Nytt från Wu & Wu!
Svensk design & Unisex

Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet med Johannes H. som hade så mycket att säga att det nästan fyllde ett anteckningsblock och gav mig skrivkramp över en snurrbulle och kladdkaka på Waynes Coffee. Det här är den långa versionen... Tryck på AB-länken ovanför om du vill till kort-versionen.Johannes Harisson. Älskar svensk design och tycker att tjejer i Gävle klär sig väldigt fult.

Johannes Harisson Östlund, 27, är en kille med stort intresse för mode och stil. Han anser att svensk design är det absolut bästa och har ganska stränga radikala krav på vad han tänker ha på sig. Han gör också sin egen musik, jobbar ibland på godisfabrik, är ett stort Beatles-fan, och älskar skräckfilmer. 


Varför svensk design?

-          Förutom att det är det absolut bästa, så vill jag stödja det svenska modeundret. Folk säger här att det är dyrt men åker du till London eller Italien och kolla på samma varor av samma kvalitet så får du femdubbla priset.   

Vilka är dina svenska favoritmärken?

-          Ja, jag köper jättemycket av Acne och jag har mycket av Hope. Sedan är jag också ett stort fan av Nakkna och Odör.

Vad har du på dig?

-          Skinnjackan är från Acne, snygga detaljer. Skjortan är av Hope från Fico, det var den rundade kragen jag gillade, lite engelskt internat- det finns inte utrymme för någon sorts rebellisk grej. Collegetröjan är från Acne som jag köpte i Stockholm. Handledsvärmarna är från Hope i Stockholm, såg dem på någon annan och tyckte det var snyggt. Mössan var i ett set med dem. De grå byxorna är lite mer utav kostymbyxor, också från Hope Stockholm. Tygväskan med Modesty Bliae-tryck är av Teresa Fyhr från Edge-shoppen i Gävle. Skorna är från Acne, dom är bara för snygga och jag vågar knappt använda dem för att de var så dyra.

Hur skulle du beskriva din stil?

-          Den är lite tvådelad. Dels så tycker jag om det här skräddarsydda jättefina uppklädda  och dels har jag en stor förkärlek för helsvart gotiskt. Men att säga att jag har en egen stil stämmer egentligen inte. Jag tycker inte heller att andra har det. Man köper ju en en livsstil, ett koncept. Går du och handlar på Redrum eller Shock så köper du ju en stil. En person som har kommit på en helt egen stil syr sina kläder själv.

Varifrån hämtar du din stilinspiration?

-          60-tal British Invasion då det skulle vara stuprör och smala kostymer, i alla fall på band, det tyckte jag var jävligt snyggt. Jag gillar också punkstilen, typ Ramones och lite senare Six Pistols. Sedan vet jag inte om jag avspeglar det så bra i min egen stil. Och så gillar jag den punkgotiska grejen, fast lite mer vuxet. 

Vad tycker du om unisex mode?

-          I min åsikt så är unisex det bästa som uppfunnits. Jag vill smeta ut den gränsen så mycket det går. Jag köper tjejjeans mest för att de sitter bättre och det finns mycket större utbud att välja på. Tjejer har minst 20 märken till att välja mellan, oavsett om det är på Dollar Store eller Armani så har de alltid mer tjejkläder för att tjejer handlar mer.

 Sminkar du dig också?

-          Har jag utslag så kan jag använda lite smink för att täcka. Fast jag älskar sånt där. Drag Queens är det bästa som finns. Det är mitt hat mot mitt traditionellt maskulina som kommer fram här. Bara för att jag är kille ska jag inte behöva klä mig på ett visst sätt. Och är du kille och det minsta lilla intresserad av ditt utseende får man frågan: Är du gay? Jag har aldrig sett någon människa som jag tyckt varit ful. Sedan har alla chansen att höja sig själv till att vara det bästa de kan vara. Och det har inte med pengar eller något sådant att göra. Man får säga det man vill om att utseendet inte skulle spela någon roll. Det gör det. För att alla och precis alla andra människor på den här planeten har fördomar tyvärr.

Berätta lite om dina shoppingvanor, hur ofta och för hur mycket shoppar du?

