Solo Shopping & Fredagsfika




Efter att varit hemma nästan hela veckan gjorde det själen och humöret gott att komma ut bland folk, shoppa och fika!

Jag passade på att testa Waynes nya cupcake-satsning 'Cupcake are here to stay', och valde den med hallon- och kardemummasmak och rosa glasyr. Det är samma recept som på deras gigantiska amerikanska muffins som är så jäkla goda, fast de är mindre och med frosting. Utsökt! Mums på nosen! Hade det inte varit för att den inte direkt var purfärsk, utan lite torr och frostingen lite stel, så hade den varit rent fruktansvärt perfekt gotta! Såhär ska en cupcake se ut och smaka! Bra initiativ!!! :D

Undrar om cupcakes går hem i Gävle?! De såg lite negligerade ut i en kupol, och blev torrare för varje sekund... Ja ja, annars får jag äta cupcakes för hela stan! =D



Ny tjusig skrivbok och pennor, från Akademibokhandeln. Här ska det skrivas och ritas! :D


Nytt härligt läppbalsam i snygg design från Body Shop's nya serie Born Lippy i smaken Pink Berry.

 

Peptalk från liten skrivbok: "Life is compared to a voyage. Promise yourself to be strong, that nothing can disturb your peace of mind. Look at the sunny side of everything and make your optimism come true, think only of the best. Work only for the best and expect only the best. Forget the mistakes of the past and focus on the greater achievements of the future".

Värt att påminna sig själv om ibland. ;)



Ny metallic shoppingväska (som jag bloggat om tidigare men ville inte köpa den för helpris 199 kr), nu reafynd 50 kr, från H&M divided! Supernöjd! :D



Trevlig (eller sur) helg!


Trevlig helg alla trevliga! Nu ska sjuka och sura jag dra en repa på stan och smitta folk, moahahaha!

See Ya!



Detaljer. Wonka's Nerds i smaken Wild Cherry/Watermelon.


Detaljer. "Pastell from hell". Ögonskuggeduo från IsaDora i Cupcake Matte.



Testar: Svenska Froot Loops



Svenska Frootloops. Inte lika kul.

Det har varit lite dåligt med bloggande för jag är hemma sjuk och i samband med det tappat lite livsgnista, inspiration och tro på människan (iof tämligen dåligt med det sistnämda även när jag är frisk)! Men idag åt jag den svenska varianten av Froot Loops till frukost och jag lovade ge en recension(se tidigare inlägg här) när jag smakat dom, så här kommer det.

Jämför man utseendet på svenska Froot Loops med amerikanska så verkar det som de har tagit bort roliga färger som röd och blå, mfl. och de färger som finns är dassigare. Jag kan bara anta att det beror på att de tagit bort onyttiga färgämnen för att få dem att bli godkända på den svenska marknaden?! Och det är ju både bra och dåligt. De är ju ganska onyttiga ändå, så ska det va kan det va, kan jag tycka! Man äter dom inte för att dom är nyttiga, då köper jag Risentas lkösvikts-müsli på Konsum istället, utan för att de är roliga, snygga och söta! Jag jämförde iof sockerhalten med den tråkigare konkurrenten Cheerios från det tivelaktiga märket Nestlé, och de ligger på ungefär samma nivå, så sjukt farligt mycket socker är det inte.

Sedan har den svenska Froot Loopen dubbelt så tjock som den amerikanska av någon anledning som jag inte kan förstå och det är inte kul att tugga på.

Smakmässigt kan jag inte jämföra för jag har inte smakat den amerikanska varianten, men den svenska smakar helt ok, fast de är för tjocka, så som de är nu föredrar jag tyvärr Cheerios. Lite av en besvikelse. Förpackningen är iallafall snyggast.

Sammanfattningsvis: Jättekul att de kommit till den svenska marknaden men ska det va Froot Loops ska det va Froot Loops! Fixa till det svenska Kellogs!!! :P Gör dom naturligt färggladare och normalstora! Det skadar förstås inte om de är fruktigt nyttiga också! Fruktsocker, c-vitaminberikade!? Och en leksak i förpackningen tack! Helst en toucan eller en t-shirt med en toucan!



