Lite hårinspiration...



Flätor i olika varianter är så fint!


Elvis brillor!



Gör som coola Alabama i filmen True Romance och satsa på ett par Elvis-brillor! Perfekt för roadtrippen!


Just nu finns det både med guld- och silverbågar(+rosa glas!) på Teknikmagasinet för endast 30 kr! Jag har köpt de guldiga. De skyddar mot UV-ljus och det är faktiskt väldigt behagligt ljus i dem.

Jag köpte Elvisbrillor i present på Urban Outfitters förut och då satt det löspolisonger på bågarna. Men tog man bort dem så såg de typ ut som dessa och personen i fråga använder dem flitigt som vanliga solbrillor. Och de kostade betydligt mer än dessa... Så det här var fyndigt värre, även om de är rätt plastiga och passformen har en del att önska!







NYA GINA T-SHIRTS



GINA 99 T-SHIRTS



NYA GINA T-SHIRTS a 99 kr. Älskar Queen of Everything (favoritfärgkombo)! Fast det hade varit ännu roligare om det stod: "QUEEN OF FUCKING EVERYTHING" som det står på vissa kitschiga muggar, glasunderlägg, förkläden och kylskåpsmagneter med 50-talsmotiv, hahaha!!! Jag gillar också den med nördiga tigern. Men t-shirten med svart amerikansk flagga, tårtbit, och pommes är också superfina. Ser fram emot att prova dem i helgen! Dom som finns kvar i rätt storlek, de brukar ju gå åt väldigt fort nuförtiden.


Melissa, 99 SEK
Melissa white top, 99 SEK
Melissa, 99 SEK
Melissa, 99 SEK
Melissa



2 dreamy H&M väskor a 199 kr




ZEBRAVÄSKA!!! Från H&M Dam. Tipptopp, förutom att axelremmen är för smal för den där stora väskan. Fyller man upp den där, vilket jag iaf definitivt skulle göra, så blir det aj aj i axeln! :( Jaja, man får väl försöka packa lätt eller byta ut axelremmen... Eller vänta på en bättre variant. Jag har letat efter den perfekta zebraväskan många år, som ni som följt bloggen ett tag kanske minns. ;P


Glammig shoppingväska i guld och silver! Från H&M divided. Den perfekta metallic-väskan står också högt upp på önskelistan. Här skulle det istället vara finfint om väskan var kortare och handtagen längre och satt bredare isär... Jaja, man kan inte få allt?! Jo, det kan man faktiskt! Man kan försöka intala sig själv det iallafall. :) I det här fallet fortsätter jag nog invänta en "riktig" väska, och den perfekta varianten. Kanske slår till om den kommer på rea. 199 kr är för dyrt för en shoppingväska vilket fall även om den glimmar som guld och silver. 



Jeremy Scott Adidas Panda Sneakers!



Efter nallebjörnsneakers av den fantastiska designern Jeremy Scott (sångerskan Kelis favorit) för Adidas kommer nu hans panda-variant! De släpps precis NU på Sneakers n Stuff och går åt i sekundrasande fart, det gjorde iallafall nallebjörnarna, så vill man beställa får man lägga på ett kol. De kostar 1799 kr och finns i unisexstorlekar.

De är coola, och det är snyggt med svart och vitt, men jag vill hellre ha de med rosa nallebjörnar, som jag bloggade om tidigare. Fast just nu känns det som att det skulle bli alldeles för varmt att gå runt med gosidjur på fötterna... Men skönt i vinter! Om man nu inte bara tänker ha dem som samlarobjekt, dvs. Varianterna med vingar eller flames är också snygga och lite mer lättanvända. 



Det här är bara några exempel, de finns i ännu fler varianter.



Hot Topic T-shirts



Inspirerande bild från Hot Topic's nyhetsmail som just damp ned i inboxen. Beställer man en t-shirt får man halva priset på en annan t-shirt nu. Men samma problem med deras dyra frakt kvarstår. Synd, eftersom de har så mycket snygga t-shirts! Den rosa Pokémon t-shirten är jättesöt och hennes look  i överhuvudtaget!





