2012: Dystopiskt, futuristiskt och tillbakablickande

GOTT NYTT ÅR! Här har jag stylat mitt första större modereportage som kom ut i dagens Arbetarbladet! :D




Fr. vänster till höger: Teresa har på sig en klänning från Fico, pumps från Scorett, örhängen från Gina Tricot och armband egendesign från Edge. Johannes har på sig kostym och bälte från Fico, skjorta och slips från Dressman. Anna har på sig klänning och bälte från Fico, mask, halsband och jacka från H&M divided, örhängen från Gina Tricot, ring från Edge, och skor från ShoSho. Emelie har på sig klänning, brosch, örhängen och strumpbyxor från Gina Tricot, pumps från Scorett och halsband från Fico. Sebastian har på sig t-shirt, klockhalsband och strumpor från T-shirt Store, byxor från Carlings, hängslen från H&M divivded, och Converseskor från Scorett.





Dystopiskt är inte opassande i samband med 2012. Googlar man årtalet så kommer världens undergång upp. Olika domedagstolkningar siar om detta. New Age-troende tolkar i sin tur detta som att världen och dess innevånare kommer att genomgå en positiv transformation, och en ny era börjar.


Men det är också Drakens år, enligt det Kinesiska Horoskopet, och sägs symbolisera makt, framgång och lycka till folket. Ett kraftfullt och vitalt år.

Själva nyårsfirande i sig kan just ha en dystopisk klang för många. Men modemässigt bjuder det till ett smörgåsbord av läckerheter. Och vad är väl mer passande just nu än glitter, gammaldags glamour och paljetter – som gjort comeback som aldrig förr! Utbudet i butikerna svämmar över.


Här är inspirationen är hämtad från John Travolta i ”Grease”, 80-tals-Madonnas ”Material Girl”, 70-talets discokultur, 20-talets swingers och Cabaretmode, och 60-talets popartmode.


Fast färgmässigt återhållet till den traditionella nyårsfärgskalan i svart, vitt, silver/guld/glitter, men med en del avvikelser och färgglada detaljer. Nyårsaftonen är ett perfekt tillfälle att gnistra och glittra i takt med fyrverkerierna!

Emily Brandon-Cox

Modeller: Teresa Fyhr, Johannes Sachs, Anna Larsson, Emelie Klintecorn och Sebastian Norde. Stylist: Emily Brandon-Cox. Fotograf: Jörgen Svendsen.






















Kommentarer
Postat av: Retrophilia

Snyggt! Bra jobbat! :)



Gott nytt år på dej!

2011-12-31 @ 18:11:19
URL: http://retrophilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0