Kinky Outfit, huh??!!

I förrgår blev jag förvånad av responsen jag fick på min outfit. Det var längesedan jag upplevde fjortisar som viskar och tittar surt, gubbar som glor, och särskilt längesedan var det någon som skakade på huvudet åt min outfit, haha. Jag började ana oråd då jag mötte två småkillar på cyklar varav den ena sa: "kinky outfit!", till mig... wtf?! Och jag tror inte att han menade på det sättet som min mamma tror att "kinky" betyder, dvs.: fräckt, fräsigt.... Ja dagens ungdom?! Jag är helt perplex. Vad är problemet??!! Något uppfriskande och intressant att man fortfarande omedvetet lyckas provocera fram reaktioner med hur man klär sig i Sveriges numera relativt klädliberala samhälle! Fattar dock inte varför denna gång. Någon får gärna förklara om den förstår!


Eh, vad är det som är så konstigt!? "Kinky Outfit" bestående av kjol, rosa nätlinne och leggings från H&M divided. T-shirt från Dance Store i Stockholm. Reebok skor från Din Sko.


Små söta saker man blir glad av


Jamen titta va trevligt! :D Badrumssaker med Mimmi Mus och Kajsa AnkaH&M i dreamy colours. Jag köpte en sån mugg med Kajsa för 19:50 och blir glad varje gång jag ser den på badrumshandfatet. Lite kan göra så mycket ibland, och behöver inte kosta skjortan, det är detaljerna som gör det, osv., och bliblahahblabla! :D
(ska köpa Mimmi Mus muggen oxå, perfekt att ha sminkpennor, hårspännen, tandborstar och annat jox i jue!!! Och om inte annat kan man ha dem som kitschiga kraschsäkra dricksglas, perfekt för picknick/festival/barn/handväskan, och den som tynglagen är xtra stark för- mig!).


”Jag gillar allt som har med 80-talet att göra”

Här är min Veckans Outfit-artikel från dagens Arbetarbladet!


Old school. "Man ser väl ut som man är". Mikael Hammar gillar X-mentrycket på t-shirten han fått av sin syster. Foto: Emily Brandon-Cox.

Mikael Hammar kommer ut från ICA Söder med en Ben & Jerrys pinnglass och ett paket tvättmedel iförd en roligt färgkombinerad outfit – grön keps och blå t-shirt med retromotiv från serietidningen X-men (som filmerna är baserad på). Han är mitt uppe i tvättstugan. Annars jobbar han på pappersbruk och gillar 80-talet, i synnerhet dess tv-spelkultur, och att samla saker.


Snygg t-shirt! Läser du X-men, serietidningen?

– Jag gjorde det när jag var liten. Fast då hade man väl bara två exemplar men det gjorde ett stort intryck ändå. Jag gillar allt som har med 80-talet att göra.

Varför gillar du 80-talet?

– Jag vet inte varför det blev så. Men man växte ju upp då.  Nostalgivärde. När jag var liten hade jag Nintendo 8-bitars som jag ångrar att jag sålde. Sen när jag flyttade hemifrån började jag samla på mig mer och mer spelkonsoler. Nu har man ju lön och kan köpa allt man inte fick när man var ­liten. Det finns ju så mycket mer grejer nu och det är lättare att få tag på.

Stilinspiration?

– Jag är inte så modeintresserad egentligen. Jag tar det som ligger framme. Min syster jobbar på H&M så hon brukar tipsa mig: Det här passar du i. Det var hon som gav mig t-shirten i present för hon visste att det var min stil.

Vad har du mer på dig?

– Kepsen är från Stadium i Falun inköpt på grund av solbränna. Shortsen är också från H&M tror jag. Skorna är från Sea Fun och såg betydligt bättre ut för ett år sedan men de är sköna att bara glida in i.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Helt ärligt: jag har aldrig riktigt tänkt på det.

Var brukar du handla mest?

– Jag har inga särskilda favoritbutiker i stan. Jag handlar lite överallt. Men mest handlar jag på internet, på Tradera.

Någon butik som du vill ta hit?

