Dagens planering...

Idag är jag hemma från praktiken. Behövde vila upp mig samt skaffa t-shirts, tyger ect. till kvällens kursstart.
Tydligen ska man trycka på andra material oxå typ plast...
Borde oxå fixa mera grafiska tryck och handla mat o livsmedel billigt på Willys. Och när jag ändå är i närheten tänkte jag ha lite kul oxå och ta en runda på Rusta :) Fast först måste jag betala räkningar och göra en budget så det inte slutar lika illa som alla andra månader... Den här månaden fick jag inte så mkt pengar och det är därför ännu viktigare nu till jul bland annat att jag har koll.
Jag borde städa lite oxå innan min baby kommer ikväll innan kursstarten kl 18.00. Vi får se hur mkt jag hinner av allt detta.
Har lite ont i huvvet idag (spik i tinningen syndromet) och mår fortf. lite illa.
Ska bli kul med sällskap av Hanky Panky i helgen! Kramas mmm!

Japp det är bara att sätta igång!

Dagens... bilder, självporträtt, outfit, middag


Och så blev det varmt igen...

Not so fresh so clean this week... A apple a day helps the doctor away?


Egen tryckt tisha från 2005...

This is how I roll...

Har ju inte vart på topp den här veckan. Borde avgifta mig kanske. Istället åt jag en hel pizza till middag och kände för att kräkas igen.
Hoppas jag mår någorlunda i helgen iaf...

Dagens Creative

Lekte litegrann i photoshop (inte särskilt kunnig, skulle vilja lära mig mera!!! nån som vet nån kurs eller kan lära mig?!). Måste ju få ihop lite tryck till helgen...


Sam Fox, Club 80.


Stevie Nicks är också en favorit som är svår att få tag på t-shirts med.

Vinterns favoritplagg hitills...

Denna vinterns använda-varje-dag-och-till-fest-favoriter kofta och byxor! (hitills)



Svårt att hitta bra korta koftor! Kanske passa på att beställa den petrolfärgade också från HM Shop Online. Använder ju den svarta varje dag!

Rosett & trasiga detaljer...

Ser fram mot att få hem den Comme des garcons koftan nu oxå (även om jag inte behåller den)! Har blivit lite koft-tokig tror jag! <3

Mina Wrangler

Imorn kan jag äntligen hämta ut mina Wrangler jeans från Skomakaren. Ska bli spännande, har aldrig lämnat in jeans tidigare... Gylfen hade gått sönder efter ett par års flitigt användande (kan oxå ha med en viss plötslig viktökning att göra..) då de är de enda jeans jag kunnat använda p.g.a ryggen som jag nämnt tidigare. Ska bli ett kärt återseende och bra nu när det blitt så kallt att man får lägga sina tunnare o kortare kjolar i ide och kanske inte har lust att ha på sig leopardjeans varje dag. Och till kursen i helgen.

Kärlek.

Skulle vara trevligt med ett till par wrangler som sagt...


rosa snö


onsdagsless lilarosa bildserie + electric light flowers

Less Less Less på vissa faktorer på och med praktiken!!!
Emily the Discoballhead.


... or the Deathstar again.







Lyckad Skattjakt på stan

Egentligen sen i fredags... något försenat inlägg men fortf. lika aktuellt!




Äntligen har jag hittat ett par vinterstövlar!

Och dom är de skönaste och snyggaste vinterskor jag hittat! Men så kostar de oxå 999 kr...
Vet inte riktigt hur jag ska lyckas påkosta dessa...
Julklappen har jag redan tagit ut i förskott av mamma (fotoscreenkursen...) men jag fyller oxå 30 år snart (GAAH!) *hint hint* (fast jag kan inte vänta till den 16 januari på vinterskor...).
Fast när man fyller 30 år kanske det är roligare att önska sig livsförbättrande grejjer typ...

Rosa diskmaskin


Det finns inte ord för hur mycket detta skulle öka min livskvalitét...


Har ju önskat mig Fotoscreen Startpaket sen förra födelsedan då det blev inställt...
Men nu vet jag inte om jag behöver det förrns jag har gått kursen i helgen och provanvänt deras lokaler...
Även om jag får ett startpaket måste jag ju ha nånstans att använda det, högtrycksspruta och väggar att fläcka ned...



Samma dag jag hittade vinterstövlarna så hittade jag oxå minst 2 par nya jeans!




Wrangler hittade jag på Stadium och går oxå på 999 kr men nu såg jag att man kan skaffa ett Stadium kort och ta saker på avbetalning... (i know what ure thinking... and i´m not saying i´m gonna doit!).
Wrangler med stretch är bland de enda jeans som jag kan ha utan att få ryggskott och som storlekarna passar någorlunda snyggt. Sen gillar jag loggan och Western-feelingen.

Cheap Monday´s stretchjeans funkar oxå för ryggen är ju ett billigare tightare alternativ.


Sen köpte jag den här på Åhléns rean för 49,50 kr som jag spanat på länge.


Var så himla nöjd tills jag tvättade den och den blev HELT SNED. Tvättade den igen, samma sak, bytte den, tvättade den igen samma sak... Jättetråkigt.
Ränder, rosetter & rosa, jag var så glad...

Men då köpte jag den där istället, tvättade den och den är helt rak :)


Jag har redan en vit i större storlek sen tidigare. Men inte mkt lila kläder (bara make up) och tänkt bättra på en fronten (rosa+lila=fint ihop) så det var ett lyckat inköp och jag tycker illustrationen på det grafiska trycket är helt klockrent och påminner om mig när jag har naturliga hårfärg iklädd mina leopardtights t-shirtklänning stickade kofta och sneakers!