-          Jag brukar åka till Stockholm 1 gång i månaden eller mer och handla allt där. Och om jag inte gör det så går jag till Fico. Jag handlar inte någon annanstans här i Gävle för det finns inget annat ställe som har det jag vill ha. En normal shoppingsväng kan gå på 4000 kr och som mest 10 000 kr. Går det från sommar till vinter blir det dyrare.

Men hur har du råd?

-          Ok, jag bor hemma nu, och har därför mer pengar, men jag har inte alltid gjort det.  När jag hade mindre pengar köpte jag färre plagg för mer pengar istället. Däremot köper jag säkert billigare skor än andra. Skor pajar ändå så fort.  Men köper jag en dyr kavaj och någonting spricker då köper jag ingenting från det märket mer.  Det kan vara toppskiktet av märken, det spelar ingen roll, men då har de tappat trovärdigheten.

Vad tycker du om butikskedjor?

-          Jag nog aldrig mer kommer att köpa ett plagg på H&M. Det låter kanske jättekonstigt men det är för billigt. Man måste ta det rätt när man säger så. Till exempel om jag skulle köpa en ny bil och någon säger ”du får den för 5000 kr” då kommer jag att undra vad det är för fel på den.  Det är den frågan jag ställer mig på H&M. Är priserna så låga så måste man ha skärt ned på någonting och enligt mig så är det material, kvalitét och passform. Men, vissa märken som jag beställer köper saker från beställer från samma fabriker, och det har börjat märkas. För precis som H&M och alla andra kedjor så har de börjat dra ned på saker och flyttat tillverkningen till t.ex. Kina, och då märks det.  Jag vill också lägga till att om jag kommer till en plats i livet där jag antingen inte har råd eller lust längre, och blir tvungen att handla någon annanstans, då skulle jag också gå till H&M. Men det betyder inte att jag tittar ned på någon som handlar där, eller inte handlar dyra kläder. Det är bara jag själv som har de här ganska radikala stränga kraven på vad jag tänker ha på mig.  Jag har inte tid att gå runt och döma folk för vad de har på sig. Jag dras till folk som klär sig annorlunda. Skälet till att jag valde den här banan är för att en kompis till mig jobbar i en klädaffär och han sa till mig: ”Köp det här, det här är shysst”. Det var så det började.

Så det är främst för kvalitén och passformen du väljer att handla märkeskläder?

-          Nej, främsta skälet är för att butikskedjorna kopierar designers rakt av. Någon har faktiskt lagt ned tid på att designa och då tänker jag stödja det. Det är lika med musik. Jag köper fortfarande skivor. Det är klart att artister ska ha betalt. Sen kan man ju argumentera om Beatles verkligen behöver ha mera pengar. Men dom är ju världens bästa band så jag ger gärna dom mera pengar för att dom är bra.

Har du någon shoppingprocess, hur vet du vilka plagg som är rätt?

-          Om jag först är lite tveksam så vet jag att det är bra. Men jag älskar att går runt i affärer. Jag skulle bara kunna göra det i fem dagar.

Finns det någon aktuell trend som du gillar?

-          Svart. Men hänger man med så är det ju ute för länge sedan, men det har blivit mer svart och det tycker jag om. Men det kommer försvinna det vet jag. Oftast när sommaren kommer. Fast nu har det hållit i sig länge. Svart är snyggt på många.

… något du ser fram emot att använda i vinter?

-          Stickade tröjor och en skön jacka är alltid härligt.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

-          Det är synd, på grund av utbudet. Jag kan känna mig snygg en dag och så lämnar jag Gästrikland och kommer ned på jorden. Tjejer klär sig sämst här. Mammor i Stockholm i 45-årsåldern med barnvagnar klär sig bättre än här. Då undrar man varför, och det är ju till stor del det bristande utbudet. För ett år sedan höll jag på att smälla av. Ser jag en till tjej med leggings och fuskskinnjacka så slår jag ihjäl någon. Köp en trenchcoat snälla, eller något annat!

Finns du någon butik du skulle vilja få hit?

-          Weekday, för allas skull och min egen.

Men de kläderna ligger ju runt butikskedjepriser, handlar du där?