90-årskalas Outfit/ Camera Breaker




Igår var jag på min mormors 90-årskalas
(!!!) och då hade jag på mig det här: klänning med mexikanska döskallar och rosa hatt med stor blomdetalj (ny!) från H&M divided, strumpbyxor från Gina Tricot och skor från Scorett.

Det var jättekul att hänga med släkt och familj och äta gott fikabröd och marängtårta! :P Tyvärr var kamerabatteriet fortfarande dött så det blev inga bilder därifrån, typiskt! :(

När jag kom hem laddade jag batteriet och tog den här bilden. Efter det började kameran surra som ett bi, och slutade fungera helt! ....... Det sjuka är att min förra kamera gick sönder när jag hade den där klänningen på mig, och efter att tagit en outfitbild, förra sommaren... kolla här! :S Jag använder inte den där klänningen särskilt ofta heller. Slump, eller vilar det en kameraförbannelse över de mexikanska döskallarna?!


Smurfs Up!




Junk Food publicerade nyss den här bilden på sin Facebook-sida eftersom en av deras Smurf T-shirts är med i kommande numret av NYLON (min favorit när det gäller utländska modemagasin, finns på Pressbyrån)! Bilden föreställer NYLON's sista sida där Dani Stahl i sedvanligt bruk visar upp en väska och dess innehåll, inriktat på något särskilt tema. Denna gång smurfar... =)

Junk Food+Smurfs+Nylon= Total Awesomeness! :D




Cupcake Cykel!

Idag såg jag en sån här Cupcake cykel parkerad utanför Konsum Söder och fick lite hjärtsnörp! Särskilt eftersom kamerabatteriet var slut... Men det här är alltså drömcykeln från Monark. Endast ca. 5000 riksdaler...

Den är mycket snyggare i verkligheten! Hoppas jag får ett nytt tillfälle att fota den!





Uppdatering: När jag länkade till det här inlägget på Facebook så visade det sig att det var en bekant till mig som ägde den, såklart, ha ha! Hon berättade att Monark tydligen gör en tema-cykel varje år och det här är årets tema.


Saras bild på sin cykel!




Nerds

Lite amerikanskt kitsch-godis från ICA Maxi's amerikanska hylla. :D


Nerds. Aaaah, bara lukten... Luktsuddigum från barndomen! <3 Och visst är de goda, knaprigt surt och sött, fast jag är mer för choklad och kola, sega eller skumma godisar, så jag föredrar lukten och den supersnygga förpackningen- och namnet förstås! 8-)

Baksidetext: "Inside this Scrumdiddlyumptious package you will find Mystic & Marvelous Surprises that will Entrance, Intrigue & Delight you beyond measure. So don't just stand there with your mouth open. Go on. Feed Your Imagination". /Willy Wonka



Veckans Stil

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet:




Gärna danskt. Gina Emanuelsson gillar kläder med bra kvalité, danska klädmärken som Inwear, Depart 2 och Vila. Foto: Emily Brandon-Cox.



Paljettfjärilen glittrar på ryggen där hon vandrar genom Hemlingby iförd leopardmönstrat kjolstyg och med en rosa mp3-spelare och matchande tånaglar. En svartvit katt stryker förbi i den nästintill lantliga idyllen. Gina Emanuelsson kommer ursprungligen från Ryssland men har varit bosatt i Gävle i åtta år där hon läser personal- och arbetslivsprogrammet på Högskolan. Hon gillar danska klädmärken och att fynda kvalitetskläder.

Vad har du på dig?


– Koftan är från Inwear från Åhléns i Stockholm. Kjolen och toppen är från Åhléns i Karlstad. Skorna är från Bianco i Uppsala. Väskan är från Riga.


Vad har du för stil?


– Avslappnad. Jag tänker inte så noga på det utan tar det som passar mig bäst. Men jag försöker hålla mig till danska klädmärken till exempel Inwear, Depart 2 och Vila.


Varför gillar du danska klädmärken?


– Jag gillar deras stil och kläderna passar mig som är lång. De är lite annorlunda och med finare kvalité, men så kostar det lite mer också.


Favoritbutik i Gävle?


– MQ.


Butik som du vill ta hit?


– Jag önskar att det skulle vara samma utbud på Åhléns som de har i Stockholm eller i Uppsala.


Vad tycker du om Gävle som modestad?


