Topshop Lookbook Spring/Summer 2012

Topshop levererar alltid en av de snyggaste och mest inspirerande lookbooks'en! :D
Min väska! Fast jag har en lila! Som jag fyndade för en hundring på rea! :D
 
 Mina strumpor! :D
 
 
 

Rea Shopping

Gårdagens rea-shopping. Rockigt USA-flaggmönstrad trikåkjol och en utomjordiskt älvliknande transparent topp, samt fjärilsmönstrade strumpbyxor. Plus en moccabryggare från Duka.
Strumpbyxorna gick sönder på en gång, som de nästan alltid gör från Gina Tricot. Är lite osäker om jag ska behålla toppen och kjolen.
 
 
 

Dagens Outfit. So Far...

Kallvarmt. Fick höra att jag var optimist när jag handlade lunch bararmad!
 
Som vanligt är det mesta från H&M: klänning, tights, väska, kofta. Skorna är från Vagabond.
 
På eftermiddagen hittade jag en matchande vespa. Vill också ha! :)
 
Sist men inte minst lekte jag Alice i Underlandet.
 

Gårdagens Outfits

Dagens första outfit. Lunchade på Wayne´s och provade skor på Scorett (separat inlägg kommer).
 
// Glass-strumpor Topshop // Superheroine & Villains T-shirt från Honcho Store // Jeansshorts, leggings, armband, brillor H&M // Reebok Skor //
 
Dagens andra outfit. Ute och promenixar och kvällshandlar kaffefilter och Risenta-lösviktsmüsli.
 
// Kavaj, väskor, shorts, (nytt!) linne, solbrillor, armband H&M // Silverballerina Vagabond // Halsband mormors //
 
 

Hawaii Brillor

Dessa brillor måste vara de ultimata strandbrillorna! :D Annars funkar de nog bra som partybrillor, stylingrekvisita och maskeradbrillor också. Från TruffleShuffle.
 
 

WHOP! WHOP!

 
WHOP WHOP!
 
I brist på annat, ett lite äldre inspirationskollage. But still going strong.

Wildfox Couture crop top, $58
Wildfox Couture white sweater, $113
Wildfox Couture white t shirt, $69
Wildfox Couture cotton t shirt, $64
American apparel hoody, $48
Silver legging, 99 SEK
Pink sock, $6
Love Moschino leopard legging, £93
J Brand skinny pants, $85
L.A.M.B. high heels, $110
Disney Couture rabbit ring, £20
Accessories : TruffleShuffle.com
Clear sunglasses, £1.95
Gucci aviator shades, $220
Love Heart Necklace from Girl From Blue City, £35
Fallon jewelry
LABYRINTH MAZE MEDIUM CUFF : Fallon Jewelry
 
 

Dagens Outfit

Såhär såg jag ut idag. Fick höra att jag klär mig som en fjortis. Sist var det dagisbarn, så det går framåt! :)
 
Overkneestrumpor och kappa Gina Tricot // Wrangler Jeans // Tröja, väskor, armband H&M // Coloud Lurar //
 
 

Sofia gillar hela rockabilly-kittet

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Det här är dessutom en av mina roliga kusiner som jag haffade på släktträffen för ett välförtjänt stil-reportage. Jag har varit dålig på att lägga upp de senaste veckornas stil-personer men jag ska försöka lägga upp dom allihopa framöver.


Sofia från Valbo rockar gärna jeans och skjorta, och kanske en blomma i håret. Foto: Emily Brandon-Cox

Kärleken fick Sofia Engberg, 27, från Valbo att flytta till Garpenberg där hon nu jobbar med att köra dumper i gruvan. Men hon kommer ofta hem och hälsar på och passar på att träna sin kinesiska nakenhund att dra vikter i olika tävlingar tillsammans med mamma.
Stilmässigt så är det rockabilly som gäller. Hela paketet: kläderna, bilarna och musiken. Utöver det så samlar hon på My Little Pony-hästar från 80-talet. Hon har säkert hundra stycken och kan namnen på dem allihop.

