Amerikanskt godis på redaktionen


Här på redaktionen försöker vi muntra upp oss själva på alla möjliga sätt. Bland annat hjälpte redaktören mig förverkliga en av mina amerika-fantasier genom att beställa Red Vines från usagodis.se.

 

Uppvuxen med amerikanska filmer och därmed indoktrinerad med amerikansk kultur har det alltid funnits ett stor nyfikenhet i mig att prova sådana där grejer som man bara har sett på film… Som t.ex. amerikanskt godis. Visst, det finns vissa grejer i välsorterade butiker. Som ICA Maxi i Hemlingby Köpstad. Dit brukar jag ibland åka bara för att uppleva lukten av änglar när man för en färsk påse med marshmallows till näsan.

 

Där finns vissa klassisker som Nerds, Snapple, Mountain Dew, Fluff och Twizzlers, ect. Men något som inte finns och som jag varit dösugen på att testa är Red Vines. De florerar vilt omkring i favoritserier och filmer. Scener som utspelar sig i labb- och kontorsmiljöer. Favoritexemplet är från tv-serien Fringe med favoritkaraktären Walter Bishop. Den galna vetenskapsmannen obducerar entusiastiskt lik medan han smaskar på de röda remmarna.

 
 
 
 

Fringe.

Röda Remmar. Red Vines och Twizzlers från Usagodis.se. För att uppnå den amerikanska drömbilden av dem ska man helt casual sitta och käka dem på kontoret.
 

Den svenska motsvarigheten som finns till Red Vines och Twizzlers måste vara Pingvinstänger. Men i dom är det ju oftast någon pasta i mitten. Red Vines är smalare och ihåliga och kan därmed användas som sugrör om man biter hål i ändarna! Sen finns det ju också Snören, men dom måste man ju knyta och knyta och fläta i det evinnerliga för att komma i närheten av Red Vines och Twizzlers.

 

Även Red Vines med druvsmak (inte lika goda som Red Vines Original) och Twizzlers med körsbärsmak (finns på ICA Maxi) beställdes in.
 
Mellan Red Vines och Twizzlers måste jag ändå säga att Twizzlers vinner. Just för att de är lite tjockare, inte ihåliga och helt enkelt smaskigare. Jag upplevde Red Vines som lite för torra. Grape Vines var ännu torrare. Efter ett par veckor i öppnad förpackning blir ändarna stenhårda.Den goda nyheten är ju att Twizzlers finns på ICA maxi så man slipper beställa.
 
 

Stålgrått

 
 
 
 
 
 
 
 

Friday Fun- gammalt och nytt, sparsamt och lyx!

Jag och Carola var på föredrag om att göra budget och hantera skulder som hölls av Familjeslanten på Kulturhuset Lättings. Man kunde dessutom äta linssoppa för 20 kr.
 
Spökplumpen! 
 
 
Läskiga grytlappar med dockansikten i Länsmuseets Kaféteria.
 
 
Skepp Ohoj! Sedan drog vi på Länsmuseet för att kolla på en fotouställning om en sjöman, men det visade sig att utställningen inte hölls där utan i en annan utställningslokal.... Vi tog ändå en svängom i huset.
 
Mitt favoritskepp med stormande hav.
 
 
 
 
 
 Gamla godisaskar med bland annat favoriterna Bobo, Klara och Gnuttarna.
 
 
 
 
Lindex.
 
 H&M.

 Rosa tygväska "Bubble Girl", kattmössa, solbrillor, på H&M divided.
 

Jag och Carola delade på en Devils Chocolate Cake på Wayne's Coffee.


Hjärtformade lyxchokladpraliner från Kahl's.

 

Smiling faces sometimes

 
 Försenat inlägg från förrförra söndagen eller nåt sånt...

När jag flyttade tillbaka till Gävle 2005 så hamnade jag inte långt ifrån mina barndomskvarter och ibland brukar jag promenera runt där för att känna närheten till rötterna. Har man flyttar runt och vimsat runt en massa kan detta vara oerhört tillfredställande.
 
Sådan här skylt borde finnas lite varstans!
 
 
Uppför backen en bit där jag och mina tjejkompisar brukade träffas för att slå följe till fritidsgården där vi bl.a. repade med vårat band.
 
 

Blast from the past- Feb 2009


Dancing With Myself. Ska man bli superblond igen?
 
Eftersom min dator sjunger på sista versen och mina fotografier är sparade på den så fick jag låna min mors externa hårddisk att kopiera över dom till. Det tog 11 timmar och 30 minuter. Så jag hade gott om tid att kolla igenom lite bilder med andra ord. Just 2009 är lite av en period då jag inte alls publicerade lika mycket bilder som jag producerade. I mina annars välfyllda Facebook-album märks detta extra väl. Därför är det lite kul att kolla på bilder från det året. Det var bland annat året då jag var extremt blond och rosa och det mesta var härligt sockersött och drömskt retroaktigt. Det kan dessutom ta mig år innan jag avgör vilka bilder som är bra.

 
Kärleken till att fota objekt med stark blixt...
 
 
Provrummet.
 
Omg, it´s so fluffy I'm gonna die!
 
 
 Dagens låt: Dancing In Heaven- Q-Feel.
 
 
 
 

Rosa Dipdye- igen

 
Sådärja! Fick ryck i Halloween-anda och körde en rosa dipdye igen. Sist var förra sommaren då det toppfärgades både i en och två färger! Den rosa färgburken har stått orörd sedan januari så det var fanimej på tiden. Ett tips för att få ett bra resultat med dipdye är att håret ska vara blött för ett jämnare resultat och att undivka att ha balsamerat håret innan för då fäster inte färgen lika bra.Sedan så dubblar jag alltid verkningstiden. Ju längre man har i  färgen desto längre sitter det och ju blondare hår man har desto starkare blir resultatet. Mina toppar är jättetrasiga och både sönderblonderade och solblekta så det passade sig bra att köra dipdye. Innan jag klipper topparna dvs.
 
För er som är sugen på dipdye så finns det mängder av tutorials på YouTube. Men vill man inte ha något långvarigt så rekommenderas hårkritor som nu finns på exempelvis Glitter, eller hårmascara från IsaDora. Jag körde med färg från LaRiche denna gången. Tidigare har jag mest använt Manic Panic's hårfärger och måste säga att de är överlägsna i kvaitét, men så kostar de också lite mer.
 
 

Happy Halloween!

Myyyyyyyysigt....
 
UNIQUE REBELISM önskar er en riktigt mysrysig Halloween i sann 80-talsanda !!! Jag funderar på att grotta ner mig i sängen med massa 80-talskräck som Poltergeist (törs man? fortfarande skitläskig!), Nightmare On Elm Street och Hellraiser- som jag faktiskt ännu inte sett. Samt karva en Pinapp-o-lantern och konsumera massvis med godis, salt och vinäger-chips och Cherry Coke omringad ac cupcake-doftande lyxljus.
 
 
 Gremlins 2 funkar alltid!
 
 En ansiktsmålning av detta slag hade jag gärna kört på till Halloween-utstyrsel men hur blir det när man dansar och svettas?! Rätt opraktiskt.
 
Lady Gaga med skelettsminkning...
 
Bättre än en pumpa!
 Emily Strange.
 
 Minns ni Mysrysare? Åh, vilka mysigt rysliga minnen jag har från att sträckläsa dessa i mitt flickrum! Inte undra på att man blev som man blev! :D Billd från Bokdetektiven.
 

RSS 2.0