Pastelligt Aztek-mönstrade Caprileggings



Dagens Wanted. Från Motel.




Nya 80s magtröjor




Shop.



Shop.




Nytt från 80stees.com!
Oversizade magtröjor med Rainbow Brite eller My Little Ponnien Gusty! Dösnygga! Very 80's style!!!

Vill man inte visa magen så kan man ju köra lager på lager som på översta bilden! Ja tack! Ypperligt med midjehöga underdelar till! (Plus massa armband och sidtofs!! Yes yes yes!!) De verkar ju som tur var inte vara gaaalet korta. Önskvärt från min sida hade nog ändå varit normallängd- då hade de varit tiptop! (+ designdetalj: snyggt om ponniens svans fortsatt ut på ryggen!)



Glassigt!


Shop.


Shop.


Shop.


Från Topshop.



Moviefashion-moment: Flashdance + Vogue



Från filmen Flashdance (1983). Alex (jennifer Beals) jobbar som svetsare på dagarna och som någon slags barnvänlig stånglös 'exotisk dansare'- hon framför självkomponerade moderna dansnummer solo på kvarterskrogen- på kvällarna. På lunchrasterna läser hon franska Vogue, inte för att hon kan franska, men hon tycker om att titta på bilderna och drömma sig bort, in på balettskolan.

(+ för hårrosetten såklart)


High Fashion Moments: JPG Höst 2012

Jean Paul Gaultier levererar som vanligt. Det är inte för intet som han är min första favoritdesigner. Försenat inlägg från Paris Fashion Week där han presenterade sin höstkollektion för 2012.


Backstage. Rolig stylingdetalj med målad utväxt I 1-2 nyanser. Kan man ju lätt göra själv med hårmascara. Jag färgade magenta-rosa utväxt i blond page för över 10 år sedan, det var ganska coolt och inte många andra som hade så.


Backstage. En glammig och streetig kollektion med mycket skinande och lurviga material. Den känns både futuristisk och tillbakablickande med rötter från 80+90-talet. Tillsammans blir det en look som känns väldigt nu- eller snarare 'i höst'. Klassiskt 'kvinnliga' och 'manliga' snitt och plagg i en underbar mix som lyfter fram tuffa kvinnor i tuffa kläder.


Catwalken.



Haha, älskar underdelen gjord av bikerjackor! En hit på mc-träffen?!



Grunge chic! (hjärta hjärta)



Awesome.

Är du intresserad av att läsa recension och se fler bilder+detaljer från catwalkshowen, klicka här(Vogue).



Hello Kitty Solbrillor




Smart, sött och roligt- wayfarerkopior med hello kitty-detaljerna morrhår och rosett! :D Finns med olika färger på rosetten. Från Inked Shop.


Your web or mine?



Det lyxiga nagellacksmärket O.P.I's senaste samarbete är med Sony och resultatet är en Spindelmannen-kollektion som kommer ut i maj! :D Självklart är det i samband med att den fjärde Spindelmannen-filmen har premiär i juli. Ett lack går på 150 kr. 
 
Jag tror mina favoriter är Your web or mine? och Just Spotted the lizard. Men hade jag inte redan haft ett liknande blått nagellack hade jag självklart slagit till på det klassiskt superhjälte-blåa lacket Into the night- om det nu ska va! Rött superhjälte-lack hade också varit nice, men nu är det ju inte rött egentligen (dålig färgåtergivning) utan orange tyvärr. Det vita skulle kunna vara grymt coolt om det inte ser ut som tippex- tål att tittas närmre på. Liknande silvergrått Nemesis-lack har jag redan- skitasnyggt!
 
Jag är ju som bekant superhjälte-tokig och när det gäller Spindelmannen så föredrar jag serietidningen framför filmerna. Men i den kommande filmen så är det ju nya skådisar så vi får se hur den faller i smaken... Vilket som är det jättekul att OPI släpper en nagellackskollektion med superhjälte-tema! :D


Springcrazy alt. Vårfin- Mix



Hade ett 'Tom Cruise-moment'... - refererar till det hysteriska grinet och wayfarer-kopiorna.

Outfit från förra veckan. Jag hade inga rena strumpor förutom over knee-strumporna från American Apparel och tyckte själv att det kanske blivit lite tokigare mix än vanligt. Men då fick jag minsann höra av en kollega att jag var vår-fin, så ibland blir det mer rätt när det blir fel än när det blir rätt...!

Strumpor American Apparel Sthlm. Reebok-pjucks Stadium. Skjorta och jeansshorts H&M divided. T-shirt Gina Tricot. Sjal Glitter. Brillor T-shirt Store.