– Jag tycker inte så mycket egentligen. Det finns ju allt man behöver men det finns bara få butiker som har det där lilla extra. Jag åker ibland till Stockholm och köper bra kläder på rea.



Emily Brandon-Cox


Inspiration/Snygg-Outfit/Stilikon: Cyndi still going strong!




Den här bilden sitter som affisch på garderobsdörren i min hall! Den användes som konsertaffisch till spelningen på Berns som jag var på för några år sen. Det är drygt 30 år sedan Cyndi's storhetstid på 80-talet men hon ser precis lika cool och snygg ut fortfarande. Klockren outfit och kombination av färger och mönster: marint randigt och fruktig mönster, gula lack platåskor och stora plastiga örhängen och armband! Heja Cyndi, som visar att man behöver inte lägga sig ned och dö eller satsa på endast grå färgskala för att man är över 30 år!



Tips/Favorit: Fructis Highlights & Shine


Det är lite utav en djungel att hitta bra hårvårdsprodukter. Fast jag tycker att Fructis/Garnier gör bra och billiga produkter i överhuvudtaget, och särskilt Nordic Hair Care Hightlights & Shine Schampoo & Balsam-serien är en favorit i badrummet! Tyvärr är den lite svårare att hitta (om du bor i Gävle så såg jag dom senaste på Konsum Eken, tror jag...). Jag brukar håla utkik i livsmedelsbutiker. Hoppas att serien inte utgår ur sortimentet helt.

Har du nåt favorit schampoo/balsam?



I <3 PINK SHIT



I <3 PINK SHIT



H M chiffon dress
Famous Forever cherry t shirt, £25
T shirt, £25
Tote hand bag, £18
H M face jewelry
Harajuku lovers jewelry, $16
Jewelry, $13
H M bow jewelry
Harajuku Lovers Wicked Style Music 0.33 oz Eau de Toilette Spray, $30
Johnny Cupcakes / Shop Details



Pryl/Hemma hos mig/Sugen på/Sommardryck: Pretty In Pink Lemonade




Den här fick jag i present av en kompis som besökte mig från Stockholm för ett par år sedan (som visste att jag mycket riktigt skulle bli alldeles till mig i trasorna) och jag har numera den tomma flaskan som prydnad! Dels för att den är så fin och jag blir glad av att se den, och för att den inte verkar gå att få tag på längre. Det kom inte heller upp nåt på Google, så jag antar att det var en temporär grej. Fast Snapple's Pink Lemonad finns kvar, men inte den här Pretty In Pink-flaskan (som ju var halva nöjet).

Jag har nyligen blivit vän med ICA Maxi's amerikanska hylla i Gävle och där finns faktiskt Snapple (fast inte denna)! Perfekt dryck att svalka sig med på sommaren. :3

Lemonad kan man ju annars göra goda, billiga, och förmodligen nyttigare, varianter själv med lite citroner, socker, vatten, is och annat gottigottgott.




Här är t.ex. min favoritkock och -bagare Leila Lindholm's receptPink Lemonade. Jag har tyvärr inte provat det själv ännu, det låter lite skumt med rödbetor men det kanske är jättegott.. Ibland drygar jag ut vissa av Leila's recept då de kan ha en tendens att bli för koncentrerade, söta, feta eller för mycket. Det här receptet skulle jag nog halvera citron- och sockermängd och tillsätta mer vatten istället. Och byta ut rödbetorna till hallon, jordgubbar, vattenmelon eller annan frukt/bär som ger rosa färg och god smak. Man får prova sig fram och gå på känsla så blir det bäst.

Ingredienser

10 10 st citroner, saften
2.5 2.5 dl strösocker
5 5 dl iskallt vatten eller bordsvatten
2 2 st färska rödbetor
Isbitar

Gör så här

1. Pressa citrusen och blanda med strösockret i en bunke.

2. Tillsätt kallt vatten och skalade rödbetor i skivor, rör om och ta ur dem när saften fått lagom med färg.

3. Häll upp saften i en tillbringare med is.




Psst! Har du sett Snapple's Pretty In Pink Lemonade till försäljning i Sverige nånstans nyligen, eller sitter på ett bra recept på lemonad, eller annan läskande sommardryck- så tipsa gärna! :)


Veckans stil: ”Jag följer inte trender utan tittar hellre bakåt”

Min Veckans Stil-artikel i dagens Arbetarbladet:

Kristina Westerback sticker ut på stan med en världsvan klassisk look och hatt.  Mycket riktigt har hon ett jättestort reseintresse och ska snart iväg på semester till Vietnamn, Kambodja och Bangkok. Där tänker hon passa på att köpa på sig sina modefavoriter accessoarer, väskor och skor.