– Det är någonting som fattas. Ett par affärer. Något kul. Det dyker upp ett par affärer ibland som säljer lite roliga grejer men sen försvinner de. Det finns ju vissa nu men det är ju mest inriktat på drakar och sånt. Men nån alltiallo-butik skulle behövas.

Favoritfärg?

– Röd.

Respons på din stil?

– Det enda jag kan tänka mig är från min tjej. Hon säger att hon gillar min stil och att jag ser lös och ledig ut. Man ser väl ut som man är. Sen jobbar jag ju på fabrik och då är det inte så populärt att vara långhårig fast det är inget jag tar på allvar.


Emily Brandon-Cox



Veckans Grej: FESTIVAL



FESTIVAL! Få minnen för livet, träffa nya vänner, se dina favoritband och upptäck nya! Affischtavlorna är nu fulla med vad sommaren har att erbjuda i festivalväg. Välj och vraka. Roskilde festivalen har precis rullat igång. I Gävle har vi Getaway Rock Festivalen 7-9 juli i Gasklockorna med dragskott som Alice Cooper (mer info. http://www.getawayrock.se/festival/).

Ska du på nån festival i sommar?

Notering: Emmaboda Festivalen får verkligen pluspoäng för New Age Hippie-neonaffischen, haha! Har aldrig varit där men tack vare den roliga affischen är jag nu sugen på att dra dit!



Rösta på mina Nelly Klänningar!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!



Ville egentligen ha ett knallrött skärp istället för svart på klänningen, vilket var lite poängen, men det gick inte. Så man får använda fantasin. :P

Jag har gjort fler klänningar
(och fler blir det...) med de medel som finns. Vissa är jag mer nöjd med än andra (de går tyvärr nte att ta bort när de väl har sparats). Klickar man på klänningen kommer man till resten.

 


Zombie Bikini & Haj Badräkt!



Jaws vs. Ariel... :S

Varför "sejfa" med vanliga badkläder när man kan sätta skräck i strandbefolkningen, moahahaha! xD


Zombie Bikini av Iron Fist. Finns med andra skräckmotiv också.



Awesome!


Såhär såg jag ut idag, och det var awesome! Shorts, leggings, strumpor från H&M. Little Miss Sunshine T-shirt från 80stees.com. Väska från Wedins. Brillor från T-shirt Store.




En japansk skolflicka på Rådhustorget

Här är min Veckans Outfit-artikel från gårdagens Arbetarbladet.



Lisa Rönnblom hänger inte på någon särskild trend.Fotograf: Emily Brandon-Cox

Lisa Rönnblom går över Rådhustorget i svarta lackskor och en outfit som påminner om en japansk skolflicksdräkt. Hon och hunden Sai Lee är på väg att möta en kompis för att se ”Pirates Of The Caribbean 4” på bio. Annars är kalendern fylld med lärarstudier, hästar, jobba som personlig assistent och vara väldigt aktiv inom Amnesty. I sommar kanske hon ska åka på Arvika-festivalen.


Vad har du på dig?
– Kjolen tror jag är från H&M, den vita skjortan är second hand-butiken Röda Korset, slipsen har jag köpt på Tradera och den är designad av sångaren i bandet Dir En Grey, lackskorna är också second hand som jag satt pärlor på och pärlorna är också second hand. Hunden är en fyrasorters blandras, en riktig byracka, som heter Sai Lee, säger hon och skrattar.


Hur tänkte du när du satte ihop outfiten?
– Andra upplever det som en japansk skolflickedräkt men det var inget planerat. Jag började med slipsen och tyckte att en vit skjorta funkar bra till. Den rutiga kjolen och lackskorna ger det en mer feminin känsla.


Stilinspiration?
– Nej, jag tycker om att variera mig, ena dagen en stil och nästa dag en annan. Folk blir lite förvånade.


Vad tycker du om Gävle som modestad?
– Njae, jag tycker folk är lite fega. Det skulle vara roligare om fler klär sig lite annorlunda.


Favoritbutik i Gävle?
– Nej, det har jag inte. Det är svårt att hitta en hel outfit på ett ställe utan jag tycker att det är roligare att hitta vissa saker på second hand och matcha det med saker från andra affärer. Då blir det unikt och dessutom mer miljövänligt.