-          Ja, för att det är snyggt. Hade Weekday funnits här hade modegraden stigit många grader. Det är en sådan enorm skillnad på det och andra butikskedjor i stan.

Ska du inte börja designa själv?

-          Nej, det skulle gå åt helvete.


Foto & Text: Emily Brandon-Cox.


... punkgotiska grejen, fast lite mer vuxet.


Julshopping Leksaker 1985

Sida från Argos Katalogen 1985. Så såg leksakerna ut då. Någon som får flashbacks?! :D När jag ser sånt här önskar jag att jag hade en tidsmaskin i förrådet! Men man får leva på minnena.


Kära tomten, jag önskar mig: Rainbow Brite, Sprite och gänget. My Little Pony och hus. Strawberry Shortcake... m.m. Det roliga är att jag har den där ljusblå My Little Ponien med lavendellila hår och glittriga mörkblå stjärnor på häcken! Det är faktiskt den enda My Little Pony jag har kvar sedan barndomen och den heter Sparkler! :D Bildkälla: TruffleShuffle.

Jag har starka minnen från världens bästa leksaksaffär i Gävle som hette Leksakshuset när jag var liten på 80-talet. Ja, det var också den enda leksaksaffär som fanns. Man åkte ned för en rulltrappa och möttes av en liten scen med någon slags skyltning som fick NK's julskyltning att blekna (not). In genom en liten spärr, och sedan öppnades det magiska landskapet. Sällskapsspel och Barbiedockor till höger. Videospel i en trappa ned till vänster. Framför fanns en liten sektion med pärlor, pennor, klistermärken, gnuggisar och suddisar. Rakt fram fanns mjukisdjuren i form av t.ex.Kåldockorna och Fragglarna. Svängde man vidare till höger fanns favoritsektionen med Smurfar och My Little Ponies. Innan kassorna fanns Kitty-Böcker, Vi Fem, och He-Man-gubbar. Ah, sweet nostalgia! *dånar*


Stjärnmönstrade strumpbyxor/Superstar BlackBilder på Jessie J och Kelis från House Of Holland's blogg.


Stjärnmönstrade strumpbyxor från House of Holland för Pretty Polly på Topshop's webshop. Men de är ganska dyra (numera är de svarta slutsålda men finns en billigare variant med ljus grund i S/M) och med tanke på att strumpbyxor går sönder i ett flax så känns det ganska onödigt. Därför steg entusiasmen när Gina Tricot fått in liknande i deras webshop för en mindre summa. Tyvärr blev de slutsålda lika snabbt som de går sönder (fast ibland är de sönder innan man ens tagit på sig dom, så var fallet sist...) och i Gävle har de inte fått in dem ännu och vet inte om de kommer... Hoppas! Jag håller utkik. Annars kanske de fylls på i webshopen. Förmodligen.Klicka på bilden för att se fler strumpebrallor hos Gina...Klä ut sig till Hello KittyLyckad Hello Kitty-maskeraddräkt! Supersweet! Jag har funderat hur man skulle få till HK snyggt och det här var en bra variant att inspireras av... Nu är ju Halloween över men å andra sidan behöver det inte vara maskerad för att man ska klä sig sådär. I Japan gör de det hela tiden. =^.^=

Bildkälla: Hello Kitty Fansida på Fejan.


Rosa leopardmönstrad basker och massa fickor

Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet. Äntligen hittade jag en herre med intressant stil! Ja, flera faktiskt som dyker upp här framöver.
Daniel Wikholm mixar stilen med en jacka med massor av fickor och en rosa basker.Fotograf: Emily Brandon-Cox


Det är lördag på stan och Daniel Wikholm, 40, sticker ut bland allt folk med en rosa leopardmönstrad basker. Han jobbar som programmerare annars, och tillbringar dagarna med att sitta i ett litet fyrkantigt kontor och trycka ned knappar, berättar han. På fritiden komponerar han också lite egen musik, elektroniskt influerat, och bygger enstaka möbler.

Vilken fin basker! Vart har du köpt den?

– Jag valde mellan den och en neongul mössa på Dollar Store. Svart i all ära men det kan vara kul att variera sig. Jag tyckte att den var söt på ett bakvänt sätt. Man måste överraska sig själv ibland.