Carina gillar färg!

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Carina delar lokaler med oss på ABF och har alltid lite roliga outfits på sig!

RANDIG. Socialdemokraten Carina Holm.

Carina Holm, 58, är ombudsman för Socialdemokraterna. Till vardags klär hon sig ofta i mycket färger och mönstrat, med roliga detaljer, och proffsmanikyrerade naglar som matchar outfiten. Men under ytan döljer sig också en spätta vars favoritplagg är en svart skinnjacka som hängt med i många år.

Vad har du på dig?

– Kjolen och tröjan är från Joy. Halva halsbandet är av märket Snö och andra halvan är från Yasuragi Spa. Klockan av märket Ice har jag köpt på klockaffären på Söder. Glasögonen är någon billig båge från Synsam. Örhängena är från Sonjas Fot & Skönhetsvård. Stövlarna har jag haft så många år så jag kommer inte ihåg var de är ifrån. Leggings från Kappahl troligtvis. Naglarna är gjorda hos Salong Mini på Nygatan.

Vad har du för stil?

– Först och främst praktisk, så att det funkar att jobba i. Sedan tycker jag om färger.

Hur tänker du när du sätter ihop dina outfits?

– Det beror på vad det är det för väder, vad jag ska göra, och sen ska det stämma med färger. Efter det behöver jag inte bry mig för jag vet att det ser bra ut tillsammans. Jag brukar försöka matcha naglar och kläder, men det kan vara lite svårt för färgen sitter i fyra veckor. Jag byter gärna kläder när jag kommer hem beroende på om man ska ut i Hemlingby och gå eller ut i trädgården.

Är det viktigt vad du har på dig i din politiska roll?

– Ja, annars riskerar man att folk tänker mer på vad man har på sig än det man säger.

Har du någon favoritfärg?

– Rött, jag har alltid gillat det. Men det finns många nyanser av rött. Svart är inte riktigt min grej. Men ska man på CC-puben och lyssna på rock kan man ju ha på sig lite tuffare kläder.

Berätta om ditt favoritplagg!

– Jag köpte min svarta skinnjacka i en skinnaffär i Skärholmen i Stockholm för många år sedan. Den passar överallt. Man kan variera den väldigt mycket. Det är som en hembygdsdräkt – det blir aldrig fel.

Hembygdsdräkt?

– Man kan ha dem på begravningar, invigningar, med mera. Tyvärr har Sverigedemokraterna lagt beslag på de sedan de kom in i riksdagen med hembygdsdräkter på sig. Jag tvivlar på att de har på sig sådana annars. Min hembygdsdräkt får jag inte på mig längre och man köper inte direkt någon ny utan syr de själv. Ännu längre tillbaka vävde man och färgade tyget själv. Tyvärr finns det ingen riktig hemslöjdsbutik i Gävle så det är svårt att få tag på rätt grejer här.

Finns det någon aktuell trend du gillar eller ogillar?

– Det är kul att färger är så trendigt. Jag köpte nyligen ett par knallgula jeans. Annars tycker jag att allting kommer tillbaka hela tiden, men med ändringar. Jag har svårt för de här gångerna då allt bara ska vara beige. Och de här One Piece-overallerna tycker jag är skitfula, särskilt på vuxna karlar.

Klär man sig olika beroende hur man är politiskt inriktad?

– Inte uttalat men det funkar så. På 70-talet gick jag en högskolekurs i kulturpedagogik. Vid något tillfälle visades bilder på olika grupper människor och vi fick gissa vilka politiska grupper tillhörde, och det var ju busenkelt. Det beror väl på att man vill tillhöra ett socialt sammanhäng om det så gäller motorcykelgäng eller killar som sitter hemma och spelar tv-spel. Hos Socialdemokraterna försöker vi ändå gå ut med att du behöver inte se ut, eller tänka, som alla andra.

Emily Brandon-Cox





Karmaloop Outfit


Surfiga accessoarer.


Skön och trendig sommarlook med rötter från 80-talet, från Karmaloop som har galet snygga kläder.


Neondetaljer, grafiskt aztekmönstrad maxiklänning, och runda solglasögon. Flera av säsongens nyckelplagg och trender inprickade. Kul idé att knyta upp klänningen.


There's a beach-party in my bag and your'e invited.


Psst!



zzzzzZZzzzzzzzZZZzzzzzzzZZzzz

Unique Rebelism är jäkligt hängig, men glad och peppad efter en väbehövd tripp till storstaden i helgen. Mer om Stockholms-resan, och andra inlägg, kommer inom en snar framtid! Hoppas ni haft en förnöjsam helg! 