De amerikanska Froot Loopsen i härliga färger.


Den amerikanska förpackninngen.



Froot Loops T-shirt av JunkFood. Från MyTeeSpot.


Så kan man också göra! Från The Cupcake Blog.


Så kan man också göra! Mäh, det var ju min idé! ;P



NICE MICE TEES

Mussiga tröjnyheter av JunkFood hos TruffleShuffle! Jag är supersugen på den med Mimmi Mus-rosetten i mitten, eller den blå. Den här modellen med slappare passform och större halsringning är så himla skön och snygg. Det blir en mer 80sdance-feeling när den hänger ner över axeln! Den verkar dessutom kortare än den lika rymliga och ringade Boyfriend Fit-tee-modellen. I överhuvudtaget är en Musse- eller Mimmi Pigg-topp ett måste i alla 80talretro-fantasters garderob!

NICE MICE

Tröjorna ligger mellan 315 - 340 kr exkl. frakt. Klicka på kollaget för köplänkar.



Nytt/Testar: I love... Cherry Sweetheart



Jag har länge tänkt slå till på någon av I love...-produkterna.
De har så fina förpackningar och läckra namn och luktar så gott. Så det blev den här presentförpackningen, 89 kr på Åhléns, med både Body Lotion och dusckräm/bubbelbad och puff. Så får jag prova på både och, tänkte jag, för att se om det är något att ha, och om man isådanafall ska fortsätta handla fler sorter. De kostar ju ändå lite. En normalstor duschkräm går på 69 kr.


Doften är fenomenal. Jag luktar som en stor Chupa Chups-klubba. Nästan smärtsamt så, eftersom smakkörtlarna hela tiden kittlas och det börjar vattnas i munnen! Ändå luktar det lagom sött och gott och funkar för mig som är doftkänslig. Body lotionen återfuktar väldigt bra, och funkar även där på lite känslig hy.

Det som är negativt är att de innehåller massa parabener och skit, och inte något naturligt alls. Positivt är att de inte testar på djur.


Resten av familjen. Nästa gång ska jag slå till på Strawberries & Milkshake Body Lotion och Mango & Papaya Duschkräm!



Nytt- Superman Mugg


NY MUGG från Design Forum! Det finns med Batman också.




Snäll-rock-bohemisk

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Awesome! :D Det var ursprungligen en längre intervju och jag ska kanske försöka fylla på med lite mer text här under dagen.

Mor och son. Lisa Müller köper gärna rosa och rött till sin son.

Lisa Müller, 31, är mammaledig men annars anställd på Sats Gym, och har en mängd andra roliga intressen. Som till exempel film och friluftsliv och serietidningar som X-men och Conan och att själv teckna seriekaraktärer. Hon är också utbildad makeup-artist och använder den kunskapen till att sminka skådisarna i Star Wars-fanfilmerna som hon gör tillsammans med sin man. Här är hon med sin son Ludwig, 1 år och 3 månader.


Vad har du på dig?

– Jackan är av märket Akka från Ellos. Sjalen är från Indiska. Huvudscarfen är från Lindex barnavdelning. Byxor är kanske från H&M. Skorna är från Viking Line. Min man jobbar där och de senaste två åren har de haft tvåhundra kronor billigare Converse i sortimentet, litet tips. Ringen är från H&M Divided.

Vad har du för stil?

– Lite snäll-rock-bohemisk. Stilrent men med roliga detaljer.

Är det svårt att vara mamma och behålla sin stil?

– Nej, det tycker jag inte. Jag går ju inte direkt runt i stilettklackar och nylonstrumpor. Min stil med exempelvis jeans och Converse funkar utmärkt.

Har du några favoritbutiker i omnejden?

– Butiken Zizzi i Valbo har kläder för lite kurvigare kvinnor och sådant som inte alla andra har. Annars gillar jag Indiska och Vila.

Finns det någon aktuell trend som du gillar eller inte gillar?

