Witch´s Halloween: Rönnbär Skyddsbesvärjelse

 

Jag hittade en jätteintressant bok på internet som jag inte kunde sluta läsa förhandsvisningen på, och nu måste jag beställa den! Jag ångrar att jag inte började tidigare (som vanligt) med min Halloween research, t.e.x. att ha läst den här boken. Det fanns några intressanta skyddsbesvärjelser som denna:
Jag visste inte att rönnbär anses vara ett sånt kraftfullt och magiskt träd. Nä, nu måste jag ut och leta reda på en rönnbärskvist och sy fast i mitt hår med röd tråd innan tolvslaget! Tjingeling! ;)


Här beskriver författarinnan Gerina Dunwich litegrann om vad Wicca och att vara en modern häxa handlar om:

 

De här sista vintage halloweenbilderna fann jag på en rätt intressant häxblogg.Halloweentips på BR Leksaker!

Godishink formad som Darth Vader eller en piratdöskalle. Rätt dyr, men efter Halloween kan man ju använda den som blomkruka eller pennställ... ;) eller det mesta uppenbara, en alltid full godisskål!

 

Häxhatt med rosahår.

 

 


Halloween bakelse!


Dessa översta bilder fotade jag igår utanför Konditori Lido i Gävle.

Halloweenbakelser från Konsum.

 

Jag glömde ju skriva att jag ska äta Halloween bakelse idag i mitt Halloween 2009 inlägg! :D Det är en av dagens/helgens viktigaste traditioner!!! Det bästa är ju klart att äta en på ett konditori, vilket jag kanske oxå gör. men igår köpte jag dessa på den nedersta bilden på konsum som jag äter nu (inte att rekommendera...).

 

Förra året var jag och Hanky Pancake på Sci Fi mässan i Stockholm och åt varsin Halloweenbakelse.

Så här såg det ut då:

 

Iochförsig var den oxå rätt äcklig så det kanske hör till Halloweentraditionen, jaja de är ju söta iallafall.

 

Mera bilder därifrån kan du kolla här! Snart är det Sci Fi mässa igen, nämligen den 5-6 dec. Då ska jag dit! :D

 


Halloween kostymerDet finns så otroligt mycket roligt att klä ut sig till! Saknar du inspiration kan du bl.a. gå n på 80stees kostymavdelning.

De två första kostymerna ska föreställa 80talskostymer, men för mig är det ju ingen kostym, det är så jag klär mig hahaha! :D Och även den fjärde, Frenchie från Grease, är ju också mer en rosa livsstil än en maskeraddräkt för mig.
Av dessa är jag mest sugen på Spiderwoman dräkten, som jag bloggat om förut. Supergirl dräkten har jag ju redan. =) Captain America och Robin dräkterna är oxå rätt coola.Snyggt med utväxt & lång paige

River Phoenix när det begavs sig. R.I.P.

 

Snyggt med lång paige och en längre utväxt tycker jag! Det är grunge och grunge är snyggt! Jag har haft en hårkris ett bra tag nu, men nu börjar jag bli kär i mitt hår igen! :D Jag tror t.o.m jag ska klippa av 5 cm. till!

 

Johnny Depp ä grymt snygg med lång paige i Gilbert Grape.

 

 

Trivia: Jag har praktiserat med River Phoenix gudmor Summer på ett hälso/behandlingshem i Väddo, Sthlm. Hon berättade att hon skulle vara med River den kvällen han dog men de kom ifrån varandra och hon trodde inte att han begått självmord eller tagit överdos utan att någon medvetet gett han dåligt knark, alltså tagit livet av han.
Hon påstod att han iöverhuvudtaget inte drogade så mycket som det framstod. Men vem vet. Otroligt tragiskt är det iallafall... Dont do drugs, because sooner or later it will kill you.

Halloween 2009!

Varför ska tjej-maskeraddräkterna alltid ska vara lite porriga, typ Sexy Alice in Wonderland, Sexy Cuddly Bear ect. ? !