Världsvan väskfantast. 30-talets Ingrid Bergman och Greta Garbo inspirerar Kristina. Foto: Emily Brandon-Cox.



Vad har du på dig?

-          Allt jag har på mig är kedjeplagg:  hatt och jeans från H&M, kavaj ifrån Gina Tricot, pikétröja och sandaler från Lindex, röd väska från Turkiet och vit väska från Lindex.


Vad har du för stil?

Jag tycker om mer proper klädstil: kjolar, klackar och sånt.

Favorittrend just nu?

-       
Jag följer inte trender utan tittar hellre bakåt för inspiration. Fast jag gillar kostymer för kvinnor i safaristil som Yves Saint Laurent lanserade på 70-talet,  som jag har sett kommit tillbaka i många modemagasin.


Bästa modetidningen?

-          Brittiska Marie Claire. Inte bara mode utan en bra blandning av reportage, ofta med en kvinnlig vinkling om sånt som påverkar samhället och som man inte får läsa om i svenska tidningar.  Bra för dem som närmar sig trettio, mer substans och det är inte bara ett reklamblad som många andra modetidningar.


Stilförebild?

-           30-talet Greta Garbo och Ingrid Bergman.  Enkelt men välklätt.


Varför gillar du väskor?

-          Väskor är någonting man kan lägga mer pengar på eftersom en bra skinnväska kan hålla hur länge som helst om man tar hand om den, impregnerar och smörjer in ibland.  Kläder är många av de stora modekedjorna bra på. Lite av en myt att det skulle vara dålig kvalitét bara för att det är billigt.


Favoritbutik i Gävle?

-          Ganska dåligt med det. Jag reser och handlar mycket utomlands. Men det blir en hel del H&M.  Fico har mycket bra grejer om man vill kosta på sig något dyrare.


Butik du vill ta hit?

-          Den finns inte i överhuvudtaget i Sverige, men Forever 21, eftersom det blir så dyrt med frakt och tullkostnader att beställa från deras nätbutik. Men kommer den till Sverige blir det väl till någon storstad.


Vad tycker du om Gävle som modestad?

-          De under tjugo år är bättre på mode. De över, vågar inte riktigt ta ut svängarna av olika anledningar, kanske utav bekvämlighet och vana.


Favoritfärg?

-          Mina kompisar retade mig förut att min garderob endast bestod av färgskalan ”byråkrat-grått” men jag försöker föra in lite mer färg i garderoben!, säger hon och skrattar.



Emily Brandon-Cox




Somrig Retro Examens Outfit


Somrig outfit, som påminner om min examensoutfit i 9:an! Den gulzebramönstrade klänningen är av favoriten Motel från Blå i Gävle men eftersom jag inte pallar axelbandslöst så har jag sytt fast sidenband. Det är dessutom nån slags svåranvänd "tulpanmodell" som gör att den inte går att knäppa hela vägen ner, därav shortsen under, från Gina Tricot. Prästkrage hårband (nytt!), halsband och gröna solbrillor från H&M divided Klocka från Ur & Penn. Reebok skor från Din Sko och Vagabond skor från Scorett. Väska från Wedins.



OIA#1 (Outfit In Action 1). Njuter av solen runt hörnet på stans bästa mataffär ICA Maxi- the place to be. ;)


OIA#2. Ute och liftar med in nya kille Glassgubben: gla, go, rund, sminkad, färgstark, gillar glass, och har på sig en liten hatt- great fashionsense! ;D



Superheroes & Mutants Dresses!