– Jag gillar 50-talstrenden med röda läppar, småblommiga klänningar, lågskor som ser mer ut som herrskor, och scarf i håret. Däremot gillar jag inte trenden med skönhetsingrepp, att det är så lättillgängligt. Att göra skönhetsingrepp är som att färga håret i dag.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det har blivit mer av olika stilar och det är bra. Samtidigt finns det mycket konstutställningar och kultur i stan men inte lika stort modeinriktat utbud, med till exempel modevisningar, och i sådana fall blir det lätt lite småstadsaktigt tyvärr.

Har du något favoritplagg eller accessoar?

– Handväskor, från överallt och i alla möjliga varianter, små och större, beroende på vad som passar till outfiten. Har jag en bohemisk look blir det kanske en tygväska. Är det mer chict, blir det i stället fejkläder.

Är det lätt att hitta snygga barnkläder?

– Ja, det tycker jag. Jag försöker dessutom kolla på hela sortimentet. Man får inte se sig blind på vare sig pojk- och tjejavdelningen. Jag vill att min son ska kunna ha fina färger också, inte bara de mörka färgerna som finns på pojkavdelningen. Men jag kanske inte slänger på honom en rosa klänning med puffärmar utan försöker blanda upp det lite. Senast fick han en rosarödrandig tröja från tjejavdelningen.


Roliga detaljer i starkt turkosrosa.


Nike-rygga. Har tidigare medverkat i kollagen Birthdaygirl och So fresh!Chockturkos.


Nya Converse-liknande dojor till sonen.


Alice i underlandet-aktig ring, från H&M divided (vill ha!).


Lisa gillar 50-talstrenden med bl.a hårscarfs.


Lite herrmode kanske?!


Oh, la la!!! Zigenarchic?! Eller amerikansk 70-tal(porr)skådis på rivieran?! Har tjocka polisonger kommit tillbaka?! Anyho, i like it+brillorna! Filmiskt snyggt i den retroklassiska bemärkelsen! :D




Bilder från H&M Herr.




WOOOHOOOOOOOOOOOOOO!!!



ÄNTLIGEN!!! :D:D:D Det tog 2 veckor längre tid än vanligt men det blev å andra sidan ingen tullavgift.



BRA START PÅ HELGEN!


Nytt- Bondkaksduschkräm och Citronkrämshandtvål


Jag behövde köpa lite nytt i kroppsvårdsväg och kunde inte motstå de frestande förpackningarna och temat med bakverk av H&M. Det finns body lotion och läppglans också.

Duschkrämen skulle dofta nybakad persickopaj med grädde, men jag tycker att de luktar som mammas bondkakor- fast med en kemisk touch! Vilket är lite skumt, men inte alls bedrövligt. Mammas bondkakor är nämligen bland det godaste som finns! Tajmingen är dessutom förträfflig, då vi bakade dom förra helgen. Det är dom som ligger på kakfatet. Nu kan jag både äta och lukta som bondkakor. =)

Handtvålen är en riktig förgyllare av badrumshandfatet. I  <3 LEMONS! Så fräscht och gott! Citronmarängpaj, mmmmmmmmmmmm!


2 SVARTA MEN GLADA T-SHIRTS!

2 HAPPY TEES

WILDFOX





Dagens High Fashion Moment



Alexander McQueen. Cyberros!? En av de mer uppseendeväckande kollektionerna på catwalken.


Färger, leggings, benvärmare och fiskslem

Min veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Rolig tjej! Hon har också en blogg!


Kreativ tjej med varierad stil. Fotograf: Emily Brandon-Cox

Det är en vanlig dag i Gallerian Nian men med en ovanlig tjej på besök. Line Tiilikainen, 19 år, hälsar på från Vagnhärad. Dagen innan vann hon distriktmästerskapet i fiske i Stockholm, och har inte hunnit tvätta bort fiskslemmet från jackan. Annars vikarierar hon på dagis. På fritiden dansar hon popping, ballet och modernt, spelar tvärflöjt, och sysslar med keramik och glasfusing, med mera.

Vad har du på dig?

