long train running day




Tjo tjo. Det har varit en lång men skön dag. Klev upp 6.00 imorse och fick hjälp av Hanky med väskorna till tåget. Jättefin vårdag. Fick åka ett sånt där gammalt SJ tåg med kupeér. Delade kupé med en tjej och köpte kaffe, macka och juice i restaurang vagnen. Sen satt jag och fotade, skrev i min anteckningsbok, fikade och filosoferade i mina nya HM solbrillor. Allt det bästa med att åka tåg! Det är skönt att vara uppe sådär tidigt om man är ute och gör och ser nåt kul. Till exempel att se morgonsolen från ett tågkupéfönster är inte alls illa!

Sen kom mamma och skjutsade hem mig och mina väskor. När jag skulle bege mig till mötet fick jag nog av vinterjackor och långkalsonger och slängde iväg det åt helskotta och på mig bruna skinnstövlarna och nya blåa gina tricot kappan med 1700-tals rygg! Och det gjorde jag HELT RÄTT I. FY farao va skönt. NU är det faktiskt vår. Och om jag så blir förkyld på kuppen tänker jag ha på mig VÅRKLÄDER!!!!

Bra möte. Efter det stan. Lunchade kyckling sweet chili sallad och snickers latte Coffeehouse by George, provade kläder på Gina tricot, HM, Bik Bok, Cubus...

Hem och städa lite och packa upp resväskan. Sen sov jag i ett par timmar.

Ikväll: fish n chips (urk) och städat lite mer. Jag har fotat som en tok idag, kameran var helt full så jag har lagt in bilder i datorn vilket tar sin lilla tid.....

Har hur mycket bilder som helst jag vill lägga upp, men jag får helt enkelt ta lite i taget. Kanske roiligare oxå att portionera ut det så det inte blir för mycket att smälta på en gång! :P


För mig var det här första vårdan 2009!

Neeeh, nu är det nån film/tv- chill som gäller. Ska ju på möte imorn igen, men ingen aning vilken tid, hittar inte lappen! Så jag vet inte när jag måste up... Klockan 6.00 igen för säkerhets skull?! :P

Fy bubblan

Neeh fy bubblan va trött jag är. Och imorn måste vi upp kl 6.00 för att  jag ska hinna med ett tåg så jag hinner till ett möte i Gävle... Blaaj...
Halva den här dan har verkligen varit pest och resten artade sig sen... :)

Återkommer med mer detaljer och massa foton imorn! Nu är det bingen som gäller snart....


Godnite Rainbow Brite! :)







Snyggaste Svampbob t-shirten!!!



OK, kolla in den här nya Svampbob Fyrkant t-shirten på TruffleShuffle!!!! Den snyggaste hittlls! =O=O=O



Mina fantastiska presenter från Amanda!!!




TACK TACK TACK Amanda för de fantastiska presenterna jag fick!!! Det är bland det finaste nån gett mig!!! Du är så himla gullig! PUSS PUSS PUSS! :D:D:D

Kakhalsbandet, Hello kitty ringen och t-shirten är från TruffleShuffle! Ljuslyktan tror jag var ifrån Indiska.
Kakhalsbandet av märket Culture Vulture är fantastiskt på alla sätt: tyngden, längden, den är helt i luktfritt gummi och kedjan är fin och lagom tjock. Den är dessutom mjuk och böjlig så det är som att ha en stressboll runt halsen!
Tyvärr så är ringen jätteliten, för barnhänder nästan och det är lite märkligt att den ser ut att vara reglerbar men det är den inte?!
Nåja, jag hittar nåt annat sätt att använda den där fina ringen på!!! :D


på stan i stockholm

Jag är fortfarande i Huddinge i Stockholm och är otroligt trött och seg och har fortfarande ont i halsen. Hanky har åkt till jobbet för längesen. Jag har nån slags semesterledighet att ta ut fast ändå massa möten i Gävle jag måste gå på i veckan vilket är rätt värdo. Men om/när jag kommer iväg på stan i Stocdckholm idag så är det här några butiker jag vill besöka (mestadels är det ju roliga affärer som inte finns i Gävle):

she store (heidi klum tröjjan!!!)
topshop
HM (mina presentkort!!)
footlocker
american apparel
bik bok
urban outfitters
mac+hello kitty på åhléns (det ska stå en muskulös man med hello kitty huvud där inne och göra reklam!)
make up store- nytt rouge
sko uno
skrapan
monki
rio (där har de tokidoki väskor, antagligen fejk ja, och såna där fantastiska stereoväskor och Manic Panic´s galna hårfärger)

Ska försöka att inte sätta sprätt på för mkt pengar....

Det är ju kul att bara kolla och fotografera tycker jag... :P

Seg söndag i Stockholm

Lite bakis. Söndags seg. Ätit brödrostade våfflor till brunch.
Jag bloggar, fotar, lägger in bilder och Hanky gör musik. Sen helt plötsligt gör vi musik tillsammans och bloggar tillsammans, fotar o.s.v.
Den här dagen har bara sprungit bort. Så mycket vi skulle gjort. Så går det när man dricker alkohol! Nu måste vi aktivera oss. Sjukt att det är söndag.


A hard days rock cocktail nite

Hello hello! Igår blev det ingen Grace Jones och jag kommer ångra mig resten av livet precis som jag skrev i förra inlägget. Men jag lärde mig en läxa oxå, är det nåt som är viktigt för mig får jag banne mig ta och ha lite bättre framförhållning och planering!!! Och vi fick en enormt trevlig kväll ändå.
Vi käkade i Kungshallen, jag Hot Wok´s Moon Wooker som var sådär... och Hanky körde på Cajun food.
Sen handlade vi på Åhlen´s Hemköp och hade sjukt roligt bara larvade oss, fotograferade och köpte massa roliga saker som:

Minivåfflor man kan värma i brödrosten!!!!!!!
Rocky Montains Mini Marshmallows (jättegott i varm choklad!)
Påskägg fullt med godis (lite för tidigt men det var sånt gott godis!)
Pez figurer
Cashewnötter
Risifrutti XL
Svart mjölk
m.m.

Sen lämnade vi all mat på Hanky´s jobb och väntade in Amanda. Vi gick till Café 60 för första gången (det där kvällsöppna fiket på sveavägen 60 där folk alltid sitter utanför i filtar när man går förbi) och fikade och bytte presenter!
Amanda hade verkligen bunkrat upp med FANTASTISKA presenter både från jul och till min 30 års födelsedag!!!

Café 60´s fika var sisådär och jättedyrt. Jag trodde jag köpte en sån där Macaron men det var en gammal tiramisu för 40 kr!!!! Men de hade ett gigantiskt utbud av tesorter och exotiska godsaker som fyllde caféet från golv till tak med gamla burkar och etiketter kändes det som. Synd att det inte smakade lika gott som det såg ut. Latten var ljummen, dåligt skum och kaffesmak.
Och det var varmt. Detta sammanlagt blev ändock en behaglig upplevelse som kändes som vi var på en väldbehövd semester i medelhavet! Jag fick en drink-kortlek av Amanda och vi drog varsina kort/drinkar och blev sugna på riktiga till slut.
Så då gick vi till Hard Rock Café och drack ett par drinkar! Väldigt spontant och kul, precis som jag gillar! Ja bilderna får berätta resten! :)



























































I storstan

Tjossan Hejsan. Nu är jag i storstan! Många funderingar och beslut som ska tas. Sitter på hanky panky på hans jobb där vi lämnar väskorna för tillfället så vi kan dra och käka nånstans... Sen har vi inte beslutat om Grace Jones ikväll än heller och konserten börjar 19.30... rätt snart alltså. Om jag inte går kommer jag ångra mig för resten av livet men jag har varken pengar eller energi egentligen... Sen är det ju de kommande PINK och MADONNA konserterna oxå.....
När jag är här i Stockholm är det nåra saker jag planerar göra:

* Träffa andra halvan av min familj som bor här.
* Träffa Amanda och utbyta födelsedagspresenter i efterskott som vi pratat om jättejättelänge. Sen får se hur mycket som hinns och orkas med. Är ju som sagt krasslig fortfarande. Men jag åker iaf hem senaste tisdag kväll...
* Hänga med Hanky Panky och på stan förstås och gå i de butiker som inte finns i Gävle t.e.x NEW YORKER måste jag kolla in!!!



Vi funderar på att dra till Restaurang Peppar eller  nåt pastasställe och käka nu iaf. See uuuuuuuuuu!

Nu åker jag!

Hasta La Vista Gävle nu åker jag! Får se om det var rätt beslut sen då! ;P Och om YES grejjen funkar för mig...



WISH ME LUCK!