Vad har du mer på dig?

– Fotriktiga Ecco-skor från Sandviken och reabyxor från Dressman. Resejackan har jag direktimporterat från i USA. Jag beställde den för att den har så många fickor, säkert tjugo stycken. Jag gillar att slopa väskan och ha allting i jackan istället. Exempelvis så har jag rum för en hel pärm i innerfickan. Nu har jag cirka 20-30 A4-papper där.

Hur skulle du beskriva din stil?

– För det mesta svart. Sedan handlar det mest om att det ska vara praktiskt. Många fickor som sagt, och att det funkar i olika väder. Jag är utbildad ingenjör och det kanske märks litegrann i mitt klädval.

Har du fått någon respons på ditt val av huvudbonad?

– Ja, min kollega frågade mig om jag styckat en rosa leopard när jag kom in med baskern. Min rosaälskande granne i huset uttryckte försiktigt sitt gillande. Sambon tyckte att det var kul. En del ungdomar har tittat två gånger och kommit av sig i tuggummituggandet.

Finns det något som inspirerar dig i din klädstil?

– Nej. Jag är dålig på att kopiera saker rakt av. Utan det är vardagen runtomkring, jag plockar upp lite här och var. Företaget som säljer jackor med massa fickor efterforskade jag fram på nätet för många år sedan efter jag läst ett tidningsreportage. Jackan gick på cirka 1400 kr och det får man inte en särskilt bra jacka för i Sverige, så det tycker jag är prisvärt.

Har din stil ändrats mycket genom åren?

– Nej, den har snarare varit pinsamt statisk.

Bryr du dig mer eller mindre om mode nu än när du var yngre?

– Det har nog gått litegrann i vågor. Fram till början av gymnasiet kan jag väl tycka själv att de gardiner jag gick runt i var pinsamma. Men de senaste fem åren har jag börjat skoja till det litegrann. Innan det var det väldigt svart och plain. Det är väl mycket min sambo som fått mig att tänka på vilket intryck jag ger. Inte för att hon har så mycket åsikter om min klädstil utan för att hon är själv intresserad och det smittar av sig.


Foto & Text: Emily Brandon-Cox.


Versace för H&M

Jag har bevakat lanseringen av Versace för H&M ett tag nu och igår släpptes äntligen kollektionen. Det dröjde inte länge innan allt inom Dam var nästintill slutsålt i webshopen- utav sedvanligt bruk under H&M's designersamarbeten. Tyvärr kom det inget Versace till Gävle's H&M, utan det var bara storstäderna som fick slåss om plaggen IRL.


Palm- och leopardmönstrat och svart läppstift! (gaah, sakna min gamla frippa!!!) Åh, de kitschiga palmtightsen!

Tidigare har jag förknippat Versace med tantleopard, nyrika, billiga guldkedjor, filmen Gift med maffian (1988), och för mycket solarium, sololja och blondering- på ett ohärligt, icke kitschigt sätt. Sammanfattningsvis: lite smaklöst och billigt(pråligt!), fast med en del glammiga sexiga partyklänningar sen Donatella tog över efter sin mördade bror. Så jag måste säga att kollektionen för H&M var över förväntningarna.

Ja den innehåller ju allt det ovanskrivna fast på ett ganska härligt kitschigt sätt. Supernsnygg styling har ju säkert ett finger med i spelet också...Så jefla snyggt! Panterglamour!

Annars verkar kollektionen få bättre respons på engelska och amerikanska modesidor än de svenska. Italiensk glamour är nog lite svårsmält för Sverige...
Oh, la la! Favorit!


Favoriter! Klänning, tights, skor- yes yes yes!


Kjolen, ja tack!Dagens Roliga SkivomslagRoy Orbison 1979 i fejkskinnskjorta, Lady Gaga-brillor och Brett Anderson-frisyr.