 

Halloween närmar sig! En av mina favorit-högtider! Vad ska du göra och vad ska du klä ut dig till? Eller vad skulle du vilja göra och klä ut dig till?


Min plan är att dra på mig min Supergirl-dräkt, karva en pumpa, äta tonvis med godis (helst mina favoriter refreshers), skrämma mig själv med skräckfilmer, och möjligtvis läsa på om 'goda häx-ritualer/besvärjelser' och Halloween lore på internet. Ta en promenad på kyrkogården. Ja, det brukar jag göra ganska ofta, en gång faktiskt på kvällen på halloween vilket var ganska läskigt men oxå fint med alla tända ljus.

 


1 års Special: Rebel Rebel

 

Artist:David Bowie.

Låt: Rebel Rebel.

Skiva: Diamond Dogs.

När: 1974

 

You've got your mother in a whirl
She's not sure if you're a boy or a girl
Hey babe, your hair's alright
Hey babe, let's go out tonight
You like me, and I like it all
We like dancing and we look divine
You love bands when they're playing hard
You want more and you want it fast
They put you down, they say I'm wrong
You tacky thing, you put them on

Rebel Rebel, you've torn your dress
Rebel Rebel, your face is a mess
Rebel Rebel, how could they know?
Hot tramp, I love you so!

 

Tillägnad bloggen.

 

 


1 års & Halloween Special: Alice i Underlandet Kollage

 

Jag gjorde det här kollaget för över 3 månader sen... och det är lite därför det hör till 1 års specialen.

Jag kommer inom den närmaste framtiden lägga upp många tidigare opublicerade kollage som jag gjort under årets lopp.


Det hör oxå till Halloween Specialen, jag skulle klätt ut mig till Alice, iof gör jag det redan ganska ofta till vardags men hela överdrivna kittet lixom+kaninen.

Iof är det här nog mer en Dress Like... än en maskeradkostym. Men man kan låta sig inspireras... :)

Och Alice i Underlandet är en av mina absolut största inspirationskällor just nu.

Jag var faktiskt t.o.m i leksaksaffären för ett par veckor sen och frågade om de hade en jättestor uppstoppad kanin... =)


Det är jättemånga grejjer i kollaget, plus det är rätt gammalt, jag minns inte var jag hittade allt och det är inte säkert det finns kvar att beställa, men om du är intresserad så tryck på ikonen längst ned kommer du till alla länkarna och kan se för dig själv. 

 

Alice in wonderland!
Alice in wonderland! by Unique Rebel featuring Tarina Tarantino jewelry
Items in this set:
Jessica Louise Turquoise Skull Bow Dress, $46
Le Sac Dress, $38
Thigh Highs / Tutus - Hosiery, $8.99
Balmain Military-style denim jacket, $5,075
T-shirt - Love Label - Varumärken - Dam - Halens, $179

'Shit, va coolt!!!!!' från Roliga Prylar, utvalt av Hanky Pancake, del 1

Jag och Hanky Pankcake brukar länka till roliga grejjer vi hittar på nätet till varandra på Facebook. Igår fick jag ett långt länk-mail från H.P med sjukt coola grejjer han hittat på Roliga Prylar, speciellt om man gillar Star Wars! :D Här kommer första delen. Kanske några julklappstips ?! Vissa grejjer är ju rätt dyra, fast ändå inte med tanke på hur coola de är! Att det ens finns så coola prylar gör mig llite förbluffad =O.

 

Av alla grejjerna skulle jag helst vilja ha Transformers Ultimate Bumblebee! men även en Star Force trainer vore inte att leka med, bland det coolaste jag sett! Och en liten gnome är alltid bra att ha i fickan! ;)

 

Jag har tagit mig friheten att kopiera texterna rakt av från roliga Prylar eftersom jag tycker de är så roligt skrivna (och jag är lite lat och det blir så mycket att skriva och tar sån tid, hehe)! :P

 

Tryck på bilderna så kommer du direkt till grejjerna!

 

 Pris: 1395 kr.