Någon butik du vill ta hit?
– Gävle ligger ändå så pass centralt så det finns goda möjligheter att åka till Uppsala och Stockholm och handla, eller när man är på festival.


Favorittrend just nu?
– Nej, jag hänger inte med utan kör mitt eget race. Fast jag har sett en hel del långklänningar, det är fint.


Favoritfärg?
– På kläder: lila.


Vad får du för respons på din stil?
– När jag klär mig väldigt utstickande och färgglatt är det många som kommenterar: ”Fräscht!” och ”Kul att någon vågar vara annorlunda…”. Dom som inte gillar det säger nog inget men jag bryr mig inte heller. Jag klär mig för min egen skull.


Emily Brandon-Cox


YEAH!



Outfit från i måndags som jag i brist på annat kallar för YEAH! Ja, och för att det är en yeah-posé och jag älskar att använda Judas Priest-typsnittet förstås, haha! Sen känns ordet YEAH! väldigt peppande och livet borde vara lite mer fyllt med YEAH!-anda och känsla! Jag har haft många fina YEAH!-stunder i mitt liv och det är jag väldigt tacksam för och ser fram mot kommande, stora som små. YEAH! YEAH! YEAH! :D

Jeansjacka, plisserad kjol, tights, kofta, från H&M. Star Wars-tygmärke från Sci Fi-mässan i Stockholm. Skor, Din Sko. Snusnäsduk, hittad på en busshållsplats. Over Knee strumpor, Lindex.


YEAH!- när något känns jävligt pepp och rätt!



MR. TEA T-shirt in action


Jag tycker att det är kul att googla efter bilder på kuliga folk i coola retro t-shirts. Här hittade jag MR. TEA t-shirten av Chunk (som jag haft med i ett blogg-kollage nyligen här) på en mindre känd brittisk skådespelare vars namn jag glömt... Förutom t-shirten får han pluspoäng för Village People-mustaschen, haha... ;) T-shirten går att beställa från Truffleshuffle.



(Förra)Veckans Grej: VYKORT

Jag har ju Veckans Grej också i Arbetarbladet varje vecka som jag hittills inte lagt upp på bloggen. Det ligger inte på AB's Nöjessida på webben heller så jag tänkte börja lägga upp det här. Här är förra Veckans Grej i tidningen (lånat mammas scanner, men blev inte så bra):




Mass Effect


Auberginer på Willys som påminner om en ormgrop av Aliens.


Tulpanhav i härlig färgmix.


Blommor på Plantagen.


POOL

POOL
Lite pop art, lite retro, lite sportigt, och väldigt mycket pool-turkost.

Lady Gaga T-Shirts | Lady Gaga Born This Way Scribbles T-Shirt | Shop..., $25
SOC U TR POLE III F10 och andra Gåstavar på stadium.se
Retro Marvel Wolverine Headphones From Coloud : TruffleShuffle.com, £35
Wonder Woman Logo Cushion : TruffleShuffle.com, £25
Legging
Tote handbag
Shoulder handbag
Gina Tricot - Minnie dress Ceramic (6980)
Love Eneroth Copy Paste Cap - Tshirt Store Online
She-Ra Shirt
Klossklackar Jessica2 hos have2have.se - din skobutik på nätet!
REEBOK EasyTone Reeinspire II W och andra Toningskor på stadium.se



Balkongmys: kompisskor & feststrumpor


Skriver listor med BFF'sen nedanför...


Cocktail-strumpor...



Gillar blandningar, bohemiskt och jeans


Det är söndagsmorgon och Frida Palm med väninna är på jakt efter frukost på Söder, fortfarande iförda sina festkläder från kvällen innan.
Frida bor för tillfället i Norge där hon arbetar som servitris men planerar att återvända och spendera resten av sommaren i Gävle med nära och kära innan hon och pojkvännen drar på resa till USA och Centralamerika.

Med Fjällbryntlapp på jackan.



Festligt. Frida Palm var fortfarande festklädd när hon letade frukost på Söder i Gävle en solig söndagsmorgon. Foton: Emily Brandon-Cox


Vad har du på dig?