Hahaha, säxxy!!! :D Roy Orbison på omslaget till albumet Laminar Flow (1979). Det är något väldigt snyggt och väldigt fult med det här omslaget...= KUL. Stylingen och allt är snyggt men det känns inte alls som det passar på Roy Orbison eller att det är hans stil. Måste blivit någon förvirring där i övergången mellan 70- och 80-tal. Det finns ju ganska många liknande exempel på artister som kanske (faktiskt!) skulle hållt sig ifrån 80-talslooken och fortsatt köra sin ursprungliga grej istället...
Färgglada Edge-tjejerna!

Mitt Veckans Stil-reportage i dagen Arbetarbladet. Mer text och bilder kommer sen!


Teresa Fyhr och Emelie Kintecorn är de färgglada tjejerna bakom konst- och designföreningen Edge. De tar på sig designuppdrag och en har en shop med egna och andras kreationer till försäljning. Lägg dessutom till festfixare och ledare av skaparworkshops- mest inriktat på återbruk- på den långa listan av aktiviteter och bedrifter . Även i klädstilarna är det second hand som gäller, berättar de över lyxmilkshakes och -mousse på Max.


YEAH GODIS. Örhängen i egen design.
RETRO LIFESTYLE.

Vad har ni på er?

– I dag har jag en 70-talsklänning på mig. Allt är secondhand utom tightsen och örhängena har jag gjort själv. Jag handlar så mycket från second hand så jag vet inte vilken second hand-butik det kommer från, säger Teresa.

– Herregud, jag som har en sådan tråkig dag. Tröjan: 10-kronorsfynd på loppis. Jeansleggings är från en loppis i Norrskedika. Sjalen är från rea på JC. Klockan har jag köpt och gjort ett halsband av. My Little Pony-väskan har jag tryckt själv. Godisörhängena är självdesign, svarar Emelie.

Hur skulle ni beskriva era stilar?

– Det är 90 procent second hand-kläder som gäller. Jag vill helst hålla mig inom 60- och 70-talet. Garderoben är full med psykadeliska klänningar från 60-talet och blommiga klänningar från 70-talet, säger Teresa.

– Jag är lite mer 80-tal, fast mer glammigt 80-tal, som en My Little Pony. Fast inte på det där fåniga sättet då man klär sig som ett litet barn. Lite mera Cyndi Lauper. Inget japanskt gulligt, säger Emelie.

Har ni några stilförebilder?

– Jag vill hitta det glamorösa hos Greta Garbo, det bohemiska i Jane Birkin, peppa på med lite Cyndi Lauper och Debbie Harry på det, säger Teresa.

Skiljer era stilar åt på något markant sätt?

– Ja, vi har olika åsikter om huvudbonader. Jag har svårt för det, säger Teresa.

– Och jag älskar det! Jag skulle gärna ha en hel Cinderella-kryssning på huvudet, säger Emelie.

Något ni inte gillar modemässigt?

– Jeansshorts!, säger båda.

Vad tycker ni om Gävle som modestad?

– Det är ganska mycket lika. Och dom som ser udda ut, ser likadana ut, svarar Emelie.

– Ja, det är ett grått gytter, och beige och brunt. Man får ofta höra kommentarer när man går på stan som till exempel ”Friska tag!”, ”Vad röd och grann du var!”, ”Ärtig och fräsig!”, och jag tänker att om folk måste kommentera så betyder det att man ser ovanlig ut i Gävle. I Stockholm skulle nog inte lika många kommentera, säger Teresa.

Har ni någon favoritbutik i Gävle?

– Kuporna är bra. Och parkeringsloppisen, awesome, svarar Emelie.

– Myrornas, säger Teresa.

Vilka butiker skulle ni vilja fanns i Gävle?

– Lagerhouse och New Yorker, säger Emelie.

– Judith’s Second Hand, där har de riktig vintage och kvalitet, säger Teresa.

Hur kom det sig att ni började med Edge?

– För att man ville ha det man inte kunde köpa, säger Emelie.

– Ja och man ville få utlopp för överflöd av kreativitet. Och det var någonting man ville förmedla, säger Teresa.

Varför ska man välja färgglatt?

– Det kommer det så mycket positivt i mötet med människor. Man sprider en positiv kedjereaktion. Man kan inspirera och väcka något hos andra, säger Teresa.

