Hund- och fotbollsmode

Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet! Riktigt söt mössa!!!


Catherines stil. Catherine Nikula kör med hund- och fotbollsmode. Fotograf: Emily Brandon-Cox.

Cathrines stil är vardaglig och rolig


Cathrine Nikula, 27, kommer gående i den fallande snön iförd en rolig blandning av en mössa med hundöron och en Manchester United-halsduk. Hon kommer från stan och har precis hämtat ut ett paket med studieböcker. Hon pluggar nämligen till lärare på högskolan.

Vad har du på dig?

– Hundmössan är från en marknad i Manchester. Halsduken har jag köpt på Manchester Uniteds hemmaplan Old Trafford. Jackan är från Stadium. Byxorna från Cubus. Skorna är från Läderbiten i Åland. Väskan är från väskaffären i Flanör.

Vad är historien bakom mössan?

– Den är kanske lite barnslig. Men den är söt och jag har fått komplimanger för den så jag ska väl använda den. Den var väldigt populär i Manchester. Det fanns sälar, hundar och björnar och användes av alla möjliga slags människor.

… och halsduken?

– Den har jag mest för att jag hejar på Manchester United. Min pojkvän är ett stort Manchester United-fan och när han fyllde trettio år så fick han en resa till Manchester i födelsedagspresent av mig. Fast han har ingen hundmössa eller halsduk, han har en Manchester United-mössa istället.

Vad har du för stil?

– Ganska vardaglig tror jag.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag tycker att det är helt okej. Det finns det mesta.

Har du någon favoritbutik i stan?

– Ja, Bik Bok.

Finns det någon butik du saknar här?

– Topshop.

Emily Brandon-Cox




BORN TO DIE



Förutom min födelsedag som den mest spektakulära händelsen i januari månad så släpps Lana Del Rey's efterlängtade debutalbum äntligen den 31 januari!!! I'm waiting...........








Uppdatering: Albumet lever upp till föväntningarna tack o lov!!! :D *på repeat*
Jag har redan flera nya storfavoriter som Off to the races, Dark Paradise, Diet Mountain Dew och Lucky Ones.


Meadham Kirchoff








Försenat inlägg från London Fashion Week. Det här var den uppfriskande favoriten och är alltså den franskengelska designerduon Meadham Kirchoff som visade en knasig härlig blandning av godispasteller, barnslig pop art och freaky Courtney Love-lolitas för vår/sommar 2012.





Superhjälte Converse!

SUPERNICE NYHET FÖR FÖTTERNA. Converse med superhjältemotiv!!! När man sätter kaffet i halsen av glädje! Jag som behöver nya Converse! :D Problemet är att välja ett par....... Och sen rädslan att slita ut dem.

Stålmannen e ändå en favorit...

BOOM KABOOM WHAM! på baksidan... Så snyggt så man smäller av!  BOOM! :D


Men de här var så flashiga, hö hö hö... Grym färgblandning.

Och de här var retrosnyggast!


Och här får man allt i ett: Green Lantern, Wonderwoman, Flash, och Batman på ena sidan....

... och Jokern på andra sidan! :D


Det värsta av allt är att det finns ännu fler varianter! Kolla här! Och de shippar internationellt också!!!

VILKA TYCKER DU ÄR SNYGGAST?

Vinterspiration no.2


















80-talsglammig hårdrocksvamp

Mim Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet. Kul och inspirerande tjej!!! Kolla in hennes sminkblogg (och hur fint det blev med hårmascaran) på zandrassmink.blogg.se.



Uniformt. ”Människorna i Gävle följer varandra hela tiden och det är jättetråkigt. Man ser trenderna så tydligt hela tiden”, säger Zandra Jansson. Fotograf: Emily Brandon-Cox.


Zandra Jansson, 21, åker på en liten shoppingtur till Gävle från Skutskär en gång i veckan. Som nu då hon traskar över torget i en 80-talsglammig hårdrocksoutfit för att köpa rosa hårmascara. Annars handlar hon mest på Ebay och då fram­för allt smink för att kunna underhålla sin sminkblogg.


Hårmascara?

– Ja, jag har haft rosa hår förut och saknar det. Roligt att kunna ha det ibland med en sådan här hårmaskara utan att behöva färga håret på riktigt.

Vad har du på dig?

– Jag brukar egentligen köpa alla mina kläder och smink från Ebay men just i dag har jag bara butikskedjeplagg på mig. Leopard­jackan är från H&M. Brun väska med nitar från väskaffären som låg i Gallerian 9:an förut. Rutig halsduk köpte jag från J&C. Skor från Skohuset i Uppsala tror jag. Svarta jeans från Carlings. Tröja från Gina Tricot.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag är så varierande och har så stor garderob. Ena dagen känner jag för jeans och t-shirt, andra dagen är jag så rosa att det blöder i folks ögon. I dag är jag ganska tråkig. Jag brukar ha mer smink, smycken, extrema grejer och färg.