Jag ska naturligtvis återkomma med fullständig önskelista ;)
Ingen behöver oroa sig ha haha! :P

Annars har jag inga direkta ideér till 30 årskalas... Jag antar att det är dags att börja planera lite... Är det nån som har nåt förslag?

nyvaken tillståndet

Idag mår jag konstigt. Vet inte om jag är utvilad/febrig/dödstrött/nyvaken... Jag vet inte om jag mår skitbra eller skitdåligt helt enkelt. När jag är febrig kan jag nämligen må bättre än nånsin. Livet känns lätt och ljuvligt. Antar att det är så det känns om man tar droger (den pos. effekten av det menar jag förstås... DON`T`DO DRUGS!). Om man bortser från resten av sjukdomssymtomen förstås.
Hoppas jag inte blir sjuk till helgen. En av de viktigaste helgerna i mitt liv.
Iof så tror jag ju alltid att jag ska bli sjuk innan jag ska göra nåt.
Speciellt om det är nåt stort som jag verkligen ser fram mot.
Men jag mår skitkonstigt.
Förra natten sov jag nästan inget. Låg och vred och vände på mig.
Men det kanske är sviterna efter mardrömsmåendet i helgen.
Kan ju ta lite tid innan sånt där släpper.
Det kanske är vädret... Värsta snön. Värsta kallt. Värsta omställningen omväxlingen omslaget...

I <3 WINTER


Varje vinter de senaste åren har jag sagt: Åååh jag vet inte om jag pallar en till vinter, nu flyttar jag till Hawaii! Men nu har en förändring skett gott folk! Jag älskar nämligen den nytillkomna kylan och snön! Luften är klar och frisk att andas och piggar upp, snön glittrar och man får tillfälle att klä sig som en snöprinsessa!
Jag som nästan inte har några vinterkläder alls ser fram mot att köpa vinterjacka och skor.

Jag har haft dessa skor i 10 år nu.






Kanske de bästa och skönaste och coolaste vinterskor som gjorts iof. Men när jag går så låter det "skweek skweek" (luftbubbla i ena skon) och de ser rätt trötta ut. Men om du ska investera i ett par unisex vinterskor som ser ut som ett par sneakers så är det dessa. FInns i svart oxå.



Misstänker att de egentligen är killskor för de ser rätt stora ut på. Men ändock har jag fått sjukt mycket komplimanger för dem av båda könen.
Jag har alltid tyckt de ser lite Star Wars coola ut. Mycket Star Wars nu, jag vet.
Det är nåt med vintern som gör det...

Köpte dem på Skouno för 10 år sen som sagt, men tror de finns där fortf. i begränsat antal och storlekar. Annars hittade jag dem här oxå (?): buffaloshop

Min vinterjacka består av en grön militärjacka från Överskottsbolaget... Fast mest brukar jag använda höstkappor eller parkasen med hoodie under hela vintern.
Ganska trött på denna opraktiska osnygga lager på lager metod, så tänkte äntligen jag skulle investera i en snygg redig vinterjacka! Den ska vara lång med mudd nedtill och vid ärmslut, huva och massa fickor.

Förra veckan var det ju halva priset på vinterjackor i de flesta butiker.
Jag kikade på stan och då var min storlek slut förutom en militärgrön jacka på Cubus som jag köpte.
Jag har provat den förut fast marinblå men den var såklart slut och enda alternativet kvar var militärgrönt...



Det kanske inte är den kitschigaste färgen men den är bekväm och varm och har massa fickor, stor huva och för halva priset (349 kr). Den saknar dock mudd eller dragsko där nere (blåser in) och hade gärna fått vart längre...
Ironiskt att det kanske är den sista färgen jag skulle köpa på jacka och dessutom är den enda vinterjacka jag haft militärgrön redan... suck.
Ska fortsätta kika på stan dock.





Slutligen, vintern är numera KUL och färgglad! Hålla tumvants-händer, dricka varm choklad med vispgrädde i kitschiga koppar, ta foton i snön... Varma andedräkts pussar med sin älskling i kylan.

Unika tryck

Letar efter bilder att trycka på t-shirts, väskor, tyg ect.
Snygga t-shirtar med Samantha Fox är svårt att få tag på till exempel...



Ska ju på Fotoscreentryck kurs hela helgen. Helt unikt tillfälle att fixa grejjer att sälja på Edge marknaden helgen efter.
Efter att man gått kursen och betalat medlemsavgiften i föreningen kan man dessutom boka in sig och låna utrustningen och lokalen när man vill. Fantastiskt! Det ska bli så himla kul i helgen. Jag, Hanky och Teresa ska gå tillsammans.
Jag är så himla inspirerad nu och börjar leta reda på gamla och nya tryck. Ska fiffla på dagarna på praktiken med shyssta tryck i photoshop tills dess. Det är sånt här jag älskar och brinner för!!!

Lördags Vin Stjärnor Bågar Djungelvrål & Nougatkakor

I lördags vaknade jag med lite huvvevärk och kände mig otroligt seg och nästan bakfull fast jag druckit ett glas gammalt vin bara.


Bilder ljuger. Såhär jäkla rosapigg kände jag mig inte. Men just därför måste man vara extra rosa på utsidan...

På kvällen tog jag mig till Teresa i vinterhalkan trots mitt tillstånd.
Och trots att det förmodligen var det sista i världen jag borde göra och mot mycket bättre vetande så delade jag på en flaska svagt rödvin med henne. Ja vi t.o.m försökte öppna flaskan med skruv och tång i brist på vinöppnare men utan att lyckas så angelägna var vi plötsligt. Till sist ringde vi på grannarna.
- Korken behöver ni väl inte, ni kommer väl tömma den där ikväll, skrattade den trevlige homo-grannnen.


Ser redan ut som jag är aspackad på kanarieöarna innan jag ens fått upp flaskan med hammare o spik. det är ett gott tecken...

A star and stars in a bowl.

Sweet Marilyn!

Svaj svaj Raj Raj! Arty med synkroniserad blixt.


Tvålpumpen skvätte mig på min tummy!