Igår Skit dag

Igår var verkligen inte en lucky me- day... Jag planerade att åka till Stockholm men kände mig så otroligt skruttig så jag sköt upp det tills idag. Ont i halsen och allmänt dålig, vilken jäva skit. Ska jag omsjukna nu eller vad är det frågan om?!?!? Så nu måste jag bestämma mig om jag ska åka eller inte trots att jag fortfarande känner mig rätt skruttig, bättre än igår iaf. Jag vet att jag skrev att jag är en Yes Woman nu, men hur funkar det om man känner sig sjuk? Ska man säga JA ändå??? Jag avskyr att inte kunna bestämma mig för saker. Och så är det ju den dyra Grace Jones konserten ikväll i Stokcholm som jag inte vill missa men inte har råd att gå på... JAG BEHÖVER VERKLIGEN KOMMA BORT!!! Var skitlängesen jag var till Stockholn nu p.g.a bristande ekonomi! Men det är onödigt att åka och göra av med pengar om man bara ska må dåligt...
Vilket fall kommer jag till Stockholm påskhelgen. Och Amanda jag har din PRESENT!



Igår:

* Hämtade jag ut HM paketet! Provade kläderna och tog kort.
* Gjorde tävlingsbidraget till senaste Reebok tävlingen.
* Bloggade.
* Åt en hel taco pizza och mådde illa.
* Åt upp glass desserten till reebok tävlingen och mådde ännu mer illa.
* Klippte luggen. Den blev för kort och ojämn- skitfult!
* Rakade benen.
* Gjorde manikyr & pedikyr. Såååå välbehövt!




Celebrity Emily


Madonna adores me! She gets all her great ideas from me of course! ;D


Haha, just the way i should be! :D




Angelina Jolie is in love with me!

Everyone else is doing it... Men seriöst det här är ju bara för kul att motstå, vilken grejj! :D
Ja det här var nog inte sista gången jag lägger upp såna här bilder! ;P


Smaklöst att de har annonser för asiatiska fruar på sidan?!?!?!

Provar HM Paketet!


Hello Kitty tiara (barnavd.) och prickig hög kjol (storleksproblem).


Liselott Watkins illustrerade tygväska (skitsnygg) och turkos zebra tunika (beställde en storlek mindre som passade bra men funderar på byta till vit).


Nätstrumbyxor med stjärnmösnter i både svart och neonrosa! Skitsnygga!


Den där rosa prickiga volangkjolen trodde jag skulle vara i stretchig mjuk bomull, men den är helt stel! Fast den satt som ett smäck ändå faktiskt! Konstig storlek på den efterlängtade tishan, bord gå ned en storlek...


För stor klänning. Annars fantastisk! Finns inte längre i webshoppen tyvärr, så jag vet inte hur jag ska göra nu... Behålla en för stor men makalös klänning?!


Jätteskön och snygg leopardkofta! Snyggt med väldigt konstigt och opraktiskt bälte.


Jag älskar verkligen den där väskan! Blir genast väldigt Bohemian Chic!

Reebok glass




Nu är jag med och tävlar igen i Karins tredje Reebok tävling (I just can´t get enough!) där det går ut på att om man var en Reebok sko och den skon var en glass vilken glass och smak skulle man vara då..
Detta var naturligtvis en utmaning jag inte kunde motstå.

Jag har då valt Big Pack´s 3 smak Vanilj/Jordgubb/Päron och strössel med fruktsmak, mycket för att jag tycker det är så kitshiga pastelliga färger som passar en Reebok sko, alltså mig om jag var en Reebok sko... hahaha. Lite förvirrande detta. Och om jag som Reebok sko skulle vara nån slags glass skulle det helt klart vara en sån här klassisk amerikansk glassdessert with a cherry on top- jag alltså! :D

Motvilligt nyttig

käkade en tonfisk sallad till lunch som blev resultatet av att jag skulle äta pasta och kycklingkorv men den var gammal så då blev det en riktigt lyckad sallad istället som jag nu döper till Emily´s Motvilligt Nyttiga Tonfisk Sallad:

Tonfisk i filébitar i vatten
Tomat
Pasta skruvar med vit fiber från Kungsörnen
Majs osockrad och osaltad från Mr Green
Feta ost
Gurka

Krydda med lite svartpeppar, örtsalt och en skvätt olivolja.

PS. Om man lägga till fler ingredienser kan man ha i kikärter, soltorkade tomater och ett kokt ägg. DS.

Unika Rebellen Grace Jones på Lördag


Grace Jones. Androgyn, gayikon, 80s popstar, filmstjärna, bondbrud, fotomodell och många mäns stora skräck. Nej men allvarligt, de flesta killar som inte är gay tycker hon är skitläskig... Intressant... Ja förutom Sylvester Stallone då som var hennes kille på 80-talet. Med hennes otroliga fysik och ustrålning blir hon nästan lite omänsklig för mig. Hon är mer som ett väsen från en annan tid eller planet. Superhjälte, amazonkvinna, tidlös, könlös.... Vem vet, hon kanske är en rymdis? :P





Grace Jones spelar på Cirkus i Stockholm på lördag den 28 mars för ca 600 kr. Ska du gå? Jag vill verkligen verkligen gå, men jag tycker att det är ganska dyrt. Jag var ju på Cyndi Lauper i höstas och det var inte lika dyrt fast hon är mycket större än Grace Jones...


Grace Jones i en av mina favorit vampyr filmer Vamp (1986) där hon spelar en riktigt läskig men cool och uråldrig vampyrdrottning som driver en strippklubb som täckmantel för sina blodsugarfasoner.





Riktiga coolingar. Madonna & Grace Jones när det begav sig.


En väldigt bra låt med Grace Jones är "Barefoot in Beverly Hills" från mitt favoritalbum med henne "Inside Story".



Check it Out!

Eller så ses vi på Cirkus på lördag!

Jag- A Yes Woman!



FILMTIPS!
Nu har jag sett Yes Man och jag måste säga att den var mycket bättre än jag trodde.Den var faktiskt hur bra som helt och hysteriskt rolig! Jag skrattade högt för mig själv alldeles för ofta och vred mig av obehags/pinsamhets känslor ibland.
Den hade många bra ingredienser: tankvärt, inspirerande, lite äventyrligt, spännande, bizarra kitschiga galna detaljer och situationer....

Huvudrollerna spelas av Jim Carrey och Zoe Deschanel. När jag såg filmaffishen till Yes Man väcktes inget särskilt intresse att se filmen. Jag tänkte att det såg ut som ännu en sån där Jim Carrey film som matas ut på rullande band och där han överspelar och vrider sig i galna miner. Det gör han oxå i denna film såklart men nu är det lite mer uppblandat med hans skådespeleri i Eternal Sunshine of A Spotless Mind.
Zoe Deshanel (Elf) spelar en skön och cool tjej som vanligt. I Yes Man visar hon dessutom att hon kan sjunga skitbra!!! Hennes stora syster är ju Bones i tv serien Bones! Ganska coolt.
I överhuvudtaget mycket bra låtar på soundtracket, vissa där Zoe sjunger oxå som är så bra att jag vill få tag på dem.
Min favoritlåt på soundtracket är en riktig powerballad med Journey.

Jag blev väldigt inspirerad av den här filmen. Jag har varit en sk.a. Nej-sägare i många år av en eller annan anledning.
Kan bero på att när jag var yngre sa jag oftast JA til för många projekt och brände ut mig själv lite. Fast det var så längesen och av lite andra anledningar då.
Så nu tror jag att det är dags att börja säga lite mera JA igen. Det kan ju inte skada... Eller?

YES!




Baserad på boken med samma namn av Danny Wallace.


sen middag

Sitter å äter en sen middag. Åt ju lunch 16.00 och sov sen till 19.00 så man kan säga att mina rytmer är rätt omkullvällta. Men trots det har jag gjort en myckad lycka Kycklinggryta a la Midnight:

1/2 röd paprika
1/2 purjo
en bit rotselleri
2 morötter
1 hönsbuljongtärning
3 stora potatisar
1-2 kycklingfiléer
1 stjälk selleri
vatten

Skala och skär alla grönskaerna i lagom stora bitar. Ta en stor kastrull. Sätt plattan på 4:an. Hotta upp grönsakerna först i olivolja litegrann. Häll på lagom mycket vatten till en gryta. Medan de kokar i 15-20 minuter kan du steka på kycklingfilén. De sista 5 minuterna slänger du i kycklingen i grytan.
Toppa med lite soya eller creme fraiche om du känner för det! Lägg till en varm baguette och lite vitlöksmör så är allt tipptopp!



Kvar att göra Ta reebok glass bilder och budget översikt....  Men det är en dag imorn oxå, eller så bli jag uppe ett tag till...

Nya Rolling Stones Omslagen



Ett av Rolling Stones kändaste gamla omslag med Yoko Ono och John Lennon. Lite skillnad på förr och nu... I och försig så är HAN naken och hon påklädd haha. Länge leve hippietiden!
Jag trodde Rolling Stones var en seriös musikjournalistik tidning men med de nya omslagen känns det mer som Slitz. Ett billigt knep att sälja mer tidningar såklart.



God! Girls! Guitars! :P Coola killar.