Varifrån får du din stilinspiration?

– Grundinspirationen till min klädstil kommer från rocken men sedan kommer även popen in, och så gillar jag pinup-modet också. Jag håller ju på med poledance och där kommer även burlesque-stilen in.

Har du någon stilikon?

– Jag är inne på Marilyn Monroe jättemycket. Hela sättet att se ut. Man kan vara kurvig och häftig. Bara jag kollar på bilder på henne blir jag inspirerad till sminkningar.

Får du någon respons på din stil?

– Det var en man som stoppade mig på gatan och gav mig en hundring en gång för att han tyckte att jag hade så snygg stil. Och det händer med jämna mellanrum att folk viskar eller skriker något efter mig, typ ”emo”, men det vet jag knappt vad det betyder. Jag brukar säga att allt sådant beteende bottnar i avundsjuka.

Berätta mer om din sminkblogg!

– Jag var arbetslös för många år sedan och då tänkte jag att nu måste jag göra något kul och startade bloggen. Läsarantalet ökar hela tiden och jag får sminkuppdrag via bloggen så det är jättekul.

Finns det någon aktuell eller särskild smink- eller modetrend som du gillar?

– Det funkar alltid med svart i både smink och kläder. Sotade ögon med lite silver. Men till våren kommer det mer glada pastellsminkningar.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Jag tycker att människorna i Gävle följer varandra hela tiden och det är jättetråkigt. Man ser trenderna så tydligt hela tiden.

Har du någon favoritbutik i stan?

– H&M. För där kan man faktiskt få till en egen stil av deras kläder.

Finns det någon butik du vill ha hit?

– New Yorker, önskar jag mig.


Emily Brandon-Cox



PINK BIRTHDAY

Försenat födelsedagskollage. Av någon anledning förknippar jag att fylla år med färgen rosa, och det blir oftast rosa födelsedagskollage... Flera av grejerna från Kitsch är på rea nu!

PINK BIRTHDAY


Lite rosa, kitsch, flärd, gott, och njutning på födelsedagen! Av dessa grejer vill jag helst ha jeansen, Bambi t-shirten, björnringen, halsduken och Care Bears-mössan!

Rosa Jeans, Gina Tricot, 199 kr.
Macaron Ring, Modcloth, 110 kr $16
Care Bears Mössa, Truffle Shuffle, 136 kr $20
Juicy Couture Viva La Juicy Eau de Parfum - eleven.se

Hello Kitty Noir Hand Held Mirror, $24
Big Face Bambi Shirt, $20
Snood Rosa 129 kr | Lindex online shop | artnr: 6622818, 129 SEK
Gina Tricot - Katie bam hipster Leopard (7310), 39 SEK
The Little Bear Said, £15
Läppbalsam, Dirty girl - BlueQ - kitsch.se
Make Up Store : Products : Läppar : Lipgloss Pot : PAX
Celebriduck, Flamingo - kitsch.se
Örhängen Stjärna, Rosa - kitsch.se
Manic Panic hårfärg Hair colour amplified - Manic Panic | Shock, din...
Pin Up balm, Svart körsbär - Pin Up Balms - kitsch.se
Make Up Store : Products : Nails : MATT/GLOSSY : ELINA
Huvudmassage, Rosa - kitsch.se




H&M divided nytt


ROUGH & SWEET. Jepp, the best kombo!


VÄLFORMAD & SJÄLVSÄKER. Bra där!! Inte för att hon var så väldigt välsvarvad men bra initiativ och snygg klänning och hårrosetter! Välformad kan väl iof betyda olika för olika människor (ja, vad menar de egentligen??) men i samband med leopardfordralet associerar iallafall jag till att ha kurvor på de rätta ställena och att vara stolt över det.



Schnyggt! 80/90-talstofs och kraftiga kråksparkar!


Schnyggt! Sån där klänning köpte jag för någon månad sedan! :) Den där modellen är väldigt användningsbar- som kjol, långt linne, underlinne, underklänning och klänning- och är en sån där bra basgrej som för det mesta finns i sortimentet i olika varianter och färger beroende på säsong. Jag har den i svart, cerise och randigt.


TRYCKT OCH SKÖNT. Favoritkombo!


Också skön kombo!


Den där rödtvita baseballtröjan har jag också som jag köpte för ett år sedan! :) Nu har den återvänt i flera kulörer.


FÄRGGLADA GINAJEANS



 

FÄRSTARKA BEN. Färgsprakande vårnyheter från Gina Tricot som bl.a. innefattar dessa slim fit stretchjeans i olika glada färger för endast 199 kr!!! Mycket bra modenyhet! De rosa och blå är mina favoriter! Snyggt matchat med pumps som bryter av i en annan kulört färg och en ljus jeansskjorta eller topp i en ljusare variant av jeansfärgen som på bilden.