Can You feel the force little padawan? Visualisera att du lyfter ut din X-wing starfighter ur det läskiga träsket med en liten rynkig kille sittandes på din rygg...

Med detta träningskit kan du träna upp din mentala kraft på riktigt.

Det unika trådlösa headsetet utnyttjar supermodern EEG-sensor-teknik som läser och tolkar de elektroniska signalerna från din hjärna. På riktigt alltså, detta är ingen plojgrej.

Dessa hjärnvågor omvandlas sedan till energi som kontrollerar träningssfären i det transparenta röret. Ju djupare din koncentration och mentala fokus blir desto större blir din möjlighet att flytta sfären upp och ned i röret. Till slut är du en riktig Jedi!

Du börjar på den lägsta nivån för nybörjar-Jedis och har hela 15 nivåer att gå igenom innan du är fullärd och kan börjar slåss mot Darth Vader... i din fantasi i alla fall. Det finns även ett freeplay-läge när du ska imponera vänner med dina awesome mindskills.

Specifikationer

 • Lämplig för barn över 8 år
 • Officiellt licenserad av Star Wars
 • 15 träningsnivåer
 • Desto mer du fokuserar desto mer kontrollerar du sfären.
 • Trådlöst headset som läser EEG-signaler och har ljudeffekter från Star Wars och exklusiv Yoda-dialog som uppmuntrar dig att bli bättre.


 

Pris:  449 kr.

Dessa flygande rymdskepp baserade på riktiga Star Wars-skepp är perfekt för dig som alltid drömt om att vara pilot på ett riktigt intergalaktiskt rymdskepp.

De är designade för att flygas inomhus och de är mycket tåliga tack vare sin konstruktion av cellplast. Varje laddning ger dig 5 minuters flygtid och fjärrkontroll ingår självklart, men ej batterier.

Kommer antingen i Jedi Starfighter-version eller Republic Gunship-utförande. Vill du ha en speciell variant så maila oss först så vi kan kolla om den finns i lager.

 

 

 

 

Pris: 429 kr.

R2-D2 baserad på den animierade serien Clone Wars. Inkluderar din alldeles egna robot och styrenhet. Blippar, rör sig och ser fantastisk ut!

Skicka din skinande fina nya droid på spännande äventyr för att rädda galaxen. Tryck på knappen för att skicka honom framåt och tryck sedan igen för att ändra riktning. Självklart låter och lyser han precis som originalet i filmerna.

Batterier ingår ej och R2D2 mäter cirka 15cm i höjd.

 

 

 

 

Pris: 1295 kr.

Denna version av Bumblebee är enormt välgjord och detaljerad och otroligt rolig att leka med... men så kostar den också skjortan. Men kom ihåg att det ska kosta att ligga på topp. Bra saker är inte billiga!

Funktioner

 • Ljudeffekter från motor, tuta, stöldlarm.
 • Lysande ljuslyktor
 • Pratar med musik och samplade röster.
 • Inkluderar 4st AA-batterier!
 • Kräver lite montering, men det är bara kul.
 • Väger cirka 1,5kg!
 • Hela 32cm hög.

Tillverkad av Hasbro.

 

 

 

 

Pris: 15 kr.


Gnorman kan inte göra så mycket. Han är en glad liten gnom som står sig 4,5 cm över vattenytan.

Han gör dig glad när du tittar på honom och det sägs även att han ger sin bärare tur!


HAHAHA!!! Hanky Pancake är så rolig och har så bra smak! :D

 Fairy Tale kollage!

 

Visst är det lite kul att nu är det plötsligt okej när man är över 5 år att ha rosetthårspännen, hårband och andra s.k.a 'barnsliga' accessoarer, och det t.o.m är trendigt nu att klä sig som utifrån en saga ? !

Detta är uppskattat från min sida iallafall som är 30 år och aspirerar att gå runt klädd som Alice i underlandet (+kaninen), Ozma från Trollkarlen från Oz m.fl.

Och nu kan jag göra det utan att bli behandlad fullt lika mycket som en idiot som tidigare hehe.