Simpsons & Svampbob


Gårdagens Onsdagsoutfit. Jag försöker fortfarande beta av köande outfits och andra inlägg, och samtidigt lägga upp nya outfits. Just nu blir det mycket outfits. Outfits med jeansshorts. Jag vet att det finns delade meningar om jeansshorts härlighet. Men jag bara äääälskar jeansshorts. I love love love it! Det måste vara världens bästa klädesplagg. Särskilt den här årstiden. Jeansshorts med tights, leggings eller strumpbyxor. Ska man packa en lätt weekendväska blir det med jeansshorts, så är det packat och klart. =)

// Svampbob T-shirt TruffleShuffle // Tights Gina // Shorts och skärp H&M divided //



Simpsons-plåster förgyller vardagen och outfiten. Efter ännu ett missöde med osthyveln eller potatisskalaren. :P


tiger- twice as nice


Min måndagsoutfit (hoppar friskt mellan veckodagarna!). Här är jag på kontoret och hemma. Spektakulärt nog hade jag samma t-shirt två dagar i rad! Ja herre-jessanes, det händer faktiskt aldrig annars. Jag måtte verkligen tycka om den! :)

// Tiger t-shirt Gina Tricot // Stövlar Vagabond // Leggings och skärp H&M // Armband från 80-talet // Sjal Glitter //



Batteriladdaren till min kamera har dött, så jag har fått låna mammas digitala kompaktkamera (tills min laddare blir lagad hos Ellos eller de bestämmer sig för att skicka en ny. Det kan ta ca. 4 veckor säger de... Eller tills jag har råd att köpa en ny, billigare variant). Men jag gillar mammas kamera också. Den är lite crazy, för när man sätter igång den så måste man knycka rappt med handen för att få ut zoomen, ha ha, samt andra oanande bra funktioner som att det blir lite skumma effekter med den när man kör utan blixt, m.m.  Classic.


Saved by the leopard


Påpälsad, mot praktiken. Igår- tuesday blues day. Satte på  mig leopardpälsen som skydd mot stadens gråkåpa. Toktestar bl.a. självutlösaren på en lånad digital systemkamera (first time experience- almost).


Hej faderittan. Mamma bjöd på hemlagad lunch med rabarberpaj till efterrätt. Då blev jag såhär glad. :)

// Tights och örhängen Gina Tricot // Skor Footlocker Sthlm // Väska och jeansshorts H&M divded // Hoodie och päls Bik Bok // Halsduk Lindex // Hello kitty-lurar Akademibokhandeln // Vantar Indiska // Sesame Street T-shirt 80stees.com //




Grönt & Electropunkigt

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Kolla vilken sköning! Grönt är skönt!! :) Jag har på tok för lite gröna kläder konstaterar jag jämt.


MILJÖTÄNK. Elon Larsson tycker att vi kan byta kläder med varandra i stället för att köpa nytt. Fotograf: Emily Brandon-Cox.


Förutom Toy Story-gubbar i öronen har Elon öronsnibbspiercingen "horisontell industrial". (Jag är lite sugen, men Elon säger att det gjorde skitont, läkningen tog jättelång tid, och om man inte var tvärsäker och ville kunna sova på ena sidan av skallen i ett halvår så skulle man tänka om...).


Elon Larsson, 20, arbetssökande, lyste upp tillvaron på Socialt Forum på Musikhuset i lördags i en glatt grönrosa outfit. Från öronen dinglar utomjordingar från filmen Toy Story. Runt halsen hänger ett halsband föreställande handbojor. Ena handleden är dekorerad med festivalarmband och den andra av en stor plastig grön klocka. Naglarna är målade i olika nyanser av grönt och på fötterna – gröna vegetariska kängor. Elon älskar nämligen grönt. Hon är också aktiv i Grön Ungdom.

Vad har du på dig?

– Klocka från Blå, Vegetarian Shoes från den helveganska butiken Blueturtle, örhängen, halsband och kofta Ebay, t-shirt och linne från H&M divided, glasögon Dolce Gabbana.

Vad har du för stil?

– Grönt som tema, och electropunk, kanske.

Varför gillar du grönt?

– Jag har gjort det ända sedan dagis. Det är en härlig färg och man blir glad av den.

Är det därför du är med i Grön Ungdom?

– Haha, nej. Jag var med i Ung Vänster förut och de är bra men jag tyckte att det var så mycket fokus på allt dåligt. I Grön Ungdom konstaterar man: det här är dåligt men vi gör såhär i stället.