Här är fler klänningar som jag gjort i Nelly's klänningstävling. Men körde loss på ett av mina egna teman: superhjältar och mutanter! :) Tävlingen avslutas den 18 juli så jag passar på att lägga upp dom klänningar jag vill spara på bloggen utifall de försvinner när tävlingen är avslutad. Ser du nåt du gillar, så rösta gärna!  Man kan t.o.m gå in och rösta varje dag om man känner för det. ;) Tryck på en klänning- så kommer resten upp till höger om bilden. Tack till er som röstade på de förra klänningarna jag la upp! :D

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!



Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!




Go Bananas på badstranden!


Den här bikinin från H&M skulle nog fått självaste Gwen Stefani att GO B-A-N-A-N-A-S!!! Och som extra grädde på moset så är det små guldiga gulliga ananaser på snörena! :D
P-I-N-E-A-P-P-L-E-S!!!

Bandeau-modellen är asläcker och tydligen sommarens hetaste badklädesgrej. Bikinin prickar också in en annan rolig trend: färgstarkt exotiskt fruktigt stormönstrat.

Måste provas! Den enda invändningen är att den är axelbandslös! Det kunde väl varit åtminstone ett snöre för att hålla den uppe!? Yeah yeah yeah, det kanske går att åtgärda med lite fix & trix. Eller så köper jag bara underdelen. Och lägger till en överdel med ananananananaser! :)




Uppdatering: Bikinin är nu nästan slutsåld på rea på H&M i Gävle. Provade bara underdelen som satt skitkonstigt på mig. So big no no! Det får bli nåt annat kul på badstranden... F.ö. så bör metalldetaljer på badkläder undvikas- då de blir brännheta i solen.


Veckans Grej: JORDGUBBAR (ananassmultron)!



SOMMARENS JUVELER. Järnrika, röda och härliga jordgubbar!

Visste du att:

* Jordgubbar introducerades i Sverige på 1700-talet och kallades då för ananassmultron (!!!).

* 1841 blev namnet jordgubbe.

* ”Gubbe” är från början dialektalt och betyder  ”liten klump" (hahaha!!!).

Tillredningstips: Gör en jordgubbsmoothie (stavmixa vaniljyohgurt+jordgubbar) eller skiva på frukostflingorna!



Veckans Stil: Estetkompisar

Det här är min Veckans Stil-artikel (som det numera heter) i dagens Arbetarbladet. Kan inte länka för den ligger inte uppe på deras Nöje-sida som den brukar. Artikeln var oxå ganska omgjord i tidningen, men ungefär såhär var originalet.


Madeléne har på sig en I LOVE NY T-shirt och skor köpta i New York, shorts från B Young, tights från Lindex, jackan är begagnad. Linnea har på sig basker och skor från Erikshjälpen, tröja från Bik Bok, shorts och strumpbyxor från Lindex, väska från en second handbutik  i Sandviken. Foto: Emily Brandon-Cox.

De var kompisar på dagis. Många år senare återfann Madeléne Zackrisson och Linnea Thorslund  varandra på Vasaskolans Bild & Form där de nu går andra året.


Vad har ni för stil?

L: - 
Artistisk stil. Sticka ut litegrann, men inte för mycket. Lite indie- och retroinspirerat.

M:-Jag tar på mig det jag tycker om.  Jag har ingen speciell stil. Det jag känner mig bekväm i.

Stilförebilder?

L: - Jag läser bloggarna "Nio Till Fem" och "Elsa Billgren". Jag gillar också Zooey Deschanel’s stil, hon som är med i filmen "500 Days Of Summer".

Favoritbutiker i stan?

M: - H&M, Erikshjälpen, Bik Bok, Myrornas.

L: -
Indiska och Myrornas.

Någon butik som ni vill ha hit?

L: - Beyond Retro och Monki.

M: - Forever 21.

Gävle som modestad?

L: - Om man tänker på människorna så finns det många med snygg stil som man kan bli inspirerad av, särskilt på Vasaskolan, där har många sin egen stil. Så det är en bra modestad.

Favoritfärg?

L: - Rött, och dom flesta färger.

M: - Grönt och senapsgult.

Respons på stil?

L: - Ibland får jag höra:”Vilken fin klänning”. Min mamma tycker att vissa saker jag har på mig är ganska konstiga, som till exempel skorna jag har på mig.