Snygga braxxer, men lägg på lite mer fett på benen!!!


Cruise Collection




Idag släpps Versace's andra samarbete Cruise Collection med H&M online! Det går därför inte att komma in på H&M's webshop just nu! Surprise surprise! Av det jag har sett hitills så gillar jag nog det första samarbetet bättre! Det var mer glammigt! Det här är också jättefint förstås med bär- och fjärils mönster och detaljer men det känns lite för vårigt och mjäkigt i det stora hela, även om det är sweet! Har du sett något du gillar? Kolla mer bilder här om inte du heller kommer in på H&M online.

Fotomodellens armar ser dessutom obehagligt smala ut på den här bilden... *ogilla*

Bak & fikagrejer hos Lagerhaus


Bli din egen konditor! Massa najs grejer hos Lagerhaus nu om man gillar bakverk! Synd att inte Lagerhaus finns i Gävle........ Men som tur var är det ju inte så långt till Uppsala eller Stockholm! :)


... och här är till själva fikastunden. Awesome färgskala- sköna pasteller, retro och kitsch för hela slanten! *dräggel*



KANINLAMPOR


ADORABLE. Vita kaninlampor har man väl sett förut och blitt lite begeistrad. Men de här var ju snäppet bättre! Ger en kitschig knasmysig Alice i Underlandet-känsla i hemmet! 549 kr från Kokosbutiken (bara butiksnamnet liksom...). Det finns vita också.


Rosa gör Emelie glad

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Igår på min födelsdag hade jag bokat in att jag skulle intervjua två tjejer plus deras pälsklädda hundar till Veckans Stil, men i sista sekund avbokade de! Panik, men då hittade jag den här tjejen istället! En rosaklädd Emelie! Med en sån där rosa Adidas-väska jag velat ha i 100 år och likadan halsduk som jag suktat efter på Gina Tricot! Födelsedagspresent?! Hahaha! :D Vi drack kaffe ur rosa muggar på Monroe's medan jag intervjuade henne. Sedan hittade jag en till grym tjej efter det, så det blev en riktigt bra stilletardag! :)) Men nu behövs det lite mer killar igen!



Favorit.
Rosa passar väldigt bra till ljust hår och det ger bra konstraster till vardagskläder, tycker Emelie Järnkvist.Fotograf: Emily Brandon-Cox

Emelie Järnkvist, 22, har inte alltid gillat rosa men sedan hon färgade håret sist har det blivit en favoritfärg att matcha till det ljusa håret. Annars pluggar hon upp betyg på Komvux för att bli sjuksköterska och jobbar extra som vårdbiträde.

Vad har du på dig?

– Spetströja från Carlings. Den rosa halsduken är från Gina Tricot. När jag såg den var det bara den ska jag ha. Jeansen är också från Gina Tricot. Skorna är från Skopunkten på nätet. Mc Kinley-jackan är från Intersport. Den rosa Adidasväskan är från Stadium i Valbo.

Och naglarna?

– Naglarna har jag fixat själv med lösnaglar och Viva La Diva-lack. Jag tycker att Viva La Diva har så läckra färger och de håller länge. Jag fixar det mesta själv. Håret också. Naglarna får jag ta av när jag jobbar som vårdbiträde kan jag säga.

Finns det någon aktuell trend du gillar?

– Jag är en person som aldrig följer modet utan följer min egen stil. Men sedan influeras man såklart eftersom det är det som säljs i affärer. Men jag tycker att man ska klä sig som man känner sig. Känner man sig som helvete så ska man få dra på sig ett par mjukisbyxor och gå till skolan och skita i vad folk tycker och tänker och inte låta sig påverkas av samhällets och medias press att man alltid måste se bra ut.

Har du några personliga favoriter i mode- och skönhetsvärlden, vad gillar du bäst?

– Accessoarer. Exempelvis en halsduk eller naglar som utmärker sig och gärna i starka färger.

Har du några favoritbutiker i stan?

– Både H&M och Gina Tricot beroende på vad man är ute efter. Annars handlar jag väldigt mycket från Nelly på nätet.

Finns det någon butik du vill ta hit?

– Man behöver få in lite nya butiker, det blir lite tråkigt att handla.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Väldigt blandad. Ibland kan det vara väldigt enkelt och vissa dagar mer extremt och starka färger. Men jag är inte så mycket för pösiga kläder. Jag gillar att framhäva kurvorna lite. Det är även fint på större kvinnor tycker jag. Våga visa att du är kvinna och var stolt över den du är. Det är bara media som påverkat oss att tro att hur du än ser ut så duger du inte. Exempelvis, du kan vara smal, men är du inte tillräckligt lång så kan du inte bli modell.