Jag sitter och gör lite research på Jonas Brothers till min lillebrors födelsedagspresent och halkar då in på Rolling Stones omslaget på dem och sen halkade jag vidare till andra omslag....
Det senaste omslaget med Gossip Girls sugande och slickande på godis och glass och varandras tummar har ju blivit rätt uppmärksammat och omtalat... Jag är rätt kluven efter det är en av min favoritfotografer Terry Richardsson som tagit bilderna. Och det är verkligen hans stil och det är snyggt och kitschigt. Problemet är att det är en serie som ungdomar kollar på och tjejerna ser inte så gamla ut själva så det känns som att Terry´s råa, kitshiga, rakt på-iga och köttiga bildestetik inte passsar sig i det här sammanhanget... Eller?
Som MylifeInUsa uttryckte det, där jag först såg bilderna: "Kunde inte de gett tjejerna en varsin glass?". Hahaha.







Några andra nyare lättklädda omslag.


Väldigt coola brudar i de väldiga coola Grindhouse filmerna iof... men ännu coolare med lite mer kläder och pistoler.


Britney´s genombrott. Hon var ju ganska ung här så jag tycker det här beryktade numret känns ganska pedofiliskt även om jag gillar babydoll stilen i sig och tycker fotona är snygga.


Sex säljer?!

Jag vet inte, men jag köper nog hellre INTE tidningen när den ser ut som Slitz... men jag kanske är fel målgrupp iof....



För att jämna ut det lite så kommer det ett halvnytt omslag här lite lättklädda män- blinda meloner....



Tivoli i Kalifornien!





- Mini Godiskmaskin & Skjut en anka, Båda 299 kr, Roliga Prylar.

- Yes No Maybe-Beslutsring, svarta solglasögon med regnbågsfärgade detaljer, Paul Frank blå hjärtbikini, svarta nördbrillor, randig klänning, rosa och gröna strumpbyxor, Fred Flare.

- Make Your Own BUNNY KIT & handväska, gul plånbok, Dumpling Dynasty, från Kitsch.

- Paljettväst, zebramönstrade tights, militärjacka (got it!), Gina Tricot.

- Korallröd scarf & halsband, grön/rosa randig bikiniöverdel, prickig svart hög midjekjol, prickig rosa volangkjol, turkosa stretchbyxor, HM Shop Online.

- Popcorn T-shirt & Multi Armband, Topshop.

- Armbanden i högra hörnet, Forever 21.

- Svart Harajuku Lovers (Gwen Stefanis märke) College Jacka (har en grön! men vill verkligen ha den här oxå i en mindre storlek! Den här är 400 kr dyrare dock... 1000 spänn), Paul Frank luvtröja med apöron (hur söt som helst!!), Trendystars (och Fred Flare).

- Gröna Converse med mönstrat foder, Delias.

- Tuggummimaskin Halsband, Mi Lajki.

- Retro Sweets godis, sockervaddsmaskin, Firebox.

- Turkosa Solbrillor (som jag bl.a. skrivit om här), Studio86.

- Helium ballonger lite här å där (Jango Fett, Hello Kitty, Mimmi Mus, Harley Davidson ect.), Gasballonger.


Det kommer mer text & info om shyssta tivolin i USA sen!


Lucky Me!



Den här t-shirten från TruffleShuffle har min kille. Fin va?! :) Tyvärr hade jag inte råd/hann inte köpa tjejmodellen innan den tog slut.

BÅDE IGÅR OCH IDAG HAR DET HÄNT MIG OVANLIGT TREVLIGA SAKER:

* Igår blev jag utnämnd av ascoola shyssta humoristiska cyniska mystiska stylisterna kulturfenomen & samtidsbloggarna Fittan Fes som Dagens Blogg! :D:D:D En ny favoritblogg helt klart! De är oxå unika rebeller med mycket god smak och attityd! :D
Ni behövs!



Det är så roligt att min blogg blir uppmärksammad och uppskattad när man ändå lägger in mycket av sig själv, tid & energi på den. Thank u guys!

* Och imorse hade Karin lagt upp mig på första sidan! Tackotack! :D Det är jättekul för då är det fler som upptäcker min blogg och jag kan upptäcka nya:



* Jag trodde ju att jag fått presentkort på 200 kr från HM igår men när jag kollade närmare så var det tv till på vardera 150 kr! Så allt som allt 500 kr! För att jag är deras guldkund! Fantastiskt, jag har bara fått presentkort på max 50 kr förut!

* Fick ett ganska bra lönebesked idag vilket verkligen behövs till min gigantiska hög med räkningar.

* Min kille hade mailat mig massa nyheter från mina favvo t-shirt sidor i morse och då hade Truffleshuffle fått in den här:



EAT ME. DRINK ME. Som jag sökt hela internet efter en Alice i Underlandet t-shirt!!! Den är given! :D

* Sen ringde de mig från Furuviksparken igår där jag sökt SOMMARJOBB! Vi får se om jag blir kallad på i intervju i påsk..


.

Dagsplanering so far...

* Göra en budget översikt inför lönen imorn.
* Fixa The Jonas Brothers och Jon Bon Jovi CD´s till min lillebror och samlings skivor till min far i present.
* Göra en glass reebok bild till den senaste tävlingen.
* Blogga en massa såklart!
* Städa å tvätta lite.
* Ta en sväng på stan å sätta sprätt på mina HM presentkort....



This Is Just The Beginning. Igår på Våffeldagen åt jag Hemköps pannkakor istället, smidde planer och köpte proviant till min glass-sko-reebok-fotosession idag...

Freestreet!



Nu har jag oxå gått med i en gratissida som heter Freestreet där man kan samla poäng för att få rabatt i dessa butiker:



Det ska tydligen gå fortare att få ihop till presentkort än på andra gratissidor... Passa på att gå med nu innan det blir alltför många medlemmar. Som ny medlem får du direkt 25 poäng och om du registrerar dig via freestreet länken ovanför får jag 6 poäng så du hjälper mig lite oxå :)
Jag vet ärligt talat inte om eller hur det funkar än riktigt, men det skadar ju inte att prova!

?

Det verkar helt dött i bloggvärlden idag...?! Ligger ni och sover, åker pulka, solar, jobbar, pluggar, ute och shoppar..?
Ahaaaa alla andra har fått lön idag och är ute och shoppar........... :P
Själv får jag lön på fredag. Men jag gnäller inte för jag har haft ett otroligt ekonomiskt flyt idag: fick bland annat hem ett presentkort på 200 kr från HM!!!! :D

Cupcake som är bra för tänderna




Cupcake-boomen går verkligen längre och längre: CUPCAKE TANDTRÅD som smakar glasyr men ändå inte skadar tänderna?! Snacka om att förena två till synes oförenbara saker! Jag blir jättenyfiken på att prova, jag är ju stort fan av cupcakes, men sen vill jag nog faktiskt att tandtråden ska smaka nyttig mint i långa loppet... Fast för det vill jag vill jättegärna ha den där fantastiskt supersöta förpackningen som prydnad i badrumsskåpet och för att festa till det ibland med lite glasyrsmak... Och det är väl det som är meningen, inte att använda den varje dag kanske... :P Från Fredflare men finns oxå på Barbarella för 55 kr.

Galen i Solbrillor


Snyggsnygg styling och brillor på Topshop.

Det är en jättefin dag trots överskottet av snö. Gillar man skidåkning och andra vintersporter så måste detta vara himmelriket. Själv avskyr jag vintersporter, har alltid gjort det, får ångest.
Så låt oss prata om nåt trevligare istället: Solglasögon. Som man faktiskt kan använda nu trots att det ser ut som vi lever i Antarktis.
Jag är inne på fyrkantiga, stora, oversized, hjärtformade, cat eye, nörd, halv Wayfarer och 80s flat modellen. Det tycker jag är HOTHOTHOT! Det är galet mycket snygg retro glasögondesign som är tillbaka just nu!
Lyckligtvis har de nästan alla snygga modeller på Top Shop där alla brillorna kommer ifrån. Dessutom har de fått in sjukt mycket nytt och snyggt där såg jag...

So Check It Out! 

 



Vilken modell skulle du kunna tänka dig i vår?

 

PS. Jag är inte sponsrad av Topshop på nåt sätt. DS.


SNOW WORLD









Cubus

Nu kommer ännu ett sånt här inlägg om önskan om förbättring när det gäller en klädbutik. Denna gång Cubus som jag tycker kan ha riktigt snygga och sköna grejjer ibland.
Men med en jättefattig hemsida där man, precis som Åhléns förr, inte kan se deras varor eller köpa nånting.
Ja nu när jag skulle gå in där så kom det inte upp nånting, helt vit sida.
Kom igen, uppdatera hemsidan!

Välbehövt Chill



Har för en gång skull legat ned och kollat på en hel film istället för att bara sitta koncentrerad vid datorn med nåt projekt. Och jag har ätit marängsviss! Så jag känner mig rätt nöjd nu trots den heliga kvinnovärken...

Jag såg Inkheart som jag tog upp i förra inlägget och den var väldigt bra faktiskt.

Här kommer ett familjerecept på Chokladsås:

1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten

Koka upp på låg värme. Klart!

Den här såsen är särskilt användbar i fattiga tider för att på ett billigt och ganska nyttigt sätt (ren kakao jue- bra för hjärtat) stilla choklad/socker behov tillsammans med glass.


Lyssnar Just Nu På: Madonnas Bedtime Stories. Väldigt bra.