Tiden flög iväg som när vi är tillsammans och snart hade vi hängt i 8 timmar utan nån direkt mat förutom stjärnor, bågar, djungelvrål och nougatkakor.
Det kan ju vara en av anledningarna att jag hade djävulsk migrän och spydde och sov hela nästa dag.
En annan förklaring kan vara att Teresa hade lackat sina egentillverkade smyckena under min försening med golvlack. Starka dofter ger mig migrän. Rödvin kan ge migrän. Dubbel migrän= spyr.

Så med andra ord. Mådde så fruktansvärt dåligt nästa dag så jag hellre blivit magpumpad.
Allt som allt: ovanligt trevlig & ovanligt händelserik helg om man skippat alkoholen och golvlacken och matbristen.
Alcohol is the devil!


Reklam för Teresas fantastiska smycken!

Fredags Rocking Brother Friends REunion in snoWy WastELAnd Gävle

I fredags så piffade jag upp gårdagens rester med gröna bönor, grön paprika och zuccini. Det blev fantastiskt gott. Fast såhär i efterhand kan jag inte ens tänka på det med tanke på resten av helgens förlopp. Rekommenderar inte att ha vitt vin+citron i maten iaf. om man sen kräks.
Drack ett glas gammalt chill out vin till maten. Ville mysa till det ordentligt. Dricker så sällan nuförtiden och den där rödvinsflaskan+vitvinsflaskan har stått ett par månader minst. Åt nästan en halv bunke Ben & Jerrys "Phish" till kaffet för att piggna till innan jag drog till Wasteland på O´Learys för att kolla på Lisen´s Tommy´s lillebrorsas band och träffa dem såklart!

The Handmodel.

Mitt ansikte blev helt blött av snöflingor så det var tur att jag inte hann sminka mig.
På vägen dit kom jag på jag inte hade några kontanter och att mitt VISA kort´s magnetremsa strejkar så jag oftast inte kan hämta ut pengar i bankautomater.
Funderade på massa olika lösningar i vintersnön. Men allt var stängt.
Som genom ett vintersnömirakel funkade kortet i automaten precis utanför!
Det var kul att hänga med Lisen och Tommy och uppdatera lite!


Terminal Function


Lisen och jag hade glömt öronproppar så vi tog blött toapapper och stoppade i öronen. Tommy har precis blivit modell för Tpost, så han sett mest och posade hela kvällen ;) Vi höll på att komma med på vimmelbilder men Lisen sa bestämt NEJ och jag och Tommy sa unisont JA!
På tjejtoaletten påpekade jag att jag hade superbra luktsinne.
Då kom en gothtjej ut från toan, strök förbi mig, tittade mig djupt i ögonen och sa:
- Det är också en superkraft...
Hahaha, helt i min smak. Man märker att Heroes har påverkat folk.



The Brothers: the singer in the band, the military/model.


The Cool Amazon Artists with animalnames!


Graphic Black Milk!

Toamingel likt Sista Måltiden.


Dödsstjärnan.





- Ska jag ta kort på er?

- Skratta då!









Igår


En helt vanlig dag på praktiken



tog med datorn. lutade den mot en stor burk flirtkulor... (ni vet den kan ju inte stödja sig själv).



hade slips på mig som man bör på jobbet.



mycket viktigt kontorsgöra när man filar på blogg-kollage...

Efter praktiken funderade jag på att gå på stan, sova eller tvätta och äta ordentlig mat. Det blev det sistnämnda. Mat: fransk pastarätt med kycklingfilé (helt fantastiskt om jag hade haft en enda grönsak till oxå).
Tvättstugan gick mindre bra då den stängde 1 timme tidigare så jag hade två maskiner dyngsur, icke färdigtvättad handtvätt att ta hand om. Vilket innebär att jag måste skölja om allting ikväll. Det här är inte första gången detta händer.



Jag tror jag har var på krigsstigen oxå. För jag kände mig otroligt less på vissa saker. Som att grannens hund hårar ned hela källaren och tvättstugan och detta gör så att jag drar in långa svarta hundhår till mig. Ibland hittar jag t.o.m hundhår i sängen! Så jag fick nog och skrev en arg lapp som jag sen tog ned 15 minuter senare... Ingen har någonsin lösts via lappar, snarare förvärrat sitsen.



onsdags outfit+självporträtt



  • Gummisnoddar (barnavd.), halsband, koftor, benvärmare från HM
  • T-shirt från 80stees
  • Kjol och mössa från Indiska
  • Tights Gina Tricot
  • Skor Reebok


torsdags outfit




  • Kofta, skjorta, nitarmband (herravd.) och kjol Divided från HM
  • 2 par tights Bik Bok
  • Örhängen & benvärmare Topshop
  • Skor Reebok
  • Klocka Cheapo

emily in winter wonderland



  • I LOVE A MUSTACHE halsband, rökande o bubbelblåsande kanin och NO WARS armband av Tarina Tarantino X KidRobot från Trendystars
  • Jacka Only
  • Zickzack mönstrade multifärgade vantar och halsduk, grå tum/torgvantar (kolla in detaljerna!!! fodral över fingrarna! psst mina egna smygbilder från butiken de har ju ingen nätshop) från Åhléns
  • Alice i Underlandet T-shirt Mighty Fine
  • 3 mössor: paljett, skogshuggar o rosa + svart tyllkjol, rosasvartrutig kjol, lila körsbärsstrumpor från Topshop
  • Hello Kitty väska av loungefly från Truffle Shuffle
  • Svart klänning med vita stjärnor Bik Bok
  • Zebra randiga multifärgade stövlar Delias
  • Utsvängda stretchjeans Wrangler från La Redoute
  • Bubble Gum parfym Nelly
  • True Blue lång svart hoodie, benvärmare med arméknappar & svart top+midjehög kjol=klänning från Gina Tricot
  • Vinterstövlar Vagabond
  • Tröja med bakverk från Monki

wtf?

Blogwars or Bloggers United?

Nyheter!

Dagsfärska nyheter från 80stees! Jag gillar ju Tom & Jerry och Looney Tunes! Har länge väntat på en grön tisha och den här var snygg söt cool och rolig!