Varför gillar du rosa?

– Det är starkt och det är en rolig färg. Det är kvinnligt fast det kan även blått vara, det blir ju vad man gör det till. Rosa passar väldigt bra till ljust hår och det ger bra konstraster till vardagskläder. Förut vågade jag inte riktigt använda rosa. Och när jag var yngre var jag nästan hatisk mot rosa, tänkte ”nej, det är för tjejigt”. Men det får inte bli för mycket rosa. Man får försöka hitta en balans. Men jag tycker i överlag att man ska våga använda färg. Färger gör en glad!

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det finns många fina tjejer med fina kläder i stan.

Emily Brandon-Cox


Dagens T-shirt: I LOVE NERDS



Den här Svampbob I LOVE NERDS-tishan av Mighty Fine från 80stees.com hade jag på ma idag. =)

Oj, va blek jag är! Planerade bl.a. att sola solarium i helgen och göra massa andra viktiga saker som att städa, men jag har varit jättesömnig, så det blev en riktig slapparhelg...


Wanted: Ringar



Jag har börjat kika efter lite fina, roliga, sköna och lättänvända ringar. Det är en stor brist på ringar i mitt smyckesförråd (som i övrigt svämmar över av armband- får inte nog!). Tidigare har jag inte brytt mig men nu har ett nytt intresse väckts av någon anledning. Kanske på grund av den söta björnringen från Irregular Choice ovanför?!




Soxy Sunday!



Im soxy and I know it! *wiggle wiggle wiggle*

Planeringen idag än så länge, är att gå ut på stan och intervjua Veckans Stil.

Skulle uppenbarligen behöva köpa fler nya strumpor oxå... Fick slänga ett par favoriter från Topshop imorse och dessa Loungefly-strumpor med Smurfette m.fl. sjunger på sista sockversen!

Ha en soxy söndag!

/The Soxlover

ps. imorn fyller jag år! ds.

SPACE AGE BABY JANE

Det var ett tag sedan jag gjorde det här kollaget (somras) men tiden kändes rätt att posta det nu. Fast då finns dessvärre vissa grejer inte att få tag på längre, som de från Gina Tricot, H&M och T-shirt Store är det nog kört med, fast resten finns det nog hopp för- de kanske t.o.m är på rea nu om man har tur! *.*

SPACE AGE BABY JANE


Lite rymdretro, m.m.

H m dress
Black top, 249 SEK
Lady Gaga Women's Apparel | Lady Gaga Streaked Red Girlie T-Shirt |..., $25
Tote hand bag, 79 SEK
Gola shoulder handbag, £30
New Era cap hat, £1.95
Sunglasses, 59 SEK
Men's Roy Bot Garbage Pail Kids T-Shirt From Junk Food :..., £25
Men's Transformers Optimus Prime Charge T-Shirt From Fame and Fortune..., £20
Gina Tricot - Elle singlet Paradise pink (3041), 99 SEK
Marvel Comics Characters Card ID Holder : TruffleShuffle.com, £29
Gina Tricot - Mona dress Ceramic (6980), 199 SEK
Klossklackar Jessica2 hos have2have.se - din skobutik på nätet!, 498 SEK
Lady gaga T-shirt Clipped by MiSTY, USE! (:, $5
Top bikini
Star Gazer Kit
Cotton Candy, Kaffeburk
NYHETER - skor have2have.se
NYHETER - skor have2have.se
Leopard Ballerinas




Natti Natti




Tights som långkallingar för nuäre kallt! Och nya strumporna. Jag är en snöleopard med rosaturkosrandiga tassar!

God Natt!


Net-A-Porter: FRESH START



CANDY GIRL. Karamellfärger- still going strong! That's the way, aha aha, i like it! Kolla in, eller shoppa plaggen på Net-A-Porter. (Skorna!)

Ny snygg modefotografering med säsongsnytt från Net-A-Porter. "From power prints to surf-chic, we spotlight the new season looks you need right now".


SURF'S UP. Hawaiianska motiv, pool- och koboltblått, dykar- o surfdräkter, neon, plexiglas- och plastdetaljer. Now we're talking!


SHEER GENIUS. Svart som bas. Transparens och spets. Guldiga, glittriga, lackiga detaljer- the good things in life.



Maria & Maria gillar tidigt 90-tal

Kolla vilka härliga tjejer som lyckats med snygga 90-talslooks! Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet.


Spice Girls. Maria Rangsmo och Maria Thelberg. "Jag gillar hipster-stilen fast utan den svåra pretto-attityden. Den känns lite onödig", säger Maria Thelberg.