Aktuella filmer: familj/äventyr

De här nya filmerna skulle jag kunna tänka mig att se. Behöver lite eskapism även om de här kanske klassas mer som fantasy/barn/familje- och tecknade filmer men det gör inte mig nåt!
Har varit i en film-svacka ett tag men nu börjar det ta sig igen tror jag! :P


Inkheart. Jag älskar fantasy/äventyr & sci fi filmer och i den här är det dessutom en enhörning med! :D



Bedtime Stories verkar ha misstänkt lika handling som Inkheart ovanför...


TheTale Of Desperaux. Awww möss är så söta!

40 year old virgin

Ikväll är det 40 Year Old Virgin på TV, närmare bestämt på 6:an kl 21.00. Har du inte sett den så är det banne mig på tiden. Det är en av de roligaste filmer jag sett och jag kan se den hur många gånger som helst verkar det som. Jag ska iallafall kolla på den ikväll! Igen!



Ikväll på tv.  Vad är det för fel på att spara på sin oskuld och samlarfigurer egentligen- trots att man är 40 år?! :)
Bortser man från just det dumma budskapet och de sedvanliga sexistiska skämten/åsikterna så är det här en väldigt underhållande film.

Mensmonster






AJJE!

Förbättrat Åhléns!

Jag handlar ganska mycket kläder på Åhléns, speciellt bh & trosor som är bekväma och snygga tycker jag. Och designen på kläderna är oftast enkel men med snygga detaljer. Det har iof hänt ett par gånger att kläderna blivit helt sneda eller gått sönder efter tvätt, men för det mesta är jag väldigt nöjd... Så deras varor är i det stora hela shyssta, men hur är det med hemsidan och katalog?


I förra veckan fick jag hem deras nya katalog som de hade ändrat utseendet på.
Den är mindre och mycket bättre nu.
Och det behövdes/behövs förändringar. Förutom nya utseendet på katalogen så kan man äntligen se deras varor på hemsidan!!! Förut när jag skulle göra kollage med deras halsduk och vantar fick jag ta kort på dem själv i butiken.

 

Så det har blivit bättre men är fortfarande långt ifrån tipptopp.

Nu återstår också för dem att starta en ÅHLÈNS ONLINE BUTIK precis som HM där man kan handla på konto och faktura!
Kom igen kom igen kom igen!

 



Klicka på bilden för att komma till deras vårsortiment.



Tips: Det är 50 kr rabatt på alla bh:er från Closeness tlls den 25/3 (imorn).


Shitty Sunday





Gott & Blandat






Rad1: Hanky Panky tog med nya People och nya skosnören (det behövdes verkligen!) från Stockholm till mig när han hälsade på i helgen.
Rad2+4: Dataskärmen blir färgad neonrosa när jag kommer åt en av sladdarna.
Rad3: Plåster med Litchenstein motiv från Mique och finsk lakrits från Willys.

Neon Electric i HM´s Provhytt med Hanky Panky

Vi provade mestadels en otroligt färgglad och snygg hoodie i två olika färgkombinationer från HMs killavdelning i lördags.


It´s A Shame. Jag var tyvärr tvungen att avbeställa den här hoodien från HMs Shop Online förut eftersom jag inte hade råd...



Snyggsnygg jacka som jag köpt direkt om den inte var så fasligt liten i storlekarna!!! (älskar såna här jackor men de är svårt att hitta billiga, sköna och snygga...).
Sjukt trång över ryggen!


Unique Rebel. Mitt James Dean självporträtt jag är mycket nöjd med! :P
Snygg blå fuskskinnjacka med luva, jätteliten i storlekarna.

.
Mäter storleken på provrummet...


Silver prickig svart kill hoodie som inte föll herrn i smaken...
Jag provar en rosa tjejhoodie där i bakgrunden som går att beställa på HM Shop Online- och som föll mig i smaken! :P

Ja det kanske kommer mer bilder sen... Det    t  a  r     j  u     s  å  n     t   i   d   när man har många bilder. GAAH! :S

Patrick Swayze döende

Så ni det här?! Det är helt sjukt att det är Patrick Swayzebilden (i länken, tål inte att se honom se ut sådär så jag lägger upp bilder här där han ser stark & frisk ut) och att han är döende i cancer!
För mig har han alltid känts som VIRILITETEN själv, han ser alltid så vältränad ut och han kan dansa, kampsporter och sjunga! Jag började nästan gråta när jag såg bilden och nu sitter jag och plågar mig själv och lyssnar på Dirty Dancing Soundtrack när han sjunger She´s Like A Wind och dricker en hemmagjord kaffe latte efter att ha sovit 3 timmar... Vilken mörk dag, ungefär lika mörk som när Stålmannen (Christpher Reeves) dog eller ramlade av sin häst. Livets grymma ironi. Jävla cancer!!! JAG HATAR SJUKDOMAR! Hörde ryktas idag om att det är lungcancer han har men att han fortfarande röker...

















Men mirakel händer ju varje dag och att folk besegrar cancer mot alla odds...

Carpe Diem!

Glömt Hemma: Solglasögon




Idag är det ruttet väder som sig bör på förskräckliga måndagar. För en gång skull har jag inga solbrillor med mig för de ramlade ur jackfickan just när jag skulle bege mig. Just då lyser naturligtvis en obefintlig sol upp den fattiga snön så jag blir smärtsamt bländad och får promenera runt blundandes. Dessa brillor önskar jag att jag hade tillgång till idag. Från FredFlare, dit man bör surfa om man blir uppiggad av söta saker.


Care Bears Tattoo!

Konsumbutiken på söder där jag brukar handla har de massa tuggummiautomater vid entrén och till min stora glädje och fövåning hade skaffat en ny automat: en Care Bears Glitter tatuerings automat! 5 kr för ett ark glittertatueringar!!! Det är sånt där jag skulle kunna betala dyrt för på internet! Dom har modernifierat björnarna, gett vissa kepsar och andra ser ut som bebisar (fast söta ändå men inget slår orginalet) och andra känner jag i överhuvudtaget inte igen..., men jag är glad ändå!



Ha ha, den blå björnen som ser så förgrymmad ut heter Grumpy Bear och är min favorit. Jag kommer bli ruinerad på den där automaten varje gång jag handlar där i mina försök att få honom- precis som jag blitt ruinerad på andra automater då jag försökt få Svampbob Fyrkant...







Kolla va fint det blev! Nu vill jag ju ha en riktig, synd att man inte kan tatuera glitter! :P


Lördagens Outfit: Cherry Milkshake




Cherry Milkshake.


- T-shirt & solglasögon, Gina Tricot.
- Jeans, Cheap Monday.
- Körsbärs handväska, Bik Bok.
- Buffalo skor, Sko Uno.
- Neon skosnören & armband, Urban Street outlet.
- Svettarmband, American apparel.
- Armband, HM.


Confessions Of A Shopoholic









I lördags såg jag & Hanky Panky Confessions Of A Shopoholic och vi båda tyckte den var mycket bättre än vi trott. Den var dessutom asrolig (lite likt Bridget Jones) och Isla Fisher är som vanligt oemotståndlig! "Chickflicks-snyggingkillen" var inte helt identitetslös som de kan vara utan riktigt snygg och sympatisk.

Nånting som var minst lika roligt var att vi båda var ovanligt sugna på popcorn och nu hade de burkar med smakpulver man kunde köpa för 15 kr i olika smaker: Caramel, White Cheddaer, Nacho Cheddar m.m. Very american! Jag köpte Caramel och det var faktiskt riktigt gott!
Sen är jag ju inget fan av att gå på bio egentligen för jag blir alltid så kissnödig och mycket väl den här gången oxå trodde jag att jag skulle spricka, fast det var det faktiskt värt!!!
Nu återstår att läsa boken som legat i min bokhylla ett par år nu. Shopoholic ämnet ligger mig ju varmt om hjärtat eftersom jag anser mig själv tillhöra den kategorin och det blev ganska klart när jag såg filmen oxå... Men det finns tydligen hopp, enligt filmen... Inspirerande!

Det här är den roligaste scenen enligt mig (syns inte så bra tyvärr, äsch ni får se filmen!):




En av mina bästa lördagar












Lördags Planering

Solen skiner och idag ska jag & Hanky Panky försöka hinna med en sväng på stan, luncha nån halvnyttig sallad/sandwichCoffeehouse by george, och sen SEN ska vi nog gå på bio: CONFESSIONS BY A SHOPOHOLIC!!!!! som jag längtat efter att se så länge.



Gårdagens hemmagjorda latte.



Flasback Outfits från Forever21




Shyssta 80s inspirerade outfits från Forever21. Det mera pastelliga somriga 80talet...

Madonna Who´s That Girl Tour T-shirten!



Det dimper ner mer och mer Madonna t-shirts på 80stees nu och jag blir så glad!!! :D
Den här gången är det från Madonnas Who´s That Girl World Tour 1987!!!

Behöves: Ny datorstol

Jag var till doktorn idag jue. Han sa att smärtan i axeln/armen nog berodde på att jag sitter fel vid datorn (jag är dock inte övertygad förrns de tar blodprover och EKG och hela köret).

