De är sina egna förebilder

Här är mitt Veckans Outfit-reportage i dagens Arbetarbladet!
Glider runt. Mollie har på sig kavaj och jeans från H&M divided, linne från Gina Tricot, Converse från Din Sko, kuvertväska från Tyskland och halsband från Sommaryran i Gävle. Hanna har på sig linne och tights från Gina Tricot, Converse och skosnören från Din Sko och smycken från Guldfynd. Longboardsen är från Sea Fun. Foto: Outfitbild Emily Brandon-Cox. Intervjubilderna Ann T.

Det är fredagkväll och solen sänker sig över stan. Plötsligt hörs svischande ljud och förbi rullar Mollie Peterson och Hanna Whalberg i djurmönstrat och knalliga färger på longboards.

Har ni bråttom?

– Nej, vi bara glider runt, svarar Hanna. Vi har bara åkt longboard (större och längre skateboard) i två-tre dagar.

Vad har ni för stil?

– Vår egna stil, svarar Mollie.

– Lite utstickande, lägger Hanna till.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

– Bra, man snackar inte skit om någon som har utstickande stil, säger Mollie och Hanna håller med.

Favoritbutiker i stan?

– Det är olika: Bik Bok, Gina Tricot, Blå och Cubus, svarar båda.

– Blå har bra mer utstickande kläder, säger Hanna.

Butik ni vill ta hit?

– Monki från Stockholm, svarar båda.

Hur tänker ni när ni sätter ihop era outfits?

– Att alltid ta nytt eller secondhand och göra nåt nytt, och så blir det nåt vackert ihop!, svarar Hanna.

Favoritfärg?

– Rosa! Gult och svart, svarar båda.

Stilförebilder?

– Mig själv!, säger båda och Hanna förklarar:

– Varför se upp till andra när man kan bli uppsedd själv?


Emily Brandon-Cox


New cool stuff to die... no, to live for!New cool stufff


Ovanligt coola nyheter hos Honcho Store!!! :D Åh, jag vill ha alltihopa!


T shirt, 22 GBP
Junk food tee
Junk food tee
Junk Food vest
NecklaceNya söta Gina T-shirtsNEW CUTE GINA T-SHIRTS


Gina Tricot fortsätter att leverera 99-kronors t-shirt i kitschig kawaii-anda med glassar och ananaser, vattenmelon, körsbär, drinkar, palmer, donuts, solnedgångar och papegojor! Jag har provat dem men hade tyvärr inget minneskort i kameran. Och förutom det irritationsmomentet, så tycker jag nog att passformen är sisådär(på mig i allafall): ska de sitta löst som en baggy t-shirt eller tights som en Junk Food t-shirt eller nåt mellanting eller vad??

Nog klagat. "I CAN SEE THE TRIPLE RAINBOW"!!! :D
True Romance (the last) Phonebooth


Fotoserie som kom till under promenaden igår, lite inspirerad av filmen True Romance.Outfiten: tights, linne, strumpor från H&M divided. Ziphoodie och solbrillor från Bik Bok. T-shirt från 80stees.com. Huvudscarfen är en present från UFF. Donna Summer tygväskan har jag gjort själv. Skor från Din Sko. Fult utstående Philips hörlurar från Clas Ohlson. Sjal från Glitter.


(på de två bilderna ovanför har jag använt självutlösarfunktionen)


Exotiskt. En av de sista existerande telefonhytterna.

Att minimera lidandet

I fredags fotograferade jag lyckoprofessorn Brian Palmer, som skulle föreläsa på fredagkvällen i Gävle, till tidningen Arbetaren Zenit. Det var ett inspirerande och intressant föredrag om att bl.a. kämpa för det man tror på och ställa upp för andra. Pepp Pepp!

Att minimera lidandet
Brian Palmer besöker Gävle för att föreläsa om civilkurage. Foto: Emily Brandon-Cox.  