VECKANS STIL

Det kommer in ett uppsluppet tjejgäng in i Galle­rian Nian. Två av dem är Maria Rangsmo, 19, och Maria Thelberg, 19. Maria Thelberg har precis klarat uppkörningen på körkortet. Annars jobbar hon på hemtjänsten och Maria Rangsmo på McDonalds och Myrorna, där hon skapade trendhörnan som projektarbete i trean på gymnasiet.

Vad har ni på er?

– Adidasskorna bär jag med mig eftersom jag precis kommer från träningen. De har jag köpt på rea på Scorett. Jeansen är från Beyond Retro i Stockholm och jackan är från Myrornas. T-shirten är en semester-t-shirt från när jag var åtta år som jag klippt av, säger Maria T.

– Fuskpäls och silvrig kofta från Bik Bok, halsduken är från second hand, skjortan och byxorna är från Gina Tricot och skorna från Scorett, säger Maria R.

Hur skulle ni beskriva era stilar?

– Jag gillar 70-talet och second hand från 90-talet, blandat med modernt. Jag gillar sånt som är fulsnyggt. Till exempel om man hittar ett plagg som ser eget ut, som många anser vara fult men om man matchar det rätt kan folk tycka att det är snyggt i slutändan, svarar Maria R.

– Jag gillar hipster-stilen, fast inte den svåra pretto-attityden, den känns lite onödig. Jag gillar också alla kläderna i Rihannas musikvideo ”We found Love”, lite Berlin Underground – ruffigt och trashigt fast inte white trash utan på ett snyggt sätt.

Varifrån får ni er stil­inspiration?

– Från många utländska bloggar som har mer street fashion och hipstermode, inte som Sofies Mode-mode. Min favorit är Fashion Toast. Jag tittar delvis för kläderna och delvis för att samla inspiration till mitt eget modefotograferande. Jag tycker det är mer intressant att kolla på street fashion än high fashion eftersom där är allt trendigt samtidigt och stilarna mer individuella.

– Från allt man gör. Ja, hemtjänst-kläderna kan man ju lämna utanför det här. Maria R inspirerar mig ganska mycket. Sedan kan man få idéer ur tomma intet ibland. Men årtiondemässigt så älskar jag tidigt 90-tal med jättestentvättat och snedbenor, säger Maria T.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

– Vissa klär sig bra, vissa är tråkiga, vissa vågar inte ta ut svängarna, svarar Maria R.

– Man kan säga att det är relativt blandat. Men alla håller sig inom ramarna. Jag såg en snubbe i Stockholm som hade höga Spice Girls-skor, leggings och en transparant kort t-shirt. Han var ascool, mer sånt!, säger Maria T.

Vilka butiker skulle ni vilja ta hit?

– Någon rolig second hand-butik med handplockade plagg som Beyond Retro fast inte lika dyr. När second hand blir dyrt förlorar det lite sin charm. Och Weekday om man vill ha nya kläder, svarar Maria R.

– American Apparel. I och för sig är det för dyrt och ganska dålig kvalitet men de har sjukt snygga kläder. Och Beyond Retro, men jag tror inte det skulle funka här. Det finns inte tillräckligt många människor och det är för dött!, säger Maria T.

Emily Brandon-Cox



Berlin Underground. Maria Thelberg gillar den ruffiga trashiga stilen i Rihannas "We found Love".


Bik Bok Våren 2012: "Blommigt & Pop Art"



De koboltblå jeansen, sminkningen och frisyren- schnyggt!




Annars vette tusan.. Förutom koboltblått, så är det rostbrunt, kaki och andra murriga skogsfärger, samt korta avklippta shorts, blommönstrat och lite halvdan 60-talsinspirerad styling- som verkar gälla i Bik Bok's vårkollektion 2012. Direktresa till den trökiga delen av modet som regerade under högstadietiden på 90-talet alltså...



Men det kanske växer på en tills våren... Korta kakifärgade shorts fick iallafall en uppswing i hotness för mig sedan Vanessa Ferlito gav Kurt Russel en lapdance iförd ett par i Tarantinos Death Proof.



Ändock, perfekt chans att göra något bättre utav en mindre bra modeperiod när den gör comeback. Btw, exakt sådana där skogsgröna jeans hade syrran som jag lånade ibland. Tror t.o.m hon färgat dom själv... Och liknande vargtopp fick jag äntligen tag på för ett år sedan! Jättesnygg modell på denna ovanför, älskar avklippta armar på både tjejer å killar- säxxy!



Söta Tatueringar



Jag tänkte äntligen försöka spara ihop lite pengar att förverkliga den evighetslånga drömmen om en armtatuering. Här är några exempel på söta tatueringar från Lindsay Woods via Hot Topic.


Det här tycker jag var riktigt fint! Fast jag skulle vilja kasta in lite blixtar, brinnande vingar, flames, och asiatiska moln också. Blanda upp det söta med salt!








iNatti Natti!




Åh, jag är skittrött så nu ska jag vaggas till sömns av operationer och andra icke så rogivande element i Greys Anatomy... God Natt!