– Jackan har jag ärvt. Öronmuffarna kommer från Hulo faktiskt. Vantarna likaså. Sneakers kommer från någon skobutik i Södertälje. Dom luddiga benvärmarna köpte jag på en marknad i Trosa. Dom vita benvärmarna var en julklapp. Tightsen är köpta på en Ica-butik.

Vad har du för stil?

– En varierad stil. Jag har mycket färger, och, leggings, benvärmare och slipsar.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är mycket olika sorters butiker i Gallerian. Det är kul. I Vagnhärad har vi bara en lada som heter Hulo och har som slogan: Det är inte hö i alla lador. Där finns allt möjligt. Jag brukar vara mycket i Södertälje om jag ska shoppa. Till Gävle kommer jag några gånger om året.

Vad får du för respons på din stil?

– När jag vickar på dagiset kan barntjejerna ibland tycka att det är konstigt att jag har slips. Annars får jag väl ingen särskild respons. Jag brukar göra pärlplattor som jag använder som stora smycken och det gillas av dagisbarnen.

Varifrån samlar du din stil-inspiration?

– Från inget speciellt. Jag har alltid gillat färger, pyssla och att göra egna smycken. Det kommer naturligt för mig att prova nya saker. Om det skulle vara något, så måste 80-talet vara mitt favoritårtionde stilmässigt. Det var mycket färger och benvärmare, leggings, höga frisyrer, stort hår och sånt.

Har du något favoritplagg?

– Ja, benvärmare. Det finns så mycket olika sorter, och man kan kombinera dom på olika roliga sätt.

Finns det någon aktuell trend som du gillar?

– Jag har ingen koll på det alls faktiskt.


Emily Brandon-Cox





Nytt- Åhléns Skrivböcker



I somras fanns det jättemycket fina skrivböcker lite överallt. Nu när jag väl skulle köpa en så fanns det typ ingenting. Förutom de något tunna men fina skrivböckerna som alltid finns på Åhléns med fina motiv. Jag valde den här 80-talsinspirerade boken för 30 kr. Brillorna köpte jag förra året på Åhléns. Men jag fortsätter leta efter en tjockare skrivbok som man kan ha mer som dagbok/alltiallo. Detta blir mera utav en intervjubok/listor/kladd/tankar...


T-SHIRT NYHET- KISS A WOOKIEE





NÄSTA T-SHIRTBESTÄLLNING!? I'D RATHER KISS A WOOKIEE- YEAH, THAT'S RIGHT! Ca. 150 kr, innan frakt, 80stees.

Men ska jag verkligen utsätta mig för den här vänteplågan igen... Min nuvarande Star Wars 80stees-beställning är fortfarande borta med vinden... :..(



Sunday Funday / Short Shorts / Blinded By The Light




Men åh, va snygg outfit! Från Nastygal.com.


Shortsen blir bara kortare och kortare. Ungefär som de sade om kjollängden på 60-talet. Nu är de stora som ett par trosor.








Perfekt Söndagsfrulle- Amerikanska Pannkakor


Favorit i repris från förra veckan, och många andra gånger...



Det finns ingen smak att jämföra med amerikanska pannkakor. Dom bara smälter i munnen! Himmelskt! Stekes självklart med riktigt smör. Ätes med B&J, lönnsirap och massa färsk frukt och bär! Företrädesvis ananas och blåbär.



2,5 dl
2 tsk
0,5 tsk
2 msk
1 st
2,5 dl
2 msk


Tillagning


1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.

2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna.

3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.

Receptet är Tasteline's recept på "Amerikanska pannkakor- som på hotell", som jag alltid kör med.





Unique Rebelism Spanar På Stan / MODERN LOOK & CORKY SWEETHEART



Silverväska, på Lindex.
Metallic-färgad väska- den ultimata accessoaren! Synd att inte handdtagen var längre och väskhöjden kortare, då hade jag köpt den direkt!


Wayfarer-kopior på Bik Bok i en av vårens trendigaste färger!


Zebramönstrade strumpbyxor, H&M Divided. Snyggt! Jag köpte liknande från Gina Tricot förra året som var trasiga innan jag ens satte på dem... Men jag har upptäckt att H&M divided's (och Åhléns) strumpbyxkvalitét är bättre än de flesta butikers.