– Ja, och om man inte känner sig så jättehärlig så piggar man upp sig med att klä sig piffigt, säger Emelie.DRIFTIGA. Emelie Kintecorn och Teresa Fyhr. hittade inte det de ville köpa. Därför startade de konst- och designföreningen Edge.


Text och Foto: Emily Brandon-Cox.


Morgonpepp


Vaknade i en sådan pastellflådig outfit imorse! Luvis och luva från Bik Bok. T-shirt och tights från H&M divided.

Annars känner jag mig pepp för att vara lite nyttig idag. Och peppa för att eventuellt åka till Stockholm imorn för att hälsa på storasyrran och kolla på hennes nyfödda bebis!


Förpepp Galaoutfit


Igår var jag på Arbetarbladets Förpepp Gala. Eftersom jag stoppar alla inlägg i kategorier så får bilderna från tillställningen komma i ett annat inlägg...Tänkte stanna hemma med fryspizza och zombietv men slängde på mig guldtights och glitter i sista stund och drog dit. Det här hade jag på mig: Päls från Bik Bok. Mössa från syrran. Sjal, t-shirt med kattmotiv, väska, långt linne, kofta från H&M divided. Halsband och örhänge från Glitter. Skor från Footlocker Sthlm.


Dagens Stilinspiration


Lana Del Rey igen (men hon kallas inte popvärldens nya pin-up för intet). Lägg Veronica Lake-snedbenan. Fram med locktången och tjocka kedjehalsbandet. Och Chanel-logo-örhängena om du är lycklig nog att äga sådana, annars nåt liknande. Men det är tyvärr lite för kallt för uppknuten t-shirt med avklippta armar och jeansshorts. Då får det bli midjehöga jeans eller kjol, med t-shirt eller linne istället. Och kanske en rosett.


Rosa Partyklänning <3


Ovanligt svart i ny outfit och frisyr


Mitt Veckans Stil-reportage i dagens Arbetarbladet.Ovanligt. Alexandra Bergström klär sig oftast i baggyjeans och en t-shirt. Foto: Emily Brandon-Cox.


Alexandra Bergström, 37, med pojkvän befinner sig utanför Willys för att handla thaiwok innan de ska hämta upp dottern från flygplatsen. Dagen till ära har hon en helt ny frisyr och garderob. Hon arbetar som undersköterska och ideellt på Friskis & Svettis. Dessutom dansar hon på Uddans Dansskola på fritiden.


Vad har du på dig?

– T-shirten och tightsen är från Gina Tricot. Skorna är från Scorett. Väskan är köpt i Thailand. Allt är nytt förutom jackan. Den är gammal från Vero Moda.

Berätta lite om din outfit!

– Det är lustigt att jag skulle komma med i ett sånt här reportage just i dag eftersom jag egentligen inte klär mig i svart nuförtiden. Jag fick en kommentar från en kompis förut om att jag inte passade i svart, så nu ser min garderob betydligt roligare ut.

Har du nån särskild stil?

– Nej, faktiskt inte. Jag köper det jag tycker om och sen gör man väl det bästa av det. Jag brukar inte heller ha den här typen av kläder. Mestadels är det baggyjeans och en t-shirt. Avslappnat. Lite rockigt ibland, har kompisar sagt. Skön stil, sa min kille när vi träffades. Ibland har jag tajta jeans och kedjor. Det blir som jag känner för.

Vart är bästa stället att hitta baggyjeans?

– Carlings (tycker både Alexandra och hennes kille). Jag köper baggyjeans för killar, de sitter bäst.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det skulle ju kunna vara betydligt bättre utbud. Alla går ju runt som klädda i Gina Tricot, fast jag gör själv likadant och sticker inte heller ut med min klädstil.

Finns det några butiker du önskar fanns i Gävle?

– Ja, Zara, Topshop och New Yorker.

Var handlar du mest?

– Gina Tricot och Stadium.

Finns det någon särskild trend du skulle­ vilja se bli modern igen?

– Jag är ju så pass gammal att alla trender är inne på tredje varvet nu, vet du. Dom rosa Tacano-mysdressarna eller vad de nu hette, från 80-talet kanske, säger hon, skrattar och förklarar:

– Man tävlade med sina kompisar om vem som hade häftigaste färgkombinationen. Jag hade en ljusrosa med grått på.
- Jag gillar inte trenden med tantblusar och rosetter. Och Ugg-stövlar och haremsbyxor kan man ju skippa.