25 maj

– I  USA tänker man ”Oj, om jag blir konstnär, om jag blir aktivist, om jag blir radikaljournalist, då har jag ingen hälsovård. Då riskerar jag livet – bokstavligen.” Men i Sverige finns det tillräcklig med trygghet – eller det har funnits tillräckligt – för att man kan ta dessa risker.


Det säger den svensk-amerikanske forskaren och föreläsaren Brian Palmer som menar att välfärdsstaten har möjliggjort för människor att självförverkliga sig även om det inte inneburit stora pengar.


– Man vågar vara sig själv. Man vågar bli kär i en person som inte har några pengar alls men har en fantastisk själ.


Något som gör Brian Palmer lycklig är att stå på scen och undervisa. Ivern att dela med sig av kunskapen märks också på sättet han varvar betänksamma funderingar med teatrala, uppsluppna armrörelser. Som civilkuragelektor vid Harvard, där han även stödde en studentockupation av rektorns kansli för att förbättra lokalvårdarnas och matpersonalens arbetsvillkor, blev han 2002 utnämnd till skolans bästa lärare. Just nu håller han en kurs på Uppsala universitet i ämnet lycka, som täcker in det mesta i samhället.


– Man tar upp ojämlikhet och hur den påverkar lyckan hos olika grupper. Man kan fråga varför vi är här och hur man ska använda sitt liv. Vad är ett gott liv?


Efter uppväxten i Brooklyn följde studier på Harvard. Intresset för Sverige väcktes på allvar när Olof Palme besökte universitetet 1984. Nittonårige Brian Palmer lyssnade storögt på den svenska statsministern.


– Vad var det för land som kunde välja en sådan fantastisk ledare samtidigt som vi hade Ronald Reagan?


Mötet inspirerade till
en doktorsavhandling om Sverige och senare flyttade Brian Palmer hit efter att ha förälskat sig i en svensk kvinna. Han är i stort lyckligare här, bland annat tack vare ett mer livligt offentligt och politiskt samtal. Dessutom ansågs han ”mild och mesig” i machomännens USA, och han tycker att hans ödmjuka personlighet kommer mer till sin rätt i ett mindre könspolariserat Sverige.


Hans personliga erfarenhet av välmående stämmer överens med Gallups senaste lyckoundersökning där svenskar kom på fjärde plats i världen medan amerikaner kommer på fjortonde. Däremot ser han tecken på att saker och ting håller på att förändras – alliansens och den tidigare socialdemokratiska regeringens nyliberala tendenser har urholkat en del saker som gjort att vi varit lyckligare.
När finansministern säger att det går bra för landet brukar det handla om ekonomin – låg arbetslöshet, hög tillväxt och ordning på finanserna. Det betyder inte nödvändigtvis att svenskarna mår bättre. När statsminister Fredrik Reinfeldt under fjolårets valrörelse fick frågan om folket hade blivit lyckligare under det borgerliga styret gav han inget rakt svar, utan konstaterade att lycka är ett svårt begrepp.


Brian Palmer menar att statsministerns parti försöker förmedla bilden om att alla blir lyckligast om de blir fria från statens
bördor. Tillsammans med Per-Anders Forstorp skrev han 2006 boken George W. Reinfeldt – Konsten att göra en politisk extreme makeover där de visade hur de Nya Moderaterna hade gått i de amerikanska republikanernas fotspår. Med hjälp av reklambyråer lanserade de partiet som förespråkare för den enkla människan mot systemet.

Om dialogen om lycka lyser med sin frånvaro i Sverige ser situationen utomlands annorlunda ut. I mars sade Kinas premiärminister Wen Jiabao att kommunistpartiet under den kommande femårsplanen skulle skifta fokus från ekonomisk tillväxt till folkets lycka. Hos grannen, det lilla kungadömet Bhutan, är regimen minst lika intresserad av bruttonationallycka som bruttonationalprodukt. Storbritanniens premiärminister David Cameron har beställt ett välmåendeindex medan den franske presidenten Nicolas Sarkozy för ett par år sedan bad nobelpristagarna Joseph Stiglitz och Amartya Sen att titta på andra sätt än BNP att mäta välfärd.