Ja, det är både kul och tragiskt såklart. Kärlekshatet till trender... som vanligt, som jag tagit upp flera ggr. förut.

Men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar utan att jag behöver skriva det på näsan varje gång...

Ett stort plus är ju oxå att nu går det att få tag på sagoinspirerade plagg och accessoarer lättare och till bättre priser, som t.e.x. på H&M som har snappat på sagotrenden.

 

 

 

Lyxigt, enkelt, puderrosa, sagoinspirerat, till vardags och fest. ja, helvete, du kan nog t.o.m hälsa på drottningen i den här stassen!


 

Rosa smyckes-hängar-hand, sparbösse-kanin, Pin Up Cotton Candy läppglans, från Kitsch.

Chanel-inspirerad jacka, flätat hårband, rosa drömbakelse-klänning, pärl- och strassarmband & leopardstrumpor, från H&M.

Guldtiger-kuvertväska, svartglittrig rosett & leopard ballerinas, från Fred Flare.

 

 Fairy Tale

Fairy Tale by Unique Rebel on Polyvore.com

Superhjältespecial 2: Kepsar!
GALET COOLA SUPERHJÄLTE KEPSAR i truckermodell, från Truffle Shuffle, är resultatet av samarbetet mellan New Era och Marvel och DC Comics. För mig är det här bland det coolaste man kan ha på "hövvet", en perfekt cool detalj till outfiten. Keps är så himla skönt och praktiskt men det är inte det lättaste att hitta coola kepsar, så nu tänkte jag passa på att beställa. Vid första anblicken så fastnade jag för Superman kepsen förstås eftersom han är min favvo och jag gillar färgerna, och som 2:a Captain America kepsen, men sen började den gröna Spiderman kepan växa på mig och slutligen så undrar jag om inte The Thing+Hulk kepsan håller i längden. Man kan säga att det är så det blr när man tänker för mycket. Man ska ta det man gillar först, right?!

Vilken tycker du är snyggast?
Ser inte det här lite skumt ut, eller är det jag som har ovanligt bisarr fantasi?!... Vad håller de på med?

Det här är faktiskt från omslaget av det första numret av Stålmannen som gavs ut (som oxå råkar vara ett av de mest värdefulla seriealbum som finns). Här kan du läsa mer om det. Fett coolt. Ännu större anledning att ha just den här.GRATTIS UNIQUE REBELISM! 1 år idag!


Förra sommaren. Foto: Hanky Pancake.

GRATTIS till mig och min blogg som firar 1 år idag!
Vi har haft en del kul under året! Och vad mycket som händer på ett år egentligen fast man tycker att tiden bara försvinner! Det är en av fördelarna med att blogga: man har lite koll på sitt liv.
TACK till er som besöker min blogg! TIPSA gärna vad det är för slags inlägg ni gillar och vill se mer av. :)
Och fråga gärna om det är nåt!

Jag kommer nog köra en
1 års Special ett tag nu, jag älskar att fira saker! :D

När jag publicerade HÖST FÄRGER! kollaget nedanför så slog det mig att det påminde om mitt första kollage här på bloggen 'WANTED' haha! Allt bara går runt! :P Tror att det beror på att årstiderna har samma effekt på mig varje år, en dragningskraft efter liknande saker.

Avslutningsvis så planerar jag att fortsätta med bloggen och att göra den bättre och bättre! :)


1 års Special: HÖST FÄRGER!


Höst behöver inte vara dassiga färger! Jag är inne på att lila & turkos (alla nyanser av blå och grön) är bland de starkaste höstfärgerna just nu! Kitscha till hösten lite så blir det desto kuligare!!! :) Det är okej att färgerna mörknar lite, men de behöver inte bli dassiga för det! Remember: Show your true colours! ;)


 

Lila batikerad Jem & The Holograms t-shirt Junk Food*, från Old Glory.

Skotksrutiga vegan Dr Martens i tyg**, Cupcake bandage, rolig frukost skål med Havrefras jordgubb (mina favoriter!), myntbörs, och kylskåpsmagneter som ser ut som tuggummin, Fred Flare.