Dagens Fynd: Lana Del Rey Hårdiadem



Huvudsaken är blommorna.

Lana Del Rey Hårdiadem. Halva reapriset, tidigare 90 kr, nu 23 kr, från Glitter. Syns inte så bra tyvärr- fel inställning på kameran, får ta bättre bilder sen... Tyvärr är det ett illasittande ståldiadem som klämmer ihop hjärnan så man får migrän. Men jag har en plan! Jag ska ta ut stålet och sätta i ett skönt plastdiadem istället- huvudsaken är ju blommorna på huvudsaken, hihi! :)


Liknande sånt hära fint iallafall!


Stålblommor.

Uppdatering: Ovanför är en bättre bild från första provningen i november! Så fint! Jag försökte byta ut stålet mot plast men det gick inte för blommorna satt som stål i stålet... Plan B är att töja ut och räta ut själva ståldiademet lite så att det inte är fullt så obekvämt- blir bra! Annars får det användas i endast fotosyfte och det var ju så billigt. Men en (tydligen) välbehövd vädjan (hälften av alla diadem på exempelvis Glitter är i metall) till diademmakare är att inte göra dom i metall: opraktiskt- leder värme och kyla! Kom igen- plastic is fantastic! Och oavsett material- gör dom ergonomiska för skallen!


Små saker man blir glad av: Duschkräm



En av dagens höjdpunkter var när jag använde min nya duschkräm: NIVEA "Angel Star" Cream Shover "Hot Crush". Åh, väldoften av hallon, och vaniljgrädde, naist!



Nyduschad och härlig & redo för veckans favoritdag!

*


PLL Vinterpremiär!



Imorgon är äntligen stilinspirerande Pretty Little Liars tillbaka i amerikansk television! Här är outfit-sneakpeaks från vinterpremiären.

Spencer:
Top: Theory
Coat: Guess
Boots: Seychelles
Jeans: H&M




Aria:
Dress: Dressed
Jacket: Gaeta Nonavarra
Shoes: Jeffrey Campbell


Bildkälla och info (klicka för mer info om deras stilar): ABC Family Television.



Sky Ferreira does "Vogue"


It-tjejen Sky Ferreira (sångerska, modell, låtskrivare, skådespelerska) poserar som Madonna för V Magazine- och det blev ju förvånansvärt bra! De har lyckats pricka in många ikoniska favoritlooks med Madonna, och samtidigt fräschat upp det lite. Snyggt gjort!






Sen kan man ju tycka att rent uttrycksmässigt ser Sky Ferreira mer ut som en osäker lite våpig "Bambi på hal is", jämfört med Madonna- drottning av sassy kaxigt självfötroende och "jag bryr mig inte om vad ni tycker om mig jag gör det jag vill ändå (men vill ändå att hela världen ska avguda mig eftersom min pappa aldrig gjorde det)-attityd"...


Bildkälla: 80spurple.com


En Januarilördag



Idag storstäd Deluxe.


Men jag känner mig rätt krasslig, så nu ska jag laga middag och fortstätta mitt Grey's Anatomy-maraton...


... med björnarna, och alla ska ha mysser när vi myser!


Sett på stan/Tips/Veckans Grejer


Taggig kaktus i hjärtlig kruka, sköna kontraster, från Konsum Söder.


Übermysiga jumbostora Geisha-muggar på Indiska, ca. 70 kr. I denna kan man både äta en 3-rättersmiddag och dricka en kanna kaffa ur och sedan använda som diskho.


Äkta krukväxtrosor med fejkglittriga blad, sjukt kitschigt, på Konsum Söder.


Glassiga frimärken, har jag köpt, återigen från Konsum Söder.


+PLUS: Porslinsfigur med flicka och rådjur, hemma hos Moster Maggan.


En vintervardagsoutfit




Här är en vinteroutfit som bl.a. innehåller mina nya vinterskor från Din Sko. Och nya fuskpälsboll-mössan från Scorett. Annars Cheap Monday-jeans från Caliroots, JunkFood Wonderwoman t-shirt från Honchostore, snood-halsduk från Lindex, väska och skärp från H&M divided.




Natti Natti



Underbar bild med en Care Bear från filmen "No Strings Attatched". Fast just den här scenen var faktiskt aldrig med i filmen tyvärr (bilden gjordes kanske enbart i promo-syfte, eller så blev scenen bortklippt?!). Men sådär ska jag också somna inatt med en av mina Care Bears, och minus Ashton Kutcher.

Det finns många andra charmiga scener ur den här filmen som bl.a. innefattar cupcakes, donuts och en bland-CD med menslåtar. Så se den om du inte redan gjort det!

God Natt!


Inspiration: Nytt från Nastygal











Nytt från Nastygal. Klicka på länken för mer looks, eller om shoppingsuget faller på.