Varifrån får du din stilinspiration?

– Det är från så mycket olika för jag lyssnar så mycket på olika slags musik.

Har du några stilförebilder?

– De svenska medietjejerna Kitty Jutbring och Cissi Wallin tycker jag har härlig stil.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det är lite tråkigt faktiskt för folk vågar inte göra så mycket.

Har du någon aktuell favorittrend?

– Nej, jag har ingen koll på trender alls faktiskt, men jag gillar att det blir glada färger till våren.

Kan du dela med dig ett shoppingtips?

– Jag är egentligen emot shopping, att man ska köpa, löpa, köpa. I stället kan man byta med varandra, om man tröttnat på nåt kanske det finns en kompis som vill ha plagget i stället. Eller så kan man kolla på Tradera.

Har du något favoritplagg?

– Huvtröjor, jag har på tok för många. Jag är lite förtjust i just dom med vit dragkedja och vita snören.

Tycker du att man kan se en viss stil på sådana här tillställningar?

– Visst finns stereotyper, som hampa-stilen: naturligt och lite träsmycken, men inte på alla.

Har du fått någon särskild respons på din stil?

– Själv har jag lite svårt för trä, naturfärger, mossgrönt, senapsgult, det passar på vissa men det är inte min grej, jag gillar klara klatschiga färger. Jag kanske inte passar in stilmässigt men alla är väldigt öppna här. Det är inte hur du ser ut utan hur du är som person som räknas.


Emily Brandon-Cox





Fade to green.
Grönast nagellack i toppen och ljusare och mer genomskinligt därefter, för naglar som tonar ut. (Måste provas!).


Weekend Styles


Såhär såg jag ut i helgen.

Den zebramönstrade klänningen av Motel från Blå som jag kallar "examensklänningen" hade jag på mig i söndags när solen tittade fram och jag städade ett hörn i köket och brände en sockerkaka. Leggings från H&M. Midjebälte från Carlings.

Tiger-tshirten från Gina Tricot hade jag på mig i lördags när jag var på Socialt Forum på Musikhuset och på Waynes-fika med Anna. Jeansshorts "boyfriend-fit", blått glitterskärp och leggings från H&M. Neonfärgade armband från 80-talet.


Sommar, ja tack.


Mera snö?! Den här bilden tog jag förra sommaren då det blev personligt rekord i jordgubbsätande! :3 Nu är det lite svårt att få tag på bra jordgubbar... :/
Nä, nu får vintern ge sig, det är april för tusan! Jag saknar jordgubbarna.



Black/White/Jeansblue+Pink


Såhär såg jag ut igår :) En vårkompromiss (inte för varmt, inte för kallt) med jeansshorts, hm, leggings, ?, och overkneestrumpor, Lindex, Molly Ringwald t-shirt, 80steescom, solbrillor T-shirtstore.

Det är både roligt och inte roligt med våroutfits. Det oroliga är att man antingen svettas eller fryser, det roliga är att man får använda en ganska stor del av garderoben men ändå inte lika påpälsat som på vintern.


Trevlig fredag den 13:onde!


MODE+MUSIK. Passarella Death Squad versus Rainy Milo. Bildkälla: ID Magazine.

"Dark and sexual with a playfully subversive edge, Passarella Death Squad create pieces to make people stop, think and then reinvent themselves".

Klicka länken för hela artikeln om gruppen som gör mode och musik och som här modellas av singer/songwritern Rainy Milo.




>Morn morn;)


Off to work...

Bildkälla: Tokyofashion.com

Back to the office.

Efter sjukdom och påsklov var jag tillbaka på praktiken. Pimpade bl.a. kontoret med inspirationsbilder. Det vill säga så fort jag fick skrivaren att funka tillsammans med datorn som nu är fylld med Photoshop och andra smaskiga bildbehandlingsprogram som jag kan leka med och lära mig mer om. Tillsammans med foto är det mina huvudsysslor på praktiken framöver.

Såhär såg jag ut idag, och jag hade på mig: tights, jeansshorts från H&M divided // Flätskärp från JC // Rainbow Brite T-shirt från 80stees.com // Halsband är mormors // Armband är mammas // Rosa Reebok-sneakers från Footlocker.


Kul med inspirationsbilder!


Jag & Chewbacca. Började dagen med att boosta med hårinpackning och körsbärslotion...


Härligt uppfriskande regnväder. Boostade med en powerwalk... med betoning på POWER.


... efter att jag boostat med en minitripp till tropikerna. Provade ett nytt solarie som hette "Luxury- Bling", haha.