Anledningen till att lycka inte diskuteras politiskt i Sverige tror Brian Palmer beror på en utbredd skepsis mot poppsykologi, som gjort att den institutionaliserade lyckoforskningen har kämpat i motvind.


– Man har skrämts av en flumstämpel och frågat sig om lyckoforskning är relaterat till nyandliga rörelser eller självhjälpsboktraditionen.


Men med tiden har lyckoforskningen blivit allt mer accepterad, och Brian Palmer tror att vi kommer att se en skillnad i Sverige – även politiskt. På den arenan bör lycka handla främst om fördelning, anser han. Det gäller att se till dem som har det sämst.


– I stället för att säga att man vill maximera Gross National Happiness som man säger i Bhutan och nu också i Kina, är det bättre att se lycka som att minimera lidande, och maximera lycka hos dem som har minst lycka just nu.


Han ger exemplen: att skapa bostäder åt bostadslösa, arbeten åt arbetslösa, eller se till att alla får bra sjukvård. Och att få människor att känna sig som del av en gemenskap. Den brittiska ekonomen Richard Layard menar att lyckan minskar i takt med att klyftorna i samhället ökar på grund av sämre tillit och färre mellanmänskliga relationer. Brian Palmer kopplar lyckan också till arbetsmarknaden. När allt fler tvingas jobba under osäkra anställningsförhållanden försvinner en del av yrkesstoltheten, och samma sak när allt fler tvingas bli egenföretagare. Själv kan han på grund av utlasning endast arbeta 20 procent på teologiska institutionen vid Uppsala universitet, och frilansföreläser därför vid sidan.


– Allt flera av oss omskapas till individuella entreprenörer som säljer tjänster till flera olika uppdragsgivare. Det blir allt mindre samhörighet mellan personer med samma sysselsättning. I stället för att vara en lärare i en lärarkår är man en individ med F-skatt som försöker sälja in sig till flera olika skolor några timmar i veckan.
Brian Palmer fruktar att den svenska modellen håller på att rasera, att det politiska etablissemanget sneglar över Atlanten för att se hur det går till i hans gamla hemland. Ökad konkurrens och tävling – oavsett om det gäller betygshetsen i skolan eller att slå sig fram med armbågarna på arbetsmarknaden – som leder till ett samhälle med sämre gemenskap. Ett samhälle som är mindre lyckligt.

 

FAKTA: Lyckoforskning

I USA myntades begreppet ”positive psychology” i slutet på 1990-talet, vilket har blivit en gren av psykologin och lett till Happiness Studies.

Lyckoforskningen är ett tvärvetenskapligt studieområde som återfinns inom psykologin, sociologin och nationalekonomin.

Forskningen kartlägger faktorer som påverkar människors lycka, såsom personlighetsdrag, livsvillkor, attityder och värderingar.

I Sverige bedrivs lyckoforskning bland annat vid Umeå universitet.

Källa: Lyckoprojektet.com, Time Magazine


KJELL VOWLES

intervjun@arbetarenzenit.se


KICKS SPRING/SUMMER MAKE UP

KICKS SPRING MAKE UP

60-talsinspirerade make ups, frisyrer och färgskala från KICKS att inspireras av!

Om du vill veta vilka produkter som använts så klicka på länkarna:
KICKS - Beauty Guide - Makeuplooker - Blått, aprikos & gult, 320 SEK
KICKS - Beauty Guide - Makeuplooker - Lila, rosa & turkos, 450 SEK
KICKS - Beauty Guide - Makeuplooker - Grått, rosa & gult, 450 SEK


lite armé, lite leopard, lite guld, lite rosa platåklack, lite gult, lite Madonna, lite 50s/80s, lite glitter, ect...Igår var jag klädd såhär: knallrosa platåskor från Vagabond Store, kjol från Gina Tricot, strumpor, strumpbyxleggings, arméjacka och 80s Madonna-linne från H&M Divided, gul väska från Wedins, svart glittrigt plastdiadem och leopardsmönstrad sjal från Glitter.