– Klänningen och knästrumporna är från Gina Tricot. Jeansjackan kommer jag inte ihåg vart jag köpt men det är en Fjällbrynt-tyglapp på den som jag fick av en kompis från Norrland. Messmör är ju gott och det har man ju ätit sen man var liten. Likaså Brynäs IF-pinen, det är man också uppvuxen med. Pappa tog med mig på matcher och min kille är nog världens största Brynäs-fan. Huvudscarfen tillhör en kompis. Solbrillorna är Ray Bans-kopior som jag köpte billigt på Bali, de satte ihop dem åt mig så jag fick de här leopardmönstrade bågarna. Väskan är också från Bali.

Hur tänkte du när du satte ihop outfiten?

– Hade ingen speciell tanke förutom att jag ville använda klänningen som är ganska ny.

Knästrumporna?

– Det är skönt, och det blir lite varmare med dem på kvällen också, om man har på sig kjol men inga strumpbyxor.

Vad tycker du om kläder, stil och mode?

– Jag tycker väl att det är kul med kläder och kanske följer trender litegrann men gillar att blanda. Jag gillar den lite mer bohemiska stilen och jeans, det funkar alltid.

Stilinspiration?

– Åh, jag vet inte. Jag har inte direkt någon förebild utan samlar inspiration från lite här och där: tv, tidningar och gamla filmer. Jag gillar ju att blanda stilar, så ifall man har en söt klänning kan man ta Converse istället för ett par klackskor, och en jeansjacka, så blir det mer laid back.

Favorittrend just nu?

– Långklänningar, det är fint.

Favoritfärger?

– Marinblå, grönt, korall och lila.

Gävle jämfört med Oslo?

– Det är mer folk som sticker ut i Oslo men så brukar det ju vara i större städer. Gävle har mycket blandade stilar ändå. Jag trivs bra i Oslo men längtar lite efter min familj.


Emily Brandon-Cox




Trasigt, Blött & Trött



Igår. Trasigt paraply från Urban Outfitters i sthlm, och trasiga Levis jeans från JC, blöta Converse från La Redoute, Wonderwoman-hoodie från Topshop i Sthlm och kavaj från H&M divided.


Hundertwasser Hus




Tänk om husen såg ut lite mer såhär istället för grått och fyrkantigt! Den österrikiska konstnären Hundertwasser har designat detta hus.




Söndagstjusig


Jeansjacka och snusnäsduk från H&M. Klänning från Gina Tricot. Brillor från Bik Bok.


Respons (på Facebook haha): "Que tu es belle!!!!!! Et l'outfit est merveilleux aussi!!!!!!", "Tjusig!" och "sweet red band ♥ you're looking fabulous gorgeous and those colors are stunning on you!". :D :D :D







Hemma hos mig/Dagens Pryl: Burkkylare



Den här kitschiga burkkylaren fick jag rätt nyligen av min storasyster Bianca som hon köpte till mig från USA! :D
Jag har ännu inte använt den men den kommer komma väl till pass på balkongen i sommar!




Guten Sommarmorgon!


FRUKOST: Verum yoghurt, branflakes, valnötter och färska jordgubbar- och gummor! Naaaajjjjs!!! :D

Ha en härlig söndag!



It's on!


PROVAD MEN NUMERA SLUTSÅLD :(

you snooze you loose...
å andra sidan har man inte råd när det gäller så har man inte... :P

Fast är man riktigt desperat kan man ju ringa runt till Gina Tricot butiker i någon större stad med större utbud och fler butiker, t.ex. Stockholm...

Expiditen på Gina i Gävle påpekade att först var det ingen som ville ha den och sen ville alla ha den... :P

Forts. följer...



Sporty Punk



Gårdagens kvällsoutfit, jag hade en helt annan outfit på dan med klänning och grejjer, men sen skulle jag ut och agressivt promenera i hettan, köra en snabb runda på stan, samt handla mat ,så det blev det såhär: sportbh, Debbie Harry linne, college kjol, kofta, strumpbyxleggings och svart underlinne från H&M Divided. Tygväska från Accessorize i Stockholm. Skor från Din Sko. Brillor från Bik Bok.