Emily Brandon-Cox


 


Små söta saker man blir glad av


L O V E kylskåpsmagneter/pimpa kylskåpet! Blev därför glad när jag hittade 80-taliga SMILIEgubbsmagneter i FYNDlådan på Willys (Hemsta) till min samling. 10 eller 20 kr. Var rädd att de skulle vara crappy magnetism i dom men de håller faktiskt hög kvalitét, wiiii. Fynd! xD


Kylskåpet och svarta magnettavlan blir ännu gladare av de glada gubbarna. Btw, kylskåpsdörren behöver nog uppdateras, har haft samma bilder där i flera år. Fast vissa klassiker hänger sig alltid kvar. :)


The Fastest Hunk of Junk In The Galaxy


Star Wars Millenium Falcon The Fastest Hunk of Junk In The Galaxy Junk Food Herr T-shirt. Från Honcho Store. Finns även hos Amazon - fler storlekar+billigare.

Dagens T-shirt. Den här blev jag sugen på idag! Fast klippa ur halsringningen så det blir en 'Boyfriend Tee'-modell.

Det här är en av mina favoriter när det gäller Star Wars T-shirts!




Star Wars Skogsoutfit



Dagens Outfit:
Star Wars Empire Strikes Back Junk Food Herr T-shirt från 80stees. Jeansshorts, leggings, kofta och väska från H&M. Sjal från Glitter. 80's retrobrillor från Ebay. Reebok skor från Din Sko. Armband från Gina Tricot.


Man bara väntar på att det ska komma några små ewoker ut ur skogen tihihihi...


UNIQUE REBELISM <3 KURVOR




Väger upp förra inläggets bild med den här på Beth Ditto, sångerskan i grymma Gossip, som jag tycker är asläcker! En modern sexsymbol, rockstjärna och skönhetsikon med kurvor- som är stolt och inte rädd för att visa upp dem, vare sig på tidningsomslag eller på scenen! Käftsmäll till förlegade skönhetsideal!


Sen är det ju hälsofrågan, och det är en annan femma, det är självklart inte hälsosamt att vara varken anorektiskt smal (dvs. om man lider av en ätstörning och inte är naturligt smal) eller väldigt överviktig (även där kan man ju lida av en sjukdom som gör det svårt att gå ned i vikt, eller gå på medicin som gör att man går upp i vikt). Hursomhelst, bäst att sträva efter ett sunt mellanting (tyvärr är det just detta mellanting som syns alldeles för sällan i modesammanhang), eller det läge man mår bäst i personligen! Men det kan ju vara lättare sagt än gjort.



Badväder!


Jag brukar försöka att inte lägga upp bilder på supersmala modeller (även om det är rätt svårt när man skriver om mode!) som spär på samhällets, och i synnerhet modevärldens, skönhetsnormer och som kan bidra till att skapa anorektiska kroppsideal och ätstörningar... Men för den här ovanliga Dior-bilden på Jerry Hall när hon rider på en uppblåst haj iförd en rosa badräkt gör jag ett undantag... Dels för att det är en rolig och glammig 80-talsbild och för att jag gillar Jerry Hall:

* Skaparen av "80-talsidbenan" (en personlig favorit!!) som bl.a. återinförts av kändispar-dottern och It-tjejen Peaches Geldof.

* En av 80-talets största fotomodeller.

* Dåtida kombo och partypolare med Grace Jones.

* Prydde Roxy Music's skivomslag och var gift med dess sångare Bryan Ferry...

* ... men lämnade honom för Rolling Stones sångare Mick Jagger som hon var gift med skitlänge och hade 4 barn med (bl.a. It-tjejen Georgia May Jagger) innan hon tröttnade på att han lekte "gömma salamin" i andras brevlådor.



(X)Havsfru. Jerry Hall, återigen i badsammanhäng, på Roxy Music's skivomslag under 80-talet.


Badposerar för Vouge 1975.



Junk Food Linnen


Bland det tråkigaste med sommaren, ja det finns inte så mycket tråkigt med den, men en sak är särskilt tråkig: det är för varmt för att använda sina Junk Food retro t-shirts! Därför har jag spanat in deras linnen (vest på americano). Tyvärr finns det inte särskilt många, men här är några gobitar. Jag vill ha allihopa såklart, men helst Cherry Coke, Batgirl och Good Girls/Bad Girls...- linnena. Utöver praktiska skäl, skulle det självklart vara kul att ha ett Junk Food-retrolinne, och jag älskar linnen!