Reflektion: Love it, bra bas för framtida outfits! Det var dessutom kul och skönt med lite klack (typ sådär mkt jag klarar av en hel dag..)! De där skorna är jättesköna men jag försäkrade mig ändå om att slippa skavsår och frysa genom att ha sockor i dem- samt att det är en rolig modedetalj!

Respons: Mycket bra! Blev kallad både färgglad och fin! :D

Övrigt: Fotograferade färska bär och frukter på nya Konsum Söder och stötte ihop med min härliga faster som jag fotograferade i solen. Sen däckade jag på eftermiddagen, troligtvis inte pollen, istället förkylning på G.


 

Sportig & Ljuvlig!Den här toppen såg jag i H&M Katalogen och blev lite förälskad i. Både sportigt med gråmelerad bas och ljuvligt med spetsdetaljer! Fin skärning, modern retrofeeling, skön passform och fjärilsarmar! Me lajki! :D  249 kr från H&M Dam.YELLO!Igår såg jag ut lite såhär: LOVE-klänning i 80-talsinspirerad modell med frans- o pärldetaljer från Bik Bok, jeansshorts i boyfriend-fit, sportbh, mintgröna cykelbyxstrumpbyxor och tunn grå kofta från H&M Divided, solglasögon från Gina Tricot, Tokidoki x Le Sportsac fuskväska, Rio i Stockholm, halsband från Haléns, och klocka från Ur & penn.

Stilinspiration: Beach Girl möter Mr T.

Respons: Inte nå vidare. Mötte två karlar på stan som stirrade på mig och sen tyckte jag den ena sa till den andra: "Men hur ser hon ut?!". Men jag kanske inbillade mig eller hörde fel. Han kanske sa: "Jag är helt slut!", eller "Nu ska jag köpa rödtjut!", eller "Längesen jag fick ett skjut!"...? ! Ja, så var det nog. ;)

Vad jag gjorde/hände/kändes: var på strålande humör, gick på två viktiga möten, fick halva lönen, betalade räkningar, blev kallas "bloggis", blev bjuden på lunchbuffé på Kvarnen, spillde currysås på koftan, promenerade och cyklade, provade kläder på H&M, fotograferade, blev allergisk eller förkyld (who knows these days...), dansade hemma för mig själv, solade solarium, storhandlade på Willys, bloggade, och kollade på senaste avsnittet av Glee. =DApelsin & Ananas-klänning!
Jag är i en klänningsperiod just nu vilket är i pratisk synk med säsongen. :) Under min senaste promenix såg jag den här klänningen på en reklampelare för Gina Tricot. Fin passform, och ananas-fetishisten, juice- o fruktfreaket i mig blev exhalterad, så den måste provas i ett provrum nära mig snarast! :)
Visst kan det se ut som man går runt i en gardin eller bordsduk och stormönstrat i sig har väl en tantstämpel och jag tänker på när det sys kläder utav gardinerna i Sound of Music. Jaja, who cares om det ser ut som man sytt en klänning av sin vaxduk, det är väl käckt?! hahaha! ;D Fruktigt eller fruktansvärt? Eller varför begränsa sig: fruktigt, fruktansvärt och fantastiskt kanske?! =)


”Jag kan beundra någons stil fast den inte är snygg”

Här är mitt Veckans Outfit-reportage i Arbetarbladet!Adrians stilinspiration är James Dean: "Jeans och skinn är jävligt snyggt". Foto: Emily Brandon-Cox.

Adrian Elliott diggar Diesel-jeans och personliga stilar men anser sig själv vara basdressad med twist. Under skinnpajen är armarna täckta av tatueringar varav den senaste är en nyckelpiga gjord av en kändistatuerare i Kanada.

Vad har du på dig?

– Skinnjackan är Jofamas mc-kollektion från motorcykel­affären Lingvalls där jag jobbar. T-shirt med tigermotiv av Lanvin för H&M, shysst med pärlor som ögon. Jeansen är Diesel, ­gillar passformen och detaljerna, snygga slitningar. Kängorna är från Scorett, snygga och sköna. Halsbandet är från mamma, egyptiskt key of life, tjejgrej. EFX-armbandet är ett balansarmband, funkar faktiskt .