Mocca Lunch

Idag hade jag ett "coolt fika-häng" med Anna på Kafé Mocca Espresso Lounge i Gävle igen!


Det var fint att fylla på batterierna igen med kvalitétsfika, inspiration och -sällskap!


Här använder jag all min muskelkraft för att hugga in iden grillade mackan "Paris"- med tryffelolja, valnötter, ädelost, chevré och kyckling! Sjukt gott! + galengod aioli- äntligen!


Anna i sin tur åt en varmrökt lax-sallad! Frääääscht!


... och visade sina stajliga glajjer som hon fyndat på Erikshjälpen för en tia! Trés Chic!


Snyggast!


Rocky Road-rutor. Dregel... Och nästan allt fika serveras dessutom med ett perverst stort berg av mjukglass om man vill!


Och utanför dalade äntligen snön ned! ***



***Snyggaste Jul/Nyårs-skyltningen Gävle 2011***

Här har jag utsett mina favoritskyltningar för julen och nyåret 2011 i Gävle!


1:a plats: VILA. Ge mig maskerna och glitter-bambi (och kläderna)!


Motivering: Enkelt, glammigt, kitschigt! Modernt men klassiskt! Och lite sci fi-rymd-futuristiskt möter fantasy-natur-magiskt! 


**



Och på 2:a plats kommer H&M's julnyårsskyltning!


Foto: Emily Brandon-Cox


”Punkigt, rockigt, japanskt, kinesiskt, och vanligt”

Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet! Jag stod i H&M-provrums-kön och skulle bl.a. prova en mössa med grävlingsöron och upptäckte att tjejen framför mig just hade en djuröronmössa till sin övrigt roliga stil. Sedan såg jag att hon stod där med en kompis som var Matilda- en tidigare Veckans Stil-tjej- som ni kan se kika fram i en av bilderna nedanför. Gävle är en liten stad!



Jessica Hallström. ”Är man lite tokig inuti så ska man fullfölja det i klädseln hela vägen ut”, tycker hon.

Jessica Hallström, 20, står i kön till provrummet på H&M mitt i julrushen, iklädd en rolig pilotlook. Annars läser hon upp betyg för att plugga till sjuksköterska, och älskar allt som har med Asien att göra.

Vart har du fått tag på kläderna du har på dig?

– Mössan köpte jag i London. Jag tycker att den är väldigt söt, typ kawaii. Skorna är japanska origamiskor som jag också köpt i London. Tygväskan köpte jag på Kafé Lotus på Gävle tågstation, motivet är någon hinduisk gud, typ Shiva. Skinnjacka med fårpäls i pilotmodell köpte jag på Lindex för några år sedan. Jeans, riktigt punkiga köpte jag också när jag var i London. Regnbågsvantarna köpt från Odiumclothing.com, en dyr alternativbutik men med fina grejer. Örhängena är från Redrum.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det är ju ingen bra modestad. Alla klär sig lika och ingen sticker ut.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Alternativ. Eftersom jag klär mig alltifrån punkigt, bohemiskt, rockigt, japanskt, kinesiskt, och vanligt, men alltid alternativt.

Varifrån hämtar du din stilinspiration?

– Från Foki’s blogg. Eller manga, och japanska och kinesiska filmer. Eller olika websidor, som topshop och yesstyle.

Varför gillar du asiatiskt mode?

– Just det kinesiska är för att jag gillar såna här klänningar man knyter i sidan, de har så fina mönster, och så ser man så elegant ut, som en rich wife. Det japanska gillar jag för kawaii-delen: det sockersöta och det punkiga.

Är det viktigt att klä sig originellt?

– Nej, alltså det tycker jag inte. Det är mer hur man är som person. Är man lite tokig inuti så ska man fullfölja det i klädseln hela vägen ut. Eller inte hela vägen kanske. Som exempel, jag skulle vilja ha grönt hår men det passar sig inte när man är sjuksköterska så nu har jag orange hår – nästan hela vägen ut!
Du som gillar att uttrycka din personlighet i kläderna- hur kommer det kännas att jobba i sjuksköterskeuniform?

– Det är ju bara när jag jobbar. På fritiden kan jag ha på mig det jag vill, så det känns inte jobbigt.

Vad har du för favoritbutik i Gävle?

– Redrum.

Någon butik du vill ska finnas här?

– Topshop!


Text & Foto: Emily Brandon-Cox





Luftakrobatisk hattmakare i blandad friluftstil med rebellpin

Mitt förra Veckans Stil-reportage i Arbetarbladet. Jag uppmärksammade Kim på grund av den höga hatten, men när vi pratade upptäckte jag en Star Wars-pin som tittade fram under hennes halsduk! Det var ett roligt sammanträffande- då jag också hade min skogsgröna jacka med Star Wars-pins från Sci Fi-mässan! Likisar! :D


Blandad friluftsstil.