Star wars princess leia´s closet



  • Jackor, helvitt plastarmband, Hello Kitty tiara (barnavd.), guldörhängen, ballerinaskor, nedre väskan till höger, klänning och ullstrumpor DIvided HM.
  • Vitt plastarmband med guld och svarowskikristaller (alice i underlandet) från Trendystars och Princess-halsbandet från Truffle Shuffle. Båda Disney Couture.
  • Leopardsmönstrad hoodie, top och tights Bik Bok (tightsen finns även på Topshop)
  • Öronmuffar Accessorize
  • Pratande klocka Cheapo bl.a. hos Nelly
  • Midjehög midnattsblå balkjol, läppformad guldväska, krämfärgad rosett väska, Gola sneakers Topshop
  • Obi Wan Kenobi Ljussabel halsband och Star Wars Rebell halsband i 14 k guld Allneedfulthingsstore
  • Vita och ljusbruna vinterstövlar Vagabond
  • Silver boots La Redoute 
  • R2-D2 ryggsäck 80stees


OMG, I want that gun!

Star Wars kväll

Hejsan Spejsan!
Hoppas du har en trevlig kväll! Det ska vi ha. Jag och Hanky ska kolla på The Empire Strikes Back och The Return of the Jedi!




MAY THE FORCE BE WITH U!

JAAAAAAAAAA!!!!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!! ÄNTLIGEN!!!! GGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAHHH!!!

Snart så!

Ännu en härlig dag av förblödningar och värk. Men upp o hoppa för snart så kommer han äntligen min baby!




HM+Comme Des Garcons


Den här HM+Comme des Garcons cardigan har jag beställt nu och var det enda som var någorlunda kul.
Jag har kommit på att jag inte är så förtjust i stora modehus. Kläderna är ofta obekväma, små i storlekarna, och går bara att lämna in för kemtvätt. Jag tänker på dammiga tanter som inte tvättar sig och har för mkt parfym. Malkulor och doft av vind eller källare.
Vi får se om jag avbeställer den. Den är ganska fin och det skulle vara kul att ha en prickig kofta.
Men den kostar ändå 598 kr.

Längtar!


Åh imorgon kommer min älskling hit!!! =D




Emily Tipsar!

Tips nr 1:

Om ni är i stockholm i helgen passa på att gå på Fotomässan i Älvsjö!

Exempel:

Nätverket Brudarna
Self-portraits

 


"En samlingsutställning med 65 medlemmar ur Nätverket Brudarna. Med sina självporträtt visar fotograferna sig själva som både objektet och subjektet för fotografiet, och hänvisar till den historia som ligger till grund för kvinnor inom konsten. Genom utställningen åskådliggörs den mångfald som nätverket uppvisar, såväl bland fotografer som inom konstvärlden. Utan att försköna eller glorifiera öppnar de upp och exponerar det allra mest intima. Det yttre. Och det inre.
 
Den manliga blicken har styrt kvinnans framställning inom målerikonsten, varifrån fotografiet har sitt ursprung. Fokus har legat på en erotisk kvinnlig form där konstnärerna sammanfört det sensuella och det artistiska på ett sådant sätt att kvinnan exponerats som maktlös och sexuellt underkuvad. Likaså har kvinnans kropp använts i stor omfattning för kommersiella och marknadsföringsmässiga syften. Kvinnliga fotokonstnärer har genom det medvetna valet att rikta kameran mot den egna kroppen kommit att skifta fokus från att vara objektet, till att agera som det aktiva subjektet. Kontrollen över det styrda och objektifierade genuset har återtagits av kvinnan. Bilden här är fotograferad av Michelle Marie Roy".

 Läs mer om nätverket Brudarna på www.natverketbrudarna.se

 

 

Tips nr 2:

HM släpper samarbetet med Comme des Garcons på Shop Online kl 23:59 inatt.

 





Tips Nr 3:

Apropå premiärer så öppnade mitt favorit t-shirt märke Junk Food sin första egna nätbutik i dagarna:
Junk Food Store
Tyvärr så shippar de inte internationellt än så länge (vilket iof är bra för mina affärsideér...) och jag är inte så impad av priserna eller utbudet hitills heller...





Tips nr 4:

God Morgons nya juicer!
Provade smaken Valencia ikväll och som juice missbrukare är jag lika kräsen som när det gäller mitt kaffe! Men där här var full med fruktigt hallon och apelsinkött! Yummy!

 

 

 

 


AJJE!

idag är jag hemma och sover för jag har sån fruktansvärd mensvärk. men nu måste jag ta mig ut och handla mjölk och juice!
hatar att inte ha nån mjölk i kaffet och frukt juice är mitt livs elixir!
Ciao!

Most Wanted Tees

Här har jag klämt ihop några av mina förstahandsval på t-shirts just nu.
Enjoy T-shirt Heaven!


... and more t-shirts to come of course! ;)

Emilys Vardags Outfit Under Kappan Mix



  • Luvtröja, tights, armband, väskor, benvärmare, trosor HM och Divided (finns på Online shoppen)
  • Looney Toons Lola T-shirt Truffle Shuffle
  • Grå hotpants Delias
  • Kjol Monki
  • Stövlar Vagabond (bl.a. på Din sko)
  • Strumpor Top Shop
  • Sneakers Reebok Footlocker
Det är såhär man håller sig varm t.o.m när man cyklar: 2 par tights, benvärmare (eller over knee) och ett par hotpants under kjolen! Föredrar egentligen grå och längre hoodie till vardags men hittade ingen bild.
Försökte klämma in ytterkläderna oxå men det får bli ett annat kollage!
Hotpantsen var oxå en nödlösning, man kan med fördel välja ett par från american apparel eller HM bara de inte är för tjocka.