Hur tänkte du när du satte ihop outfiten?

– Ja, det är väl vad jag brukar ha. Oftast jeans och tröja.

Vad har du för stil?

– Basdressad med twist. Dressman möter Elton John, säger han och skrattar.

Vad gillar du för stilar?

– Man ska ha på sig det man tycker är snyggt. Det är snyggare att ha ett eget mode än att följa strömmen. Fast jag är nog ganska mainstream själv ändå. Jag kan beundra nåns stil om den är egen även om jag inte tycker att det är snyggt. Brittiskt mode tycker jag är schysst, allt från tweed till popmodet.

Favoritbutiker i Gävle?

– Fico och Blå. Men i många butiker kan passformen vara ett problem för mig. Gym & fashion är en svår kombination.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det är ju en modestad men utbudet är ganska litet och då tenderar det till att alla ser likadana ut. I Stockholm har de mer extrema subkulturer.

Favorittrend just nu?

– Farfarströjor!

Stilinspiration?

– James Dean. Jeans och skinn är jävligt snyggt. Annars följer jag ingenting utan plockar lite överallt ifrån.

Butik du vill ta till Gävle?

– NK. Och Urban Outfitters, dom är roliga.

Favoritfärg?

– Just nu grönt.


Emily Brandon-CoxSupergoda glassnyheter!GB GLASS har tagit 3 av sina populäraste glasspinnar och överfört smakerna till 0,5 litersförpackningar, alltså: NOGGER, Päron Split och LAKRITS PUCK!!!
Jag har hittills bara provat Nogger-glassen men den var sjukligt god (med jordgubbar, mmm...)! :P Bra idé GB! Hoppas de gör likadant med fler glassar i framtiden!

The Leopard Butterfly Effect


Här kommer lite mer bilder på min leopardfjärilsklänning! Den är från en av Gävle's första second hand-butiker och inköpt för ca. 15 år sedan, lackstövlarna från Wedins, kappan, sjalen, skärpet och väskan från H&M divided, ziphoodien och jeanstightsen från Bik Bok, Converse från Sko Uno i Sthlm och paraplyet från Urban Outfitters i Sthlm.Älskar modellen! Man vill bara dansa och göra svängom! Mitt bästa klädminne med den är när jag var på födelsedagsfest i en stockholmsförort (Sundbyberg?) och vi sedan drog vidare till dess karaokebar och jag och födelsedagsbarnet sjöng en duett på Madonna's Like A Prayer.Hade varit grymt med ett par knallrosa lackiga Dr Martens till... Just saying.Jag får ihop dragkedjan i bak men kan knappt andas, dåtidens midja satt tydligen precis under bysten ovanpå lungorna.., så den sitter ihop i nacken med en Star Wars Jedi-pin från Sci Fi mässan i Stockholm.... =)


Nej, det kan ej bli för mycket leopard!
H&M Wanties!


Fantastiskt, de hjärtformade brillorna rullar in, nu även knallturkosa, 69:50.Den nästintill perfekta jeansjackan för mig, 299 kr. Det är svårt med jeansjackor. Helst skulle jag vilja ha en i rätt längd och passform såklart, men som såg ut som den hade hade blivit överkörd och släpad efter en bil, och med skotthåll, slitningar, nitar, olika bandtygmärken, osv. :)


Sommarklänning i skön och smickrande passform, 149 kr. Finns också i vitt blommönster.


Fransk Material Girl. Stor solhatt vill jag gå runt i, i sommar. Sådär franskt. Och svarta material girl spetshandskar a la 80s Madonna!Ett nytt sätt att bära slöjan är som en ny frisyr

Min Veckans Outfit-artikel i dagens Arbetarbladet!

Anisa Mohamed sitter vid Rådhustorget och lyssnar på musik i solen medan hon väntar på en kompis, iförd en snyggt komponerad outfit i harmoniskt matchad färgskala av grått, svart, vitt och brunt och stora vita solglasögon.


