Spaceadventure Cobra & Solarium




I söndags var jag och solade solarium! Då blev jag såhär nybakad och persickofärgad! ;) För att ytterligen öka på Alien-känslan så hade jag på mig en Spaceadventure Cobra t-shirt som jag köpt på Roskilde Festivalen 1997. Den är numera 'chict' sönderklippt och mag-kort, men det funkar om man har en midjehög kjol till och linne under. Kjolen är från H&M divided, likaså tightsen, linnet, armbandet och lackväskan. Hårkedjefjäder från Glitter och halsband från Gina Tricot.


Spaaaaaaceadventure Cobra! Tidig barnfilmsmanga, love it!!!


Psykopistolen!!! Lady Armaroid!


Dagens Rosett



Söta Rihanna. Jag är försvarslös inför hårrosetter.


Rödrosa Stuff x 3



Rödrosa hjärtmönstrade strumpbyxor från H&M divided- äntligen köpt! Verkar vara tämligen bra kvalitét också! De har inte gått sönder än!


Små söta jordgubbs-Cupcakes på ICA Söder- spanat in men inte provat ännu! Fyra stycken för ca. 25 kr.


Rödrosa balconette-bh (utan tjocka kuddar, yes!) och trosor med ryschpysch och spets, och svart strumpebandshållare- provat och köpt! Fast jag är fortfarande osäker på bh:ns passform (obekväm!) och dess smala axelband. Samt strumpebandshållarens förmåga att faktiskt hålla uppe strumporna och inte själv glida ner... De var tänkta mer som en cool stildetalj än enbart sexiga underkläder. Inspirerat av bl.a. sångerskorna Jessie J och Ellie Goulding i House Of Holland for Pretty Polly's populära Suspender Tights. Se Annette's outfit !!! Men jag kanske lämnar tillbaka dom och bh:n och letar efter nåt bättre. Alltihopa är från Lindex Bombshell Belle-kampanj som jag bloggat om tidigare här.


En kulturkille i svart

Här är min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet!



Ett Bergmanfan. Fredrik Andersson drömmer om att bli filmregissör. Fotograf: Emily Brandon-Cox

Det är en mörk vinterkväll och Fredrik Andersson, 19, står och röker i och lyssnar på musik runt hörnet till ICA Sohlbergs. Han har på sig en mörk rock och basker. Drömmen är att bli film­regissör, som Ingemar Bergman.


Vad har du på dig?

– Jag ville ha en svart och varm rock och var ute och kollade i butiker, men hittade varken rätt pris eller passform, så det blev den här från Myrorna i stället. Skorna köpte jag i Uppsala. Jag ville ha ett par svarta skor och hittade de här låga Dr Martens. Baskern köpte jag på Klädpiraten i Gävle.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Kulturell och estetisk.

Har du någon stilförebild?

– Jag är ett väldigt stort fan av regissören Ingmar Bergman. Det har gått så långt att folk börjat förknippa mig med honom.

Vart hittar du din stilinspiration?

– Jag inspireras av kulturpersonligheter i över huvud taget och olika karaktärer i filmer.

Har du någon favoritaffär i Gävle?

– Carlings och Myrorna.

Finns det någon butik du saknar här?

– Weekday från Uppsala. Bra priser och bra kläder.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag går ju på Vasaskolan och där påverkas man mycket av kultur-stilen som finns där. I övrigt finns det ju otroligt stora skillnader mellan gymnasieskolorna. Till exempel skulle jag gå till Borgarskolan skulle jag säkert bli kallad ”Vasa-tattare”. Det finns ju lite rivalitet mellan skolorna på det sättet.

Har du något favoritplagg?

– Kavajer.

Finns det någon aktuell trend du gillar?

– Jag har ingen koll på trender utan jag tar intryck ifrån den världen jag befinner mig i.


Emily Brandon-Cox




Je'taime Ýellow T-shirts!




Outfit från fredagen tror jag. Je'Taime Little Miss Sunshine T-shirt av JunkFood- rea 80stees.com. Wrangler jeans- Stadium. Sjal- H&M divided. Och btw, det är sugrör jag har i håret medan jag diskar.



Päls och mössa- Bik Bok. Ring- mammas H&M. Armband- rea H&M divided.


Dagens Inspirationsbilder















Alla bilder är från Tumblr.com.