Vad har du på dig?
– Jeans från det franska märket Desigual Det står ”More For Less” på bakfickan och de är inköpta i Stockholm i Kistagallerian tror jag. Skorna är av märket Memphis och dem har jag köpt i Warszawa. Hårblomman är från New Yorker, köpt någonstans utanför Lund. Skjortan och linnet är från H&M. Armbanden består av olika berlocker av märket Thomas Sabo som jag köpt på Tradera, och tenntrådsarmband från någon sameslöjdbutik på nätet.
Vad har du för stil?
– Det lutar väl mest åt rockabillyhållet. Gärna jeans och en skjorta, eller en 50-talsblomma.
Varför gillar du den stilen?
– Jag har väl fastnat i musiken, bilarna och stilarna i överlag. Hela kittet.
Har du någon stilförebild?
– Bra fråga, men Bettie Page har ju håret, stilen och hela paketet.
Vad får du för respons på din stil?
– Folk brukar ju tycka att det är schysst. Särskilt om man är på bilträffar och sånt.
Vad är snyggt på det motsatta könet?
– Uppvikta jeans och ett snyggt linne. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.
Varifrån samlar du din stilinspiration?
– Kanske ifrån tidningarna Gasoline och Wheels. Sedan blir jag inspirerad av att kolla på bilder från stora bilträffar som Viva Las Vegas. Där brukar det vara mycket schyssta frisyrer och bilar.
Varför tror du intresset för rockabilly-stilen har ökat?
– Jag vet inte, men det kanske kommer i samband med att intresset för gamla bilar växt.
Har du något shoppingtips om man vill handla rockabilly-kläder?
– Ja, på nätet finns det ju precis hur mycket som helst: Pinupgirlclothing, Bettiepageclothing, Sourpussclothing, Daddyos, med flera.
Finns det någon butik som saknas i Gävle?
– New Yorker, och det skulle inte skada om Stockholms-rockabillybutiken Sivletto grenade ut sig litegrann.

 Emily Brandon-Cox
 
 

Kul, jepp, god natt

Idag försökte jag vara lite positiv och tänkte Åh, det regnar, Va bra då får jag ha på mig mina nya silvertights från Monki! Mycket roligare än så blev det inte heller. En annan modedetalj är att jag cyklat runt i regnet med en stor vit plastpåse som det står ABF på, och det var bra för jag blev mindre blöt men det väsnades och fladdrade så in i helvetet och blev som en uppblåst ballong. Kul, jepp. God Natt. :)
 

Titta va ja hitta!

Titta va ja hitta på golvet hemma! :D Visst är de fina! De är inköpta på Street-marknaden i Stockholm för några år sedan. Det var en tjej och hennes mamma som gjorde örhängen och sålde dem och det var precis när Bambi började komma i ropet igen.
 

Trevlig söndag!

Hej Svejs! Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg!
 
Idag hade jag och en kompis planer på att prova på Zumba gratis i parken, men med regn och diverse har det blivit hemmamys med förhoppning om städning, göra klart Veckans Stil-reportage och laga en matpaj... Får se hur det går med det. Just nu känns det ganska skönt att ligga nedbäddad i sängen och kolla på tv-serien Terra Nova.
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
xoxo, Emily
 
 Ps Har bytt webbläsare till Firefox nu, som funkar bättre ihop med nya Blogg.se. Så nu går det lättare att blogga igen. Tack för tipset Retrophilia! :D Ds.
 
Uppdatering: Förhoppningarna besannades! :D Men det blev en smulpaj istället med Golden Delicious-äpplen och hallon. Skitgott!

Midsommaroutfit 2012

Såhär såg jag ut igår på midsommarkvällen efter att topparna blivit klippta, slingor hade blonderats och topparna toppfärgats rosa! 
 
Midsommaroutfiten: Vagabondskor Wedins // Kort trench, hello kitty-väska (barnavd.) och jeansshorts från H&M // Elle-väska gåva // Rosa hjärtformade brillor från Lindex barnavd. //
 
 Ps. Jag har fått starta om datorn säkert fem gånger för att kunna göra det här inlägget. Jag tror att det beror på Blogg.se's nya bloggverktyg som segar ned datorn. Otroligt frustrerande, Någon annan som har problem med det? Ds.
 

When In Rome

Foto: Carola Ankarborg.
 
 

Hell Bunny I Heart Zombies Unicorn Dress

SÖNDAGENS WANTED. Jävligt rolig och söttuff klänning mönstrad med stjärnor, döskallar, nallebjörnar och zombie-enhörningar, av Hell Bunny, finns bland annat på Ebay.Jag älskar mixen av färger och klänningsmodellen!
 