Sjalfantast. Anisa Mohamed har många sjalar. ”Jag älskar lila och har tusentals lila sjalar i olika former!”, säger hon.


Vad har du på dig?

– Sjalen är från den muslimska butiken på Kristinaplan, djurmönstrade koftan är från H&M, kjolen är köpt på en butik som specialiserar sig på arabiskt mode på torget i Stockholmsförorten Tensta, skorna från Din Sko, väskan från Accent och tröjan från Kapp Ahl eller Lindex.

Hur tänkte du när du satte ihop din outfit?

– Den blev inte så genomtänkt utan ganska ful eftersom jag vaknade sent och fick bråttom.

Favoritbutiker annars i Gävle?

– H&M och Gina Tricot.

Någon butik du vill ta hit?

– Nej, faktiskt inte. Vi har ganska bra affärer som ungdomar gillar. SHOSHO ville jag ta hit men de kom ändå.

Vad tycker du om Gävle som mode­stad?

– Vi är efter med stil om man jämför med Göteborg, Malmö eller Stockholm. När jag var i Göteborg förra året så var det modernt med en viss typ av solglasögon som sen kom till Gävle när sommaren var slut. Men Gävle är en jättefin stad, liten men det finns allt man behöver.

Var köper du sjalarna?

– I olika muslimska affärer i Gävle och Stockholm. De har finare i Stockholm. I Gävle finns det till exempel en på Kristinaplan.

– Sättet som jag bär min slöja har jag kommit på själv, det är snyggt och annorlunda och ingen annan som har den så, bara jag. Hittar man ett nytt sätt att bära slöjan på så är det som en ny frisyr. Slöjan ska matcha kläderna men jag väljer kläderna först. Jag har själv valt att bära slöja eftersom jag vill visa att jag respekterar gud och religionen.

Har du många olika?

– Ja, i olika färger och storlekar! Jag älskar lila och har tusentals lila sjalar i olika former!

Favoritplagg?

– Sommarklänningar!

Stilinspiration?

– Nicki Minaj. Jag gillar hennes stil, men gå ut i bara stringtrosan är inget jag skulle våga göra.

Emily Brandon-CoxI tidningen.


En blandning av gammalt och nytt

Jag har redan publicerat bilden på Fanny tidigare men inte hela Veckans Outfit-reportaget i Arbetarbladet med henne från förra veckan, så här kommer det! :)

När jag kliver in på T-shirt Store ser jag butikschefen Fanny Johansson i en läcker och modernt klassisk röd, vit och svart outfit innehållande t-shirt med tryck och lackiga skinnbyxor. Hon är i färd med att stajla håret på en av skyltdockorna i en rufsig flätfrisyr.

Fanny Johansson i en läcker och modernt klassisk röd, vit och svart outfit innehållande t-shirt med tryck och lackiga skinnbyxor.Fotograf: Emily Brandon-Cox


Vad har du för klädstil?

– Både vintage och nytt. Vintage just för att man får något eget. När det gäller nya kläder har jag blivit mer duktig med åren på att göra mer genomtänkta köp, kvalitet framför kvantitet.

Var handlar du?

– Olika: Myrornas, Fico, H&M, T-shirt Store, M&Q.

Någon butik du vill ta till Gävle?

– Klurig fråga… Då hade jag nog velat ha hit Mango!

Favorittrend just nu?

– Ja, jag tycker att det är skönt med långa klänningar och kjolar. Det blir lite mer propert. Men även plagg jag inte finner tilltalande kan få mig att tänka om och nytt och byta ut.

Plagg du aldrig skulle ta på dig?

– Jag tycker inte om polokragar. Det känner jag mig inte bekväm eller attraktiv i.

Stilinspiration?

– Jag brukar gå väldigt mycket i min fina mormors garderob. Hon har kvar alltihopa, allt är intakt från 70- och 80-talet, även längre tillbaka. Det är roligt att det både är vintage och har en mening. Annars tidningar, folk på gatan. Jag har inte en profil, en gud, en ikon jag dyrkar. Inte heller nåt märke där alla kollektioner faller på plats, utan jag plockar lite här och där.