- Vad har du för stol? Ingen köksstol va?
- Jooo....
- Inga armstöd?
- Neeej....

Tydligen så överanstränger man armarna om man inte har armstöd om man sitter länge.

Det är ren galenskap att jag inte har en bättre stol som sitter så mycket vid datorn!

Det blir nästa projekt.



En rosa kontorsstol skulle inte vara helt fel... Från Brand New Chair.


Men kanske var min oro till det bästa: rökningen och onyttig mat minskade direkt och jag ökade med motion och frukt. Ska försöka fortsätta med det för säkerthets skull!
Nu är Hanky Panky här och vi har ätit asiatiskt och ska lägga oss tidigt. Svintrött!
God natt!










Dagens Outfit: Cupcake







- T-shirt, Gina Tricot.
- Jeans, Cheap Monday.
- Strumpor, Topshop.
- Armband, HM.

I LOVE CUPCAKES!!! Tröck Cupcake t-shirts redan 2002-2005!

Bright Eyed


Frisk & Fräsch. Den här outfitbilden från Delias tyckte jag satt helt på sin plats idag med solen som tittar fram! Jag är sugen på salt hav och svala friska vindar! Näe nu ska jag snygga till mig, äta lite frukt och ta en promenad i solen!

(Försöker undvika en hjärtinfarkt tills jag ska till doktorn senare, bra att vara på den säkra sidan innan helgen...).



Bra & Dåligt idag hitills

Bra:
* MItt HM paket skickades snabbare än nånsin, jag kommer kunna hämta ut det ikväll efter 17.00! :D
* Det är Helg.
* Att min Reebok outfit gick vidare! Tack alla ni underbara som röstade på mig! Jag blir allldeles varm i hjärteroten!
Än är inte tävlingen avgjord men jag håller tummarna, har legat och drömt om flygande guldskor hela natten!!!
* Det är någorlunda fint i köket nu.

Dåligt:
* Igår fick jag plötsligt vansinnigt ont i axeln och det strålar ut i hela armen. Så jag kar käket smärtstillande sen dess. Har aldrig vart med om nåt liknande!!! Det är inte ens min mus-arm, utan den vänstra. Troligtvis överansträngde jag mig när jag städade köket non stop i 4 timmar och pratade i telefon samtidigt som jag skrubbade vidbrända kastruller, men för säkerhets skull borde jag kolla upp det så man inte plötsligt får en hjärtinfakt! O.O (Tydligen liknande symtom).

* Jag har missat mycket på Coaching Center den här veckan när jag varit förkyld och sjukanmält mig och friskanmält mig och blitt sjuk igen osv... och därmed kommer få mycket mindre pengar i lön... Det suger. April är den sista månaden jag får någorlunda vettigt betalt. Sen bär det av till fattighuset!!! Framtiden ser icke ljus ut mina vänner......

* För att hämta ut HM paketet måste jag betala en viss summa pengar som jag inte har råd med nu....


Jippie!

Jag har kommit vidare till nån slags delfinal i Reebok tävlingen nu iaf!!!! :D
Läsarna får säga sitt om vilka outfits de gillar bäst!
HJÄLP mig gärna att vinna ett par Reebok skor genom att rösta på mig om ni tycker min outfit är fin, så skulle jag bli glad! :)





Från Karins Blogg där man kan rösta!




MItt bidrag.

Blommor av stål

Trots omständigheterna i mitt kök så är det några som trivs bra där, förutom bananflugorna, och det är mina två orkideér!!! En från Ica, en från Konsum för högst 99 kr styck.
Båda har fått skott redan och på den ena har två redan blommat! Jag har haft dem i över 2 år och de blommar jämt som tusan.
Min mamma är lite avis för att hennes orkidé aldrig blommar, men knepet är att låta dem vara lagom mycket ifred med lagom mycket sol och inte vattna så mkt (1-2 gånger i månaden högst) i ett stökigt kök! Jag brukar vattna mina i duschen så att vattnet rinner igenom ordentligt och sen får de stå kvar och rinna av. Det är viktigt att vattnet inte samlas kvar i krukan.

Outside my kitchenwindow...

Gillar oxå orkidéer? Filmtips: Adaption!!!
Nyfiken på att vet mer om dem, läs här.

Rainbow Brite T-shirten





Den här Rainbow Brite t-shirten från 80stees är jag väldigt sugen på nu. Nu har jag ju 3 av t-shirtarna med Rainbow Brite och hennes vänner i den här serien. De flesta har jag lyckats köpa på rea, men den här har inte kommit på rea än. Så man kanske skulle vänta. Risky Buisness, då kan den ta slut å aldrig komma tillbaka å andra sidan...
Äh, what the hell, jag har ändå inga pengar nu å min storlek är slut för tillfället.

Här kan du läsa mer om Rainbow Brite.

Goodnite Rainbow Brite! :)

Vårstädning!


Sailorgirl. Underbar disktrasa, 35 kr, Kitsch.

Nej nu har jag tagit upp vårens storstädning i köket igen!
Vill verkligen att det ska bli fint!


Skulle inte skada med såna här tjusiga prickiga 125 liters sopsäckar från Rusta, 39:90 kr, att slänga allt skit i!



Tattoo Tits





Titta vilken cool bikiniöverdel jag köpte på rea Carlings för 49 kr förrförra helgen! Ett av mina favoritmärken dessutom: Saints & Mortals. Old School tattoo motiv är så himla fina och jag älskar ju pantrar!
Lägger man till en svart eller röd underdel så blir det ju ett tiptopp bikiniset till sommaren!

Som de här från HM:


Så himla tjusiga, höga, icke genomskinliga och med rosett dessutom! Finns på HM Shop Online.

Willys

Nu ska jag åka och handla mat med mamma på Willys! I love Willys!

I mammas Saab och nya brillor på väg mot Willys förra gången.

PS: Har vart lite tomt med nya blogginlägg, men det är för att jag försöker styra upp min lägenhet, samt att jag har så många blogginlägg på G samtidgt och speciellt ett kollage som jag aldrig blir klart och det gör mig  helt galen! DS.


Mannagrynspudding

Efterrätt: Mannagrynspudding! Recept.
Den blir klar 00.30 i natt hahaha!
Med vispad grädde och hallonsylt blir det mums på nosen innan man ska lägga sig! Det kan jag gott ha efter 2 portioner supernyttig soppa! Synd att jag lyckas bränna all mat bara! Eller att jag inte har nån tjusig bild att lägga in på puddingen!
Blir två väldigt vidbrända kastruller att  diska imorn.
God natt Cowboyhatt!

Sjukhussoppan

Jag städar köket samtidigt som jag gör den så kallade "Sjukhussoppan" eller "Bantarsoppan" (likadant recept olika versioner).
Fast jag äter den inte för att gå ned i vikt utan för att jag tycker den är god, nyttig, billig och det är en av de få soppor jag kan göra haha! Sen är det väl ett plus i kanten om man bränner lite överflödiga kalorier oxå, fast det är ingenting som jag märkt nåt av hahaha! Men ju mer man äter av den desto mer ska man gå ned i vikt... Toppen, det är en bantningkur i min melodi! :P Jag brukar halvera receptet för det får inte plats i grytan annars eller så får man ta två stora kastruller. :P
Sen har man mat så det räcker ett tag framöver, tipptopp!


Bild från Sep 2007. Bra med Bilddagboken.se. :)
Så rent det var i köket på den tiden o.O
Jomen just ja, jag hade ju precis flyttat och med andra ord inte hunnit stöka ned... :)



städning pågår

Städning av köket pågår, har skitkul! Fick värsta energirycket! Återkommer senare! :)


Såna här glammiga diskhandskar skulle göra det ännu roligare, fast kanske opraktiskt... Från Roliga Prylar, 119 kr.

HM paketet packas!


Ha ha ha, värsta slagfältet!


Ja detta blev alltså resultatet av min överfulla shoppingkorg som jag gjort ett äldre inlägg om. Först nu så packar de min beställning och det har blitt mycket ändringar på vägen. Men det här är alltså ungefär det man får för 2500 kr när man beställer från HM Shop Online. Ja jag är nöjd iallafall fast jag har fått tagit bort mycket fint, fast det spar jag iof till nästa beställning och i min takt så kommer det paketet väl om cirkus ett halvår! :P

Men det här paketet borde komma om ungefär 2 veckor: en veckas pakning, en veckas frakt.

De plagg som är markerade med ( ) är såna som kommer med nästa beställning.

Jag har ju beställt en del reavaror som legat väldigt länge i min beställning, och jag vet inte varför de gör så, men det verkar som de tar bort plaggen då. Så vissa saker kanske inte kommer med, men det vet jag inte förrns jag får paketet så det är ingen idé att misströsta nu. Jag längtar iaf! :D

Photoshop kurs? / Framtida jobb

Är det nån som vet nån bra kurs eller utbildning där man får lära sig att behärska olika bildredigeringsprogram (såsom Photoshop mfl.) och webdesign?