Jag har fortf inte köpt nån A little bit... t-shirt. Har lite svårt att välja, tycker de är söta allihopa men vilken skulle passa mig bäst om nån ..?



idag ikväll & lika som bär

Mer text och bilder kommer sen!








dagens (andra) outfit



* Midnattsblått satinrosett diadem från Gina Tricot
* Looney toons over the shoulder baggy t-shirt Bik Bok
* Svart trikåkjol och linne Divided
* Stjärn tights Bik bok (rosa tights under oxå Bik Bok)
* Kola bruna skinn stövlar KMB (finns på bl.a. på Din sko)
* Digital pratande klocka Cheapo

Ja egentligen är det dagens andra outfit eftersom jag vart så svettig av att stressa till praktiken efter att fastnat vid datorn som vanligt på morgonen, låg dessutom i nån konstig ställning alldeles för länge så nu har jag jätteont i ryggen, sen hjälpa barnen sy fast knappar & paljetter på t-shirtarna de målade förra veckan, så när jag kom hem på lunchen fick jag duscha igen och byta om.

Miffo Looken= (om någon skulle få för sig att undra vad jag gör med munnen så suger jag på en halstablett haha).
Det här med dagens outfit har jag alltid tyckt varit väldigt kul och sysselsatt mig med långt innan bloggandet.
Dagens Outfit behöver inte betyda att man har på sig den grymmaste outfiten eller bästa klädkombinationen men det är dräkthistorisk dokumentation som man vid återblickande kan ha mycket nöjje av.

Att ta kort med självutlösare är en jättekul utmaning och expriment. Man kan med fördel placera kamera lite högre upp än på min bild. Ingen har någonsin gjort sig bra i grodperspektiv. Men de svåriga är ju att hitta en bra höjd. Därför är det så himla bra att min najsiga pojkvän har gett mig en Gorilla Pod som man kan slingra fast på det mesta!




Lill-Emily



Kände mig liten idag. Här är den riktiga Lill-Emily (Little Unique Rebel).


Öronmuffarna var slut på Rusta men jag handlade upp alla mina pengar på mat på närliggande Willy´s istället...
På vägen hem stötte jag på Svampbob fyrkant- min idol.


Det var ju fars dag oxå... Här är Lill-Emily igen med pappan. Jag har inte sån där vattenskalle, fotot är taget uppifrån.


Rosa piggar upp i höstrusket.



Var väldigt trött och blöt när jag kom hem från mitt söndagsäventyr. Men sen ryckte jag upp mig och gjorde soppa och pannkakor.


Lill-Emily med snuttefilten knuten runt benet. Praktiskt och stilsäkert


Öronmuff



Håller på att fixa vårrullar och jasminris, ska duscha och sen ut i den regnvåta gråa söndagen men jag får iaf chansen att använda mitt nya leopardparaply från urban outfitters och rosablommiga regnstövlar från Rusta.
Apropå Rusta så är det dit jag tänkte vallfärda idag för att kolla om de har kvar de här superroliga supersöta öronmuffarna för barn (och om de passar såklart..)!
De är så söta allihopa så jag har svårt att välja vilka jag ska köpa.
Har ju bara 237 kr resten av månaden annars hade jag ju köpt allihopa. Vilka tycker du är sötast?
Jag tror de blir de mintgröna...

Wanted stuff


okej det går sakta framåt med kollagen.
här är ett misch-masch av grejjer som får mig att börja dregla just nu:

* T-shirts med She-Ra och Supergirl märke Sugardaddy från Play
* Rullskridskor, hjärtformade solglasögon, bakelsemössa, elvisbrillor, Harajuku lovers parfym, och körsbärsörhängen från Fred Flare
* Plastväska Dumpling Dynasty från Kitsch
* Vit sneaker med nitar märke Sneaky Steve
* Rosa Dr Martens

Fördjupning av vissa utvalda objekt:


RULLSKRIDSKOR!!! som jag letat! it´s a dream come true!
efter att jag skaffat de här behöver jag bara åka till florida å rulla mellan palmerna. Synd som tusan att Fred Flare av nån anledning bestämt sig för att inte shippa internationellt så om man vill kunna beställa grejjer därifrån får man skaffa en fejkad amerikansk brevlåda på Myus, vilket jag ska göra nästa månad.


Heartshaped Glasses.
Jag grämer mig fortfarande och kommer göra det för resten av livet att jag inte köpte de körsbärsrödglittriga hjärtformade brillorna på TopShop i somras, så nu försöker jag få tag på ett par nya och de måste vara jäkligt coola och inte se ut som de är från en skämtbutik.


Harajuku Lovers parfym.
Gwen Stefani har släppt inte bara en utan FEM parfymer baserad på personligheterna i hennes posse.
Alla som känner mig vet att jag är allergisk mot parfym och får migrän av alla starka dofter (hårspray aaaawwwwgggghhh... flämt flämt!!!) men för den här parfymens skull skulle jag kunna genomlida känslan av att ha en bubbla över huvvet och störtmigrän haha (ni som fortf inte tar det på allvar prova att sätta en guldfiskskål på huvvet och försök kommunicera genom den.. hrmmpf). Jag har inte ens luktat på den än, men om inte annat så är ju flaskorna helt bedårande och jag tror jag satsar på "G" (dockan längst fram om ska föreställa Gwen):
"... a crisp mix of mandarin, coconut, apple, jasmine, & sandalwood. Arigato!"


Need I say more..? Kelis+körsbär= Fantastico!


Dr Martens är de skönaste skor jag vet. De gjordes för att mniska arbetsbelastningen eller som sjukhusskor för kvinnor ursprungligen har jag för mig (?!) Jag har inte använt Dr Martens på många år men nu är det dags igen! I gymnasiet var det ju en del av "skoluniformen" och ett bra tag till. Ända tills mina andra par skotskrutiga i tyg gick sönder...(mamma retar mig för att jag fortf. vägrar slänga dom...). Spännande Dr Martens minnen finns det gott om...
Kan inte bestämma mig för de gröna eller rosa, båda är så sjukt läckra! Jag älskar den där bilden i överhuvudtaget. Grymt snyggt komponerade outfits!


