Rosa gör Emelie glad

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet! Igår på min födelsdag hade jag bokat in att jag skulle intervjua två tjejer plus deras pälsklädda hundar till Veckans Stil, men i sista sekund avbokade de! Panik, men då hittade jag den här tjejen istället! En rosaklädd Emelie! Med en sån där rosa Adidas-väska jag velat ha i 100 år och likadan halsduk som jag suktat efter på Gina Tricot! Födelsedagspresent?! Hahaha! :D Vi drack kaffe ur rosa muggar på Monroe's medan jag intervjuade henne. Sedan hittade jag en till grym tjej efter det, så det blev en riktigt bra stilletardag! :)) Men nu behövs det lite mer killar igen!



Favorit.
Rosa passar väldigt bra till ljust hår och det ger bra konstraster till vardagskläder, tycker Emelie Järnkvist.Fotograf: Emily Brandon-Cox

Emelie Järnkvist, 22, har inte alltid gillat rosa men sedan hon färgade håret sist har det blivit en favoritfärg att matcha till det ljusa håret. Annars pluggar hon upp betyg på Komvux för att bli sjuksköterska och jobbar extra som vårdbiträde.

Vad har du på dig?

– Spetströja från Carlings. Den rosa halsduken är från Gina Tricot. När jag såg den var det bara den ska jag ha. Jeansen är också från Gina Tricot. Skorna är från Skopunkten på nätet. Mc Kinley-jackan är från Intersport. Den rosa Adidasväskan är från Stadium i Valbo.

Och naglarna?

– Naglarna har jag fixat själv med lösnaglar och Viva La Diva-lack. Jag tycker att Viva La Diva har så läckra färger och de håller länge. Jag fixar det mesta själv. Håret också. Naglarna får jag ta av när jag jobbar som vårdbiträde kan jag säga.

Finns det någon aktuell trend du gillar?

– Jag är en person som aldrig följer modet utan följer min egen stil. Men sedan influeras man såklart eftersom det är det som säljs i affärer. Men jag tycker att man ska klä sig som man känner sig. Känner man sig som helvete så ska man få dra på sig ett par mjukisbyxor och gå till skolan och skita i vad folk tycker och tänker och inte låta sig påverkas av samhällets och medias press att man alltid måste se bra ut.

Har du några personliga favoriter i mode- och skönhetsvärlden, vad gillar du bäst?

– Accessoarer. Exempelvis en halsduk eller naglar som utmärker sig och gärna i starka färger.

Har du några favoritbutiker i stan?

– Både H&M och Gina Tricot beroende på vad man är ute efter. Annars handlar jag väldigt mycket från Nelly på nätet.

Finns det någon butik du vill ta hit?

– Man behöver få in lite nya butiker, det blir lite tråkigt att handla.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Väldigt blandad. Ibland kan det vara väldigt enkelt och vissa dagar mer extremt och starka färger. Men jag är inte så mycket för pösiga kläder. Jag gillar att framhäva kurvorna lite. Det är även fint på större kvinnor tycker jag. Våga visa att du är kvinna och var stolt över den du är. Det är bara media som påverkat oss att tro att hur du än ser ut så duger du inte. Exempelvis, du kan vara smal, men är du inte tillräckligt lång så kan du inte bli modell.

Varför gillar du rosa?

– Det är starkt och det är en rolig färg. Det är kvinnligt fast det kan även blått vara, det blir ju vad man gör det till. Rosa passar väldigt bra till ljust hår och det ger bra konstraster till vardagskläder. Förut vågade jag inte riktigt använda rosa. Och när jag var yngre var jag nästan hatisk mot rosa, tänkte ”nej, det är för tjejigt”. Men det får inte bli för mycket rosa. Man får försöka hitta en balans. Men jag tycker i överlag att man ska våga använda färg. Färger gör en glad!

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det finns många fina tjejer med fina kläder i stan.

Emily Brandon-Cox


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0