Om man är lite mer vågad / nöjd med sin kropp så kan man skippa det svarta underlinnet och springa runt med synlig sportbh och visa lite hud på stan, som de upptagna citychica trendkänsliga (karriärs)kvinnorna tydligen gör i NY- har jag hört, hahaha...  Jag körde den stajlen på min svettiga promenad men lade till underlinnet (och koftan) när jag gick på stan..... :P



"Sommarlätt" Bakelse




Gårdagens Outfit: Jag fick kommentaren "Va du var klädd sommarlätt idag" och har en Cupcake-mönstrad väska, därav rubriken (plus färgmässigt och att huvvet ser ut som en cupcake när man har sån där hög knut). En annan kommentar var¨"Gulligt".
Väskan är en present från Colorama som jag fick efter min säljpraktik där, skorna från Vagabond Store, klänningen har jag fått av mamma (eftersom den var för stor för henne) som hon beställt från H&M Katalogen. Underlinnet och bältet är från H&M Divided.

Jag gillar den empiriska skärningen på klänningens överdel och ballongmodellen på underdelen!



Gina Tricot Klänning



Gina Tricot Dresses!


Jag har tidigare bloggat om Ananas/apelsin/citron/vaxduksklänningen från Gina Tricot som fort blev slutsåld, oj oj oj, och jag hann aldrig lägga vantarna på den tyvärr. Men nu är jag sugen på nån av de två första randiga i samma modell! Kostar 149 kr och känns som den perfekta sommarklänningen. Lite 50's Pin Up Sailor Girl sådär. Finfint med rött läppstift, jeansjacka och en snusnäsduk i håret.



#<3!

#<3!


Lite gammalt tidigare opublicerat skit...... ;P

Junk food tee, 25 GBP
Adidas jacket, $140
Denim shorts, $119
Bullhead skinny fit jeans, $43
TopShop studded jeans, $100
TopShop sunglasses, 15 GBP
Alexander McQueen Cashmere-blend skull-print scarf
iquotewho • emo quotes, emo graphics, emo quote graphics, emo comments
Gina Tricot - Lisa lace shirt Blue
POP ART HI | Converse UK
Gina Tricot - Denise sweatshirt Beetroot purple


KITSCH










Snygg-snygg kuvertväska!



Djurmönstrat x 2 + dubbelsilverblixt med nitar = Awesome!!!

Kuvertväskan är av Jimmy Choo, fast rätt gammal och slutsåld, tror jag, för den nu som har råd. Men jag håller tummarna för att hitta nåt liknande i budgetklass. Alternativt second hand-fynda för den som är inne på sånt! Sy själv?!

Kuvertväskor är så jäkla snygga fast helt opraktiska om man gillar att ha med sig mycket grejjer och röra sig fritt.


Astrid hämtar tips från bloggvärlden

Mitt Veckans Outfit-reportage i dagens Arbetarbladet.


EGENPIMPADE. Boots från Skopunkten, tröja från Gina Tricot, jeans från Topshop i Danmark, Ray Bans från Bryntes Optik, I Love NY t-shirt från New York, Björn Borg väska från Wedins. Fotograf: Emily Brandon-Cox


Astrid bor i Söderhamn, där hon jobbar på Mc Donalds, men har legat i en Gävle-park och solat och är på väg till sin kille, iförd svarta Ray Bans och svarta kängor med nitar på, när jag ser henne korsa ett övergångställe mot Brynäs.

Snygga skor! Vart har du köpt dem?

– Bootsen köpte jag billigt Skopunkten i Söderhamn, tror jag det var, sen har jag pimpat dem för egen hand med nitar och grejjer.

 

Hur fick du den idén?
– Det var nån bloggare som hade pimpat ett par jeansshorts och då blev jag lite inspirerad.

Vad tycker du om kläder, mode och stil?
– Jag älskar ju kläder och tycker att det är jätteroligt! Men jag går mest runt i arbetskläder så jag tycker att det är extra roligt när jag får ha på mig vanliga kläder.