Cupcakes Darth Vader




YOUR LACK OF CUPCAKES I FIND DISTURBING. Det var jättelängesen jag beställde en retrot-shirt men när jag såg den här (samt lite extra klirr i kassan) så fanns det inte längre någon tvekan, ha ha! :D Cupcakes OCH Star Wars gick icke att motstå!!! Det gick på ca. 220 kr med frakten inräknad, från 80stees.com. Den är av märket Mighty Fine i samarbete med Star Wars.


Funcadelic Extravaganza

Bilder från Meadham Kirchhoff's Ready to wear-visning för Höst/Vinter 2012-13 under Fashion Week, där designerduon ännu en gång visade vart skåpet ska stå! Helt rätt, och helt helt fantastiskt!



Varför vara tråkig när man kan vara funcadelic extravaganza?!


Se fler bilder och video här.


"The Rocky Horror theme tune played us in before girls stomped up the catwalk – some throwing glitter as they went – pompoms in their glitter-sprayed hair and huge sequin earrings hanging down their necks. Some of the models’ faces had been sprayed to go with their tinsel striped silver and gold trousers, under chiffon dresses appliquéd with silk flowers, under sheepskin waistcoats...//

Almost aggressive in their pursuit of fun, the Meadham Kirchhoff boys sometimes seem to want to hide their talent within the spectacle – their shy bows and non-committal attitude when you meet them suggest a very different persona from the one they design for – but the charm is in the closer look. For every explosion of disco glitter, there’s a beautifully cut jacket or a perfectly conceived chiffon dress that raises the bar of true fashion design. Combined, the result is nothing if not impressive." /Brittiska Vouge



Return of the 90's




90-talet är inte mitt favoritårtionde! Förutom grungen och det alternativa rockmodet så var det ganska trökigt. Visst, jag kan förstå charmen i Beverly Hills-retromodet som rockar t.ex. Monki's utbud, men det är inget som får hjärtat att bulta. Däremot tycker jag att H&M har lyckats fånga några av de få ljusglimtarna, essensen och mode-essen i den här kampanjen- som är som att öppna ett modemagasin direkt från 90-talet med två av 2012 års retrohit-färger: ceriserosa och koboltblått. Det är ändå roligt att 90-talet gör come back så att man kan damma av det, ta gobitarna och göra nåt kul. Därmed få en ny positiv feeling av det.  











Wonderwoman Blue:s



Outfit från i helgen nån gång... Wonderwoman hoodie från Topshop. Klänning från rea H&M divided. Halsduk snood från Lindex. Jag lekte lite i Paint. Jag får köra det ibland, med blandat resultat..., eftersom Photoshop inte funkar på mina datorer hemma för tillfället.


Semmeldagen 2012

Semmeldagen firade jag först med ABF-kollegor, sedan mamma och mormor! Jag hade turen att bli bjuden och utbjuden på semlor tre gånger under dagen! Och blev sammanlagt bjuden på semla, hemmagjord hallonblåbärspaj och "karlssonsbulle" vid tre olika tillfällen och alltsammans medan jag samtidigt jobbade med att få ihop material till publikationen (ingen tid för fika"pauser" här inte, nej nej!)= bra dag i fikaväg!!!













Bohemian Modern



Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Jag upptäckte Anna på grund av  den tjusiga leopardpälsen och väskan- som jag tidigare bloggat om. Vi körde intervjun bakom butikskulisserna på Indiska på hennes kontor medan hon lunchade.



Bohemian modern. Anna Höglund inspireras av både kläder och inredning. Fotograf: Emily Brandon-Cox.

Anna Höglund, 35, jobbar som butikschef på Indiska och har precis kommit tillbaka från sin mammaledighet. Nu är hon på snabblunch på stan med en tomatsoppa från Naked Juice Bar i handen.

Vad har du på dig?

– Leopardpälsen är från MQ. Skor Vagabond. Tights, tröja, tunikaklänning och smycken från Indiska. Skinnmockaväska från Gina Tricot.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Bohemian modern. Bekväm stil.

Finns det något som inspirerar dig i din stil?

– Jag inspireras av modemagasin och inredningsmagasin för mode är både kläder och inredning. Bohemian chic är den stilen jag inspireras mest av.

Har du någon stilförebild?

– Nicole Ritchie har en mysig stil. Likaså systrarna Olsen.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Bra! Det känns ju att det är en liten modestad. Folk har bra koll, medvetenhet och bra stil. De flesta butiker finns ju här. Det finns ju mysiga butiker som Fico och Blå med spännande märken och svenska designers. Vill man ändå ha mer speciella butiker och märken så har vi ju nära till Stockholm.

Har du någon favoritbutik i stan?

