Glad Valborg!

En magisk kväll för en stor brasa, äventyr, hedniska rituer, dansa på glödande kol, få kindrosor, samt promenera under stjärnklar himmel och cykla zigzag på sopade gator. Äta varmkorv och kanske köpa en godisrem.
 
 
Artist: kendrick Lim - http://kunkka.deviantart.com/
 

Billigt & Dyrt, Hårt & Gulligt

 Här är min Veckans Stil-spalt från dagens Arbetarbladet.

Angelica Johansson, 23, pluggar till sjuksköterska. Angelica tycker om kontraster. Som att blanda hårt slitet och nött med en söt klänning eller en fjärilstatuering på halsen, och billigt med något dyrare som sticker ut.

 

Vad har du på dig?

-        Väskan är från H&M. T-shirten är från Bik Bok. Jeansjackan är från Topman i Los Angeles. Jeansen är av märket Please från inredningsbutiken Uthuset som ligger bredvid Myrorna. Skorna är från Madame Nyberg i Valbo.

Vad har du för stil?

-        Jag är nog inte så mycket för blommigt och tjejigt, utan mera nött och slitet med lite militärkänsla. Sedan gillar jag pilotstilen. Jag kan ha en gullig klänning men då måste jag ha hårda boots och en sliten jeansväst över. Samt stora metalliska smycken.

Hur tänkte du med fjärilstatueringen på halsen?

-        Jag gillar ju kontraster och det känns lite oväntat med en fjärilstatuering på halsen när man har en hård stil.

Vart handlar du mest kläder?

-        Jag tycker H&M har mycket bra. Sen kan man ju hitta småsaker överallt. Jag reser mycket och passar på att handla mest då, till exempel på Topshop och Urban Outfitters. Sen har jag mycket jeansshorts också och dom handlar jag mest på second hand.

Har du något favoritland att shoppa i?

-        Just shoppingen är jätterolig i USA. Där finns det mycket småbutiker som inte finns här med bra priser och udda saker. Just jackor som man får vara ensam om brukar jag slå till på.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

-        Nej, det är väl inte så mycket. Jag är jättedålig på att shoppa här. Det kan bli någon blus här ifall jag ska på fest och vill ha något nytt. Oftast får jag en bild i huvudet av hur plaggen ska se ut men sen hittar jag inte på dom. Jag tycker absolut vi borde få in fler butiker än kedjebutikerna. Korint på drottninggatan är också bra. Oftast blir det lite dyrare. Till exempel har jag delägare till jeansen.

Varifrån samlar du din stilinspiration?

-        Jag är jättedålig på sånt. Jag tror att alla tjejer blir inspirerade av varandra, man plockar upp något och gör det till sitt eget, och från lite modetidningar och modebloggar och sånt.  

Har du något stiltips?

-        Att köra på billiga plagg i grunden och ha ett dyrare plagg man kostat lite extra som sticker ut.

Har du något favoritplagg i garderoben?

-        Jag har en jättetuff pilotjacka med märken på.

Är du intresserad av skönhetsprodukter också?

-        Smink tycker jag är jättekul. Jag köpte mycket ögonskuggor från Make Up Store. Det blir mycket grönt, lila och klara färger. Ansiktstvätt och hudkrämer köper jag från Dermalogica och det beställer jag billigare, en tredje, fjärdedel av priset, från England. Likaså ID’s concealer, puder, och rouge. Jag beställer från Jerseybeautycompany.co.uk och Lookfantastic.com.

 

 
 

Apricot Beach Vs. Miami Horror

 
Här är en outfit som jag trivdes jävligt bra i från ett par veckor tillbaka! Cheap Monday-jeans från Caliroots. Aprikost linne med palm från BIk Bok. Huvudscarfs och halsband Glitter. Reebok sneakers Din Sko. Brillor Gina Tricot.
 
 
 

Span på stan: Gult.

Kanske var det för att det var påsk, eller nåt, men det var väldigt mycket gult som fångade mitt öga i ett och samma kvarter en kväll för ett par veckor sedan.
 
Ohlssons Tyger.
 
Gula stadsbussar, samt reklam för OLW's nya Cheez Heartz- måste man ju testa! :D
 
 

Flashdance-linne & Fika

Igår var det en sån där härlig energidag då man bara kan kolla på det enorma berget av kläder som man delar säng med och kläderna parar ihop sig till en perfekt mix framför ens ögon, och oavsett om det blir en perfekt mix eller inte så gör det inget för man är på så bra humör. Klänning från Gina Tricot. Flashdance-linne från H&M Divided. Väska från Lindex.
 