Stilinspiration?
– Jag läser ganska mycket modebloggar faktiskt. Kenza gillar jag jättemycket. Även Elin Kling och Sofie Fahrman.

Vad är det som är bra med dem?
– Jag tycker att de har ganska unik stil och sticker ut litegrann men inte helt galna kläder.

Vad tycker du om Gävle som modestad?
– Åh, herregud... Jag tycker att Gävle är lite kulare än Söderhamn. Det är större utbud än där jag bor så jag tycker Gävle är helt okej.

Butik du skulle vilja ta hit?
– Topshop!

Favorittrend just nu?
– Jeansshorts med hög midja.


Emily Brandon-Cox



Nördigt fulsnygga höga jeansshorts & 80-talig tröjknut!


Igår: Jeansshorts, bälte, kofta, väska och strumpbyxleggings från H&M. Nyckelring från Junk Food. Mintgrönt plastkedjehalsband från Glitter. Svarta Wayfarers från T-shirt Store.

Jag gillar jeansshortstrenden, för tjejer, med hög midja och brunt läderbälte! Nördigt fulsnyggt! Och så gillar jag att göra en knut på toppen, rolig 80-talsdetalj, och praktiskt om tröjan är för lång och man vill visa bältet!


En mer påklädd variant.



Pink Flamingo


Jag brukar förena nytta med nöje när jag myser på balkongen och passa på att måla naglarna. Lacket torkar fortare och man slipper stanken inomhus. Idag målade jag naglarna i Pink Lemonade igen, fast inlägget får heta Pink Flamingo eftersom jag hade en vän med mig...





Red / Wonderwoman / Superhero/ Schoolgirl -Outfit



Nån gång under förra veckan: Wonderwoman t-shirt från Topshop i Sthlm, fakejeansleggings, kappa och kjol från H&M, sjal från Glitter, Kitsch-väskan är en present från min storasyster, och Converse från Sko Uno i Stockholm och skosnören från Din Sko.




STREET JUNGLE

STREET jUNGLE

H m jacket

Sportbh Nike
Solglasögon H M legging
Gola shoulder handbag, Truffle Shuffle, 40 GBP
Casio watch, Truffle Shuffle, 40 GBP
Men's Pink Mr Tea T-Shirt From Chunk : TruffleShuffle.com, 28 GBP
Retro Black Headphones From Coloud : TruffleShuffle.com, 40 GBP
Iron Fist hooded top Dunken
Shorts Gina Tricot
Feather jewelry Bik Bok
Converse Kläder, skor & accessoarer- mode på franska för dig- La Redoute!
Rosa Regnstövlar Lamont Heppo
Keps Cap Zombies - Randomizer | Shock, din alternativa webshop |...
Leopard Ballerinas Ballerinacloset



In the navy



Såhär såg det ut idag: marinblå hjärtmönstrade strumpbyxor från Lindex. Shortskjol från H&M. Skor från Scorett. Jacka från Gina Tricot och linne från Bik Bok.


De numera brokenhearted-mönstrade strumpbyxorna (som gick sönder första gången jag provade dem och bara går sönder mer och mer... Bra kvalitét Lindex! Tursamt nog köpte jag dem på rea för ett tag sedan! Men jag älskar ju hjärtmönstrade strumpisar- så tipsa gärna om ni sett några!!)  & havet av frökapslar.



True Blue Outfit!


Har massvis med outfits att beta av.. Börjar med denna från ca. 2 veckor sedan: med Madonna True Blue-topp, leopard scarf och jeansjacka från H&M, diadem från Glitter, tights och kjol från Gina Tricot, overknee strumpor från Lindex, rosa Reebok's från Footlocker Sthlm och tygväskan är från min mormor som hon köpte på Carnaby Street (som det står på väskan också) i London i sina yngre dagar.



The Rebel Girl



The Rebel Girl

There are women of many descriptions
In this queer world, as everyone knows,
Some are living in beautiful mansions,
And are wearing the finest of clothes.
There are blue blooded queens and
Princesses, who have charms made of
Diamonds and pearl; but the only and
Thoroughbred lady is the Rebel Girl.

/Joe Hill



RSS 2.0