– Indiska såklart! Jag har ju turen att få jobba med både kläder och inredning i samma företag vilket är det jag brinner för.

Finns det några butiker du saknar här?

– Monki, Bianco, Topshop och Zara.

Vad är det för kommande trender som gäller hos Indiska?

– Ja för vår och sommar 2012 så är trenderna kornblått, romantiskt men gulligt kaxigt med mycket attityd, blomstrande, pasteller och mönstermix. För tillfället har vi också en kampanj i butiken där vi belyser de olika teknikerna bakom det typiskt indiska hantverket när det gäller allt från handmålat porslin till broderier.

Finns det någon aktuell trend du personligen gillar?

– Det bohemiska, till exempel utsvängda byxor, lite 70-tal.


Emily Brandon-Cox






Zebra Girl


Zebra. Ja, det blev inte roligare än såhär idag...

Jag fick göra ännu ett akutsök av Veckans Stil på stan på lunchen och hade turen att hitta en höjdare som ni får se imorgon!


Dubbelzebra. Jo, lite roligare blev det, ha ha. Jag älskar ju zebramönstrat så det var inte fy skam iof. Och självklart ska man ha en röd signaturhoodie med vita snören som i många kultfilmer från 80-talet.

Zebratopp och röd ziphoodie från H&M divided. Zebraväska från Indiska.





Sett på stan: H&M dolls


Snygga doll outfits. Pink, black, white and grey dancing together! Tightsen, rosa shortsen och Rocky t-shirten tål att tittas närmare på!


Party Queen- Schlagerskyltning


Jepp, då är det deluttagning i Melodifestivalen ikväll igen då! Jag vet inte om jag ska kolla nu när inte Mimi Oh är med! Ja, vi får se! Men den här inspirerande skyltningen såg jag hos maskeradbutiken Party Queen i Gävle! Jag vill ha såna glas och paljettrosettdiademet är inte dumt det heller för att piffa till vardagen och vilken outfit som helst! Superkitschigt jue! :D


Helgkollage: Rock & Relax

Ha en fortsatt trevlig helg med skojj och rekreation! Helger ska ju vara till för både och!

Rock & Relax


Graphic t shirt, $25
Yellow t shirt, £1.95
Rock t shirt, £20
Chloé black skinny jeans, 199 SEK
Shop handbag, £1.95
Adia Kibur long silver necklace, $144
Hat, £4.99
New In: Ladies Accessories
Indiska JAPONES LEDIS XL mug - Indiska, 69 SEK
Skrivbok Liten, Rose Girl - PaPaYa - kitsch.se, $13
Pancakes ai mirtilli, la colazione perfetta | Pour Femme, £3
Put A Lid On It, $20
Ladies Star Wars Logo Shirt, $24
Strumpebandshållare Svart 99 kr | Lindex online shop | artnr: 6720295, 99 SEK
Skull ring
Eliza Doolittle Doo It Grey Girls Zip Hoodie - The Eliza Doolittle...
Chocomania Body Butter | The Body Shop ®
Closeness BH
Varmfodrad Känga - Kängor varm d - 399kr - Skopunkten
Bok, Burleska Bastarder - kitsch.se
Köp Skechers: Tone-Ups 387 skor online | Brandos.se



Depp, Snöuniversum & Monster-Me.



GÅRDAGENS OUTFIT. Svarta stentvättade Cheap Monday jeans med fakeskinnslitsar rea från Caliroots. Cry Baby T-shirt från 80stees.com. Mössa rea från Bik Bok. Rosa leopardmönstrad sjal som rosettskärp och hjärtarmband rea från hm divided.


TWINKLE TWINKLE LITTLE SNOWFLAKES.


FOTAR VIDARE till kurskollaget...


CRY BABY GIRL T-SHIRTEN.


PEZ.


Shoppingtips på Gina- Roliga Detaljer







Black Mickey


GÅRDAGENS OUTFIT. Svart oversizad Musse Pigg reatopp, leopardmönstrade gråsvarta stretchbyxor som inväntar lagning, skärp och linne från H&M divided. Mössa rea Bik Bok. Hårfjäderkedja Glitter. Svart fjäderörhänge Gina Tricot.



HÄNGDE på Arkiv Gävleborg.


FOTADE vidare.


DAGENS MAKE UP OCH FRISYR. Plus recyclat armband gjort av säkerhetsnålar, present från syster från utlandet. 


Dancing With Myself



Sådärja! Apropå Alla Hjärtans Dag. En liten hyllning till förhållandet med sig själv och till alla andra som är singel och dansar med sig själva! Vilket är bland det roligaste som finns, btw!