Man ska ju jobba med det man tycker om att göra och det som kommer naturligast.
Jag sätter mig automatiskt när jag vaknar på morgonen och jobbar med bilder eller inlägg.
Sen kan jag göra det resten av dagen helt frivilligt. Då slog det mig att det kanske är det jag borde jobba med då... :D




Photoshoppat självporträtt från min senaste födelsedag...


Header/webdesign

Jag har äntligen lyckats fixa så att min header går ut i kanterna! :D

Headern är inte klar än btw. När jag gjorde den var det bara som ett test men så har jag blivit mer och mer fäst vid den...
Jag har lite andra planer för bloggens design dock i framtiden.
Det är så himla svårt med html koder bara! Funderar nästa på att anlita en webdesigner att hjälpa mig!
Fast samtidigt vill jag ju göra det själv!


Nu har jag iaf lagt till Cyndi Lauper och mig själv i kanterna på headern. Men det kommer mera...
Och jag har blivit väldigt väldigt sugen på att lära mig mer om Photoshop.

Som bloggare blir man ju för tusan tvingad att bli proffs på ganska många områden:

*foto
*webdesign
*skriva
*komponera reportage
*komma på ideér
*photoshop (bildredigering, kollage... ect.)

m.m.

Detta är jättebra. Det påminner om när jag frilansade i över 3 år på den lokala dagstidningen som nöjes journalist och fotograf!
Det är otroligt bra träning att blogga om man är intresserad av att arbeta på en tidning!



Hur har ni gjort med desigen på eran sida? Får ni hjälp, anlitat en webdesigner eller är ni hajj på html??

Internet Prenumeration/tidningar från utlandet

I tidigare inlägg så nämnde jag att jag inte visste hur man prenumererade på den amerikanska tidsskriften NYLON. Är det nån som prenumerar på en tidning från utlandet som vet ungefär hur det går till, vad det kostar ect, ect??

Iallafall så upptäckte jag igår att man kan prenumerara på internet och få tidningen i sin mailbox en gång i månaden istället. Och det kostar ynka 45 kr (cirkus). Så det ska jag göra när jag får pengar!!! Det är ju inte samma sak såklart som att  hålla papperskopian i händerna men det är bättre än ingenting! Så här ser det ut då.
Och det som är bra med det är att man har alla bilder direkt i datorn om man vill använda sig av dem. Man slipper fota eller skanna av bilderna och spar tid & jobb.

Jag har mailat Nylon nu och frågat hur man prenumerar, återkommer med svar.

En ettårs prenumeration (10 nummer) till Sverige kostar iaf 423 kr, det är väl rimligt antar jag men ändå lite saftigt för mig.



Såhär blev det- den snällare versionen med bild

Idag gnällde jag ju över att jag var missnöjd (sjuk osv) och att jag inte fick tag på min favorittidning Nylon igår.
Detta är fortsättningen på den "spännande" tidningshistorien haha:

Jag ringde Pressbyrån idag och beklagade mig lätt över att de stängt tidigare än det står på nätet och då surnade den äldre kvinnliga expiditen till resten av samtalet. Vissa människor tål verkligen inte minsta lilla kritk alltså!!! Men visst visst alla kan ha en dålig dag... Sen frågade jag henne om hon kunde beskriva omslaget för mig eftersom jag inte ville ned på stan i onödan när jag kände mig så krasslig. Då fick hon kö och jag fick vänta genom 5 kunder i luren.
Sen beskrev hon omslaget mycket motvilligt:

Hon: - Jaaa... det är februari numret...
Jag: - Men vad står det för text och vad är det för nåt på framsidan?
Hon: - Jaaa, ehrm.. Det är en tjej med blommiga byxor och det står.. Pretty Cool...
Hon sa det så motvilligt och irriterat att det blev otroligt skrattretande.

Februari numrets omlsag. "Blommiga byxor & Pretty Coool...".

Då förstod jag attt det var fel nummer (feb numret) och jag kunde gå och lägga mig  och kurera mig igen och allt mitt strävande varit förgäves tills mars numret kommer ut kan jag ta det lugnt och köpa mat för mina sista slantar istället :)

It´s all good in the hood.


:)

PS. Förlåt att jag dissar den där expiditen lite men hon hade faktiskt riktigt otrevlig ton i telefon och inte alls särskilt serviceminded... DS.

Reebok Outfiten!


Sådärja!
Det blev den här outfiten som jag alltså tävlar med om ett par Reebok Freestyle Hi Top på Karins sida.




Outfiten består av:

- Guldsneakers, Reebok.
- Tights, Gina Tricot.
- Leopard örhängen, Assecorize.
- My Little Pony T-shirt, 80stees.
- Kjol, plasthalsband, armband & flätat hårband, HM Divided.
- Hello Kitty multi hårband (som svettband runt handleden), Dona´s (den lilla butiken som bara säljer Sanrio prylar en tvärgata från götgatsbacken).

WISH ME LUCK!
:)

Vill du se vilka outfits jag valde mellan kan du se det här och här.. Eller vilka kollage jag valde mellan , kan du se det här.
Eller mitt bidrag till den förra Reebok tävlingen kan du se det här.

Coola kärleksfilmer från 90-talet...

Coola kärleksfilmer från 90-talet (faktiskt) som ändrat mitt liv eller iallafall inspirerat mig väldigt mycket när jag växte upp.


True Romance har nog påverkat mig mest alla de här filmerna. Det finns så många referenser till vad jag gillar. Jag drömde om att ha ett likadant förhållande när jag växte upp... Och att se ut som Patricia Arquette´s karaktär såklart... :D


Jag älskade Baz Luhrmann´s version av Shakespear´s Romeo & Julia. Tempot, musiken, skådisarna, miljöerna, kläderna och mest av allt alla fantasifulla lösningar på en Romeo & Julia i nutid. Och alla kitshiga detaljer!!! Men sen tycker jag alla andra hans filmer är skit.



Cry Baby. Den här filmen är ju bara för cool för att vara sann, precis som regissören John Waters- The King Of Bizarre. Mycket snygga 50s outfits att frossa i!
Personligen tycker jag Johnny Depp är snyggare än nånsin i den här filmen!


Det här är ingen av mina favoritfilmer, fast det borde vara det med Trollkarlen Från Oz temat och allt, så jag blev både förvånad och besviken när jag såg den. Men idag blev jag sugen på att se om den ändå.
Däremot
är det oftast många killars favoritkärleksfilm från 90-talet har jag märkt...

Har jag glömt nån viktig??


Hjälp

Tacksam för synpunkter vilket Reebok kollage/outfitbild som du tycker jag ska skicka in. Tänkte nämligen få det gjort idag.

missnöjd sjuk stress & beslutsångest

Efter jag gjort inlägget igår om de inspirerande streetwear outfitbilderna ur min favorit tidning NYLON (amerikanskt modemagasin) så fick jag värsta rycket och var tvungen att kasta mig ned på stan fast jag är sjuk och köpa den senaste upplagan för mina sista slantar. På deras hemsidan såg jag nämligen att Kristen Stewart (från Twilight) prydde omslaget i den där prickiga tunikan jag tipsade om! Ha ha allt går ihop på nåt läskigt sätt.... Det var längesen jag köpte ett nunmmer oxå, senast i julas typ. Den kostar näligen 65 kr och finns endast på välsorterade Pressbyråer. (och jag har fortfarande inte kommit underfund med hur man prenumererar).



Apropå Pressbyrån så kollade jag deras öppettider innan jag begav mig ned på stan, de stängde 16.30 på lördagar. Bra tänkte jag, då behöver ja inte stressa fullt så mycket... Men när jag väl kom dit 16.15 så hade stängt för en kvart sen! GAAAH! WTF!
Då åkte jag till tågstationens Presbyrå där NYLON inte fanns i överhuvudtaget. Och inte heller på nån annan tidningaffär i stan.

Då får jag vänta tills imorn då tänkte jag. Då kollar jag på den prickiga tunikan igen på Gina Tricot. Men den var helt slutsåld, så går det när man gör inlägg om att: "om du ska köpa nån tunika i sommar så är det den här"... (antagligen inte därför den är slut dock men det verkar vara fler som tyckte som jag). Fan.

Jag hade ju hängt undan den där Oscars Gala klänningen (299 kr) till slutet på dan. Ifall jag skulle byta min gråa volangkjol (149 kr) och James Dean Rebel Without A Cause T-shirten (149 kr) till den istället....
Vad tycker du? Tacksam för hjälp! Byta eller behålla?

Nu böjar det bli stressigt, affärerna stänger 16.00 i gävle på söndagar och Pressbyrån med.
Men det är värsta är att jag är mycket mycket sjukare idag efter allt flängande på stan, tvättande och städande, och inte alls i fysiskt skick att ta mig ut igen. Och så har jag beslutsångest om kläderna. Suck.
I- landsproblem jepp.

Några Reebok Kollage...

















Streetwear Outfitbilder Inspiration



Äldre bilder jag har fotat av från den bästa tidningen Nylon.

Fler Outfits!













Reebok Outfits!