Carola bjöd mig på en tre-kulersvåffla (kiwi, strawberry cheesecake, choklad o marsipan) som vi åtnjöt i parken tills vi blev avbrytna av ett fyllo och drog oss in mot stan igen.
 
Där Carola drack bubbelte som luktade precis som mitt balsam från Aussie. Sen tog vi en runda på stan! (se föregående inlägg!).
 
 

Risifrutti Piñacoco

SMAKTEST. Risifrutti's Piñacoco som är på tillfälligt besök. Passar bra för dom som gillar att hänga på playan och smörja in sig med kokosolja och dricka sliskiga drinkar ur en huvudkapad ananas! Eller bara är trött på regnrusket och behöver ett tropiskt boostigt mellanmål...

 

Visste du detta?

39801_large

En av legenderna kring hur Pina Coladan kom till: Upphovsmannen bartendern Ricardo Garcia jobbade på Hotel Caribe Hilton i Puerto Rico. Hotellets välkomstdrink var vanligtvis Coco-Loco men när kokosnötsplockarna strejkade stod man utan kokosnötter och blev då tvungna att ta till ananaser istället.

 

Pina Colada betyder hackad ananas på spanska! Vill du veta mer, läs här.

 


Span på stan

 
Nu kommer solen- och med det tropik-tema tydligen! :D Rymlig flamingomönstrad väska i kanvastyg för 99 kr på H&M Divided. Must have!!!
 
Brillor med palm och flamingo på Glitter!
 
Långt silverhalsband med neonstjärnor i olika färger. ca. 90 kr på Glitter. Very 80s Madonna Lucky Star! Must have! :D
 
 Fyrkantig kuvertväska som man kan spegla sig i! Piffar upp vilken outfit som helst, från Glitter.
 
 Festligheterna fortsätter med neonfärger och glow in the dark på H&M divided.
 
Mer varianter med cocktailglas och Hawaii-lei-blomster, ca. 80 kr. Ibland kan man fynda sådana här roliga brillor billigare på ÖoB. Jag har flera stycken därifrån med tequilaglas, cocktailglas och födelsedagstårta.
 
Rosa mustasch-sjal och färgglad döskallesjal, Glitter.
 
 

Sagan Om Ringen, avklarade grejer & tårta.

 
Det här var från igår när jag hade på mig en t-shirt från första Sagan Om Ringen-filmen som jag köpte på Sci Fi-bokhandeln i Stockholm (i pojkstorlek). Jag skulle köpa en t-shirt med Orlando Bloom eftersom jag var lite fjortiskär i honom när jag var i 25-årsåldern, men det blev den här med hela gänget istället! Tyvärr har också ett par av mina favoritsolglasögon nått sin död, som så många föregångare, i väskan...
 
 
Annars var jag jätteduktig och fick massa viktiga saker gjorda och firade det med att äta hallon- och kiwitårta som min mor fryst in från sin födelsedag! 
 

the pink life.

 
 
Här var jag igår iförd en rosa Care Bears T-shirt av JunkFood från 80stees.com. I brist på andra lurar använde jag Hello Kitty-lurarna från Coloud som egentligen är för små (men jag har töjt ut dom så dom nu är någorlunda användbara). Hur söta de än är så tror jag att de kan vara en av anledningarna att jag fick hörselgångseksem som aldrig ger sig (använd ej för tajta hörlurar!).
 
Spanade dessutom in den här drömcykeln på stan! Bubbelgumsrosa damsnurra från Crescent! (bara 6.999 kr tror jag..).
 
 Tjusig illustration!
 
Snygg-snygg skyltning med flamingos på VILA (de har alltid snyggast skyltning!).
 
 

Little Miss Sunshine, Slickepott & Smågott

 
 
Det var längesen jag var ute och fikade men i förrgår var jag och Carola och fikade på Wayne's i fyra timmar och jag slog till på en kitschig slickepott och en chokladpralin med citronfyllning! Smågott som förgyller livet. Jag har dessutom på mig min Little Miss Sunshine T-shirt av JunkFood och ett nytt neonrosa hästhalsband från Glitter.

 

Skinhead med Star Wars-väska & skägg

Här är min Veckans Stil-spalt från dagens Arbetarbladet.
 
 
Ludde Lundblad, 36, är förskollärare och spelskribent på en av Sveriges största spelbloggar. Luddes stil är skinhead och hans skägg faller damerna i smaken. Han har också vikt ut sig i jämställdhetens namn.
 

Vad har du på dig?

– Star Wars-väskan är från Roligaprylar.se. Jackan är från Warriorclothing.org och är en Harrington-jacka. Kepsen är från Carlings. Jeansen är från Tradera. Dr Martens-kängorna är en gåva. Fred Perry-pikén är från Stadium. Ben Shermankofta och strumpor från Tradera.