 

Borta bra men hemma bäst


Tjolahoppla! Jag har precis kommit tillbaka från en stockholmsweekend med min praktikplats Vi åkte dit för att fira ABF's 100-årsjubileum.Jag har haft det trevligt: varit på en hel del intressanta föredrag, bott på lyxigt hotell, och shoppat lite. Olyckligtvis har vi haft otur med restauranger och vädret, men jag är superlycklig ändå över enkla grejer som en macka från Subway och kunna handla dygnet runt på 7-11. Trots att jag varit ei en storstad så känns det dock lite som att återvända till civilisationen då jag varit utan varit utan telefon och internet i 3 dagar så det är ganska skönt att komma hem och bl.a. kunna blogga lite. :)




Star Wars Godisburk

 
Förut var det Hello Kitty, nu är det Star Wars-motiv på de praktiska burkarna man plockar smågodis i, som finns på Willys Hemsta. De gör allt för att jag ska köpa godis!!! ;P Det finns dessutom jättegoda nya Darth Vader- och Yoda-godisar i sortimentet.




DAGENS TIPS/VARNING






KLÄDSKÖTSEL.Ta hand om dina kläder. Det gör man bl.a. bäst genom att tvätta rätt. Till exempel: var försiktig med blek- och fläckbortagningsmedel när du tvättar. Jag har för första gången börjat exprimenterat med det och använde senast 'Såklart' blek- och fläckborttagningsmedel från Garant när jag tvättade vittvätt. Och jag kanske tog i lite i doseringen, men kläderna tappade liksom litegranna av sin stuns efteråt. Vilket något av en smärre katastrof i min värld såklart. Fläckarna försvann dessutom inte. :(

Man kanske ska prova andra liknande märken men vet ärligt talat inte om jag vågar riskera det, jo på lakan och handdukar och sånt. Men på resten kör jag nog på enbart sådant där fläckborttagningsmedel man applicerar på fläckarna innan man tvättar, som funkar riktigt bra och hela plagget blir dessutom inte utsatt för slitsam behandling. Jag brukar köra med ett av de vanligaste preparaten som heter 'Ta Bort'. Kladda på fläcken (jag brukar blöta fläcken först), låt verka ett tag, gnugga in, tvätta. Oftast brukar det funka, men om det är en riktigt envis fläck på vita kläder, brukar jag ta utspätt klorin på en tops och dutta på fläcken, tills den försvinner. Skölj ur och tvätta- obs- inte med färgade plagg!




Sommarhårinspiration






INSPIRATION. Det är liksom extra härligt med håruppsättningar om man har långt hår på sommaren. Inga mössor att gömma kalufsen i längre. De blir svalt och skönt, och nu finns världens möjligheter med dekorationer som hårblommor- både naturliga och rockabilly/pin up-hårdekorationer, fjädrar, rosetter, färgglada band, bandana, piratsjalett, läderband a la 70-tal, fjärilspynt, osv. Det finns dessutom en hel värld av YouTube-tutorials att ta hjälp och inspiration från. Långt hår på sommaren är ju lite kämpigt eftersom det blir så himla varmt. Då är det bra att det finns några fina alternativ som gör mödan värd! Sedan blir det ju så fint när det blir blekta nyanser av sol och bad. Men glöm för guds skull inte att göra hårinpackningar ofta. Håret behöver extra fukt på sommaren. Samt undvik för mycket saltvattenspray som torkar ut och kan ge eksem i hårbotten.



Studentkalas i grönskande trädgård.


Solglasögonfreaket. Jag har det trevligt i moster Maggans retro-wayfarers.

Igår var jag på kusin Julias studentmottagning i en underbart grönskande trädgård med gott sällskap och fantastisk mat. Härliga svenska sommar! Här kommer bl.a. lite bilder på släktingar, från mammas sida, som var där och hann fastna på kort innan kamerabatterierna ballade ur helt.
 

Fick inte till någon bra outfitbild, men här har jag iaf en mintgrön kuvertväska som matchar naglarna, från H&M divided på götgatan  i Stockholm, inköpt för några år sedan. Den röda solklänningen och örhängena är nyinköpta från H&M divided i Gävle. Halsbandet är mormors och armbandet är från kusin Jennyfer.


Mys med raffiga moster Maggan, och jag- med finsmakarmin! ;) Foto: kusin Karin.



Fina Inger, samt mamma och morbror Tommy i bakgrunden.


Coola kusin Sofia och mamma Sonia.


Maggan i sin gamla studenthatt, speglar sig i läppstiftshylsan och målar läpparna i sin ceriserosa favoritläppfärg från YSL.


Söta och kreativa kusin Julia.


Partybrillor. Min mamma Rosita i moster Maggans brillor.


Sandalfest. Mamma, Inger och jag.