Nu på morgonen har jag suttit och kollat igenom mina profilbilder på facebook och hittade några kandidater till den nya Reebok tävlingen. Har inte bestämt mig än, men har redan mina topp 3... :)
Sen kanske jag tar nya outfit bilder idag...
Och så har jag ju hela mitt bildbibliotek på datorn att kolla igenom oxå... omg.
Då kommer det med högsta sannolikhet flera kandidater....

Vilka outfits tycker du är bäst? Man ska ta en outfitbild på sig själv som visar att man har en "skön cool stil" värdig att vinna ett par Reebok Freestyle Hi.
Bilderna är ju i råkopior här så jag kanske får fixa till dem lite sen när jag bestämt mig vilket inte är det lättaste!!!






























Under helgen kommer jag alltså lägga till och ta bort outfits. Sen om det blir i det här inlägget eller nya får vi se...



Trendbrillorna 2009 + världens bästa film!




Jag är så himla glad för jag har äntligen hittat den här lite ovanligare wayfarer modellen* som jag letat länge efter utan resultat! Men nu såg jag en annons på Facebook för Studio86 där de säljer vintage glasögon från 1986 för 149 kr paret! Där hade de just de här brillorna i olika fäger och även i vanliga brillor. De spår, precis som jag, att den här modellen kommer ta världen med storm i år! Och det var fasicken på tiden! Det är nämligen samma modell som storebrorsan Michael i min favoritfilm The Lost Boys (1987).
Det som är så snyggt är att designen är en blandning av 50s och 80s, mina favoritårtionden.
Ska bli intressant at se hur lång tid det tar innan de dyker upp hos de stora modekedjorna!

De har även hjärtformade och alla andra grymma modeller som kom på 80talet!!!

"- Check it out, ...Mikey!" / The Lost Boys

* Till skillnad från vanliga Wayfarers sluttar dom nedåt och är avdelade i mitten. "Halv Wayfarer-modell" kan man säga.

sjukdag no2+inköpslista

Inatt kände jag mig supersjuk men nu är det lite bättre. Jag har äntligen tvättstugan nu. Ska käka ett till paket kycklingnudlar och sen kila iväg och handla innan jag börjar känna mig alltför trött och sjuk igen.

Inköpslistan: (det allra viktigaste)

- Apelsiner
- Refreshers godis
- Havrefras med jordgubb
- Grädde

Nya 80stees





Ny snyggsnygg Cry Baby "You´re Beautiful Baby" T-shirt med snyggsnygg Johnny Depp (snyggt med neonfärger och tatto motiv) och Buffy The Vampireslayer "I Heart Buffy" T-shirt (lite vampyrhumor). Från 80stees.



Sjuk & Glad?


Howdy ho, how´s it hanging?

Imorse vaknade jag med Dolly Parton frisyr och satte genast på mig cowboyhatten! En annan sak jag upptäckte var att jag blivit förkyld. Sen under dagen har detta utvecklat sig till rinnsnuva.
Min mamma var snäll nog att komma förbi med halstabletter, nudlar och micropizza!
Men jag har varit fasligt sugen på apelsiner hela dagen. Imorgon måste jag iväg och handlat det!

Sjuk & glad- jag är faktiskt glad att vara förkyld! Det var längesen. Bra med en utrensning, istället för att vara halvsjuk och hängig jämt.



Kanske mer Dallas frisyr?

Oscars Gala Klänningen!



Jag & Mickey Rourke på röda mattan (jag var inte direkt oscars stylad i övrigt, trött, likblek, fet & ful i håret, osminkad i en provhytt, ja ni får ha överseende... ). :P

Jag hittade en klänning på Gina Tricot för 298 kr som jag tyckte var snygg nog att ha på Oscars galan!!!



Passformen var så bra och klänningen så välfodrad att man inte behövde ha någon bh under!
Allt satt på plats och inget syntes, vilket de flesta nog vet brukar vara rätt sällsynt!
Det enda dåliga var att den var rätt svår att få på och av. En dragkedja eller nåt hade varit på sin plats...
Men verkligen värt 300 kr. Synd att man går på Oscars galan så sällan... :P



I Love Barista Mjölk!




Latte Art Baristmjölk från Arla finns i vissa välsorterade matbutiker (ja till och med i Gävle) och den är sjukt god!!! Det blir ett otroligt lyxigt gräddigt skum som inte kommer i närheten av vanlig mjölk och gör att den hemmagjorda latten smakar riktigt proffsigt! Jag har hört att röd mjölk och lättmjölk är bra att skumma oxå, men att mellanmjölk är den sämsta. Jag köper alltid mellanmjölk så därför är det bra att ha en sån här hemma oxå till latten.

Dom har ju döpt om den nu till "Latte Art" och syftar antagligen på att det är lättare att göra fina mönster i skummet. :D
Den är lika fet som röd mjölk men lite dyrare och det är det ju värt! Luxurious!

PS: Detta är min första bild med runda hörn! :D som jag lärde mig göra här: photoshopgirl. DS.

Skepparkeps & Väst



Jag har länge suktat efter en skepparkeps! Och så hade de båda svarta och blå på HM Divided när jag var där igår, för 59:50.
Tyvärr var inte passformen tipptopp så jag fortsätter spana efter en. Jag vill helst ha en marinblå med svarta snören, en riktig klassiker. Hojta till om nån vet vart man kan inhandla en sån!

Västen finns i 3 oika färger HM Shop Online för 129 kr och var både skön och snygg i stretchigt tyg.
Den har jag redan beställt. Kan dock inte bestämma mig för svart eller blå..?

Sailor Jerry tygmärken från Howcool.com

Dagens Outfit Måndags



* Konsert t-shirt Cyndi Lauper.
* Hoodie, Bik Bok.
* Byxor, halsduk, väska, HM.

Dagens Outfit Fredags



* Skjorta, Vero Moda.
* Svampbob I LOVE NERDS t-shirt. 80stees.
* Halsband, skärp, hårspänne, gummisnodd, HM.
* Wrangler jeans, Stadium.



Fattas bara ett par nördbrillor på mig oxå! I want!

Helgkollage+bilder



Jaha det suger, det gick inte att göra kollaget större här så bilderna syns knappt! Hrmmpff! Får lägga in bilderna som de är sen istället...











HM´s Provhytt med Hanky i Helgen


Bikerjacka i canvas kort modell. Snyggsnygg, för liten i storleken och ostretchig för mig dock.


Röd leopardkofta kortare modell. Snyggsnygg, really makes the outfit, men jag gillar inte korta koftor samt kvalitén känns som angora ull (fast det är det inte, bara lite vanlig ull).


Fake läderjacka. Snygg snygg men Hanky har ju redan en äkta!


Rosarutig 50s blus. LIte liten men annars förtjusande!


Cool 80s jacka kortare modell i en fantastisk lila nyans! Liten i storleken och ostretchig men jag tror jag ska beställa en sån eller rosa ändå på HM Shop Online. 249 kr.
Plus egen tryckt t-shirt (från HM´s herravdelning) med Samantha Fox.


Fantastisk stickad Musse Pigg kill tröja! 249 kr.


Unique Rebelism. Köpte den där t-shirten såklart! :D Rebel without a cause med James Dean gammal 50s filmaffish. 149 kr.


Unisex. Vi har typ samma storlek. Det är väldigt praktiskt. Hanky köper ibland kläder på tjejavdelningarna.




helgen




Lyssnar på just nu

Det här är helt fantastiskt. Värsta musikfyndet! Jag är i extas!
Cyndi Lauper´s A night to Remember är en skiva som jag nästan inte alls lyssnat på tidigare förutom låtarna "I drove all night" och en av mina favoritlåtar den ganska okända "I don´t wanna be your friend". Men det är så mycket bra låtar på skivan: "Primitve" (en riktig 80tals dänga) "Like A Cat" och "Heading West" och de vackra lite lugnare "A night to remember" och "My first night without you". Hennes sång är bättre, mer lidelsefull än på nån annan skiva. De är en skiva som verkligen är passande att lyssna på efter ett break up. Lite konstigt att det här albumet inte blev lika stor succé som "She´s So Unusual" och "True Colours".

Cyndi Lauper. Bättre än nånsin.




Reebok tävling!

Nu har jag oxå gjort ett 80s outfit kollage för att vara med och tävla om ett par Reebok genom Karins blogg.. jag älskar ju 80tal, Reebok och att göra kollage så det var svårt att motstå... Jag valde guldvarianten för att jag har spanat in dem förr och de är så sjukt snygga!!!


* Madonna Vrigin Tour T-shirt och armband, 80stees.
* Solglasögon, jeans hotpants och guld cykelbyxor, Topshop.
* Jacka, HM Divided.
* Hatt och örhängen, Forever21.
* Spetshandskar, FredFlare.
* Stereoväska, Karmaloop.
* Rosa höga benvärmare, American Apparel.
* Skor från Reebok.