Vad har du för stil?

– Skinhead, ja alltså punkstilen från England.

Varför fastnade du för den stilen?

– Det är nog för att den är punkig men samtidigt proper. Lite som jag själv.

Hur länge har du haft den?

– Ett–två år. Innan dess har jag mestadels haft rockiga stilar. Det var en period när jag gick i 3–4:an som jag lyssnade på Herreys. Sedan kom Kiss och räddade mig.

Vad får du för respons på din stil?

– Jävligt positiv. De säger att jag ser stilig ut. Sedan är det en del som säger att jag ser ut som en hipster men då säger jag att jag har ingen fluga. Men jag har faktiskt blivit nekad att komma in på krogen några gånger.

Berätta lite om ditt skägg!

– Jag får mycket positiv respons av damerna på skägget, det kom lite som en chock. Men det är nog mest för att det är trendigt med skägg skulle jag tro. Det skitjobbigt, nu har alla det. (Red. anm: när vi sitter och pratar kommer det fram två tjejer och ber att få känna på Ludde skägg).

 

 

Det har ju blivit poppis med barberarsalonger igen, är det något för dig?

– Det är så jävla dyrt. De kommer bara finnas så länge det är trendigt med skägg och trender kommer och går. Nu kommer väl bratsen börja ansa skägget på dagarna, bara för att det är dyrt, och vaska champagne på kvällarna. Jag går ju faktiskt och klipper mitt skägg fast hos en kompis.

Har du några skägg-förebilder?

– Ja, Sean Connerys skägg och Burt Reynolds mustasch.

Berätta om dina tatueringar på händerna, varför ”PUSS” och ”KRAM”?

– Det är ingen som har det. Jag försökte komma på något annat på fyra bokstäver än det FUCK, PUNK, och det vanliga.

Vad har du för shoppingvanor?

– Många av de här märkena jag kör med är så dyra, och det har man inte råd med som förskollärare, därför är det bra med Tradera. Det är viktigt att det är just märket Fred Perry och Ben Sherman för det var det skinheadsen hade på 70-talet. Det är även snobbar som kör med det men jag har det för att det är så det ska vara. Stay true, stay skin!

Berätta om ditt utvik?

– Det finns så mycket konstigt på internet och mycket tjejer i sexiga poser så jag körde en motsvarande där jag endast skyler mig med spelkonsoler.

 

Emily Brandon-Cox

 

 


Span på stan

Här kommer det efterlängtade Span på stan-inlägget.
 
COLLECT MOMENTS // NOT THINGS t-tröja från Gina Tricot.
 
Svarta tights med snygga knä- och dragkedjedetaljer, Bik Bok.
 
Snygg outfitkombo med leopardmönstrade byxor och Meow-topp, Gina Tricot.
 
Sassy svart/leopard-bh som också ser ut att uppfylla bekvämlighetskrav, Lindex.
 
Riktigt snygga strumpebandshållare, Lindex.
 
3-pack glassiga trikåtrosor med spetstryck, Lindex.
 
Äntligen börjar det bli strumpbyxväder!!! Knalliga ben på Åhléns.
 
De har ofta snygga brillor på Lindex. Dessa ligger helt i tiden. Tyvärr så är det nog så att ska man köpa solbrillor så är Lindex det sista stället man ska besöka. De två brillor jag köpt har antingen gått sönder efter första användandet eller är oanvändbara. Dessa gick sönder när jag provade dom.
 
Coola tights med leopard och kosmos, Vero Moda.
 
 

Killer Jackets

Bara kände spontant att det här var bland de coolaste jackor jag sett! :D Från Dollskill.
 
 
 Bra inspiration till att pimpa egen jeansjacka!! Inte svårt om man är lite händig.
 
 
 Snygg look i övrigt med röda lackbyxor med synliga blixtlås och nitförsedda schackmönstrade Vans, slarvig fläta samt rökig Cat Eye-sminkning.Jag har faktiskt en röd lack-jacka med synliga blixtlås som jag sytt själv- ska lägga upp i "Garderoben"-kategorin framöver, och börja använda den mer!
 
 
 
 
 

Concious Collection 2013- Vanessa Paradis

Det här med H&M's Concious Collection känns ju som en bra grej att lyfta fram, även om det är lite försenat. Men kampanjen gäller fortfarande och nu har det t.o.m kommit en Concious Exclusive dagen till ära.
 
I år är det franska sångerskan och skådespelerskan Vanessa Paradis som är modell för den miljöinriktade hållbara kollektionen och det känns helt klockrent med hennes romantiska och fräscha look.
 