Söt hjärtmönstrad topp, på Lindex. Corky sweetheart!


Triangelformad ring på Gina Tricot, 59 kr. KÖPT! :D Jag var ju ute efter ringar och älskar trianglar!


Fransar, hål för axlar, silvernitar och indianinspirerat mönster i klassiskt och grafiskt svart och vitt. Sjukligt snyggt med neonfärgade accessoarer till. Helgens topp! Från Gina Tricot. VILL HA!


... och smacka på med rött läppstift och tjock eyeliner.

 Dra på jeansshorts, eller svart kjol/shorts, och strumpbyxor under(och stockings och strumpebandshållare över).

Släng på en lång svart kofta.

Pumps, platå, sneakers eller kängor på fötterna och en slarvig frisyr. Alternativt snurra ihop till en hårknut och fäst med ätpinnar, färgglada pennor, eller målarpenslar. 

Vill du pimpa extra, kör på lite roliga detaljer som stora nördbrillor, neonaccessoarer, stora guldsmycken, hårscarf- så är helglooken fixad!


God shopping- och stylinglycka!



Internationella Kvinnodagen 2012

Fina lotusljus på Kafé Lotus på Järnvägssationen.


Härliga rosor på Ivar Ericsson's Blomsterhandel på Söder.


Unique Rebelism önskar er en bra kvinnodag!


Goda semlor med hjärtformade lock på Kafé Mocca.

 



Rebelliska... and remember: Well-behaved women rarely make history!

ps. bilden har inget med texten att göra. Jag ville bara lägga upp en bild på mina tjusiga naglar tillsammans med den tjusiga Star Wars t-shirten som jag har på mig idag. =) Cupcake Darth Vader t-shirten har fortfarande inte kommit... :C

Resten av fotona är ifrån igår då jag var ute på stan och letade efter de sista grejerna till kurskollaget, i kategorin HÄLSA. ds.


Lyxiga för kroppen, på Åhléns.


Unique Rebelism Provar: Fransk Spa Manikyr


Man känner igen Studio Q-skylten på den rosa färgen och den fina illustrationen av ett kvinnoansikte. Samt att ägarinnan Sussi, som är storasyrra till en gymnasieklasskompis, kör runt i en liten rosa bubbelgumsrosa bil med samma logga! En annan rolig kuriosa är att verksamheten ligger i samma lokaler där min mamma sålder datorer på 80-talet och jag därmed spenderade mycket tid. Likadana jalusier fortfarande....

Annette tipsade om att anmäla sig till Studio Q's elevbehandlingar och därmed få gratis pimpade naglar! Jag har som sagt aldrig fått mina naglar fixade på salong utan bara hemmamanikyrerat och exprimenterat med lite nail art liners och färgkombinationer.

Jag trodde att det var nagelförlängning och nagelpimpning jag anmält mig till men det visade sig vara Fransk Spa Manikyr! Lika bra det, och inte heller något jag provat på tidigare. Resultatet var lyxigt och fräscht och jag fick dessutom massage på händer och armar.

Efter denna behandlingen kan man ha förtur till kommande nagelbehandlingar med förlängningar och mer avancerade grejer i framtiden.

Annars kände jag mig lite som ett ufo i sammanhanget. Jag är liksom inte en sådan "normal" piffig tjej. När jag kom hem upptäckte jag dessutom att gylfen gått sönder på leopardbyxorna, och att jag spenderat dagen med öppen gylf! Ooops!


Elev. Snälla och duktiga Anna Söder, 24, från Edsbyn som hade oturen att få en kortnaglad försöksperson två gånger i rad! Anna har egen frisersalong i Edsbyn och tänkte utöka verksamheten med nagelbehandlingar. En sådan här kurs går på 50 000 kr.


Hade tänkt mig något sånt där som de med rosa och leopard... Eller något annat typiskt 80-tal med klatschiga färger och mönster.


... eller såhär kanske.


Eller såhär, fast inte så där långa! Brrr, graow!!!


Vacker tass. Resultatet! Jag blev som en ny kvinna!