Bilden är från i somras och outfiten består av en riktig Cyndi Lauper 80-talsinspirerad rosa tyllklänning reafynd från H&M. Caprileggings också därifrån. Hjärtformade solbrillor Cubus. Rosettpumps reafynd från skoaffären som låg i Flanör-huset förut. Halsband reafynd från Glitter. Gul klocka rea Ur & Penn.


Fota Prylar/Stilleben/Kollage-inspiration



Apropå att fota prylar, stilleben, kollage- här är lite snygg inspiration från Elle. Funkar även som inredningsinspration till att pimpa upp en hörna eller hylla i hemmet med hög charmfaktor och i olika teman.



Alla <3 Dag 2012!


GRATTIS på Alla Hjärtans Dag kära läsare! Hoppas ni får det mysigt med era käraste, om det så är er själva, ett husdjur, en kompis, partner, plasthäst, flodhäst, sjöhäst, kaka, maka, mjukisdjur, filur, fiktiv figur, familj, låtsas- kompis/partner/älskare, eller annat! Själv ska jag bara ligga under täcket och krama mig själv, ladda batterierna, drömma om framtida kärleksstunder, gråta en skvätt, äta lite gott och titta på nåt bra. Alternativt dra något gammalt över mig! Hade jag haft ett badkar, pengar, lust och ork hade jag nog kört ett lyxigt skumbad med skumpa, tända ljus, härlig body lotion, raffset, och en chokladask! Men nu tänker jag bara ligga här och vara smutsig och äta ostbågar.

<3



Kontrasterande Kompismode: Eget & Vardagligt

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Jag stod i kassan på Konsum Söder och var hemskt stressad att hinna fota stilleben innan det fina fotoljuset försvann. Men då såg jag Mimmi stå i postkön med den karamelligt mintgröna väskan och var ändå tvungen att gå fram, likt en speedad toka, och fråga vart hon köpt den. På vägen ut upptäckte jag också Erika. Och när det blev uppenbart att de kände varandra... Ja, resten är historia! Sedan hittade jag tre till oufits samma dag. Kanske solljuset som får folk att vilja skina lite extra! De bästa outfitsen dyker alltid upp när man är stressad, typiskt nog!


Mot gymmet!



Erika Hansson, 20, och Mimmi Hedlund, 20, kommer från Järvsö där de gick högstadiet tillsammans. Sedan flyttade Erika till Gävle för att gå på Cirkusgymnasiet och Mimmi kom nyligen efter för att plugga Informatörsprogrammet på Högskolan. För tillfället söker Erika cirkushögskolor över hela världen och snart ska hon till Kanada och prova lyckan. Men just nu är det på väg till gymmet tillsammans och känner sig inte särskilt stil-representativa.

Vad har ni på er?

– Jeans, konstigt nog, från JC. Jag brukar alltid ha konstiga byxor annars. Mössa från H&M divided. Jackan är köpt i Stockholm på Ohio. Kängor ShoSho. Stereoväskan är från Blue Fox i Stockholm, svarar Erika.

– Väskan är från Accent i Hudiksvall. Svarta sneakers från Din Sko. Mjukisbyxor och mössa från Klädpiraten. Halsduk Åhléns. Jacka New Look i Storbrittanien, säger Mimmi.

Hur skulle ni beskriva er stil?

– Väldigt egen. Jag plockar ihop allt från egna stilar och sätter ihop det till min, säger Erika.

– Jag har en ganska vardaglig stil tyvärr. Min garderob är fylld med svart men jag jobbar på att få in mer färg nu, säger Mimmi.

Finns det något som inspirerar er?

– Det är så mycket, men till exempel gammal cirkus, punk- och hårdrocksband, säger Erika.

– Men favoritstilarna är romantiskt bohemisk och 80-talsrock, fast jag följer det ganska dåligt själv, säger Mimmi.

Har ni någon stilförebild?

– Katy Perry, säger Erika.

– Oj, det är så många så jag kommer inte på någon nu, säger Mimmi.

Finns det någon aktuell trend som ni gillar?

– Färgade byxor, säger Erika.

– Mycket färg och 80-talet. Kavajer med axelvaddar och lager på lager, säger Mimmi.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

– Modestad vet jag inte om jag kan kalla det. Jag skulle önska att folk vågade sticka ut mer. Men det beror väl på vilken personlighet man har. Min stil hör mycket till min personlighet. Folk som följer trender och ser ut som alla andra kanske är så i personligheten också.