Det tog ett tag för mig att börja gilla Dumpling Dynasty, men precis som med sushi så blev det sen addicitive.
Det är nåt med de där bilderna som medför en särskild stämning som jag gillar.

alltså den här skon är så sjuuukt snygg!!! en blandning av star wars och hårdrock! små i storlekarna dock, men jag ska prova dem en gång till och if me lajki- beställer jag dem.

skäll gnäll

min granne har en hund som skäller hela tiden. hela dagar. den slutar aldrig. blir aldrig trött eller hes.
det är en stor svart schäfer som hårar ner hela trapphuset och källaren och min balkong och tvättstugan.
nu håller de på att försöka träna upp den genom att bland annat låta den stå och skälla.
hmm. man kan bli galen för mindre. det är väldigt lyhört i huset och jag har superhörsel.
nej nu ska jag sluta med skäll o gnäll o blogg och kolla på nån film!
see ya later honeypuffs! :)

brev stress och kaos!

hann inte lägga in alla bilder, men kom på efter att jag kastat i mig min alldeles för lyxiga mat för min 50 kr/dags budget (grillad kyckling potatissallad och majskolv) medan jag tryckte på den där jäkla Avbryt knappen, att jag nog bränt just de bilderna på dvd-skiva på Hanky´s jobb. Dööööh. och tappade nya kameran i golvet (första gången av hur många gånger)(blir så jäkla arg på mig själv! inte den här kameran oxå!? men den klarade sig- thank u jesus).
 Anledningen till stress var för att det är Hanky´s minneskort som han behöver i helgen på kalas så jag skulle posta det innan 18.00 på macken. Sen hittade jag inte Karate Kid Cobra Kai tishan som jag skulle bifoga i paketet och inte heller brevet med frimärken Hanky skickat till mig... Fick en stressattack gaah!
När jag väl hittat allt så var klockan 18.15...
Jag gick till macken och som tur var hade inte posten hämtats än. Jag frågade henne många frimärken som behövdes för att sen i stressattacken (det blev kö bakom mig, telefonen ringde) glömma bort det men jag satte på det jag tror var ett extra frimärke och la det på lådan.
Nu får vi se om brevet kommer fram imorn.
Efter detta och mina försök att hitta saker så ser lyan värre ut än vanligt. Dessutom luktade det ätticka och jag hittade en gammal banan på golvet YUCK.
Nu vill jag bara lägga mig på sängen och äta massa godis och kolla på film (ja, mensen närmar sig haha) men där ligger nu tavlor, kläder, papper och madrassen är halvvägs ned på golvet.. dööööh.
Hasta la vista.

Meningen var att jag skulle skicka ett till brev till 80stees i United States of America. För att byta den här underbara Hello Kitty tishan till en större storlek (små tajta ärmar)  bland annat. Men jag hann inte det nu. Får gört på måndag. Har skjutit upp det ett bra tag nu.
Vill börja använda dom snart! Man får iaf 60 dagars öppet köp+bytesrätt det är grymt shysst.


(ja jag vet att jag har polisonger på bilden. men vadå jag har ju det och det är coolt!)


och den här tishan. man måste ju göra reklam för världens hitills bästa t-shirt webshop! (underförstått: min kommer vara bättre!)


program som inte fungerar!

men alltså vad är det här?! det driver mig till vansinne. jag ska lägga in 400 bilder i iPhoto och för varje bild måste jag trycka Avbryt i den där jävla lådan 2 gg?! är det nån annan som har samma problem ochlösningen på det?!

Idag.

Hejsan Spejsan!

Hemma på lunch (knorr´s pulversoppa potatis purjo och en pizzaslize från igår). Idag på praktiken var det inga särskilda aktiviteter så jag tog saken i egna händer som en Good Girl. Jag hade tagit med laptopen så först försökte jag limma fast dataskärmen igen i laptopens ena hörn där den gått av (så man kan bara ha datorn lutad mot nånting- vilket är ganska drygt). Men det funkade inte. Sen började jag installera photoshop för att bl.a. kunna göra blogg- kollage när jag inte har nåt att göra. Det tog nästan 1 timme och det blev en sen lunch.

Andra planer:
* Fundera vad jag kan skapa för nåt till försäljning på Teresa´s Edge jul marknad på Kafé Spegeln och Länsmuseét i Gävle.
* Skissa på hur min internet butik ska se ut oxå.

Jag har fortfarande ont i huvvet fast idag känns spiken lite mindre... men jag känner mig varm och simmig i ögonen. Kanske förkylning på G.
Fast det kan kännas som man har feber när man har migrän eller ska ha mensen.
Kanske är vädret. Jag är ju en sån där väderkänslig gammal gumma.
Och i morse låg det tjock dimma över stan och var jättekallt.
På med ett par xtra tights!


här har jag t.e.x. lutat skärmen mot ett tomt havrefras paket och en flip flop... :P
(uppfinningsrik som få!)
det gula visar var datorn gått sönder om nån inte fattat det...
om någon vet hur man kan laga detta, hojta till snälla!

Mina favoritbloggar

Tjena!
Jag har fortf inte fått det här med länkarna att funka så jag kör ett inlägg med dem. Lika bra det så kan jag skriva en rad om dem:

Mandyzz blogg: Amanda är en av de sötaste snällaste busigaste mest lojala tjejer jag vet och ett av världens absolut största Pink fan!

Teresa Gato´s blogg: En ny bekantskap på min praktik men tillika så är det här en grymt cool, shysst och superkreativ tjej som både gör egna heeelt fantastiska smycken som hon säljer bl.a. på tjallamalla i stockholm och så kör hon även Edge marknaden.

Pretty In Pink bloggen: Sofie är en grymt cool tjej som jag gick på folkhögskola med i stockholm. Hon delar mitt intresse för rosa, 80-tal och har lika smak på många grejjer. Min första favoritblogg. Hon gör grymma kollage oxå. Och har super koll på dom bästa shopping sajterna.