Kolla in de rosa briljanterna på solarielocket, haha! Och som att det räckte så pratade det också. Ja, det var värt varenda krona! :D Efter den boost-kombon var jag som en ny mänska! ^^



Bekvämt & någorlunda snyggt

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Coolig tjej! Jag håller med om att stan är invaderad av tjejer klädda i skinnjacka och hoodie (plus stor halsduk, hårknut och Converse). Det är inget fel med det. Men det blir jäkligt tröttsamt när så många ser likadana ut.


Solälskare ock kill-tjej som drömmer om att hitta en praktisk tjejlook. Ida Wennberg har påsklov och har förberett sig för våren på ett solarium.Fotograf: Emily Brandon-Cox

Det är långfredagen och Ida Wennberg, 18 år, hälsar på i Gävle under påsklovet. Hon kommer direkt från solariet och nu väntar hon på bussen i solen vid Fnasket i plasket. Annars pluggar hon naturenergi i Forsmark och bor på elevhem i Gimo.


Vad har du på dig?

– Converse, de går alltid hem och är från Eurosko. Brallor från Weekday. Jackan är från second hand. Luvtröjan är från Lager 157. Stickade tröjan är mormors. Skjorta från Bik Bok. Brillorna är från Lindex. Örhängena köpte jag på H&M nu. Tygväskan fick jag gratis på Peace & Love-festivalen förra året.


Vad har du för stil?

– Bekvämt och någorlunda snyggt.


Solarium, nu när solen tittar fram?

– Ja, man måste ju förbereda sig lite och det är bra för lederna. Samt att man blir brun och snygg, så då slår man flera flugor i en smäll.


Hur tänkte du när du satte ihop din outfit?

– Jag tänker inte så mycket utan bara drar på det som ligger framme. Bara det inte skär sig totalt! Jag stuvade ned massa kläder i en väska när jag skulle hit och det som behöver kompletteras lånar jag från mamma.


Vad är historien bakom din frisyr?

– Den kom till under nollningen i Forsmark. Vi var sex stycken som kunde göra mer extrema och sjuka grejer som att raka av sig ögonbrynen, klippa av tio centimeter på håret eller valfritt. Det blev så att de rakade ena sidan på min skalle. Föräldrarna blev inte så glada men som tur var är det bara att lägga över håret på den sidan.


Vad tycker du om Gävle som modestad?

–Alltså, det finns de som är lite mer utstickande än andra men det är lite torftigt om man jämför med Uppsala. Men det är inte fy skam. Plötsligt så ser man någon som är dösnygg. Men det är lite för mycket fjortis-stil för min smak. Jag har inget emot skinnjackor men är trött på att se samma kombination av den och hoodie på just den åldersgruppen. Skinnjacka måste matchas snyggt. Det är många som är snyggt klädda i Gävle, men ingen som vågar sticka ut med lite mer nytänkande.


Har du någon drömoutfit?

– Jag är mer en kill-tjej och tror inte att jag riktigt har hittat tjejen inom mig ännu. Därför skulle jag vilja hitta en riktig tjejlook som jag känner mig bekväm i. Inte för girliegirlie men med en jävligt snygg blåsa och klackskor och ändå praktiskt.


Beskriv en snygg outfitkombination!

– Spontana grejer. Inte någon verkligen uttänkt outfit. Utan en snygg second hand-jacka och en tygkasse. Det är snyggt med klackar på folk som kan gå i dom.


Har du något shoppingtips?

– Lager 157 är en nätbutik som säljer förra säsongens kläder till billiga priser.


Emily Brandon-Cox





Söndagshemmamys/80smovierace-stajl


IGÅR KVÄLL.


Ibland behövs det ett gäng 80-talsfilmer och en shysst sidfläta eller sidtofs för att bli peppad igen.


Into the light.


Härligt en x-tra ledig dag. Det blir som dubbelsöndag och dubbelt så bra! :)


Happy Sundag!





Söndagsshopping ÖoB


Förra söndagen tog jag en prommis till ÖoB för att bl.a. köpa ny skärbräda. Jag brukar annars mest köpa partyglasögon och Mr Muscle's Lime Vinegar-Köksspray där. Men Rusta in my heart! ÖoB har varken särskilt mycket, eller bra grejer. Tror dessutom det är något fuffens med deras hud- och hårvårdsprodukter. Jag köpte en Nivea hudlotion förut, som luktade bajs jämfört med hur den brukar lukta. Iof har jag hört andra som haft samma upplevelser med Rusta-produkter. Jag köper numera sånt på andra ställen.


Fuschia Life. Matcha skärbräda, skosnören och jeans! Klockrent!