– Oj, oj, oj. Det har jag inte så mycket koll på eftersom jag precis flyttat hit, säger Mimmi.

Har ni någon favoritbutik i Gävle?

– H&M, svarar Erika.

– The Body Shop, Myrorna och Erikshjälpen, säger Mimmi.

Finns det någon butik ni saknar här?

– American Apparel, Strawberry från New York, Forever 21 och New Yorker, säger Erika.

– Beyond Retro och Monki, säger Mimmi.

Vad får ni för respons på er stil?

– Oftast från mina kompisar. Jag brukar fråga: ”Ser jag mongo ut eller är det Erika?” och ibland svarar de ”både och!”. Ibland kan jag gå över gränsen. Jag är inte så bra på att matcha om man säger så, säger Erika.

– Mera färg!, säger Mimmi.

Emily Brandon-Cox



Kitsch-Kuddar



Nu går de här gaaaalet söta kuddarna av Wu & Wu att beställa från Kitsch! De finns i flera olika makalöst underbara varianter och kostar 395 kr. Handdgjorda i England. Jag skulle så heeeemskt gärna vilja ha en! Och om jag måste välja en så blir det den med rådjurshuvudet! Bambi! Snacka om att ge sängen eller soffan och humöret ett lyft!

Bildkälla: Kitsch Fan-sida på Facebook.

Torrbad & Två Påsar Skridskor


Oh, fy tusan! Det här var ingen vidare dag! Jag kände mig som en "påse skridskor", som Anna skulle säga. Och det sa hon också. Hon ställde nämligen upp som modell idag till mitt fotograferandet av ABF Expiditionen till publikationen. Och vi kände oss båda som en "påse skridskor". Efter praktiken blev jag bjuden på jättesmaskig middag hemma hos mamma. Sedan passade jag på att låna hennes badkar för ett torrbad... (jag har tyvärr inget eget). Efter det kändes det genast mycket bättre! Outfiten består bl.a. av en She-Hulk JunkFood T-shirt från Honcho-sfx.com och mössan är reafynd från H&M divided. Kedjeläderhalsbandet är nyligen köpt på rea på Gina Tricot.


Expiditionsmodell. Omedveten kompismatchning utav bl.a. gröna t-shirts! Anna frågade mig dagen innan hur hon skulle se ut och jag svarade: "Cool och kulturell. Som att du ska starta en bokcirkel. Som du alltid ser ut", ha ha ha! Vi har pratat om att gå med i en bokcirkel sedan vi träffades. Jag skulle gissa att Annas outfit består av 90 % second hand. Men skorna är från Vagabond och klockhalsbandet är ett 100-årigt arvegods.


Outfit+Söndagen i bilder



IGÅR. Den här outfiten tyckte jag om! Kat Von D T-shirt från Nelly.com. Halsband, kofta, tygskärp(hör egentligen till en klänning) från H&M divided. Örhängen från Glitter. Jag försökte också göra en sådan där upprullad fläta som jag bloggade om. Men det blev bättre på skyltdockans tjocka perukhår...





Blue Star Wars Rebellion



OUTFIT FRÅN FÖRRA VECKAN. Efter Pink Star Wars Rebellion kommer ju Blue, det fattar ju alla! Wrangler-jeansen har jag precis lagat och satt i bruk, det är mina favoritjeans. Blå Star Wars tischa från H&M divided. Rosettdiademet hade jag på mig medan jag fotade för att piffa upp tillvaron litegranna, den köpt på rea hos Glitter. De rosa Rocketdog-moonbootsen är också rea-inköp, fast från Wedins. Väskan är ny och inköpt på rea på Indiska. Fire Fly My Little Ponnien är från Tradera. Rosa armband, present från storasyster. 



Just denna dag råkade det vara så att jag fortsatte fotografera stilleben och saker till kurskollaget, ha ha ha! :D 


Mössa rea på Gina Tricot. Halsduk Bik Bok.


Mimi Oh & Melodifestivalen




Jag brukar vanligtvis inte följa Melodifestivalen något särskilt. Men ikväll ska jag faktiskt kolla med stort intresse och stor hängivelse då min systers-killes-kusin Mimi Oh är med och tävlar! Störtskön duktig inspirerande tjej som har en grym klädstil, härlig röst, och gör nostalgisk pop som inspirerats av 80-talets hits och hjältar!



IKVÄLL tävlar Mimi Oh med låten 'Det går för långsamt' i Melodifestivalen kl. 20.00 på SVT1.