Hur sätter du ihop din outfit?

– Jag planerar ingen oufit på kvällen . Det går fort. Jag brukar ta ett plagg, sedan rullar det på.

Blir det mycket t-shirts?

– Ja, det blir det. Det är väldigt skönt ändå. Jag gillar den stilen mer nu än jag gjort tidigare.

Vad får du för respons på din stil?

– Personer är bättre på att hålla inne med komplimanger, särskilt tjejer. Det är tråkigt.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Ja, det är väl inte så mycket att hurra för eller hänga i julgranen. Men alla bidrar väl med någonting med tanke på att alla inte har samma smak så finner väl alla någonting tillfredställande med någon outfit.

T-shirttrender just nu?

– Magtröjjor och linnen! Sen har vi fått in en ny mer modeinriktad kollektion där vi samarbetar med olika designers.

Vilka t-shirts är populärast?

– Game Boy-aktiga t-shirts, t-shirts med budskap eller folk som man känner igen och kan relatera till exempelvis Kungen och Leif GW Persson.'Pink Lemonade'


Isadora har kommit ut med massa nya heta nagellacks-nyanser med kitschiga namn, som bl.a. det här jag köpte som heter 'Pink Lemonade'! :)Baby Got BackIgår. Siktade på en outfit som var både snygg, rörelse- och städvänligt p.g.a ryggjäkeln.
Strumbyxleggings och collegekjol från H&M divided. Union Jack Flagg-väska från Accessorize i Sthlm. Sandaler från Scorett. Skjorta från Gina Tricot. Star Wars Junk Food T-shirt från 80stees.com.
Rygg-Mode


Min rygg är känslig för kyla och att sitta för länge. Därav är en lång cykeltur i det lynniga vårvädret med för lite kläder en mardröm som leder till ryggproblem för min del. Så igår var det ryggläge med vetekudde och Ipren som sällskap. Idag är det bättre dock. :) Hoppas det fortsätter så och inte leder till ett långvarigt ryggskott! :SICA MAXI utflykt cykelvägen


I förrgår följde jag med min ABF-kollega till ICA MAXI i Gävle och meningen med mitt följeslagande var bl.a. att jag äntligen skulle lära mig cykelvägen dit så jag kan börja handla där oftare! Jag har nämligen hört ryktesvägen hur de kanske har vissa exotiska, eller kitschiga amerikanska, matvaror som Cherry Coke eller Pop Tarts.. Jag bor inte heller långt därifrån men cykelvägen dit är lite krumelurig om man inte kan den. Men nu så!


Det blev bara en snabbis och jag hann inte kolla hela utbudet, men hittade några roliga grejjer som jag dessvärre eller tursamt nog inte köpte, som turkosa blåbär- och rosa hallonmaränger och ZOO-snören. Mitt nygamla mantra är ju: HANDLA INGET OCH ÄT INGET ONÖDIGT- så blir man förhoppningsvis både smal och rik, hahaha! ;D


Tofs-Brigitte


Dagens Hot Look: Brigitte Bardot rockar tofsar i vuxen ålder! Har aldrig förstått varför vissa frisyrer och klädesplagg/kombinationer endast är socialt accepterat att bära när man är liten eller vuxen. Inte Brigitte heller uppenbarligen och hon är ju ändå en av världens största skönhetsikoner.  


Lord Snow


Dagens Hottie: Lord Snow från den fantastiska och totalt ödeläggande beroendeframkallande tv-serien Game Of Thrones...

Varför: försvarar de utsatta och räddar vargungar // mörk riddare-looken.


Black Rebel 'fylleknäppning' och sandalpremiärCollegejacka och solglasögon från Gina Tricot. Lady Gaga tygväska och leggings från H&M divided. Svarta Converse från Sko Uno. Vagabond-sandaler från Scorett. Insight-klänning från Carlings.