Sedan kompletterade jag mitt bristande köksredskapsförråd med en ny potatisskalare på Willys!

Perfekt söndagsmysshopping i pensionärsstajl!? ;D


Nya My Little Pony T-shirts


Nya My Little Pony T-shirts hos TruffleShuffle. Jag gillar såklart Dancing Queen bäst!
Klicka på länken så finns det många fler MLP-tshirts.




Gotto Have it: Sneaker Weadges


Sneaker Wedges, yes please! Dessa nykomlingar är från Marc Jacobs. Jag väntar otåligt på billigare kopior som passar den tunna tjockleken på min obefintliga plånbok.



Glad Påsk 2012

SETT PÅ STAN / GÄVLE.


Supergulligt orkidéarrangemang på ICA Sohlbergs.


Konditori Lido på torget. Gummorna ser smaskiga ut.


Hello Kitty påskägg- drömägget, men dyrt. Ca. 60 kr, finns på välsorterade livsmedelsbutiker.


Barndomsminnen, på Åhléns.


Retrosnygga äggkoppar för 29 kr/st på Åhléns.


Påskig prinsessbakelse.



Modcloth Stylebook // Happy Accidents



Retroroliga och stilfulla påskoutfits? Här kanske man kan hitta inspiration till outfits i påsk. Dvs., hur man rockar sjaletter, mönstrat och färgglatt, utan att det blir påskigt grälligt. Snyggt att köra med retrostuket 50-70-tal med färgglada retromönster. Pimpa med härliga smycken och knalliga detaljer i form av väska, skor, underkjol i tyll, eller synliga strumpor. Blanda upp de starka färgerna med något basfärgat som exempelvis gräddvit eller mjukare pasteller på t.ex. trenchcoat, scarf, eller blus.








Check it out fo realz, hos Modcloth. Sjukt mycket snygga grejer!!!


Dagens Wanted: Retrorandig Maxiklänning





Från Accessorize, ca. 605 kr.



Ser sådär härligt skön och hemmamysig och lagom hippie ut. Perfekt längd om man samtidgt vill sopa golvet...


Emily om påskfärger + Outfit + Candy Nails



Påsken närmar sig!
Men det behöver inte vara påsk för att man ska slå till på starka färger! Såhär såg jag ut för några veckor sedan (ligger hemskt efter med massa inlägg)!

Påsktips: Måla ägg? Måla naglarna i olika fina färger! Det finns ett billigt och hyfsat bra 4-pack (varför inte fem när man har fem fingrar?!) på H&M divided för ca. 40 kr som jag använt mig av här + ett mintgrön IsaDora-lack.

Annars är nästan allt, dvs. orangea jeans och Flashdance-linne, salt o peppar-mönstrad hoodie, från H&M divided. Förutom brillor och halsband från Gina Tricot, Rocketdog moonboots från Wedins, och armband som är present från second hand.


***

Tro't eller ej, men jag har lite svårt för påskfärgerna och dekorationerna... Konstigt nog eftersom jag älskar starka färger, godis, fjädrar, marsipan, gult, kaniner, katter, och kycklingar, häxor och magiska ritualer, högtider, ect. Samt sopkvastar, Blåkulla, och Djävulen- haha, skojja ba!

Jag har försökt sätta fingret på det... Kan det vara den lite smaklösa, överexponerade och grälla sammansättningen av allt som förstör det fina i sakerna jag annars gillar? Det förlöjligar och drar ned det i smutsen liksom? Nä, jag vet inte. Det borde vara min favorithögtid.

Samt, det som jag bloggat om tidigare- att om man har på sig mycket färger så kan man få höra, av någon trökig mänska som försöker vara rolig, att man ser ut som en påskkärring! För tydligen, när det gäller den starkare färgskalan, är påsken det enda vissa har att associera till. Clown, rave, och cirkus är de efterkommande alternativen. Samt, gillar man rosa är man en bakåtsträvande girliegirl. Klär man sig i pasteller, utan att sassa eller sexa till det, så ser man ut som ett dagisbarn, osv. Ja, herregud fördomar om färg alltså! (en liten parantes)

Som tur är, har colorblocking-trenden m.fl., öppnat dörrar för tidigare stängda sinnen och att komma undan med "galna" färgkombinationer!

Men faran med trender är att de kan svänga än åt det ena hållet än åt det andra hållet...

***

Se tidigare inlägg om detta här.




3x


Såhär var jag klädd igår när jag hängde på stan och letade outfits.