Friday Im in love

Inatt var jag uppe tll 2.30 och läste, vaknade 9.00. försökte somna om och lyckades 12.00. Hanky ringde och väckte mig 1.30 och då var jag svimfärdig av näringsbrist. Nu har jag ätit färsk svamptortellini som var mums på nosen! Känner mig fortfarande suddig och vimmelkantig av mina konstiga sömn/mat rutiner.
Ska sätta igång med kollage/blogging tills dimman lättar, då blir det städakuten igen!
Sen kommer Hanky ikväll och vi har nåra planer:

* Köpa godis på våran speciella godisbutik.
* Göra musik med hans nya mini dator synth.
* Uppdatera min dator och tillsätta ny extern hårddisk.
* Kolla på t-shirtar på 80stees och drömma om vilka vi ska beställa när vi har pengar.
* Se Twilight på bio.

Ha en bra helg!

twilightholic

Nä nu har jag vart duktig och röjt lite i köket så förtjänar jag lite twilighting. Det är en väldigt speciell kväll och jag är väldigt entusiastisk! woho! Nu ska jag se den för 3 1/2:e gången fast i bra format för första gången!







rent hus

nä nu jävlar har städningen satt igång på allvar!!! Önskar bara de här ärtiga damerna var här och hjälpte mig från Rent hus som jag blitt tipsad att titta på (nej jag vill verkligen inte bli anmäld dit & skämma ut mig på tv!) ;)


Rent Hus börjar igen till våren och tar emot anmälningar nu för de som ÄR intresserade.
Jag ska iaf titta på programmet. Behöver all hjälp jag kan få.



massa nytt på HM´s hemsida

Jag blev förvånad när jag gick in på HM Shop Online . Det var så mycket nytt. Här är ett smakprov.


Kul att Vincent Gallo poserar som modell (från bl.a. kultrullen Buffalo 66 med Cristina Ricci).
Sen kan jag inte avgöra vem den kvinnliga modellen är, om det är Claudia Schiffer eller den där snygga.... eh.


Snygg röd luvis! Ge mig vespan på köpet tack! :D


Tjuuuuuisgt! Dagens bästa shopping: att de fått in den prickiga midjehöga kjolen på shop online!
Jackan är inte att leka med heller! Säkert för liten för mig dock! =/ No Stretch is the devil...


God nyhet! Slutsåld i butikerna och efterlängtad säljs även denna på nätet nu. Men vilken färg är snyggast? hmm....






Massa vårnytt, fräscht och pastelligt! Jag gillar den första blusen och den sista klänningen!


Tropical. Det här var ju en bra idé, men ganska trista grejjer tyvärr...
Plast blandat med skrotmetall- ser smyckena ut som. Bikinitoppen verkar shysst, men är inte till salu än så länge. Jordgubbslinnet- bristfälligt.


Styleguide. Styleguiden för killar. Jag diggar club kidden såklart längst till höger.



Förra veckan del 1



Nu var det ju ett tag sen det var förra veckan så mina minnen är lite luddiga.

Men uppenbarligen så
hade jag mycket rött på mig:
* Star Wars T-shirt från Whimsical Gifts, luvis JC, väska, armband och gummisnodd från HM.

Övrig klädsel:
* Rosa T-shirten med Tickled Pink från Rainbow Brite familjen, 80stees. Care Bears läppglans, Urban Outftters.
* Zebra tunika, HM Divided. Ren halsband, Kitsch.

Käkade:
* Semlor, rosa mazarinkaka, Billys nya Skyscraper pizza (jättegod och mer mättande) och Samayen Ramen´s kycklingnudlar. Jag tycker den där lilla killen på paketet är supercute och har såna där roliga asiatiska skor. Helt klart godaste och sötaste nudlarna!

pigg-tips?

Vad ska man göra när man är seg och trött men ändå inte kan sova... Är det nån som har nåt bra tips på hur man ska bli piggare?


Så här energisk vill jag känna mig!
Är det nån som vet vem det här är föressten?

fortfarande trött

Jo, det kanske räcker med söta kattbilder nu, men det är ju så roligt! Som allergiker får jag ju inte njuta IRL tyvärr =/
Och den här bilden kan ju vara den sötaste nånsin!
Bild: Cute Overload, igen.

Idag är jag fortfarande trött. Vaknade 7.30 och har inte kunnat somna om fast jag är jätteseg och trött. Det är väldigt väldigt skönt att jag är ledig både idag och imorn.

Jag har massor att göra idag: ringa viktiga samtal, städa och städa och städa tills min älskling hälsar på i helgen och det ser värre ut hemma än om man ansträngt sig så mycket man bara kunde för att skapa en efter-bombnedslag-scenografi. Man kan säga att det är nåt jag är mycket bra på :) En av mina superhjälteegenskaper.

Det ska faktiskt bli riktigt roligt att röjja undan
. Synd bara att jag är så trött och inte kan somna om. Är så tråkigt att bara ligga och vara seg i sängen och inte kunna somna om eller få nåt vettigt gjort.

Lite mer kaffe kanske?

twilighting











tröttis



Fortfarande trött tröttt tröttt. Var uppe till 2 inatt och läste. Nu ligger jag å läser igen, äter godis och kommer nog somna snart.. zzzzz
Bild från Cute Overload.

BIG FUNNY BUNNY

Det är bland annat ObsessiveCuteness och Lisen som inspirerat mig att lägga upp roliga bilder på söta djur!




Såna är jätte kaniner är så sötroliga att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!!! <3
Kolla jätte tassarna och minen! Sån skulle man ha?! :)

Angora Ull



Ni vet när det står Angora ull på stickade plagg ibland, undrar ni då lixom jag, vad det kommer från?
det är iallafall från en sån här engelsk angora kanin! hahahaha.

mina mint hjärtan





Apropå hjärtformade brills så lägger jag upp de här bilderna för att visa de jag redan har köpt på HM Divided för några år sedan. De var billiga och är underbart mintgröna men hjärtformen är inte helt perfekt tycker jag.

Och beskåda, min naturliga hårfärg!...


ikväll+idag


Dirty Ha(i)rry. idag är jag precis som igår väldigt trött & har ont i magen.


Bad Medicin. Och det kan nog bara det här råda bot på...


Sunny Happy People. Solen sken.


Lucky Me! Ett till paket dök upp ovanligt fort. Det skulle tagit 4-6 dar istället tog det 2 dar.


Please Continue. Fortsättningen på Twilight! Fina böcker och ganska billigt: 99 och 69 kr. Den ena inbunden med svensk översättning, den andra på engelska i pocket.




Addicted. Glad blev jag, eftersom jag vart som besatt sen jag såg filmen i lördags.... Och så handlade jag på Hemköp och eftersom jag var så sugen handlade jag allt möjligt onödigt som punschrullar, mandelbiskvier m.m. fast jag absolut inte har råd...

Jag köpte dessutom fel: var sugen på nyponsoppa med glass & mandelbiskiver men råkade köpa saftsoppa istället, vad ska jag med det till? Älskar Tortlla chips och tänkte prova Hemköps nya med Barbeque smak men de var alldeles för starka tyvärr. Lyckat. Man ska icke handla mat hungrig och trött.

New & Blue. Nya t-shirten på mig för första gången.

* Rainbow Brite Buddy Blue T-shirt, 80stees.
* Retro Armband, Skrapan.
* Klocka, Cheapo.
* Hårspänne, linne, skärp, silver väska, HM Divided.
* Luvis, Bik Bok.
* Turkosa heartshaped örhängen, Top Shop.

That´s it so far! Nu ligger jag och läser mina nya böcker såklart!

idag




The Hottest


Foto: Hanky Pancake


Foto: jag.


Foto: Hanky Pancake.


Foto: Hanky Pancake

Så att min kille inte ska bli lessen för att jag lägger upp hotta bilder på varulv/vampyr/indian killar så får han här ett eget Hott inlägg! Youre hottt, youre cool, gimme gimme rock!!! PUSS

Hotties

bildskärmskonst & skrivbordsbakgrund av moi.

Vampyren...


Varulvsindianen...

Foto: Emily Unique Rebel



Heartshapade Brills


Från Asos.




Igår var det så nära att jag beställde brillsen ovanför från Asos men jag har verkligen verkligen inte råd så jag hejdade mig i sista sekund. Men lite kan man ju tänka: det är ändå kört, jag kan lika gärna gå "all in".... Drygt 150 kr med frakt.
Jag har ju länge spanat på hjärtformade röda eller vita briller på Topshop och dom kostar 270 kr så det här är ju jämförelsevis billigt! Men jag måste nog ändå säga att jag tycker de från Topshop har snyggare form! Hoppas de inte tar slut när jag väl ska slå till- precis som i somras! Fast då var de i rött glitter dessutom!



Från Topshop.


Igår



Jomen, just: Vantar & halsduk, Bikbok. Mössa, herravdelningen Topshop. Jacka, Cubus.





Månadens T-shirt- Mars 09






Tarina Tarantino + Hello Kitty

Jag vill verkligen ha ett sånt här Hello Kitty halsband av Tarina Tarantino från Trendystars. Synd att det är rätt dyrt: 122- 188 dollar....(1100-1700 skr + frakt) men det är det fasicken värt! Eller vad tycker du? Å andra sidan skulle man kunna köpt nåt liknande på HM´s barnavdelning för 50 kr..? Ser det för billigt ut för den summan?





RSS 2.0