Har du haft samma stil genom åren eller har det ändrats mycket?

– Nej, den har ändrats ganska mycket. Jag var mysbyxtjej tills jag var 15 år då min pappa tvingade på mig ett par stentvättade jeans med mockalappar på.

Bryr du dig mindre om mode och stil nu än vad du gjorde när du var yngre?

– Nä, jag tycker att jag bryr mig mer nu. Och att jag har bättre stil nu. Men jag har alltid hört att jag har bra stil. Förmodligen kommer det från min pappa. Han var väldigt klädmedveten och tog med mig på shoppingresor till Stockholm. I hans värld kunde man inte ha svarta skor och en brun jacka, det måste matcha.

– Men min dotter sa ”Ska du ha sådana där kläder?”. Jag vet väl också att man ska klä sig efter sin ålder, men vem bestämmer det och vad man får ha på sig. Jag skulle inte ta på mig en kort magtröja men det är bara för att jag inte har någon fin mage att visa upp. Varför ska man klä sig i snowjoggings, täckjacka och knut bara för att man har skaffat barn?


Emily Brandon-Cox
Lioness: Hidden TreasuresFina och talangfulla Amy Winehouse (ja, iaf när hon inte var påverkad), fotad av Bryan Adams av alla mänskor, på omslaget av kommande skivan med Hidden Treasures. Hon hade verkligen en rolig retrostil. R.I.P.


Kameralek: Manuellt & Glammig Makeup.Konstnärliga effekter.


Det började med att jag skulle testa den svartguldiga makeupen jag tipsade om innan. Sedan mynnade det ut i en mera 80-talskitschig/Rocky Horror Picture Show-makeup(måste skaffa tjocka lösögonfransar också, och mera glitter!!!). Det brukar bli bra på såna här bilder.

Igår hade jag massa kameralek med mig själv då jag testade nya kamerans olika program. Jag var mest ute efter att komma igång med de manuella funktionerna för att bland annat få ett kortare skärpedjup. Jag har fotat jättemycket med manuell systemkamera men det var längesedan. Så jag är lite rostig nu. Särskilt när man ska göra det på en digital kompaktkamera, vilket jag aldrig använt mig av tidigare, men det är jätteroligt! Och det sitter ju i ryggraden. Fast det gick väl sådär men det blev en del coola effekter på vissa bilder, dock inte riktigt vad jag var ute efter. Men Rom bygges inte på en dag.


Mycket kontraster.

Glitter N' Gold


Förtitt på Jem & Rio t-shirten av Fame & Fortune som kommer att gå att beställa från TruffleShuffle inom en snar framtid. Ny favorit, helt klart!! Glammig och skitrolig i en av de bästa t-shirtfärgkombinationerna! Sjukt pråliga outfits i Barbie- & Ken dockkläder-stajl fast i en rosahårig Tina Turner och Elvis-version. Tyvärr är det en sån där t-shirt av kortare modell, men det får man väl leva med.


Motivet är från den tecknade 80-tals - tv-serien Jem & The Holograms. Se tidigare inlägg om Jem med kollage+info här.


Let Me Be Your FantasyLana Del Rey är utsökt 60-talsretro & underskönt Hollywood-glamorös på tidningen Wonderland's omslag.


Black & Yellow Musse Pigg-naglarMmm, gimme!!! Någon som vet hur man kan få till Musse Pigg-naglar snyggt själv, tipsa gärna! Men har man inte tillgång till mallar eller klistermärken misstänker jag att det är ett besök till manikyristen som gäller. Har man nagelklistermärken har jag förstått att man målar naglarna i önskad färg först, sätter fast märkena, låter dem torka och sedan lackar fast dem med ett genomskinligt överlack. Jepps, gäller bara att få tag på musse-märken eller mallar med andra ord. Fast hittar man varken såna eller har råd med manikyrist, men är lite snitsig samt har en liten skarp kniv, kan man prova att göra egna mallar, tänk supertricky schablontryck i miniatyr. Eller freestajla fram figurer och mönster med ett Nail Art-lack, men det är svårt att få till snyggt, tycker jag iaf.