NOSTALGITRIPP. 80-taaaaaal!!! :D






MYCKET BÄTTRE version av Eric Amarillos 'Om Sanningen Ska Fram'!





Bombshell Belle



FÖRFÖRD. Jag har blivit shoppingförförd av underkläderna som affischeras över hela stan just nu. Det är en kampanj från Lindex som upplyser om att det är 20 % på alla bh:er under februari (!) och samtidigt gör reklam för deras nya underklädesserie med det 50-talspinup'iga namnet Bombshell Belle. Som bland annat innehåller bh:er som "lyfter bysten genom vadderingen och ökar kupan upp till två storlekar", ha ha! Själv är jag ínte så intresserad av den biten men vill gärna ha setet med den söta rosaröda balconette bh:n på affishen, som jag hoppas är en icke supersizande bh-modell.

"Stilarna i sortimentet varierar från sött och romantiskt till lekfullt, sexigt, sensuellt och basic. Färguttrycket som definerar kollektionen är förstås rött och rosa, men finns även i bl.a. off-white och svart. Känslan är sexig och flörtig på ett tidlöst sätt som för tankarna till en fransk 'boudoir'." /Lindex

Jag saknar dock bredare axelband på bh:erna som passar större byst så man slipper få ont i axlar och nacke och axelband som skär in i huden. På Åhléns har de automatiskt bredare axelband på vissa bh:er i störe bh-storlekar vilket är ett toppen-initiav och en av anledningarna (+bra priser och passform) varför jag generellt köper alla mina bh:er där. Men jag ska prova dessa och återkommer med betyg!

BOMBNEDSLAG/SÖTT SOM GODIS! Återigen, något för alla hjärtans dag kanske!

BOMBSHELL BELL



Bombshell BH Rosa 179 kr | Lindex online shop | artnr: 6721353, 179 SEK
Balconette BH Rosa 149 kr | Lindex online shop | artnr: 6720740, 149 SEK
Stringtrosa Rosa 79,50 kr | Lindex online shop | artnr: 6720724, 80 SEK
Trosor | Lindex online shop, 70 SEK
Hipstertrosa Rosa 69,50 kr | Lindex online shop | artnr: 6720748, 70 SEK
Hipstertrosa Röd 59,50 kr | Lindex online shop | artnr: 6713207, 60 SEK


VECKANS STIL. Blandad Medvetenhet.

Här är mitt Veckans Stil-reportage från dagens Arbetarbladet! Kul med en lite färgglad och annorlunda klädd kille! Vilket sammanträffande att både förra och denna veckas stil gillar att shoppa i Manchester! Och förra veckans träffade jag utanför Migationsverket, och denna veckas stil jobbar där!


Daniel Gustafsson försöker hålla lite modekoll men gillar att blanda upp det och testa nytt. Fotograf: Emily Brandon-Cox.


Daniel Gustafsson, 34, kommer ut från Mocca Espresso Lounge på söder och har en härligt egenblandad, bohemisk stil med plagg från olika delar av världen.
Annars bor han i Uppsala men pendlar varje dag till Gävle och sitt jobb på Migrationsverket.


Var har du fått tag på dina kläder?

– Byxorna tror jag att jag har köpt på Tjallamalla i Stockholm och repbältet kom med brallorna. Sjalen är definitivt därifrån. Mössan är från second hand i Stockholm. Skorna är ett semesterinköp från USA. Jackan är gammal, kanske second hand också. Militärtröjan är egensnodd från min tid i militärtjänsten för många år sedan, funkar bra och är sjukt varm.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Blandad medvetenhet. Jag försöker hålla lite koll men blandar upp det med. Det gäller att testa nytt.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag bor ju i Uppsala så jag har egentligen ingen koll på Gävle alls. Uppsala har i och för sig inte heller någon superkoll utan det blir att man åker till Stockholm eftersom det är så nära om man ska shoppa. Där finns de mer obskyra butikerna som konkurreras ut av de stora kedjorna i Uppsala.

Har du någon favorit­modestad?

– Jag handlar gärna i Manchester. Det är en dold skatt när det gäller shopping. Jag brukar åka dit för fotbollen och shoppingen är överraskande bra.

Har du någon favoritbutik?

– Tjallamalla är den roligaste butiken och där jag handlar mest. Där finns det mycket konstigt och egen, ny design. Sådant som inte alla har. Det är generellt sådana butiker som jag gillar.

Har du någon favoritdesigner eller märke?

