfit från någon månad sedan. Jag gillar verkligen unisexkombon. Avslappat med snygga jeans eller enfärgade byxor och en cool t-shirt med tryck(helst retromotiv såklart!) och sköna sneakers eller Converse + proper kavaj, som höjer upp det lite.
 
Rosa stretchjeans: Gina Tricot.
T-shirt: Herravd. JC.
Svart oversizad kavaj: Ellos.
Gummisnoddar, armband: H&M divided.
 
 

RSS 2.0