BLACK MILK: Lisen Haglund är en av min äldsta vänner och hon är en fantastisk superkreativ cupercool brutta som är totalt suuuuupergrym på bl.a. att måla, rita, illustrationer ect. Min favvo konstnär!

Har jag glömt nån? Isåfall lägger jag till mer sen, får så ont i ryggen av att sitta vid datorn, måste ta en break. CIao!


gävles bästa smågodis vs. budget

nu har jag ätit pizza å köpt godis för 47 kr. de har stans bästa smågodis på konsum söder. omöjligt att inte plocka på sig för mycket. nu har jag spräckt min 50 kr/dag budget rejält och får snåla några dagar om det är möjligt...

pizza love

här är gävles bästa pizzeria just nu enligt mig:

pizzeria la famiglia

godast tex mex pizza jag nånsin ätit! (fast med räkor istället för köttfärs då eftersom jag inte äter rött kött)

spik i tinningen

jag har vart hemma hela dan med huvvevärk som inte går över. kollat på 2 avsnitt av nya 90210, äit pasta med kycklingköttbullar, godis och sovit max en timme. lite orolig att jag ska bli magsjuk eftersom när jag och hanky blev så otroligt dåliga i sthlm i somras låg jag en hel dag med migrän innan det bröt ut. men sen pratade jag med H och han påminde mig om att det kanske beror på att Röda Veckan närmar sig vilket kan börja med migrän. Tataaa! jippihoo.
tror jag ska spendera dagens 50 kronors budget på en pizza, eller spräcka budgeten menar jag... ;)
fortsätta ligga i sängen, kolla på mina favorit tv-serier och sova mera. är fortf helt slut.

Dom här killarna gillar oxå pizza!


Turtles Pizza Herr T-shirt, Truffle Shuffle märke Vacant.


Turtles You Got Served Tjej T-shirt, 80stees.

aoooch

vaknade med huvvevärk idag. försov mig oxå. tror jag tog ut mej igår när jag intensivstädade hela kvällen. hatar att gå och lägga mig utan att ha chillat till nån film eller tv-serie. städningen är långt ifrån klar men jag tog hand om det absolut värsta. och nu är jag on a roll så jag ska fortsätta och vara Good Girl och städa ikväll.
Hittade lite fler gobitar på HM SHop Online när jag kikade imorse...



vilken färg på mickey mouse hoodien är snyggast? jag tycker om dem allihopa... men jag tror det blir den lila (nån slags blandning). Den mörklila färgen tror jag blir snyggt med gula tishor (me löv), Och av klänningarna väljer jag nog den blå/svarta. Även om jag gillar den vit/svarta men det är omöjigt att tvätta den kombinationen utan missfärgningar. Too bad, för det är klassiskt snyggt och dessutom effektfuilt med knallfärgade detaljer till. Fast å andra sidan är den blå/svarta kanske lite kuligare oxå!?


Framsidans Baksida

Ooooh!

Jag och Hanky har pratat om såna här t-shirts med framsidans motivs baksida på ryggen (hahaha men hur ska man beskriva det då?!), och så fanns de på HM´s Shop Online!


Äntligen en Cyndi Lauper blåsa! Hoppas den är någorlunda bekväm oxå... Troligtvis inte med korsett-överdel.

Snygg handväska och nätstrumpor! Finns i rosa, turkost och svart! :D

har de äntligen börjat få lite bättre koll på HM? eller det kanske var orättvist, bättre koll då.
Och isåfall, vet jag inte om det egentligen gör mig glad. Jag vill nog inte att alla ska börja bli t-shirtfreaks som jag...
Såg att de hade t-shirts med ganska fula tryck som skulle föreställa Wonderwoman i butik oxå (inte på långa vägar lika snygga som mina från USA). Det verkar som Sverige snart är på toppen av en t-shirt obsession iaf, och som sagt jag vet inte vad jag tycker om det... hrmpf. Trots det så gjorde de här t-shirtarna min dag och jag har beställt en av varje såklart ;)

oooh höll nästa på att glömma den här pärlan som just kommit in på truffle shuffle från american classics.
grafiskt snyggt och min favorit färgkombo. snyggaste marilyn tishan hitills. hamnar på wanted listan direkt.


idag


nya väskan. rea fynd hm shop online.




dagens outfit:
2 storlekar för liten she ra t-shirt truffle shuffle
rea fynd hm shop online (vet inte om jag ska behålla: tajt resår i midjan och tunt tyg men väldigt snygg)


from my real life notebook


dagens outfit då

detta var innan jag iöverhuvudtaget startat denna blogg

från idag

dagens outfit då

har man inget att göra och massa metro tidningar kan det bli massa såna här kollage

middag

är det för tidigt att äta middag klockan 5?
i min erfarenhet så blir det så jäkla sen middag om man istället äter massa mellanmål när man är hungrig.

GOOD GIRL

Emily is tryiing to be a good girl for once. Jobbar och sliter, är ordentlig, trevlig, väluppfostrad och gör "rätt saker".


Jennifer Aniston i filmen "The Good Girl"

Askungen var en "duktig" och självuppoffrande tjej hon med snygga skor. Hon städade, sydde och slet hela dagarna och mössen var hennes vänner... Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg med faran att vara en duktig tjej, men i mitt fall som har fört rebellliskt motstånd mot detta i många många år, är det en skön omväxling. Jag behöver det nu.


lamm o kofta

Sov skitdåligt inatt. Idag är jag jättetrött men måste till praktiken och hjälpa barn piffa upp gamla t-shirts.
Jättekul såklart. Är bara trött på att känna mig som en zombie.


Här är min nya HM kofta. Vad tycker du? ska jag behålla den?


mera sci fi mässa!


så omtänksamt!

ja han gick verkligen wild andcrazy eller hur! ;)

sen träffade jag på idol lars på pendeln... han irrade runt efter att blitt utkastad från idol...

på väg...

träffade en kille i min smak...

när vi kollade på gamla star wars gubbar överasskade han oss baifrån och jag skrek till såsom man gör när en stormtrooper står alldeles bakom dig...

my little ponies!!! det var en glad överasskning!