Junk Food Vests




Junk Food vest, £33
Junk Food vest, £25
Junk food, $28
Ladies Good Girls Bad Girls Vest by Junk Food, £25
Junk Food Clothing - Women's - New - Smile It's Free, $28



Converse Sandaler!




Jag blev lite amazed när jag såg den här bilden på ett par Converse som rippats om till sandaler! Så himla cool och ändå enkel idé! Lätt att göra själv- dvs. om man nu vill offra sina Converse... Jag skulle gärna testa som sista utvägen om mina Converse sjunger på sista versen, eller köpa ett par billigare kopior att gå loss på.




Veckans Grej: GO METALLIC!



GO METALLIC i sommarvärmen. Tänk Ziggy Stardust möter Lady Gaga! :D Fin kontrast med metall mot solbrännan. Stretchiga silver- och guldshorts finns på H&M Divided för 299 kr. Snyggt med svarta, mönstrade eller färgade tights/strumpbyxor/leggings under (perfekt om man är frusen eller lite blyg av sig..). Obs: ganska små i storlekarna.

Det finns även matchande shoppingväska, platåskor och nätlinne på H&M nu! Jag skulle vilja ha en guld/silver-väskan (199 kr). Metallic-väska är en av de snyggaste accessoarer man kan ha enligt mig!



”Jag kanske ser nåt från internet och utgår ifrån det”

Här min Veckans Outfit-artikel från dagens Arbetarbladet!



Hanna Eriksson inspireras av 70- och 80-talets punk och rock. Foto: Emily Brandon-Cox.


Hanna Eriksson gillar kontraster, som en blandning utav punk och rock, Lady Gaga och haute couture.

Vad har du på dig?    

– Skorna är från Swede Metal, Jacka från H&M, jeansen från Gina Tricot, halsband från Shock Store, väska från Lionsdale, ringar från Gina Tricot, Lindex och Glitter.

Vad har du för stil?

– Jag tror det kallas för Skinnette, den kvinnliga motsvarigheten till Skinheads, fast inte nazist-skinheads, utan punkstilen från England.

Stilinspiration?

– Jag kanske ser nåt på internet, nån gammal bild från 70-talets punkscen eller musikscenen i överhuvudtaget från 80-talet och utgår ifrån den.

Favoritbutik i stan?

– H&M. Där kan man hitta allt. Sy om, fixa till, lägga till en accessoar- så att det blir coolare än vad det är egentligen, och lite mer sig själv och eget.

Butik du vill ta hit?

– Shock Store.

Favoritfärg?

– Kontraster: svart och rosa och sånt där.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Det är inte så jäkla spännande.


Emily Brandon-Cox


Lördagsoutfit/dag



Klänning, caprileggings från H&M. Gladiatorsandaler från Scorett. Cupcakeväska från Colorama. Döskallesjal från Glitter (ny!). Solbrillor från BikBok. Klocka från Ur & Penn.

Sammanbitet posande vid staket- det bjuder jag på, haha! ;) Kände mig inte särskilt sammanbiten men det blev en sån bild helt enkelt.



Hello Kitty Forever 21




Forever 21 har nu en supersöt Hello Kitty kollektion! Jag skulle inte tacka nej till något av linnena eller shortsen! :) Söt styling också!





Fler klänningar: 80-talsmotiv!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!



Veckans Grej: PROVA NÅT NYTT UR GLASSDISKEN





Maffigast i glassdisken. Ben & Jerry´s Peanutbutter Cookie Dough. Hutlöst dyr för en pinnglass, och inte det mest aptitliga utseendet, men perfekt om du är sugen på en lyxig kaloribomb! - men som min kusin uttryckte det: ska man äta glass ska det vara onyttigt, annars kan man lika gärna äta en morot! ;D



Små söta saker man blir glad av



Jag har köpt en ny kitschig leopardmönstrad rit/skriv-bok i fickformat! Liten, lätt och snygg- perfekt att jämt ha med sig i handväskan för intervjuer, tankar, idéer, listor, kludd, kontaktuppgifter, ect. 19,50 kr på H&M.



RSS 2.0