Mockahandskar med rosett, Asos.

Stor lila diademrosett i satin, Wonderwoman cheeky trosor, godis strumpor, och benvärmare, Topshop.

Randig lång Brigitte Bardot tröjja, Sivletto.

Dirty Dancing t-shirt i färgen Tahiti Blue, 80stees.

 

 

TITTA NÄRMARE!

(klicka på bilderna så kommer du direkt till produkten! eller klicka på ikonen längst ned så finner du länkar till alla grejjerna).

 

Hur sött & coolt är det inte att ha en Cupcake där man gjort illa sig?! Blir ju nästan som att ha en supersnygg tatuering!

 

Ja det syntes inte så bra i kollaget med den spillda-mjölk-detaljen! Superkul!

 

Mood Swing, ordskämt- banalt superkul! ;)

 

Kanske den absolut roligaste grejjen jag sett. Kylskåpsmagneter som ser ut som tuggade tuggummin. Jag älskar kylskåpsmagneter.

 

 

* Jag har sökt internet flera gånger med ljus & lykta efter en snygg Jem & The Holograms t-shirt och den här var den enda jag hittade, och den är inte ens särskilt snygg... :(


** Såna där Dr. Martens har jag haft i två olika skotskrutiga färger och de är bland de skönaste skor jag haft!!! Tyvärr går de sönder fortare än vanliga Dr. Martens eftersom de är i tyg. Jag köpte mina för jättemånga år sen på Sko uno i Stockholm, båda gångerna på rea. De brukar alltid rea ut såna här udda Dr. Martens, så passa på att fynda där!!!AUTUMN FUN!

AUTUMN FUN! by Unique Rebel featuring Dr.martens boots

H&M Nyheter: Senaste Styleguide KNITS


Jag gillar H&M´s Style Guide´s och kollage! Det här kanske inte var det roligaste dock...I denna gångens "Favourite Picks" av Caroline Blomst var det däremot en del roliga grejjer: Silverväska, kaninöron, pärlor,, döskallering, myströjjorna, rosa puffklänning, skrev jag kaninöron?! ja de är i spets dessutom (såna här dyker upp lite varstans nu...), silver loops alltid snyggt och jack-kappan med stjärnstatus...
Bara de prylar med pris utsatt finns att köpa på H&M (tyvärr. hade velat ha de där kaninöronen, och döskalleringen haha...).

Kolla in själv här. Och det finns för både tjejer och killar.Glammiga Höst Tights!

Hösten är perfekta årstiden för glammiga tights!
Jag vill ha dom här från H&M i paljett, 149 kr, och guldglitter, 198 kr!Dagens Argbigga...Dagens Argbigga!
(det här är saker jag stört mig på den senaste veckan, men idag blev det droppen! och det kan ju ha nånting med PMS att göra...).

Bland det värsta jag vet är folk som...


- har mindervärdeskomplex och därför vill få andra att må lika dåligt som dem.... (= 'förtäckt' avundsjuka å i vissa fall svartsjuka)
- inte har nåt bättre för sig än att prata skit om andra
- behöver ett helt kompisgäng bakom sin rygg för att våga stå upprätt
- utnyttjar sin makt för att lära andra en läxa om hur de tycker man ska leva och förutsätter att deras uppfattning passar in på alla
- som inte ser längre än näsan räcker
- som inte kan läsa mellan raderna
- märker ord
- inte tar ansvar för sitt eget liv utan bara skyller på andra
- vet att de blir odrägliga när de dricker alkohol men gör det ändå
- som inte kan sätta sig in i andras mående eller situation och ha förståelse för dem

... ja i överhuvudtaget: mobbar, dömer & hånar andra! LIVE AND LET LIVE!10 sanninngar om mig, plus lite till...

Jag håller i ett vamp-igt uppslag i NYLON.