– Bäst just nu är Karin Wester.

Har du någon stilförebild eller inspirationskälla?

– Jag är lite svag för Elvis under sent 60-tal och tidigt 70-tal. Då såg han jävligt läcker ut.

Hur tänker du när du kombinerar dina outfits?

– På vardagar innan jobbet går det på tio minuter och det gäller bara att få på sig något. På helger planerar man lite mera.

Finns det någon stil som du gillar på andra, till exempel på det motsatta könet?

– Jag gillar rockchic-tjejer. Jeans och Converse funkar alldeles utmärkt.


Emily Brandon-Cox





Hjärtmönstrade Strumpbyxor


HJÄRTEBRA SHOPPINGNYHET. Hjärtmönstrade strumpbyxor på H&M divided i både härligt rödrosa och klassiskt svart! Något för Alla Hjärtans Dag kanske! Jag har velat ha sådana här svarta strumpbyxor jättelänge men alltid haft oturen att missa dom när de väl finns i butik. Förra året köpte jag iof ett par marinblå från Lindex på rea men dom gick sönder i ett nafs. Förhoppningsvis håller dessa bättre kvalitét... 


Dagens Frisyrfixering

Frisyrinspiration!


Upprullat och fläta. Jag blev lite inspirerad av den här tjusiga frisyren som jag såg på en provdocka på Glitter....


Kladdade t.o.m. ned den på papper! Nästa steg är att få till den IRL någon dag!


Pink Star Wars Rebellion




Igår hade jag en mycket mycket trevlig outfit på mig som bestod utav en ny rosa Star Wars tischa från H&M divided (!!!). Sminkväskan är också därifrån. Sedan har jag precis börjat återanvända dessa rosaröda stentvättade jeans av Cheap Monday beställda från Caliroots för några år sedan. I håret har jag vita indianfjädrar från Glitter. Klockhalsband också Glitter. Pistolhalsband från JC. Make Upen består av pastellrosa och mintgrön ögonskugga och svart eyeliner!


Latte-tjo!



Igår var jag och Anna och fikade på Mocca Espresso Lounge igen! Anna fyllde dessutom år dagen till ära och hade nyklippta toppar och en ovanligt flådig outfit som vanligt!


Anna hade på sig en awesome kombination utav b.l.a. en ny jättesnygg hundtandsmönstrad kofta från H&M och en gulblå uppknuten Dundertåget-tisha! Min gula-t-shirt-fetish slog högt på barometern!




Tjo!


Mumma! Deras outrageous rocky road-rutor! Finns inget som slår dem om man har cravings! De har allt: kola, valnötter, till en seg kladdkakeaktig browniebas, och med det sedvanliga berget av mjukglass eller grädde till!


Det var en bra dag.



Igår var jag ute och letade outfits på förmiddagen. Det var skitkallt men det var för tillfället bara uppfriskande då jag kände mig frisk, pigg som en lärka, och on top of the world med spring i benen och solsken i blick!


Outfitmission completed with success and jackpot! Firade mittuppslaget i dagens Arbetarbladet med en blåbärsfylld bulle från Konditori Lido hemma hos mamma.




Sedan ägnade jag resten av dagen åt att fotografera olika ting till ABF's 100 årsjubileumspublikation som ska vara färdig snart!


Outfitmingel på Local Heroes Galan!

I lördags letade jag outfits till Arbetarbladet på deras Local Heroes Gala på Konserthuset!
Idag är artikeln med i dagens Arbetarbladet, kolla här!

Alla ombads att beskriva sin outfit med 3 ord!


- Sexy classy a la Marilyn Monroe.
Marie Björk, 28, har på sig: Rodebjer klänning Fico, strumpbyxor Twilfit, skor Åhléns, väska second hand, armband Glitter och huvuddekoration från London. 
- Preppy med glimten i ögat.
Gabriel Liljevall, 23, har på sig: skjorta Gant Store, väst MQ, skräddarsydda byxor, Björn Borg skor Scorett, fluga Brothers, Ben Sherman klocka från Irland och bälte H&M. 
- Punk goes fancy.
Elin Svensson, 25, har på sig: klänning H&M, halsband Glitter, ringar JC och skor från Scorett.



- Bekvämt. Tar det jag har.
Annette Keita, 21, har på sig: topp Asos, shorts second hand, stay ups, halsband och väska H&M, strumpbyxehållare och strumpbyxor Lindex, Vans skor, scarf hittegods, ring Tradera.


Annette Keita räddade kvällen och hade den snyggaste outfiten såklart!