Jag köpte de där sandalerna i slutet på förra sommaren och hann aldrig börja använda dem. Så det var en efterlängtad premiär igår som slutade i skoskav, därav skobytet.

ALOHA!


Kör vidare på USA & HAWAII-temat. ;) Klänningen är från Åhléns och jag har faktiskt fått köpanbud på den här på bloggen, men den stannar hos mig. :)

Amerikanska pannkakor som på hotell


Amerikanska pannkakor som på hotell


Recept: Kandace Clark-Westin, Nordic Light
4 port. ca 15 min

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör

Tillagning
1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas. 2. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna. 3. Servera dem med färsk frukt eller bär, lönnsirap och eventuellt smör eller vispgrädde.

Receptet är skapat av: Tasteline

Dani & Mandy på äventyr i USA + Hawaii


Apropå diners så tog min kompis Amanda den här bilden till mig på en gammal 50's diner i USA nyligen! Hon har varit på roadtrip där med sin kompis Dani i flera veckor men nu är hon på Hawaii (!!!) och åker snart till New York! Living the dream! Lite avundsjuk man är då! :P Det är två av mina största resemål, USA och Hawaii alltså. Men en dag sååå...

Kolla in mer av Amanda och Dani's äventyr i USA och Hawaii på deras blogg!Fick det här fina vykortet av henne från San Fransisco också! :D:D:D50's dance style


Igår blev det en lite 50-talsinspirerad dansvänlig outfit och tydligen var det Cruising- raggarrunda deluxe, i stan, smockat med folk som stod längs vägarna och kollade på när gamla vrålåk åkte förbi, så det var ju matchigt... :) Jag älskar gamla 'amerikanare' och 50's dinerkulturen.
Hela outfiten är från H&M divided, förutom solbrillorna som är från Gina Tricot och Reebok-sneakersen som är från Din Sko.

 

upside down world
JUDAS


ÄNTLIGEN- LADY GAGAS SENASTE MUSIKVIDEO!!! :D ÄLSKAR BIKER-TEMAT!


yesterday


Ladyhawke <3 <3


ÅH SÅ BRA LADYHAWKE ÄR... och helt fantastiska, roliga och snygga videos, jag dör litegranna, älskar illustrationerna på omslagen och i My Delerium-videon!!! Och så är hon skitsnygg och har sjukt cool stil (kommer separat inlägg sen) dessutom. jag är lite kär.
SNABB LADYHAWKE INFO (för mer kolla wiki):
Ålder: 32 år.
Namn: Phillipa "Pip" Brown.
Ursprungsland: Nya Zeeland.
Bor nu: London.
Musik inspiration: Electric Light Orchestra.
Artistnamnet Ladyhawke: tog hon från 80-talsfilmen Ladyhawke med Michelle Pfeiffer.
Gillar: Videospel.
Övrigt: diagnostiserad med Asbergers.”Jag tycker man ska få ha på sig vad man vill”


Söndagsoutfit: kallt- inte alls ballt


Genomfrusen... Igår kände jag för en streetig, färgglad, crazy mix av färger och mönster! :D Kjol, hello kitty hoodie, sjal, linne från H&M. Sneakers från Footlocker. Stretchjeans från VILA. Overknee strumpor nedrullade till benvärmare från Lindex. Solglasögon från Gina Tricot. 

Det har hänt flera gånger nu: jag springer ut iförd korta jeansshorts och blott ett linne och sandaler och det blir akut stopp utanför ytterdörren för det är så rått och kallt och moloken får jag vandra in igen och byta om till jeans och hoodie(och igår mössa, vantar, kappa).

Igår befann jag mig dessutom utomhus, intervjuade och fotade Veckans Outfit till Arbetarbladet, tills mörkret lade sig. Klockan var 22.00 när jag kom hem. Då var det bara att fota min outift (ja det syns att jag är genomfrusen, inte mitt bästa outfitphoto-moment), lägga in och kolla bilder i datorn, värma med kaffe, sen bums i säng.


RSS 2.0