Sammanfattning: Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att ha såhär lyxiga tassar!! Värsta boosten! Det är något jag ska försöka prioritera i framtiden. Antingen på salong eller hemma. Nu har jag ju faktiskt fått en minikurs i hur man proffsmanikyrerar! :D 

Man tänker inte på hur mycket man faktiskt använder händerna och vad de utsätts för dagligen. De kan sannerligen förtjäna spa, massage, puts, oljning, och lack!



C-Vitamin Järn & Nails




Hey Hopp! Nu har jag druckit dagens cocktail av C-vitaminbrus, i drinkshakern som jag använder som glas, tillsammans med en järntablett, och ska iväg och få naglarna fixade för första gången! Skitspaennnade! :D


ps. det kom ingen t-shirt idag heller... :C


Den bitterljuva väntan...




Jag väntar otåligt vid brevinkastet. Kollar fönstret. Lyssnar efter ljud i trapphuset. Ända sedan t-shirten inte kom i fredags (det brukar ta 5 dagar från 80stees.com) har jag lidit av den bitterljuva väntan. Det är olidligt. Värre än julafton. Nu har jag listat ut att brevbäraren kommer vid 11-tiden så efter det ger jag upp för dagen. Innan det, ifall jag inte fått någon post efter lunch och inte sett eller hört brevbäraren, var det nära att jag ringde på hos grannen: "HARDUFÅTTNÅGONPOSTIDAG?". Och skulle jag lämna huset, stoppa eventuella brevbärare: "HARDUVARITPÅMINGATA/HARDUPAKETTILLMIG?".
 
Så vad kan ha hänt. Jo, antingen har den fastnat i tullen. Eller så är försändelsen lite fördröjd. I värsta fall har paketet kommit bort i posten. Det har hänt mig en gång från TruffleShuffle. Men då skickade de en ny t-shirt. En annan gång dröjde det en månad då ett paket kommit på villovägar över världen innan det kom rätt fyllt med spännande poststämplar...

Mestadels brukar det flyta på fint. Gör det inte  det, så är det periodvis. Till exempel över sommaren då de kanske har en sommarvikarie som är nazist på Tullverket eller annan tillfälligt anställd som fuckar upp någon annanstans på vägen.



Ingen t-shirt den dagen heller... Gråter bakom solglasögonen.


Dagens Tårta


Cheesecake?! Två goda saker i ett! :D Så jäkla snygg.


Bildkälla: OLW's Fansida på Facebook.

LYXIGT GODNATT



Åh, det här gjorde min kväll! Mamma gav mig prov på Chanel's nattkräm. Lyxigt godnatt från mig!

Uppdatering: lyxets vara och inte vara pendlar, då jag upptäckte att jag luktade som en parfymtant i fejjan! och det är inte särskilt lyxigt om man är doftkänslig.


Bländande i svart

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Snygg tjej som gillar strumpbyxor och Lady Gaga!

American Beauty. Petra föredrar starka färger framför pasteller, och tycker synd om killar som inte får använda strumpbyxor. Fotograf: Emily Brandon-Cox.

VECKANS STIL

Petra Jonsson, 21, dyker upp i den bländande vårsolen vid American Take Away på Söder. Kontrastrikt och klassiskt, nästan helt klädd i svart, förutom de röda läpparna, gröna naglarna och retrosnygga solglasögon. Hon påminner lite om Lady Gaga, som också är något av en stilförebild.

Vad har du på dig?

– Kappa och byxor från H&M. Skor från Din Sko. Solglasögon, väska och ring från Indiska. Örhängena har jag knåpat ihop själv.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Går det att beskriva den? Jag tar på mig det jag tycker om och tycker inte att jag har någon speciell stil. Jag är dålig på att sätta in i genrer men vill gärna vara färgglad. Det syns ju inte i dag men jag har ett knallblått linne under kappan! Jag försöker alltid lägga till något med färg, fast det är skitsnyggt med bara svart också.

Varifrån får du din stil­inspiration?