Bonus är att jag gått in de där rosa jeansen, som jag var osäker på, från Gina Tricot! :D Det tog bara en halvtimme! ;)

Annars: nya metallicväskan från H&M // Platåstövlar av Vagabond // Tokidokiväska från Rio Sthlm // Brillor och teddypäls från Bik Bok // Mintgrön zebramönstrad topp & Hello Kitty-ziphoodie från H&M divided // Sjal Glitter.




På vägen hem gick axelremmen av på min "kameraväska" från H&M och nya dyra kameran dunsade i backen medan jag cyklade... Som tur var gick den inte sönder!!! Kameran alltså. Den hjärtformade lackväskan, som jag är mycket förtjust i, ska jag nog lämna in till en sko/väskmakare för lagning.


Gammalt & Nytt möts

Titta vilka sötnosar! Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Jag diggar hennes brillor och tygväska och hans blå hoodie med vita snören och dragkedja! :)


NYA VÄNNER. Matilda Samnell och Eric Lindevall går båda på förskollärarutbildningen i Gävle.Fotograf: Emily Brandon-Cox

Matilda Samnell, 27, och Eric Lindevall, 21, är nybekantade genom förskollärarutbildningen på högskolan. Matilda kommer från Hudiksvall och gillar allt som är gammalt. Eric å andra sidan är Gävlebo och gillar allt som är nytt. Men båda gillar tygväskor och tv-spel, och Eric har en förkärlek till Pokémon.

Vad har ni på er?

– Byxor från Tradera. Skor från Kafé 7:an i Hudiksvall. Klänning och halsband från H&M. Jacka, kommer inte ihåg. Tygväska från Lindex. Glasögon Specsavers. Örhängen från Ur & Penn, säger Matilda.

– Converse från Eurosko. Cheap Monday-jeans från Blå. Jacka från H&M-butiken i Milano. Hoodie från H&M. Tygväska beställde jag från Members.com.

Vad har ni för stil?

– Jag gillar allt som är jävligt billigt och fult och att mixa nytt och gammalt. Det finns inget bättre än att hitta en 90-talskavaj som är så ful att ingen annan skulle köpa den. Jag älskar gamla plagg och att fantisera om vad de har varit med om, säger Matilda.

– När jag var 16-17 år hade jag emo-stil men nu har det vuxit till något annat som jag själv gillar. Jag tycker om att handla nya saker och kläder. Det behöver inte vara trendigt, bara nytt. Jag skulle aldrig handla något som någon har använt, säger Eric.

Vad har ni för stilinspiration?

– 70-talet när det gäller kläder. Mycket mönster och färgglatt, säger Matilda.

– Jag har ingen inspiration utan väljer och vrakar själv. Men jag har alltid Cheap Monday-jeans på mig och oftast en färg som bryter av, till exempel turkos, säger Eric.

Har ni någon stilikon?

– Det kan jag inte påstå att jag har, fast jag gillar looken på sångerskorna Paloma Faith och Lana Del Rey, säger Matilda.

– Ingen speciell. Jag blir mera inspirerad av folk jag ser på stan, säger Eric.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

– För att vara en storstad är det en besvikelse. Det finns likadana butiker här som det gör i lilla Hudiksvall. Det ger inte så mycket utrymme för att skapa en originell stil, säger Matilda.

– Jag tycker inte att Gävle är någon storstad och som modestad finns det värre, och det kunde varit bättre, säger Eric.
Någon butik som skulle hit?
- Monki, säger båda.
Har ni någon favorit bland aktuella trender?

– Tjocka platåsulor à la Robyn, säger Matilda.

– Street-trender man ser på internet, på till exempel Nelly.com, säger Eric.

Har ni något shoppingtips?

– Sisters Of The Black Moon- de köper in gamla vintage-kläder och lägger ut på Ebay. Snyggaste kläderna!, säger Matilda.

– Members.com, de har erbjudanden på rea-grejer varje dag och grejerna ligger kvar i fyra dagar, säger Eric.

Vad är det som är bra med tygväskor?

– De är billiga, går de sönder kan man köpa en ny. Enkla, sköna att bära, säger Matilda.

– Ja, och man får plats med mycket saker i dom, säger Eric.

Sista frågan till Eric: Hur får man till en sådan där flikig manga-frisyr?
- Plattång, och flikigheten fixar frisören. De skär och tunnar ut kanterna.


Emily Brandon-Cox


Influenser.
Matilda gillar stilen på sångerskorna Lana Del Rey och Paloma Faith. Erics favorit bland tv-spel är Pokémon. Båda tycker att det är konstigt att det inte finns något Monki i Gävle.