...liksom djävulen från the legend med tom cruise. oxå en av mina gamla favvisar...

här har vi danny trejjo! bland det pinsammaste jag vet är att smygfota kändisar.


han såg jäkligt cool ut iaf. han skrattade o jag gjorde tummen upp åt honom.. hahaha...

... till skillnad från carl weathers som inte rörde en min trots att jag gjorde tummen upp åt han med... hahaha.
han kanske var sur för att vi inte betalat för att bli fotad med honom eller få hans autograf...
trots det tycker jag han är grymt cool oxå. kanske därför var jag oroligt generad efter detta och mindes varför jag gömde mig bakom en pelare 2002 när rutger haur gästade sci fi mässan... gaaaah!

sen tog vi en halloween fika där i mässhuset i älvsjö på ett fik där de varken kunde göra bakelser eller latte eller hade nån koll, men dyrt var det! och vi diskuterade och jag funderade varför jag tyckte det var så fruktansvärt pinsamt... jag får ha nåt inlägg om det fenomenet inom en snar framtid.

mysigt var det! halloween bakelser är tradition!

willy wonka replikas...


eftersom jag led av sån blygsel så bad jag hanky ta kort på lance henriksen... här är han och carl weathers när de går hem för dan efter att de tillsammans med danny trejo skrattat åt mijna fotbollsstrumpor från american apparel... tror jag iaf. och det är ju alltid nåt eller hur...

lance henriksen once upon a time in Alien bland annat.

dagens inköp 4 pins, ett star wars tygmärk och ett stort foto på prinsessan leia.

på bussen hem var det en predator in da neighbourhood....

i love sci fi

spenderade hela gårdagens kväll me att utrota 80 % av bananflugorna i min lägenhet och morgonen med att i 45 minuter brygga en shysst kopp kaffe och sen när jag skulle lägga in bilderna i datorn så dog kamerabatteriet... (är det tecknet på att det inte kommer bli en bra dag..?) men vill så gärna berätta om sci fi mässan bl.a... här kommer ett litet smakprov iaf...


gaaaah, det vattnas i munnen...


ha ha vilket trevligt par! hhaahahaa! jag o min barndomsidol fantomen...

And off I go to praktiken! See u later alligator! PUSSS

Horror movie?

Är det nån som kan rekommendera en spännande rolig och inte alltför läskig Halloween skräckis??

Urban Outfitters Graphic T-shirts

Några av mina favoriter på Urban Outfitters webshop:

Foxy! The White Rabbit!

Älskar baseball ärmar och Batmans Robin! Ser väldigt 80-tals filmigt ut.

Star Wars Star Wars! I Can´t Get Enough!

Tropical! Tutti Frutti! Go Bananas!
The Chesire Cat!

Hade jag inte vart tidspressad skulle jag gjort kollage istället för att bilderna ligger på längden sådär fult.
I´m still a rookie at this u know.

Den här shyssta rockabilly baseball tishan provade jag på urban outfitters när jag var där i veckan. Sen dog kamera batterierna... Vilket var synd för jag provade massa snygga Junk Food/Urban Outfitters tees. Synd att storlekarna är så små och bara går upp till Large. Ärligt talat, tror de att alla kvinnor är pygmeér eller?! Dööh! Baah!
Marilyn Monroe was a proud size 42 and she´s the worlds greatest sex symbol and it´s nothing u can say about that!



Lite passande dagen till ära= Halloween! MOAahahhahaa!!!


Igår

Var ensam i Hanky´s lägenhet i Huddinge senare delen av kvällen. Han sov hos sin mamma i Rönninge för att han lovat mata katterna när de är bortresta vilket skapar en del krångligheter fast med lite planerande fixar vi biffen.
Det är alltid lite underligt att vara ensam i nån annans hem... Känns som jag vart i den situationen många gånger förr och det känns lika underligt varje gång.
Man myser och börjar automatiskt bo in sig, fast man vet att man egentligen inte hör hemma där fast ändå skapar man en relation till hemmet och det känns konstigt att bara åka därifrån och ibland kanske man aldrig kommer återvända...
Ja jag vet inte om jag kan uttrycka det jag menar ordentligt och utan att det låter dramatiskt eller galet.
Som Cyndi Lauper säger: "Fuck it!"



Marängsviss. Tvättade massa. Började kolla på nya Star Wars, slutade med nya Heroes avsnittet...


Åt upp Hanky´s original Jelly Beans! På bilden smak Tutti Fruttttti!


Ser ut som blöt gammelmanshud eller hur? Yuck. Men det är faktiskt en något gammal blöt undersida på en pizza från Huddinge pizzeria... som sagt, inte de bästa pizzorna...




star wars tishan

Funderar på att ha på mig min nya Star Wars tisha idag på Scifi mässan. Eller är det bara töntigt? haha



Megan Fox verkar tycka det är hott iaf och för att hotta till det ytterligare verkar hon ha klippt av den på längden! Gaaah! Dödssynd! Ju längre tishor desto bättre!


HM paket

När jag kommer hem så har jag ett stort HM paket som väntar på mig på posten med bland annat den här supersköna långa koftan med fickor :D Fantastiskt på vintern, när man har mensvärk eller ryggont. Hatar korta koftor.


Den här här svarta långa koftan med huva och fickor har jag på G för nästa beställning:





HM shop online



Dessa 2 har jag beställt på rea på HM Shop Online på morronen.
Även om man har shopstop skadar det inte att internet shoppa lite, då man kan ändra sig, ta bort beställningen eller få den levererad när man har mer pengar och då köra på delbetalning.,. Praise HM Shop online och kredit! ;)


morning


gör mig redo för sci fi nässan. elvis mugg rea 45 kr www.kitsch.se


She Bop

Dagens låt:She Bop med Cyndi Lauper

RSS 2.0