Bildkälla: Tumblr.

Dagens Snygg-Outfit: FärgmixDagens Snygg-outfit att inspireras av. Så snyggt med gula naglar och jag älskar de där färgglada platådojorna. Och det är för det mesta en hit (iaf i min värld) med dockaktiga tyllklänningar, tjockt med mastiga armband, och färgglada midjebälten som bryter av i en annan färg = klassisk 80's Cyndi Lauper+Madonna-Style / 90's Baby Doll-Courtney Love.

Bilden hittade jag på en av Shopoholic-facebooksidorna jag gillar.

Helgmakeup?Black & Gold. Nåt för utgången kanske? Gör såhär: Grunda ordentligt med underlagskräm, puder, concealer och ögonprimer. Lägg sedan en sotsvart skugga på ögonlocket och under (inte för mkt) och låt den gå i en spets mot tinningarna. Undvik skarpa kanter och överflöd genom att sudda ut med en tops elr liknande. Kör svart kajal längs undre fransraden. Lägg sedan en guldig skugga på ögonlockets högsta punkt och i ögonvrån. Maskara på över- o undre fransar, blekt läppstift, och lite orange rouge. Finito!

Bildkälla: Damernas Värld, tror jag.

Nytt snyggt från H&M dividedV: Let's Go Cruising!


Inspirerande färgoutfits på senaste omslaget till den amerikanska modetidningen V:The Model Issue. Fotograferat av min favoritmodefotograf Terry Richardsson i samarbete med Carine Roitfeld och kläder från modehuset Balenciaga.


Kläder från Lois Vuitton. Grymma sminkningar!!! Här ser man trend:enser av 90´s Party Monster-trend-comebacken som jag beskrev i Party Monster-kollaget.

Ostbågar & Tyll


Matilda- höstvision & sagoväsen

Veckan Stil-grej.


Matilda inspireras av 70-talet och Beatles färgglada Sg Pepper uniformsjackor. Foto: Emily Brandon-Cox.Moa Lindqvist, 20 år, är en sagolik höstvision bland knallgula höstlöv med jordgubbsblont hår och en outfit i jordtoner. Just nu är hon arbetssökande: - Som så många andra, säger hon, och vill helst syssla med något inom foto.

Vilket fint hår! Hur fick du till den nyansen?

– Jag gick till hårfrisersalongen inne vid ICA Maxi i Hemlingby och sa att jag ville ha Strawberry-blont hår. De tipsade mig om att först platinablondera det och sedan använda ett rödfärgat balsam som jag köpte där. Och så blev det såhär.

Vad har du på dig?

– Väska och tröja från Primark i London. Skorna minns jag inte varifrån de kommer. Hoodie från H&M. Manchesterbyxor från H&M i London.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Det var det här som låg på golvet i morse. Ganska alldagligt. Jag vet inte riktigt faktiskt, vad tycker du? Skönt, avslappnat, bekvämt, lite speciellt.

Vad inspirerar dig till din klädstil?

– 70-talet. Funkystilen med bootcuts, utsvängda byxor, smala skärp och en skjorta.

Har du någon stilförebild?

– The Beatles hade världens häftigast stil under deras Sgt Pepper-period på 70-talet i de där färgglada uniformsjackorna med massa attiraljer på.

Har du någon favoritbutik i Gävle?

– H&M.

Finns det någon butik du vill ta hit?

– Monki och American Apparel. Och Primark i London, second hand utan gamla plagg.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Bättre än de flesta städer jag har varit i faktiskt. Jag trodde inte att Gävle var en sådan bra modestad förut men efter att ha varit i Berlin och London har jag ändrat mig. Där var det mest enfärgad tröja och jeans. Här försöker man åtminstone klä upp sig litegrann. Svenskar i allmänhet klär sig ganska bra.

Finns det någon aktuell trend som du gillar?

– Pälsmössor är snyggt. Det var så längesen det var modernt så det är kul att det kommit tillbaka.


Emily Brandon-Cox


RSS 2.0