Stina har utmanat mig att avslöja 10 sanningar om mig själv! :)
Som vanligt när jag ska göra nåt och börjar tänka så blir det så mycket haha... Kunde inte välja ut bara 10 sanningar, så det få se ut såhär ett litet tag innan jag rensat ut lite... ;P


1. Jag är nån slags 'halv-vegetarian' och äter bara vitt kött (sen gymnasiet): kyckling, fisk & skaldjur.
Det är ganska ensidig kost och jag brukar skämta om att jag snart förvandlas till en kyckling...

2. Jag har det jättestökigt hemma. men tvätta tycker jag är kul!

3. Nu är jag singel, men min bästis är fortfarande min förra pojkvän Hanky Pancake, som ni sett mycket av här tidigare på bloggen. Han är den bästa jag vet.

4.  Jag blir nervös kring människor och då kan jag börja prata jättemycket, eller bete mig på andra konstiga sätt så att folk får intrycket av motsatsen...

5. Jag blir skitirriterad när folk är dåliga på att cykla!!!

6. Jag går bara in regelbundet på bloggar hos folk som jag tycker verkar ha en trevlig personlighet.

7. Jag prenumererar på KENZA och BlondinBellas blogg på Bloglovin bara för att ha koll på det senaste och försöka förstå vad det är som är så märkvärdigt med deras bloggar, men går aldrig in på dem och har fortfarande inte förstått det haha...

8. När jag var yngre föredrog jag att vara själv och skriva historier med äventyr och kärlek som jag ville att verkigheten skulle vara.

9. Jag har svårt att komma igång med saker och gör det oftast i sista minuten.

10. När jag var liten vägrade jag ha på mig kläder och fick gå till barnpsykolog. De kom fram till att jag var ovanligt bestämd för min ålder.... ;) Nu är jag istället galen i kläder, men det här att det måste sitta bekvämt är fortfarande jätteviktigt.

Och när jag fick reda på att författaren till Trollkarlen från Oz-serien var död och att det inte skulle komma ut några fler böcker fick jag ångest och blev deppig.

Och jag drömde om att prenumerera på massa tidningar när jag blev stor. det var min bild av att 'ha lyckats' ;)


PLUS:

* Bland det värsta jag varit med i mitt liv om var när jag för ett par år sen skulle till tandläkaren och dra ut visdomständerna, som jag trodde iaf, men när jag låg där bedövad med ställning och bomull i munnen tar han fram en kniv och utan förvarning börjar skära upp mitt tandkött, får ut tanden och syr ihop mig igen. Så jag har ärr i tandköttet på båda nedre sidorna i munnen.

* Jag har överrörliga leder och för korta muskler och skitkass rygg.

* Jag har ovanligt bra luktsinne & hörsel vilket har sina för och nackdelar.... mest nackdelar faktiskt.

* Jag ska döpa min dotter till Alice efter Alice i underlandet och min mormor.

* Ända sen jag var liten har jag tagit kort på mig själv och skrivit dagbok.

* Mitt liv revolutionerades när jag fick en digitalkamera för några år sen.

* Jag försöker konstant utvecklas och bli så bra som jag kan bli.

* Jag älskar PASSION. Mera passion! Heta kyssar, eld & lågor!Jag utmanar alla som läser det här till att förtälja 10 sanningar om er själva!!! :)Snyggaste Moonbootsen!

'Tiger Snowtopia Boots'.

 

Detaljer som den där übersöta enhörningen.

 

Dekorativt foder!

 

Snyggaste moonbootsen jag sett måste vara de här av tokidoki X onitsuka som jag hittade på en av mina favoritwebshoppar Trendystars. Jag har dock aldrig beställt därifrån utan drömmer och fönstershoppar bara, för att de har sådär dyr frakt som Hot Topic oxå har (ca 30 dollar, säkert mer för att frakta ett par stövlar...) och stövlarna i sig kostar 150 dollar!!! I svenska pengar bli det (tillsammans med frakten) ca. 1250 kr...


Man kan ju alltid drömma...

(de fanns ändå inte i min storlek..). ;P

 

 


Superhjälte Special 1: CATWOMAN & BATWOMAN!