Ny vårsjal i vårrusket

Idag var det kallt och blåste igen och det framkallade mascararinnande bakom fyrkantiga 70-talsbrillor. Scizo vårväder. Teddypälsen på. Jag var ute och letade streetoutfits.


Vad är då inte passande i vårrusket om inte en härlig sjal att linda omkring sig som en kärleksfull och vacker snuttefilt?! Här provar jag min nya sjal från Glitter, ha ha. De levererar ofta snygga sjalar och just denna verkar minsann matcha till alla mina kläder! Inte så konstigt kanske eftersom den är grafiskt leopardrosenblad och zebramönstrad i favoritfärgkombon rosa-vit-svart!

Men jag är inte hundra på att jag ska behålla den. Dels har jag överskridit min shoppingbudget denna månad (igen) och sen funderar jag om den möjligtvis ser lite tantig ut(jag har dessutom matchande läppstift)?! Passande kanske, då man börjar bli till åren. :P Äsch, det blir så kul man gör det, och då menar jag med sjalen också! ;)

Ps. Jag fick en tillsägelse av min mor idag att jag skulle sluta säga att jag är medelålders. Tydligen har jag inte nått den gedigna åldern ännu. Tant var nog att ta i ännu mer. Ds.


Strax efter den här bilden togs gick brillorna sönder. Det var andra paret solbrillor från Gina Tricot som gått sönder på två veckor... Snart investerar jag tametusan i ett par riktiga kvalitétsbrillor!


WTF?




Sedan igår har textstorleken på bloggen varit gigantisk! Kul med lite omväxling, men nu räcker det. Vad är det som hänt och hur återställer man det? Jag är rätt säker på att jag inte gjort något för att detta ska hända. Jag har inte varit inne och mixtrat med kodningen. Enda förklaringen är att det blivit nåt fel hos Blogg.se, eller att designern har ändrat utseendet på bloggmallen jag använder....

Någon som vet, eller har samma problem??


PS. Jahaja, det blev rätt textstorlek på det här inlägget plötsligt, men är fortfarande fel på resten av bloggen... Skuuumt. Så kan det ju inte se ut forever. Ds.



H&M divided vår/sommarprovning>klänningar






I fredag provade jag kläder på H&M divided- vilket kanske inte är att rekommendera om man är sjuk eftersom allt kläddamm i hytten provocerar kittlandet i näsa och hals! :P Men gott för humöret, och den biten är minst lika viktig för tillfrisknandet! Jag hittade massa fint som jag ville ta med hem. Särskilt kjolarna.



Trendigt aztek-mönstrad, härligt jordgubbsrosa. YES, tänkte jag men glömde för en sekund att jag inte kan ha den där överdelen för mina tuttar ser ut att ramla ut (man kan iof ha ett linne under fast då försvinner charmen med att ha en lätt sommarklänning)! Jättesnyggt om man är mer plattbröstad. Så fint med bröstkorgar. Svalt och skönt på sommaren, praktiskt för solbrännan.



Det här var favoriten och jag rockar den här klänningsmodellen! Fint med vita accessoarer! Finns i jordgubbsmönstrat också. Nackdel: skrynklig, ostretchig och lite obekvämt kort för mig- men det är ju ändå H&M's ungdomsavdelning... På sommaren skulle jag köra korta cykelbyxor under!




 Sol och vårare! Aningens för hudfärgad för mig, men fint om man har mörkare hy!


Vit tyllklänning- en investering i garderoben. Snyggt att piffa upp med roliga accessoarer, midjeskärp, ect. för en riktig 80slook, eller bara fashionable. Nu rea 100 kr. Finns i svart också. Lite för stuffy för mig dock.


Harlequin-inspirerat mönstraden tights, lite 3D-feeling. Love'em, men jag e ju en sucker för tights! Samt metallic-väskan på rea som jag köpt.


Snygg sweet praktisk hjärtmönstrad kjol med bra längd, fickor, dragkedja i bak och midjeresår! Man kan både ha den på höfterna och som midjekjol! Finns i dassig pastellrosa också. Som hittat!


Yaay, dassig pastell och nitar! Love it. Satt som en gördel eller korsett, vet inte om det är bra eller dåligt.


Jordgubbsmönstrat tunikalinne. Pendlar mellan skönt supersweet till mormorslooken... Finns som klänning också.


Nytrendigt tie-dye-batikerat tunikalinne med transparent och längre baksida. Skönt skitsnyggt! Men jag är inte redo att visa mitt ryggfett för resten av världen så jag skulle köra ett linne under, men respekt till dom som vågar!



RSS 2.0