KNÄPP OPP! Utav alla outfits jag själv valde mellan och utav mängden av galna galakläder som jag samlat på mig och sytt själv genom åren, men som jag tyvärr aldrig får användning för, samt provandet av flamingohattar, ananasbrillor, indianfjädrar, och blixt i ansiktet, så blev det alltså nattskjortan för mig, hahaha.... Jag köpte den dagen innan på Gina Tricot. Lite Lana Del Rey-inspirerat.


MICKEY MOUSE CLUB. Och under hade jag min nya Musse Pigg-topp från H&M! Och gjorde egna Minx-naglar för första gången kvällen till ära. Make Up-mässigt blev det mycket eyeliner, grön och gul 80-talsinpirerad make up och rosa läppstift. Och lite lockar Hollywood Starlet Style a la Veronika Lake.


- Street. Det räcker med ett ord.
Kristian Fierek, 26, har på sig: skor Ebay, jeans H&M, och Cheap Monday skjorta.


- Lite finare. Cool. Ball.
Emilia Ölander, 31, har på sig: byxor H&M, skor Nelly.com, topp och linne Fico, moccakjol mammas gamla, kuvertväska och halsband Turkiet, klocka Donna Karan NY, armband egengjorda och Evfa Attling. 
- Vår. Färg. Party.
Caroline Alm, 30, har på sig: jeans Gina Tricot, kuvertväska Åhléns, skor Scorett, topp H&M, ring Evfa Attling och örhängen Glitter.


- Ironiskt stekig. Kallt. Bekvämt.
Hannah Stenström, 20 år har på sig: skor ShoSho, byxor Indiska, skjorta Bik Bok, väska Erikshjälpen, skärp MQ.


- Han Solo. Solen. Rock.
Gustav Karlsson, 20, har på sig: kavaj London, byxor Weekday, skjorta Fico, skor Filippa K. 
- Spontan. Svart funkar alltid. Proper.
Anna Karlsson, 19, har på sig: kjol American Apparel, skjorta Indien, kavaj, skor och väska från second hand.


Damtoan hittar man de bästa outfitsen...


Annette minglar.



Rökrutan.


GALET KALLT.


bedjump



På bättringsvägen kanske... :) *hoppas*


Ha en trevlig helg!


S/S'12 Womenswear Trend Report // Freak like me.




ANTI BEAUTY. Grunge Queen möter Raggedy Ann-docka. Åh, så vackert, RIGHT ON!!!! :D

Från ASOS:

"Meadham Kirchhoff’s friendship with teen fashion blogger Tavi has spawned a trend for novelty and what the design duo calls ‘anti beauty’: think subverted grunge queen meets Raggedy Ann doll – it sounds bonkers, but the result is surprisingly wearable: pretty net skirts, pastel slips and nu-rave accessories, as well as decal motifs on accessories and conversational prints on clothing as seen at Prada."


SHARK ATTACK




Rolig haj-fåtölj från IKEA!


Dagens skratt: FUN WITH FLAGS



Hahahaha, åh va jag älskar Sheldon Cooper i The Big Bang Theory!!! Och dom där två som ett par är inte dåliga heller!


Hemma sjuk








Ginajeansen- rosa




Gina jeansen- provat! Betyg: Halvnajs. De var väldigt små i storlekarna sa expediten. Här är ändå min vanliga storlek 32. Gick man upp en storlek satt de konstigt istället. Men tyvärr var de inte så sköna. Det hade varit önskvärt med lite mer stretch. Sedan har jag svårt för jeans där midjan sitter mitt på magen och lägre på röven, obekvämt och icke smickrande. Sedan var de ganska tunna och inte får det plats med långkallingar heller. Inga vinterjeans direkt. Men det verkar inte bekymra folk. Storlekarna var grymt utplockade, särskilt i blått. Förståeligt ändå. Det är inte varje dag man hittar ett par färgglada jeans för en billig penning! Man kan ju köpa ett par och hoppas att de går ut sig till en skön passform till våren. Det gjorde iallafall jag. =) Fast jag har inte bestämt om jag ska behålla dom... Men det kan vara värt en chansning. Eller så blir de ett av de där obekväma paren som ligger i garderoben och samlar damm men som jag fortfarande hoppas på att få användning för en dag. Och bredvid ligger de bekväma och numera sönderanväda jeansen i väntan på lagning... (Trots alla jeans så har jag alltså bara ett två hela och användningsbara byxor för tillfället+hängselbyxor.)





RSS 2.0