– Jag läser mycket bloggar med olika stilar. Men det är ju inte så att man tar rakt av utan jag samlar lite blandad inspiration och tips från här och där. Favoritbloggarna är Colorelle, Annawii, och Angelickablick.

– Har du någon stilförebild?

– Lady Gaga är ju skitcool och rolig. Jag älskar henne men jag skulle aldrig ta på mig exempelvis en köttklänning.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Nog tycker jag att vi saknar lite butiker här, men folk klär sig snyggt ändå.

Vad är det för butiker som saknas?

– Weekday, Monki, Topshop, och Zara tycker jag absolut saknas.

Vad har du för favoritbutiker i stan?

– H&M funkar alltid och jag tycker jättemycket om Indiska förstås och skobutiken Citybird (före detta ShoSho).

Finns det någon aktuell trend som du gillar eller ogillar?

– Till våren blir det alltid massa pasteller och det gillar jag inte. De får mig att se ut som en bäbis. Det ska vara starka färger, inte mesiga färger. Jag har precis köpt en kornblå kavaj som jag bara avgudar!

Har du något favoritplagg?

– Ja, strumpbyxor! Jag tål ju inte jeans. Jag tycker synd om killar som inte får använda strumpbyxor till vardags. Ja, de får ju det, men det är ju inte särskilt vanligt förekommande. Fast de som provar säger att de älskar det!


Emily Brandon-Cox





Dagens Outfit



Amerikanska rapparen Rye Rye i en Rubiks kub-liknande outfit. Very 80's! :D Jag blev lite inspirerad och funderar om man kanske ska måla naglarna i Rubiks Kub-färger... Bland annat.

Bildkälla: Rye Rye's fansida på Facebook.


FYND- HELLO KITTY LURAR




ÄNTLIGEN! Ursprungspriset för sådana här Hello Kitty-hörlurar från Coloud ligger mellan 299-399 kr och jag fick dem för 149 kr på Akademibokhandeln! :D

Jag tänkte köpa dom förra året men valde ett par helrosa Coloud-lurar utan Kitty istället. De gick nyligen sönder (ingen superkvalitet tyvärr) och jag har gått lur- och musiklös. Men nu löste det sig till det bästa, jippie!



Hello!


FRILUFTSLÖRDAG



Trevlig Helg!



Dagens Hår


Smurfigt. Det buzzar just nu på olika internationella modesidor om Katy Perry's nya frisyr under Fashion Week. Här är hon på Karl Lagerfeldt's middagsbjudning. Ja, hon har ju haft blått hår förut som jag bloggat om. Fast då var det långt med framåtlugg och såg mer ut som en peruk. Vilket det kanske var också. Det här var en av hennes bättre frisyrer må jag säga! Modernt sofistikerat & glammigt, och passande (eftersom hon gjorde rösten till Smurfan i den nygjorda filmatiseringen av Smurfarna som jag såg nyligen! Keep it true blue, Katy!). 

Billdkälla: V Magazine.


Put a unicorn on it- and everything is fab!

Jeremy Scott höst 2012.


Den ultimata galaklänningen! Den 'lilla svarta' med en stor enhörning på!!! Ge mig!


Jeremy Scott blandar hejvilt från sena 90-talets och tidiga 2000-talets rave-nyhippie-space-mode (hottar upp!) och olika element från populärkulturen. Mina psykadeliskt mönstrade utsvänga tights från Saturn Return (rulade nyhippebutikerna i Stockholm förut) som ligger långt in i garderoben ropar hey. Och så mycket annat. Det känns så otroligt välbekant.


Charlotte Free <3.

... och alla bindis och klistermärken man haft i ansiktet... Jag var både (bland annat) superhippie old school under gymnasietiden (estet!) i slutet på 90-talet och newage-space-hippe i början av 2000 då det var mode- och videoutbildning som gällde. Hippieinspirationen blandades hejvilt från bl.a. Jean Paul Gaultiers kreationer och Milla Jovovich look i Det Femte Elementet, och musikalfilmen Hair. Men jag har fortfarande inte fått arslet ur vagnen och beställt ett turkost läppstift från Lime Crime Makeup.





Bildkälla: Bust.com.


RSS 2.0