Tidningsurklipp: Senaste NYLON

På omslaget: Shirley Manson från Garbage.
 
 
Beth Ditto från Gossip.
 
 
 Beach Wear.
 
 
 Coola rapparen Rye Rye.
 

Motel Rocks- Pastell Union Jack + snygg frippa, mint shorts och striped pants

 
 

Sommarkväll i Gävle

Teresa och jag skulle äntligen bada vid Alderholmen men när vi kom dit började det regna. Så vi hamnade på Sommarkväll med glassar, Mimi Oh, kidsen, Svampbob och Timotej istället... Sedan satt vi på en staty under ett paraply med myggen i Boulognern tills mörkret föll. När jag kom hem hittade jag en myra i bh:n. Härliga sommar!
 
 
Mimi Oh OCH Svampbob! :D
 
Vi konstaterar att de har de godaste och mest prisvärda kulglassarna i stan på Coffeehouse by George!
 
Mjum jum. Regnbågsglassen är to die for.
 
En mycket motvillig Teresa på Sommarkväll...
 

Knallblå Fuskskinnjacka

Knallblå fuskskinnjacka från H&M Divided, 399 kr. Bikermodell med fina vadderade axeldetaljer, me lajki!
 
 

Slush Puppie-Linne

 
Mera linnen med retromotiv- ja tack! :D Denna Slush Puppie Just Chillin' är från TruffleShuffle,
 
Nostalgitripp: Brain freeze! När jag växte upp fanns det en asnice godisbutik inne i Winn-huset där man kunde köpa de flerfärgade isdrinkarna med den kitschiga hundvalpen på muggen- lika spännande varje gång! Undrar om det fortfarande går att köpa Slush Puppies i Sverige någonstans..? Det går tydligen att hyra en maskin iallafall.
 
 

Oversizad Jeansjacka- Check!

 

Torsdagens Outfit

 
Kjol, strumpor, väska, solglasögon, hårrosett, kofta och egentryckt My Little Pony-tröja från H&M Divided // Strumpbyxor Gina Tricot / Pink Ladies-jacka Carlings // Rosa Freestyle Hi Reebok-sneakers Footlocker //
 
 
 

Eighties

TIPS!!! Missa inte SVT1's svenska musikserie i 10 delar som handlar om 80-talet! 
Programmet är en halvtimme långt och visas på fredagar 21.30, och ikväll är det del 6 av 10 och handlar om Howard Jones och Live Aid. Perfekt mys och inspiration på fredagskvällen. Naturligtvis iförd en passande outfit, och med lite popcorn och en kitschig parasolldrink! ;) Här kan du också se tidigare avsnitt som handlat om bl.a. Cyndi Lauper och Samantha Fox! :D
 
 
Det var väldigt inspirerande att se avsnittet med Cyndi Lauper. Det ska erkännas att jag blev rörd och grät en skvätt. Hon fick ta en del skit för sin speciella stil och personlighet och kämpa mot kvinnliga stereotyper och mallar för att bana vägen för nytt. Hon fick höra att hon var 'too much' av det ena och det andra, och att hon skulle vara lite mer si och så, men hon fortsatte köra sin grej och ville helst göra allting själv även om det bekostade henne! Tack gode gud för Cyndi!!!
 
"Eighties - Puffärm eller synthfrisyr?

 

Åttiotalet var inte bara axelvaddar, pastellfärg och tuggumipop. Det var också decenniet som gav oss synthen, hiphopen och technon. Programserien The Eighties sammanfattar det popkulturella och musikaliska årtiondet i tio halvtimmesprogram.

 

Eurythmics, Frankie goes to Hollywood och Kim Wilde är några av de ikoniska grupper och artister som porträtteras i The Eighties. Viktiga händelser som Live Aid och starten av musikkanalen MTV har också en självklar plats i serien.

 

Varje avsnitt tar avstamp i ett år och serien börjar med 1980, året då synthbandet Depeche Mode bildas och hårdrocksbandet Def Leppard släpper sitt debutalbum. Reportern Jens von Reis har pratat med Vince Clarke (grundare av Depeche Mode, Yazoo och Erasure), Alan Wilder (Depeche Mode), Andy Bell (Erasure) och Joe Elliot (Def Leppard). Dessutom blir det naturligtvis massor av musikvideos och konsertklipp!"

 


Trevlig Helg!

 
 
 

Redrumstore

I Gästrikebygden så finns det en butik som är liknande Blue Fox och Shock som heter Redrum och ligger i Gävle. Dit vallfärdar därmed utomsocknes för att köpa nitarmband, pierca och tatuera sig, och köpa diverse attiraljer till sin alternativa look. Jag var där och spanade efter nitar, hårfärg och örhängen innan Getaway-rockfestivalen men hittade massa andra godbitar också.
 
Jag har letat länge efter riktigt maffiga örhängen och hittade äntligen några fantastiska varianter. Dessa blixtar i plast finns i flera olika härliga kulörer, samt spegelglas, och kostar 69 kr. 80s-style a la Jem & The Holograms. De turkosa!
 
Stora stjärnrhängen i spegelglas. Även här true 80s-style a la Jem & Holograms.
 
Love Sucks-hårspännen.
 
Supercoola serietidningsinspirerade ringar! Med glitter dessutom! :D
 

RSS 2.0