VECKANS STIL
Kim Törnberg, 18, går sista året på Cirkusgymnasiet , där hon är mest inriktad på luftakrobatik och clowneri.
Den höga hatten har hon på sig för att hon spelar den galna hattmakaren i sitt avgångsprojekt Alice i Cirkuslandet, som visas 2 och 3 mars på Gävle Teater. På jackan har hon också en pin med symbolen för rebellalliansen i ”Star Wars”-filmerna.
– Den är från Science Fiction-mässan i Göteborg. Jag och mitt ex var där förra året, och pratade då med Anthony Daniels som spelar C-P30 i ”Star Wars”-filmerna och tyckte att det var passande att köpa varsin pin som minne.

Vad har du mer på dig ?

– Hatten är köpt på Myrornas och jackan från Naturkompaniet. Halsduk från Vero Moda. Sockorna är mormors. Jeansleggings från Bik Bok och skor från Scorett. Väskan är en födelsedagspresent från pappa som jag fick när jag fyllde år, och den är från Åhléns tror jag.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Väldigt väldigt blandat. Ibland friluftsstil, ibland mysstil och ibland tycker jag om finkläder. Friluftsstilen kommer väl ifrån att jag alltid åkt skidor och tävlat i det sedan jag var liten.

Varifrån hämtar du din stilinspiration?

– Jag tycker om 50-talet. Ett tag tog jag mig tid att sätta upp håret och fixa. Men det är inget speciellt egentligen utan mer en salig blandning.

Finns det någon speciell cirkusgymnasium-stil ?

– Näe, det tycker jag inte. Många tycker ”åh, esteter klär sig så himla konstigt”. Men just våran klass är väldigt väldigt blandad. Alltifrån modeinriktat, till träningskläder och vanligt. Eftersom vi tränar alla dagar utom onsdagar har vi då något vi kallar proper onsdag då vi klär oss i lite finare kläder.  Men man skulle inte se skillnad på våran klass och en vanlig.

Hur klär man sig när man håller på med luftabrobatik?

– När man tränar blir det leggings, shorts och linne. Ingenting får vara fladdrigt. Sedan när man uppträder blir det spandexdräkt. I helgen hade jag en svart med röda och silvriga paljetter.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Lagom blandad. Det finns ju folk med olika stilar. Alla följer inte normen. Det finns plats för att klä sig annorlunda och det är ingen som tittar konstigt. Visst får man blickar, men det känns som att folk vågar sticka ut ändå.

Finns det någon butik du vill fanns här?

– Ja, Beyond Retro.


Foto & Text: Emily Brandon-Cox



Inspirationsbilder 2012.1.1














*


!1/1!



Söndagsaktiviteter. Modefoto från Chloé 1979. Modehuset fyller 60 år i år, grattis!


Jaha, vad ska man göra första dagen på året?! Söndag dessutom- min favoritaktivitetsdag!

Detta är min planering hitills:

* Städa
* Hitta kamerasladden
* Lyssna på min nyårsplaylist och sjunga högt för mig själv (och grannarna)
* Äta upp mandelmassenougatryfflarna som var en julklapp från sthlm av storasyrran och dricka upp resterna av gårdagens Hallonsoda
* Blogga
* Måla en blixt i ansiktet eller väldigt rosa ögonmakeup och ta kort på mig själv
* Intervjua Veckans Stil
* Promenera
* Handla (om någon affär är öppen)
* Klura på artiklar
* Förbereda kommande blogginlägg...

+ Om det finns tid:

* Lära mig göra GIF-animationer!



God fortsättning!



Nyårsmask blir superhjältemask- Batgirl!

Hoppas ni hade ett härligt nyårsfirande! Här är några av mina nyårsinspirationspeppbilder från förra veckan- med några av de saker som jag hade lånat till nyårsmodefotograferingen men som inte kom med, och som jag gärna behållit själv! - "OMG, I am so f*ckin superduper mega retro" t-shirten är från herravd. på Carlings. Triangelstrassörhängena från Glitter. Stjärnhalsbandet (har jag köpt) och fjäderörhängena från Gina Tricot. Lösögonfransar köpte jag i 3-pack från H&M (asbra, dessutom på rea nu!).



Haha, word! Typsnitt från olika 80-talsklassiker som Tillbaka till framtiden, Miami Vice och Teenage Mutant Ninja Turtles! :D Awesome att bryta av med ett par fjäderörhängen! Känns väldigt.. Mr. T!!! :D


Upphottad Hollywood Glamour med lögögonfransar och sidbena.


Bländande strassörhängen, och ja de ska vara stora och iögonfallande! Gärna i en symbolisk form, och gärna bara ett i ena örat! 


RSS 2.0