 
 
 
Det har aldrig fallit sig så att jag har slagit till på något från Concious-kollektionen, men sen ångrat mig och suttit o trånat på Tradera istället (eller var det från Garden-collectionen, eller är det samma sak månne? hmm..) men det bidde inget där heller, och jag tror inte att det kommer bli någon skillnad i år heller trots att det är en jättefin temabaserad kollektion, men det var inget som riktigt sa "pow".
 
 

Flamingo-påslakan!

Ni som följer min blogg sen tidigare kommer säkert ihåg när jag bloggade om dom här fräääscha sänglakanen med citroner från H&M som jag skulle få ta över av min kusin (här)... Nu har jag äntligen fått dom! :D Hon kom hit från Stockholm under påsken och ställde dom utanför min dörr i en ikea-påse när jag låg hemma sjuk. Som bonus fick jag också ett leopardmönstrat badlakan från H&M.
 
I samma veva såg jag att de fått in fler snygga påslakan på H&M, nu med kitschiga flamingos!! :D 199 kr. Kolla här!! Jag har dessutom redan en matchande badrumshandduk som jag fick av kusinen i julklapp. Så det här känns ju som en given investering.
 

NYLON FESTIVAL-INSPIRATION

Eyecandy och inspirationsinjektion såhär på fredag eftermiddagen... :)
 

Glasspaus

I närheten av min nuvarande praktikplats ligger lägligt nog Gävle Centralstation och där ligger Pressbyrån. Lägligt nog är det halva priset på alla glassar på Pressbyrån tills på söndag! (tips, jag antar att erbjudandet gäller över hela sverige) :D Igår passade jag på att äta den dyraste glassen Wich från Ben & Jerry's.
 
Yes box, här inne ligger Gevalia men i den mittersta byggnaden, bakom det fina rosa huset, har jag min praktik.
 
Det ligger precis vid vattnet så det kommer bli ännu härligare i sommar!
 
Idag blev det en outfitmatchande Magnum Strawberry & White Chocolate.
 
 
 

Det lynniga vårvädret.

Jane Mansfield (snygg vampyr?) i päls! :D
 
Idag har jag på mig fuskpäls med luvis under och med vårsolen samt ett förkylningsvirus som fortfarande häckar i kroppen svettas jag som ett as. Sol och värme i all ära, välkommen!, men den här överlappningsfasen mellan vinter och sommar är den mest irriterande av alla vädrets faser. Vad i helvete ska man ha på sig för jacka utan att frysa eller svettas ihjäl. Kan man skippa mössan eller blir man förkyld då? Ja, hur man än gör blir det fel. Jag har kommit fram till att det enda man kan göra är att köra lager på lager. För då kan man skala av sig lager ifall man börjar svettas iallafall. Samt gå över till de tunnare varianterna av allting: tunnare luvis, mössa, vantar, jacka, pantalonger innan man kan skippa't helt. Look med leggings under jeansshorts, retro t-shirt under rutig skjorta, jeansjacka, wayfarers och Converse, hägrar vid horisontlinjen just nu...
 
*
 

Queen Of The Supermarket/White Trash Chic/Back In Pink!

Jag började känna mig en smutta gnutta smula energisk i söndags (förstås) och jag hade en härlig dag då jag var ute och njöt av vårsolen, handlade, städade, tvättade, kollade på Plantagen, lagade lasagne o blåbärspaj, ect.
 
 Även igår, måndag- annandag påsk, var en bra dag då jag var ute och letade efter Veckans Stil och tog en utflykt till Rusta. Det var längesedan jag var där, men Rusta i mitt hjärta!!! :D Jag slog till på en ny duschslang och duschhuvud och balsam från Aussie! Min duschslang läckte nämligen och jag har länge velat prova Aussie's hårprodukter och passade på när de var ca. 50 kr billigare än på åhléns!
 
Jag bor ju på andra sidan stan från Rusta och i närheten av där jag bor har istället ÖoB legat för den som vill köpa loss massa billiga grejer, som ju inte alls är lika bra. Men när jag åkte dit igår var där bara tomma lokaler och enligt ryktena ska ett Rusta öppna istället. Åh happy day!!! ;D Det blir ett mycket välkommet tillskott till industri/white trash-paletten med Willys, Plantagen, och Max hamburgerrestaurang, m.fl. Perfekt nöje att strosa runt där a lazy sundayafternoon! Det känns som att man är med i en amerikansk dammig roadmovie/independent-film- love it!!!
 
 Så jefla långhårig & Back In Pink!
 
Tip-dye klänning - Gina Tricot. Stentvättade rosa jeans - Cheap Monday. Rosa blixtörhängen - Red Rum.
 
 
 Låt: Queen of the supermarket - Bruce Springsteen.
 

Påskhälsningar!

 
 

RSS 2.0