 

 

Mina favoriter i det här kollaget är Catwoman trosorna från Topshop, den färgglada luvtröjan från H&M Divided (kille), superhjältemasken från 80stees och Bad Kitty t-shirten från TruffleShuffle!
Koss hörlurarna har jag redan beställt från CDON!
Mera Inköpsställen: klicka på ikonen längst ned!

 

Kort sammanfattning om Catwoman från Sv. Wkipedia:

"Catwoman heter egentligen Selina Kyle och är en skapelse av serietidningsförlaget DC Comics för att agera som motpart, skurk och kärlek för deras hjälte Batman. Hon klär sig i en kattdräkt och begår brott om natten.

I vissa inkarnationer har hon varit en hjältinna, ibland en antihjälte och ibland en skurk. I Filmen Batman Returns spelas hon av Michelle Pfeiffer."

Mycket mycket intressant, mer ingående läsning, om CATWOMAN från Eng. Wikipedia....

 

I det här omslaget kan man se Catwoman´s olika utstyrslar genom åren!


 

Likaså här kan du läsa mer om BATWOMAN.

Det ska iallafall jag göra! Jag tycker sånt här är jätteintressant! :D

 

 

Catwoman

Catwoman by Unique Rebel featuring Junk Food

Hett Just Nu: SVART


Kollage från H&M Shop Online. Jag tycker att det är ovanligt roligt att de petat in Darth Vader, som står och gömmer sig där nere glad att hans favoritfärg är inne och alltid redo att locka folk över till den mörka sidan! ;)


H&M har så rätt så! Svart är ALLTID SNYGGT men i höst är det nog hetare än på länge! Bläcksvart, lakritssvart, glittrande svart, skinande lacksvart, mattsvart, ÄLSKA svart!!!

Det är så snyggt med enskilda svarta plagg som dominerar som t.ex. en svart kappa, men oxå svarta detaljer som diadem, väska, boots, hårspännen, armband, örhängen ect.

Det är alltid snyggt att bryta av och skapa kontraster med svart, speciellt med starka klara färger, det blir mest effektfullt med neon. Jag använder alltid svart som bas till mina i övrigt färgglada kläder! :)

Jag är inget stort fan av trender men för mig KÄNNS det bättre än nånsin att använda svarta kläder nu, helt rätt lixom.
Och det verkar ju som att jag inte är ensam om att känna så, som så ofta när nåt ligger i luften och blir hett.

Just something i picked up.... Ett litet urval av H&M´s svarta grejjer.

Armbandet är tyvärr slutsålt annars ett must have! Gillar väskan oxå i fuskpäls!

Kolla själv på H&M´s Styleguide här.

 

Svartklädd filmikon: Darth Vader.

 


Dagens Stilikon: Margot Tenenbaum


Dagens Stilikon: Margot Tenenbaum från The royal Tenenbaums (2001) spelad av Gwyneth Paltrow.

Varför:
Min nya fuskpäls, utväxt, hårlängd, snedbena med hårspänne resulterade i den rätta Margot-känslan.

Resultat:


Saknas dock bl.a. massa svart kajal, cigaretter, ljusa handskar och en röd handväska.
Får bli till nästa Margot-moment! :)


Garderobsfavorit Just Nu: Blåa Vampyr/1700-tals -kappan

 

Den fanns i beige och svart men jag köpte en blå jag och ångrar mig icke! Från Gina tricot förra året (här har jag bloggat om den då)! Dubbelknäppt med sjukt snygga detaljer på armarna och i ryggen! Jag tänker på bl.a. på filmen En Vampyrs bekännelse... Den är figursydd i midjan vilket gör att man får lite stöd och en snygg siluett, men fortfarande kan andas. Lite Michael Jackson..., lite historisk touche, samt filmisk, vampyrisk, marin och med lite rockiga detaljer... kort sagt to die for! ;D

 

Bra inköp Emily! Och tack mamma som betalade den i födelsedagspresent!

 

 


RSS 2.0