Tjusiga och smarta kusin Isabelle- storasyster till studentskan, framför deras hus.


Nationaldagen: Päronglassnaglar & Lejonhår


På Nationaldagsmiddag hos mamma. Vi hann med att blondera slingor i mitt hår också. Det var ett expriment med en halv gammal blonderingförpackning. Resultatet blev någon slags gulaktig lejonvariant, som jag inte är riktigt bekväm med ännu... Det blev dessutom gula fläckar på vissa ställen, så 'leopard- & tigerhår' är kanske mer passande beskrivning?!


(Ny!)Leopardmönstrad ärmlös skjorta, nagellack, rosa hjärtmönstrade strumpbyxor, jeansshorts, stjärnmönstrat underlinne: H&M Divided.
Väska: Topshop.
Reebok Skor: Din Sko.






Dagens Wanted




LUCKY STAR. Bubbelgumsrosa linne från Bik Bok, 249 kr. Tankarna vandrar direkt till Madonna's 80-talsgodbit Lucky Star. Detta skulle bli en sommarhit i min garderob! :D Dessutom blir man en vandrande positiv affirmation!








About/Nasty Gal Lookbook June 12'


Som vanligt, grymt shysst posing och kläder från Nastygal's senaste lookbook. Jag kan däremot tycka att de kan ha lite väl små modeller för vissa av de här klädesplaggen och typen av bilder. Herregud de har ju inte ens växt klart än stackrarna! Men märket riktar sig uppenbarligen till den målgruppen (!?), och säljer ju den här typen av kläder. Men jag önskar ändå att det var lite mer "woman" än "gal" i Nasty Gal.

Om Nasty Gal. Från deras hemsida:
"Nasty Gal is a global online destination for fashion-forward, free-thinking girls. In 2006, founder Sophia Amoruso started an eBay store selling a highly curated selection of vintage pieces. In just five short years, the shop has grown to become an international style source offering both new and vintage clothing, shoes, and accessories.
 


Skaparen.


Who is a Nasty Gal? We like to think of her as the coolest girl in the room‚ pulling off whatever wildly unique piece that suits the mood.


... the name was inspired by the song and album “Nasty Gal.” Betty Davis, the patron saint of badass women, was known for her unapologetically sexy funk music which comprises our vision of femininity—complete with lamé platform thigh-high boots."












Rain Rain Rain & Sugary Space Purple Delight.



De här bilderna tog jag för några minuter sedan då det började regna för sjuttielfte gången den här veckan! Ganska mysigt. Man har haft gott om tid att chilla och kolla på trehundrafemtielva filmer och äta ihjäl sig när man egentligen borde ha passat på att städa...



Lila är inte direkt någon favoritfärg, så därför är det lite Strangé- som Grace Jones kanske skulle uttrycka det- att det blev såhär(och att jag ändå har så pass mkt lila kläder i garderoben..!?). Å andra sidan, på rätt person och med rätt lila nyans och kombination, kan lila vara riktigt nice. Exempelvis lila och rosa är oerhört nice tillsammans, och jag blev mkt nöjd med dagens outfit! :) Jag gillar att det är så mycket glada och klatschiga färger tillsammans och att det bryts av med skorna. Tanken från början var att det skulle bli en litegranna superhjälteinspirerad outfit. Lustigt nog såg jag en Supergirl-klädd tjej på stan. Tyvärr klev hon precis på bussen så jag hann inte haffa henne för ett stilreportage.

My Little Pony Sugary Delight JunkFood T-shirt: Honcho-Sfx.com.
Kappa: Gina Tricot.
Overknee sockor: Lindex.
Helsvarta Converse: Dr Martens Shop Sthlm/Sko Uno.
Leggings, wct hoodie: H&M Divided.
Väska: Topshop.

*

Lila i film- och musikhistorien: Purple Rain- Prince.
Lila uttryck: "Sista chansen".
Färgsymbolik: ädelhet. lyx, kungligheter, andlighet, visdom, ängslighet/deppighet (kan ha en oroande inverkan), magi, mysterier, kreativitet, m.m.


Neonleopard


Nagelbild från Life is hard, let's go shopping! på Facebook.

INSPIRATION. Leopardmönstrat och färg färg färg på någons väldigt retuscherade händer! Naglar som skulle passa särdeles bra på badstranden, som abrytande detalj till enkel outfit, eller all way in and out på en grym 80-talsoutfit (eller om man var en medlem i LMFAO)! :D








outfitvykort från promenadrundan/gävle...














RSS 2.0